Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата

• 8 590
  • 233
  •   1
Отговори
# 75
  • При хората, които обичам
Ако под провинция се визират пак по-големите градове, съм лееееко по-склонна да се замисля. Но ако се включат и малките населени места.......отече провинцията от всякъде. Масово са неграмотни децата. Като казвам неграмотни имам точно това в предвид. Не могат да хишат и в 6-ти клас, четенето е мъка повече от комането с мотиката даже, а математиката е колкото да знаем какво трябва да ни върнат в магазина. Мъка!

Шматчица, ти къде живееш? Защото от начина, по който пишеш, заключавам, че е в най-дълбоката провинция.

# 76
  • България-Швейцария
Провинциалистчетата се качват на автобуса, идват при вас, конкурират се за работни места и ви късат гъзягите.
Обикновено гледам да не участвам в такива теми, но сега ще се обадя - изключително вредно явление, защото не се конкурират толкова с умения, а не са ориентирани в пазарана на трудаи и се продават двойно по-евтино. В тоя ред на мисли професионално трудно 'ще ме скъсат', но ми късат нервите, да Twisted Evil, никакви цени не мога да вдигна вече 10 години, наемането на гладен и отчаян народ се е превърнало във фирмена политика.
Шефът ми си ги подбира най-захлупените още от университета, така дивидентите му са по-големи, 'щото е спестил от фонд 'Работна заплата', има си шерпи да му вършат черната работа, а колкото до правописа - едни и същи грешки поправям по презентациите, без значение на софиянец или от провинцията.

# 77
  • София
Охх, ще ме уморите просто  Laughing Даже и темата за образованието на децата успяхте да я обърнете на разврат   hahaha

# 78
  • При хората, които обичам
Нали? А каква е връзката между ходенето по гащи и грамотността, никой не каза.

# 79
Волна макаронка, ти верно си некво изключение. Болшинството варненки обичат ако не София, то поне софиянци и като ви гледам мъжете, това е разбираемо. Стайлинга им е убийствен - джапанки и анцузи. Смех...

# 80
Липсва ви един бате Енчо. Да отсече, кой е по по най. Mr. Green

# 81
Олеле, колко букви съм разменила! Извинявайте!
Не е толкова дълбока провинцията, живея в едно малко градче до областен град. Едната ми работа обаче е свързана с училищата в околностите. Там се нагледах на "отличници".

# 82
Нали? А каква е връзката между ходенето по гащи и грамотността, никой не каза.
Проста си като софийски жител, Де Ваньо!
Това го знае всяко хлапе.

Народна мъдрост: ''Да бе с гащи стояло, на члена мястото би знаяло!''

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 11:48 от Бианkа

# 83

Тук не мисля, че става въпрос за самочуствие на софиянци. И не си ме разбрала правилно..провинциалисти са като отвързани кучета, защото идващи в София се сдобиват с една свобода, която преди в малкия град не са имали. Наживяват се за 4 години дет му се вика. До този момент често са чували " Учи, учи мами, за да те приемат да учиш в София, Варна или друг от големите градове на България.
И ако всички смятаха като теб да не си пращат децата тук, то София нямаше да е препълнена със студенти от други градове.

Ама защо си мислите, че само в София има Вузове?  Laughing

Да ви кажа, че в изброените по-долу градове няма висши учебни заведения, нито студенти...
Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Плевен, Велико Търново, Габрово, Благоевград, Шумен, Свищов, Перник, Ботевград, Банско, Добрич

Laughing

# 84
Аз пък мисля , че родителите от провинцията настояват дечицата да учат , за да могат да скокнат у Софето , ако не за гимназията , то със сигурност поне за университет.( болни амбиции) После като дойдат тука са като отвързани кучета. И преди да сте се нахвърлили влезте в някое от общежитията в студенски, да витите как вместо да учат прелитат по гащи от стая в стая ooooh!
В тотална грешка си.
Моите ги готвя за по- цивилизования външен свят и си плюя в пазвата да не им се случва горното. 
Мисълта за наш, вкл. Софийски, университет гледам умишлено да я отбягвам вече.
А, аз съм преподавала в провинциален ВУЗ- това, за "отвързаните", мога да го кажа за студенти, дошли от всякъде, вкл. и от София. Важно е какво е постигнато с възпитанието до момента на пускането. А то не ми е подредено по градове и региони никак.

Иначе качественото образование съм склонна да възприема, че е по- скоро там, където няма накамарени по 30 ученика в клас в огромни училища, учещи на смени, където, за да се отиде на училище, на детето не му е нужно да пътува по час в посока с изнервени лели.
Високо качество е по- лесно да се намери сред 2 млн. души, отколкото сред 60 хлд., но и това високо качество, да се не лъжем, е при единици. Тук иде реч за маса, обаче. Колкото по- хаотична и голяма е- толкова по- безконтролна става. Съответно съм склонна да приема, че е и по- ниско резултатна.

А иначе кое твърдение е вярно и на каква база е произнесено- не знам. Направила съм личните си изводи за себе си.

# 85
Липсва ви един бате Енчо. Да отсече, кой е по по най. Mr. Green

Ма и той от село.  Пък гледай що направи.  Благодарение на това, че много майки държат детето им да е по-по -най.

# 86
Едно време като гледах покрай дъщеря ми предаването на бате ви Энчо, всяко второ дете мьекаше. Сега не знам как е.

# 87
  • София
"Мьекането" пък точно няма никаква връзка с образованието  Rolling Eyes И мен ме дразни защото съм свикнала с твърдия софийски говор, но има безброй много мьекащи хора, които пишат в пъти по-грамотно от говорещите "книжовен" език...

# 88
Едно време като гледах покрай дъщеря ми предаването на бате ви Энчо, всяко второ дете мьекаше. Сега не знам как е.
Ами разни хлапета има- и с "млЕко" и с "мляко", и с "ходиме" и с "ходим".
Това в Канада не ми оказва влияние, обаче.
Иначе грамотността и твърдото и/или мекото наречие нямат много общи неща.

# 89
  • София
Джоли, ти май не си прочела какво написах - повечето хора, които останат без контрол се отвързват за известно време, това е съвсем нормално! Същото важи и за теб, просто ти трябват подходящи обстоятелства и среда. освен ако винаги не се намира някой да ти свие сърмите като се поразпуснеш!

Общи условия

Активация на акаунт