Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата

• 8 587
  • 233
  •   1
Отговори
# 180
Аз искам да разбера след целия този потенциал в провинцията, какъв % от БВП покриват.
Защото в неграмотна София безработицата е малко над 3%, а в провинциите колко е? И защо е каквато е, след като 40% решават тестовете правилно.Дали може да се намери такава информация някъде?

# 181
Пак тема София срещу провинцията. Този път - на тема образование.
При това, върху материал, който не претендира за представителност.

Между другото, моето момче ходи на състезанието, организирано в парка от Академика. Няма нито една грешка на теста за грамотност, дори му дадоха награда - книга. Роден е и учи в София. Мама и тати са от "прованса". Това го казвам на всички, които изразиха мнение, че резултатите в София са ниски заради "селянчетата". И на всички, на които софийските учители са им виновни (местни или от страната).

Образованието е в криза. Резултатите са трагични сами по себе си. Причините са комплексни - общият упадък на духа и нравите, игрите в Интернет, кризата, липсата на достатъчно време от страна на родителите ... Ама друго си е, причината да е в това че си от София/провинцията.

За съжаление, Крисимоми, с граматическите и пунктуационните си неудачи, демонстрирате, че проблеми с образоваността в София действително има - при това не (само) при децата.

# 182
Пак тема София срещу провинцията.

Не си разбрала. Темата е провинцията с/у София.

Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата.
Не от учениците в София - от софиянчетата.

# 183
Разлика няма - нито в съдържанието на нападките, нито в тяхната печална поннякога крайност.

# 184
Разлика няма - нито в съдържанието на нападките, нито в тяхната печална поннякога крайност.

Има, има.

# 185
  • София
Аз искам да разбера след целия този потенциал в провинцията, какъв % от БВП покриват.
Защото в неграмотна София безработицата е малко над 3%, а в провинциите колко е? И защо е каквато е, след като 40% решават тестовете правилно.Дали може да се намери такава информация някъде?

двете неща нямат нищо общо. Просто такава е конюнктурата - България винаги е била и ще бъде  с един-единствен център, в който са концентрирани политиката, администрацията и бизснеса, защото трите са свъързани.  Много добре го знаеш, но незнайно защо го удраш на заяждане.

# 186
  • там нейде .............
"Пишки" ли ще мерим пак?????? Crazy

Навсякъде има умни и интелигентни хора, Също така има и простаци.

Защо не се направят два Клюкарника -  Софийски и "селски" newsm78 Мир да има Mr. Green

Не ви ли омръзна всичко да се върти около София? Не им ли се зави свят на Софиянци?

# 187
Провинциалистите били не знам какви си, все те са ни виновни. А сега кой ни е виновен?
Софийските учители май за нищо не стават.

http://news.ibox.bg/news/id_657202224

http://olddnes.dir.bg/news/uchenitzi-gramotnost-7649465
Ами лично мен това не ме учудва. В така наречената "провинция" останаха читавите хора. В София се отля пяната. Естествено има и изключения, но болшинството са ограничени тъпунгели, чиито деца са опиянени от факта, че са станали столичани и не си дават много зор. Или както казва една моя скъпа приятелка от провинцията "Изпратихме ви боклука, че да живеем нормално и спокойно".

# 188
  • София
Имаше до вчера една тема затова, че "най-лесните жени били в бг-мамма". В нея всички се изказаха "Дааа, има много лесни, ама аз баш не съм от тях". Та айде и с тая тема така да приключим. Приемете, че вашите деца не са прости и неграмотни, пък за другите да му мислят техните родители, пък били те от София или от село Трънкино.

# 189

Не ви ли омръзна всичко да се върти около София? Не им ли се зави свят на Софиянци?

АСС, темата е за превъзходството на провинциалистчетата над софиянчетата.
Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата
Къде видя каквато и да е софийска претенция тук?

