Отговори
# 60
  • Сливен
Има ли някои като мен, които нямат право на болнични(нямам 1 година стаж) и използват помощ за бременност? Тя е 150 лв, знаете ли, след като се подадат документите, кога ги изплащат?

# 61
Ех, Бенджи и Пепита как ме зарадвахте с тази новина за НОИ, сега проверих и моите са ги наредили за плащане  newsm44

# 62
  • в Надежда-та
Има ли някои като мен, които нямат право на болнични(нямам 1 година стаж) и използват помощ за бременност? Тя е 150 лв, знаете ли, след като се подадат документите, кога ги изплащат?
аз не използвам болнични и ще получавам майчинство от социалните. Не съм работила от както забременях 1-я път. Дано този път успея да си подам на време документите, че със сина ми майчинство не съм получавала (само 2м. Crazy).

# 63
И аз цоп в новата тема!

Нощни,   bouquet

Сакси, Мила, на вас със сигурност не ви е приятно, но когато Алекс беше в ДЯ условията бяха същите.На първото тържество всички родители скочиха и госпожите склониха да присъстват като ни предупредиха, че такова почти със сигурност няма да се състои.Така и стана.Някой деца наистина не плачеха и си стояха по местата, други тичаха при майките си, трети плачеха.
След това преживяване се убедих, че е в пъти по-добре децата да изживеят нещо по-различно и да им остане един мил спомен, отколкото разстроени родители с плачещи деца.  Hug

Отивам да си доизчистя, че съм се развихрила тази сутрин.

# 64
Добро утро момичета,

Само минавам да погледна нямаме ли си някое ново бебче, но тази сутрин май е по-спокойна.

Хубав ден на всички Simple Smile

# 65
Добро утро!

И аз изпратих моя син на Коледно тържество. Това наистина е празник за децата, не се ядосвайте. Лошото е ,когато не искат да снимат, което ми се срува наистина странно. Сигурно ги мързи.

Ох, трябва да ставам да оправям ,а ме мързииии.  Sad

Michelle=- те сега започват. Simple Smile Имаше и планово секцио за днес. Стискам палци.

# 66
Момичета, не се разстройвайте за щуротии - и при нас в яслата тържеството беше само за деца и аз съм с две ръце ЗА, напълно съм съгласна с Грозното пате. Когато са толкова малки е добре сами да ги забавляват, без родители, а по-натам в градините е друго - ще има песнички, стихчета. Оттук нататък що тържества ще има, чак ще ни писне  Peace
Уф, таз нощ нещо не можах да спя, малката е със запушен нос, мъчи се детето, аз пуфтя с корема ха наляво, ха надясно, изобщооооо таткото как спа при нас на леглото и сега се чудя  Mr. Green
За днес имам план максимум - оправяне на бебешки и детски дрешки, сортиране, пъхане в торби, вакуумиране...да видим докъде ще ми стигне ентусиазмът.

# 67
как сте днес, мацки?

аз с леко притеснение установих, че коремът ми се е смъкнал...
някой с опит може ли да каже дали това е предвестник за скорошно раждане
нашият бъдещ татко полудя от притеснение като му казах сутринта. просто съм убедена, че той ще се гибсира повече и от мен, а ужким аз съм притеснителната в семейството Laughing страх го било дали ще се справим. викам му "споко, циганите отглеждат по 10, а и ние имаме "висшО"  Laughing Laughing Laughing какво да го правя, нали трябва да се разведряваме Simple Smile ама и аз съм се поуплашила де...

# 68
  • Русе
.....Урааа, току що видях, че от НОИ са започнали плащания по болничния внесен на 16.12. и ще имам превод утре.   Вал, погледни и при теб трябва да има раздвижване.

Пепита - при мойте болнични няма движение #Cussing out - трябва да ги прислушам тия в НОИ.

Преслушай ги тия в НОИ, защото след като прочетох, това което написа Пепита проверих и моя и при мен са започнали плащания по болничен за ноември внесен на 13.12.

И аз да попитам, как ги "прослушвате" тези в НОИ  newsm78  аз имам болнични от Ноември - но все още в страницата на НОИ невиждам да са внесени  Rolling Eyes - а до тук са ми вече 3 болнични листа и нито един изплатен?  Sad

# 69
  • В две тъмни очички
Добро утро тумбачета  Hug
Минавам само на отчет - 2 в 1 сме
Успех на мамите, които имат планово секцио за днес  Praynig

# 70
  • Русе
Сега да се върна и към радостните моменти, които вчера неуспях да преживея тук  Joy

Честито на всички мамчета, сдобили се със сладки бебета вчера

Още един въпрос, д-рите ви издали ли са ви някакъв документ за родилното или ви изпратиха само с изследванията  Rolling Eyes  Аз вчера питах за обменна карта и ми казаха, че нямало такова нещо вече  Rolling Eyes  -  сега споделете, какво точно трябва да нося като документация, защото преди си имах обменна карта.

