Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата

• 8 553
  • 233
  •   1
Отговори
# 60
  • София
А аз се учудвам защо наред с "ме-кането" не е отразено все по-паразитиращото Й? Дали защото в училищна възраст не е така разпространено, както сред 20+ - годишните? Лошото е, че както доскоро ми служеше за критерий за определяне възрастта на пишещия, сега ми прави впечатление, че възрастта на използващите го нараства, вече и 40+ -годишните го употребяват. Включително и тук, а това наистина ме вбесява.
Притежателното местоимението "ù" ли имаш предвид? За да го изпиша това, използвах U с ударение от чужда клавиатура. Просто не знам как да изпиша И с ударение с българската фонетична клавиатура... Ако имаш ноу-хау, ще споделиш ли?

Сигурна съм, че има предвид буквата "й" в края на думите в множествено число - змий, ютий, контракций  Laughing

# 61
  • София
Аз пък мисля , че родителите от провинцията настояват дечицата да учат , за да могат да скокнат у Софето , ако не за гимназията , то със сигурност поне за университет.( болни амбиции) После като дойдат тука са като отвързани кучета. И преди да сте се нахвърлили влезте в някое от общежитията в студенски, да витите как вместо да учат прелитат по гащи от стая в стая ooooh!

Отвързаността е функция най-малко на две неща. Едното е, възрастта - повечето тийнове, които са денонощно на свобода и без родителски  контрол са като отвързани. Включително чужденците - виждате ги като дойдат на почивка как го удрят на живот. Второто е средата. Студентски град никак, ама никак не прилича на кампус, а по-скоро на квартал на кръчмите, хазарта и проститтуцията. И го посещават И софиянци, а не само провиинциалните студенти. Та, като имаш кръчми под носа си, където една водка е два лева, не ходиш по библиотеки, които липсват! Вярно е, че децата в провинцията са държани по-строго и като се отделят имат период на бурни изпълнения. Обаче, забелязала съм, че децата от София са си по-разпуснати поначало - по-отракани, ходят си спокойно по кръчмите и къде ли не, защото анонимността на големия град им дава усещане за невидимост, но все пак, има значение дали дори като студент трябва да се прибереш да спиш под родителския покрив. Последното налага някакви ограничения, не е като да можеш да си поканиш гадже в родителския дом за цяла нощ и купон.
Нещата си имат много прости обяснение, ама човек трябва малко да се замисли, а не да плюе насам-натам.

# 62
Само не разбирам, темата за заяждане ли е пусната или за обмяна на мнения? Все пак сме жени - майки, не деца.

# 63
  • на брега на морето
не точно, но все пак когато децата били някъде си, а според класната са билЕ, когато листовете са листята, когато болничните са болнИчни, кое да предпочета?
иначе жената е много приятна и адекватна начална учителка, но щерката се прибира с най-разни лафове, от които получaвам потрес

И прецЕням също Shocked Вече го чувам и от водещи в телевизията.

# 64
Само не разбирам, темата за заяждане ли е пусната или за обмяна на мнения? Все пак сме жени - майки, не деца.

Естествено, че за заяждане. Погледни само заглавието и първия пост.
Става дума за грамотност, авторката интерпретира - по-добро образование.
И ... софийските учители за нищо не стават.

Имам приятелка - учителка в провинцията. Като тръгнем по "главната" на всяка крачка среща родители, спира, говори с тях.  В София няма начин това да се случи. 

# 65
Ако говорим за книжовен език се смята , че правилно говорят източната половина от сраната!! Ето и малко инфо за така нареченото миекане : http://liternet.bg/publish5/ghristozova/iat.htm

# 66
Имам приятелка - учителка в провинцията. Като тръгнем по "главната" на всяка крачка среща родители, спира, говори с тях.  В София няма начин това да се случи. 
Аз подозирам, че набеденото за ''елитно'' школо на дъщеря ми, има таен изход за класни ръководители. Крият се като партизани тези хора.
 Трябва да покаже подарък човек, та да ги примами да дойдат.

# 67
Аз пък мисля , че родителите от провинцията настояват дечицата да учат , за да могат да скокнат у Софето , ако не за гимназията , то със сигурност поне за университет.( болни амбиции) После като дойдат тука са като отвързани кучета. И преди да сте се нахвърлили влезте в някое от общежитията в студенски, да витите как вместо да учат прелитат по гащи от стая в стая ooooh!
Болен ти е мозъка на теб.Никога няма да си пусна детето да учи в София.Във Варна има достатъчно добри училища...И да те попитам докато нашите отвързани кучета  прелитат по гащи..софиянчетата ги сочат с пръст и ги анатемосват нали Stop Айде моля моля ooooh!
Навсякъде учебната програма е еднаква!Вече как ще бъде поднесена и дали родителите ще контролират детето си не зависи от София или Созопол.

# 68
  • София
охо, във варна сякаш е много по-различно! Там да не друга планета или кръчмите да не съществуват? Учила съм във Варна, беше си същото като в София! Просто малко сменяш мащаба.

# 69
Не говоря ,за кръчмите,а че цялото ви самочувтвие като софЕанци е грешно .Поста ми беше заради коментар по напред.Провинциалистите сме били като отвързани кучета,защото като сме отишли в София и сме се опиянявали един вид от прекрасния град и приятните хора хах Ето това е грешно самочувствие,не може да се гледа само едната страна.

# 70

Болен ти е мозъка на теб.Никога няма да си пусна детето да учи в София.

Ох, дано има повече като теб.  София е апокалипсисът. Много е гадно. Разврат, долни страсти.

# 71
Ограничеността, да ви споделя под секрет, не я раздават по териториален признак.
И в Лондон, и в Долно Уевци да те сподели да си ограничен и с тесен мироглед, ефектът е еднакъв. Laughing

# 72
Не говоря ,за кръчмите,а че цялото ви самочувтвие като софЕанци е грешно .Поста ми беше заради коментар по напред.Провинциалистите сме били като отвързани кучета,защото като сме отишли в София и сме се опиянявали един вид от прекрасния град и приятните хора хах Ето това е грешно самочувствие,не може да се гледа само едната страна.

Тук не мисля, че става въпрос за самочуствие на софиянци. И не си ме разбрала правилно..провинциалисти са като отвързани кучета, защото идващи в София се сдобиват с една свобода, която преди в малкия град не са имали. Наживяват се за 4 години дет му се вика. До този момент често са чували " Учи, учи мами, за да те приемат да учиш в София, Варна или друг от големите градове на България.
И ако всички смятаха като теб да не си пращат децата тук, то София нямаше да е препълнена със студенти от други градове.

# 73
Ако под провинция се визират пак по-големите градове, съм лееееко по-склонна да се замисля. Но ако се включат и малките населени места.......отече провинцията от всякъде. Масово са неграмотни децата. Като казвам неграмотни имам точно това в предвид. Не могат да хишат и в 6-ти клас, четенето е мъка повече от комането с мотиката даже, а математиката е колкото да знаем какво трябва да ни върнат в магазина. Мъка!

# 74
 Laughing LaughingТрещи апокалипсис баш не,но аз явно съм от малкото гадни и ограничени провинциалисти неламтящи за слава в София  Laughing Laughing
п.с.Пък да София е гадна..лично за мен,аз явно съм си свикнала на "село".А за разврат и страсти не съм споменавала...ела да видиш във Варна лятото какво става Whistling

Общи условия

Активация на акаунт