Андариел,
какво значи това, не те разбирам, че някакви висша сила пречи на провинциите да се развиват и потискат този
мозъчен потенциал да прави бизнес в провинцията? Не съм го 'ударила на заяждане" искам да разбера защо провинциите ни са толкова бедни, след като решават тестовете правилно. Или софиянците им пречат?
Или  чакат 'някой от София" да подаде сигнал ' отгоре', за да правят пари?
Мен ме радва, че в Сопот има умни деца, отличници навред, какво по-хубаво от това?
Но ме интересува какво от това за Сопот?

# 190
  • Пловдив
Практически нищо за Сопот. Гарантирам ви го, няма промяна, щях да я забележа.

# 191
Провинциалистите били не знам какви си, все те са ни виновни. А сега кой ни е виновен?
Софийските учители май за нищо не стават.

http://news.ibox.bg/news/id_657202224

http://olddnes.dir.bg/news/uchenitzi-gramotnost-7649465
Ами лично мен това не ме учудва. В така наречената "провинция" останаха читавите хора. В София се отля пяната. Естествено има и изключения, но болшинството са ограничени тъпунгели, чиито деца са опиянени от факта, че са станали столичани и не си дават много зор. Или както казва една моя скъпа приятелка от провинцията "Изпратихме ви боклука, че да живеем нормално и спокойно".

Лелееее колко злоба.
Аз не познавам нито едно дете опиянено от факта, че е старало "столичанин", нещо повече - децата нямат усет за това, че са "столичани", все им е тая, да бъда точна. Познавам много хора, от "отлялата се пяна", да ви кажа, за никого от тях не мога да кажа, че е ограничен, нито, че е тъпунгел. Вие къде ги срещате тези ограничени тъпунгели, при това - така масово?!

# 192
10 c's, какво се правиш на инфантилна гугутка, всички знаем къде бяха кинтите 90-та година - червените, на Кинтекс, на външнотърговските дружества

# 193
  • София
Не, не е някаква висша сила! Има си тенденция в развитието на градовете, описано е в антропологията. Свързано е с историята, демографията и не на последно място с административното устройство на всяка държава. България е от тези държавви, в които се обособява един център, в който са концентрирани политическите, административни и в послествие икономически сили, които пък, от своя страна придърпват и трудовите, интелектуалните и прочие ресурси. Когато филанкешията реши да прави бизнес, той има нужда от административно обслужване, достъп до пари и пазари, трудови ресурси и инфраструктура. Ако ги има тези неща, не му е толкова зор къде е политиката. Например, САщ има Вашингтон, който е политическият център, но финансовата столица е Ню Йорк, защото там са банките, има и множество индустриални центрове. В Германия е подобно. Свързано е и с политическото и административно устройство - щати, провинции, области. А при нас е някак еднородно, столицата  дърпа всичко към себе си. Големите чужди компании концентрират бизнеса си в София, защото тук е всичко. По време на соца пак по административен път се поддържаше някаква относителна равномерност, заради плановото стопанство и почти непреодолимите бариери пред желаещите да живеят в София, но пак кой каквото прави, все опираше до София. С две думи, каквито и решения да вземат хората в личния си живот, те щат-нещат се съобразяват с външните условия. Всеки нормален човек, бизнес и изобщо субект, предпочита да му е лесно, отколкото да му е трудно.

# 194
Лелееее колко злоба.
Аз не познавам нито едно дете опиянено от факта, че е старало "столичанин", нещо повече - децата нямат усет за това, че са "столичани", все им е тая, да бъда точна. Познавам много хора, от "отлялата се пяна", да ви кажа, за никого от тях не мога да кажа, че е ограничен, нито, че е тъпунгел. Вие къде ги срещате тези ограничени тъпунгели, при това - така масово?!
Явно познавате изключенията.
Но вземете се разходете покрай "столичните" гимназии и ще ги видите.
Парцалесите са облечени като фолк диви, говорят мйеко, грубо и гръмко, гримирани са като жрици на нощта и са неграмотни.
Момчетата са обикновено с бира в ръка, имат странно и безвкусно облекло и стряскащ вид на малолетни престъпници и също са неграмотни.
За съжаление обитават "столичните спални"  до които пътуват дълго, съсипвайки с мъдрите си писания градския транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт