Кога сваляте високата температура?

• 35 697
  • 236
  •   1
Отговори
# 135
  • Burgas, Bulgaria
какво няма да са им разбити стомахчетата-такива силни лекарства...антибиотици...
аз се обадих на доктора и ми каза да му взема Хидрасет ли беше Хидратин ли....малеее направо изпуших  ooooh!....каза и БиоГай-капките .....другото което каза, че на този етап не може без АБ и който и да е ще му действа така на червата......
той пак е с Т -поне не се вдига, а седи на 38.5...колко ли да е добре ...от неделя е така.....

Angel_Dust -вие от събота ли сте с Т

# 136
Аз го изкарах за 1 ден само, явно е  различно при всеки. Ако кашля детето, което кара вируса, аз не бих се замислила за АБ, защото май наистина често дава усложнения.

Моята дъщеря е с температура от четвъртък, като тази нощ пак беше с 40 градуса, докога така не знам

# 137
  • София
Просто ужас с тия болести.

Дина, аз хубаво няма да спра АБ, ама той го повръща няколко минути, след като съм му го дала. И после пак, и пак.

За храната- от сутринта се мъчим с една чаша чай с мед. Храна тотално ми отказва. Аз съм болнични и утре, обаче изобщо не вярвам, че дотогава ще оздравее. Само лежи в леглото и гледа ТВ или спи.
Две седмици и минава вируса, а? Просто съвсем ще ни побелеят косите...

# 138
  • София
мадам тиква - от петък вечер.
моят не пие АБ обаче...така че при нас  диарията си беше от вируса просто.
Сигурно хидрасект ви е казала, хидратина е против повръщане и обезводняване.
нашият го оправих с ентерол и смекта само. и диетка.
gabiplus - да не те отчайвам ама майка ми за 2 седмици на никъде не е мръднала, ама отказва да пие АБ...така че при нея  може и за това да се точи...

# 139
Те децата сами си минават на диета с този вирус Simple Smile

# 140
  • Burgas, Bulgaria
Dana_2010  тази Т е от пневмонията нали..не ви ли предложиха венозен АБ....-дано се оправяте  вече, че си представям какъв ад е...моя син като изкара пневмонията го лекввахме 20дни......с  тежката артилеря в болница(той беше изключително зле ), а после два месеца оправяхме имунна система....то колко ли ще я оправиш ..но това е друг въпрос...
и ние кашляме и имаме безцветни сополи......направо е някаква епидемия......
Angel_Dust  -и аз като тебе ще направя имам Смекта ще му дам......
относно Т-от петък-мале .....струвами се, че и без ти да правиш, лекарката утре ще ви назначи рентген.....,все някъде щеше да избие ако е нещо друго.....или поне аз така мисля  Rolling Eyes

# 141
  • София
е, то си е избило носа му тече като река и вече всичко го боли разранено  под носа, гърлото му е страшно възпалено...
а за корем аз директно давам като почнат проблеми  смекта, ентерол и минавам за ден-два на лечебна хумана...обикновенно бързо пресичат диарията...но понеже е от АБ при вас  биогайата не е лоша идея никак...

# 142
Не знам, на дъщеря ми това й е втора пневмония, при първата беше на 1 година и 10 месеца и пак не са ни предлагали болнично лечение. Аз точно това се чудех - кога всъщност се хоспитализират децата с пневмония? (не че напирам да идем в болница - имам бебе, което кърмя.) Обаче да не изпусна някакъв момент, да сме за болница, а аз да не разбера Confused Сега ми се вижда добре, ама дано нормализираме приема на антибиотик, че не го иска и е голям ад, докато й го дам, дотук даже не съм сигурна дали си прие първите 2 приема изцяло. При нас всякакво приемане на лекарства е голяма борба, рев и ужас. Дори и от обикновена кърпа с оцет на челото се реве трагично.

# 143
  • София
зависи в какъв стадии е и колко тежко протича... ама то по-добре ако е лека да си е в къщи...
плюе ли АБ? ако го дадеш със спринцовка и го впръскаш към бузата? така по-трудно плюят...или под езика.
моят пък само лекарства му дай...всички са едни такива вкуууусни....все ме врънка за още ooooh!

# 144
Давам й го насила, маааалко по малко. Сега след като й обясних положението спокойно, понеже е по-добре в момента ме разбра и обеща следащия да го глътне сама (докато не го видя, не че ще повярвам)

Дано се оправят всички деца скоро и този вирус да си заминава

# 145
  • Burgas, Bulgaria
Dana_2010 -когато Нико имаше пневмония-не можеше да диша ...посиняваше ...

# 146
  • Пловдив
Мили мами...как така от толкова дни с Т Rolling Eyes Искайте рентген,всякакви изследвания!!!А СУЕ някой има ли пуснато?То е много показателно при инфекции.Аз знам,че висока Т повече от 3 дни е опасна и трябват спешни мерки!И ние сме карали тежка пневмония с вис.Т,когато малкия беше на 2,4г. и то 20дни в болница с 2 АБ венозно.Не чакайте,правете снимка или нещо друго...не знам.Но невинаги АБ помагат....и ние пихме 4 дни и после-болница! Tired

Скорошно оздравяване!

# 147
  • София
tandonova79 - при нас мн висока беше само петък и събота... вчера и днес за сега поне не качва над 38...

# 148
Просто ужас с тия болести.

Дина, аз хубаво няма да спра АБ, ама той го повръща няколко минути, след като съм му го дала. И после пак, и пак.

За храната- от сутринта се мъчим с една чаша чай с мед. Храна тотално ми отказва. Аз съм болнични и утре, обаче изобщо не вярвам, че дотогава ще оздравее. Само лежи в леглото и гледа ТВ или спи.
Две седмици и минава вируса, а? Просто съвсем ще ни побелеят косите...

храната не е толкова важна, но ако не приема течности и повръща много бързо ще се обезводни, което допълнително утежнява състоянието. не отлагайте посещението при специалист! чрез венозни вливания ще се навакса и храненето, и оводняването, и антибиотичното лечение. виждам, че си от София, идете на Спешен детски кабинет.

# 149
  • София
момичата,

ние сме с този вирус от 11.01. и чак от вчера имаме чувствително подобрение. Ужасно е устойчив на лек-ва и му трябва доста време. Това ми каза лекарката.

Общи условия

Активация на акаунт