# 71
как сте днес, мацки?

аз с леко притеснение установих, че коремът ми се е смъкнал...
някой с опит може ли да каже дали това е предвестник за скорошно раждане
нашият бъдещ татко полудя от притеснение като му казах сутринта. просто съм убедена, че той ще се гипсира повече и от мен, а ужким аз съм притеснителната в семейството Laughing страх го било дали ще се справим. викам му "споко, циганите отглеждат по 10, а и ние имаме "висшО"  Laughing Laughing Laughing какво да го правя, нали трябва да се разведряваме Simple Smile ама и аз съм се поуплашила де...
И ноя корем от днес е по на ниско забелязах тази сутрин и се кефя значи скоро ще е така си мисля поне де макар, че Алекс беше слязъл още в началото на деветия долу , а се роди в края на 39 седмица. Така, че те ще решат кога. Но вчера като ходих до лабораторията за белтък и шефката ме видя и вика с тоя висок корем няма май да е скоро, а днес като станах видях , че е надолу за една нощ.  Simple Smile
За стерилизация ползваш течността на чико за студена стерилизация и бях доволна.
Някой питаше за течностите, от вчера съм на диета заради кръвното без сол, без захар, без кола за тези които пият и кафе и без газирано, за да не се задържат течности. Може варено, печено, плодове, зеленчуци варени и без сол най-важното.
Сглобихме кошарата тя е плетена и малка за до към 4 месеца после ще видим какво ще вземем. Днес си чакам коритото на Ок бейби анатомично и последните подаръци за Коледа. Остана ми комплект за изписване ако купувам въобще. Повечето неща са изпрани и изгладени и прибрани в пликове в чекмеджетата. Чудя се дали да си стерилизирам помпата и да я вземам с мене или не  newsm78 Вие ще си вземате ли помпите с вас?
Сега да се върна и към радостните моменти, които вчера не успях да преживея тук  Joy

Честито на всички мамчета, сдобили се със сладки бебета вчера

Още един въпрос, д-рите ви издали ли са ви някакъв документ за родилното или ви изпратиха само с изследванията  Rolling Eyes  Аз вчера питах за обменна карта и ми казаха, че нямало такова нещо вече  Rolling Eyes  -  сега споделете, какво точно трябва да нося като документация, защото преди си имах обменна карта.
Аз съм с обмена карта, картон, направление за раждане  всичко си е в мен.
Чопи миличка не се ядосвай такива са понякога. Аз от моя не мога да се оплача, както някой писа променят се а за 13 години доста се е променил и все в положителна посока, ако не беше той нямаше да добутам до тука с бебока. Последните 4 месеца той вършеше всичко в нас и детето гледаше и чистеше и готвеше  и работеше в офиса абе всичко не знам как му издържа психиката но успя. А свекъра ми има един лаф : Ние мъжете сме като кучетата от време на време трябва да ни се развързва каишката за да се поразходим и да се почувстваме свободни и после пак се връщаме да ни вържат такива сме си. За толкова време минахме през много неща в началото бях почнала с инатене, налагане и т.н после осъзнах , че е погрешна тактика и започнах с копринената ръкавица и повече свобода и като е позволено нещо то вече не е интересно. Бяхме от 30 дни в месеца 26 по улиците преди да се роди Алекс, но понеже си го гледахме сами сега е обратно не може да ни изкара човек. А сме си наборчета на по 33 даже съм му кака с месец и половина  Simple Smile Но той понеже беше студент тук и е живял  сам и е свикнал да се грижи за себе си може би и това е от значение. Ако е гладен примерно и ме няма ще си наготви а няма да ме чака. Такава си е моята везничка Simple Smile
Улях се от към писане.  Embarassed

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 10:55 от Mish

# 72
  Мами Shikozna и Wondergirl  , Браво на вас да са ви живи и здрави бебоците много да ви радват  ииии.....неповторимо изкарване на празниците с новите членове на семействата ви!!!

newsm51 smile3525

# 73
  • София
Шикозна и Уондергърл, честити ви сладки бебчета. Имате си най-хубавия Коледен подарък! Много да ви радват и да са много здрави !

При мен нищо ново. Само да ви питам, вашите бебета колко често хълцат. Аз моя палавник го усещам поне 4 пъти в денонощието и се чудя ок ли е това?

# 74
  • София
Тази година обаче в групата имаме родители професионални фотографи и майката беше ходила да говори с Директорката да се заснеме тържеството, но категорично й беше отказано Thinking
Абсолютна темерутщина е това според мен. За присъствието на родителите мога да се съглася, но отсъствието на снимки ми е трудно да приема.. но явно ще трябва  Tired

Съжалявам, че ви занимавам с глупавите си проблемчета. Може би просто прекалявам  Rolling Eyes  
Да ви кажа колко се самообвинявах преди 2 години пак по коледа, че пропуснах първото обръщане на яна от гръб по корем. тя беше до мен на активната гимнастика, а аз във форума, то се знае.. и така - мъжът ми го видя, а аз гледах в монитора. на другия ден, разбира се, тя се обърна още няколко пъти, чак клипчета й направих, но ми беше гузно, че пропуснах ПЪРВОТО по много глупава причина. смейте ми се сега  Blush

Общи условия

Активация на акаунт