Кога сваляте високата температура?

• 35 674
  • 236
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета,

И аз се включвам към групата на недиагностицираните болни от вирус. Знам, че звучи объркващо, но при нас нещата са такива. Преди седмица повърнахме 2 пъти и диария с темп. 37.2. Пресякохме с ентерол и изопринозин. Педито каза, вирус, няма кашлица, няма хрема, няма зачервено гърло. От 3 дена сме с нова температура, първоначално между 37.5-38.5, но сега вечерта 39.0. Пуснахме кръв и урина. Кръвта била като за лека вирусна инфекция, с не много големи отклонения в показателите, урината има кристали пикочна киселина. Сега ще правим изследване на изпражнения и стерилна урина, за да отхвърлим рота вируси, салмонели и др. Днес лекарят установи, че няма абсолютно нищо в белите дробове, макар че започнахме да подкашляме, пак сме с диария, а вече и с непрекъснато кихане /вероятно скоро хрема/. Какво мислите, докато чакам изследванията, дали е вируса? При вас имаше ли диария, колко време температура, при нас реално няма други кой знае какви симптоми? Лекарят каза никакви лекарства до темп. 38.5, пробиотици и кисело мляко.

# 151
Sekret na щерката -да -рез Стрептокок пиогенис.5 дни Клацит -и нищо,след него 5 дни Клиндамицин и снимка на синусите-синузит.На 9я ден нищо.Хрем зелена.Да уточня,че личната не е счела за нужно да даде АБ по антибиограма Twisted Evil.Рез. от Клиндамицина-възпаление на трахеята-не давайте на деца този АБ ,а за възрастни само е едно лекарство за язва.
На 10я ден специялист УНГ-за синузит не може да става и дума/има индикация за алергия,насока към алерголог/,на 11 ден още един специалистУНГ,НЯМА синмузит,няма трета сливица,върви към алергия-насока към алерголог.
Равносметка-вирус с обикновенна хрема,бактерията е трябвало да се лекува с локален АБ.
Днес 2ри ден на училище и първи с противоалергичен спрей за нос.Според лекаря 2та АБ пити напразно.Ще ходим на тесъ за алергия-втори преглед при УНГ -едвали ще се наложи/според лекаря/
С две думи,така са ми объркали детето,че го отрових с лекарства,сега незнам как да го изчистя.

# 152
  • Пловдив
Като начало вземи Пробиотици-има различни марки!Много са добри и възстановяват /поне донякъде/ чревната флора,която е смачкана от АБ!Даже е препоръчително да ги давате с АБ!!!
Порови се и вземи,на нас навремето ни помогнаха. Peace

# 153
eliam, ДКК правихте ли? ако е на алергична основа хремата, еозинофилите би трябвало да са увеличени. понякога алергията може да е към болестотворни микроорганизми или да се активира от тях, защото те образуват токсини.

# 154
Пробиотици пием-Лактофлор.
ДКК не сме правили,но ако се прави трябва да е мануално,машинното не отчита ,така ми каза УНГ #1.
Как да разбера дали е от болестотворни микроорганизми,имаме стрептококи наистина,но секрета вече е безцветен,даже УНГ #2,каза да спрем и локалния АБ,да давам само противоалергичния спрей,който сякаш е доста силен и за пръв път го чух-Avamys.

синът ми днес сме 4 ти ден Клацит,диагноза пневмония в дясно.вероятно в начална фаза.Значително е по-добре,иска да ходи на градина,но това незнам кога ще стане.Как се процедира в такива случаи-на нас ни го изписаха 7 дни,след това навремето даваха по слабо лекарство ,например Бисептол,ядяхме мед и лимон.Какви имуномодулатори давате след пневмония?

# 155
  • Пловдив
Има отделна тема за последните ти въпроси...там ще намериш отговори Peace

тук заглавието е друго...и изместихме леееко темата

# 156
  • Burgas, Bulgaria
момичета он снощи сме без Т ..... дали ни се размине  Rolling Eyes....
аз обаче каталясах-още не се бях оправила от бронхите който изкарахи отново кашлям ужасон-хрема .....главоболие...ужас...обаче Т нямам ....

# 157
  • София
elyam, на мен ми изписаха Женоверин  и Леатон след него.

мадам тиква , дано се размине, НО според мен без лек-ва- едва ли. Като гледам нас вече 2-ра седмица ни влачи  ooooh!

# 158
Ние днес бяхме на снимка и кръвни изследвания. Пневмонията е тежка, вирусна, тоест и на слушалка се чува, но колко е сериозна се вижда чак на снимката  Sad Педиатърката ни пусна направление за хоспитализация. Но първо минахме на преглед при шефката на детското отделение в болницата. Според нея ако успеем да я лекуваме у дома с нови лекарства - Клацид и Суметролим, ако можем да й даваме успешно течности, ще отървем болницата. Утре пак сме на преглед. Вече наистина не ми останаха сили  Sad Понеже детето ми е алергично, влизането в болница при нас има допълнителен проблем, че не се знае на какво би могла да реагира там. Отделно аз имам бебе, което кърмя. Дано се орпавим с новото лечение Praynig

Изписаха ни и Изопринозин, но няма да й го давам веднага, че доста й се събра днес.

# 159
  • Burgas, Bulgaria
Dana_2010 звучи страшно . но по-добре там и за  няколко дни да я оправят. от колкото да ти направи проблем с дишането... Praynig Praynig Praynig

# 160
  • София
Dana_2010 , дано оттървете болницата  Praynig Ние Суметролим пихме 7 дена преди (3-10ян.), но не ни помогна. После Клацид и чак Седакс ни помогна. С това искам да ти кажа, че вирусът е супер устойчив към лек-ва, да не се отчайваш. Дано при вас схемата заработи от първия път, НО и да се наложи смяна на лек-ва не е страшно. Ще се оправите, но трябва много търпение. На нас за първи път ни се случва вирус да се лекува 2 седм и едва на 2-та седм да има подобрение.

# 161
Ние досега пиехме Аугментин, но без ефект. Тя е алергична към Зинат и цефалоспорини. Аз за болницата абсолютно се бях навила, даже бях приготвила и багажа й, щяхме да се редуваме аз и баба й да седим при нея, но реших да се доверя на лекарката, която е завеждащ детското. Освен това там явно е някакъв ад, в смисъл претъпкано с всякакви зарази. В града имаме и частна клиника и бих я завела веднага, но скоро там лежа моя приятелка с бебе на 1 годинка и тотално не са ги излекували, та после пак са си били в държавната. Всичките ми познати лекарки са за държавната болница, та ако ще влизаме някъде утре, там ще е.

# 162
  • София
според мен гледайте да се разминете с болницата. Сега по болниците е ад от болни  Rolling Eyes Ако се наложи и аз съм за държавна, въпреки че е по-важно кои са лекарите, а не болницата.

# 163
  • Burgas, Bulgaria
Dana_2010 знам по себе си, че с  медикаментозната алергия шега не бива...аз също съм много алергична и сега когато сменям 3-ти АБ е изключително трудно, защото в болница не мога да отида ,а другия вариант е с проба два пъти дневно...онзи ден личната ми го съобщи...-поне там ще я тестуват .
Иначе колкото и да е ад по болниците, не е по ад от това да видиш как детето ти е на кислород и се бори ,за да диша-това на никой не го желая....

# 164
  • София
е, то е ясно, че ако няма друга алтернатива, няма да си седи у тях. За да е казала лекарката да изчакат може би е имала нещо предвид. Дано всичко мине по възможно най-лекия начин.

Общи условия

Активация на акаунт