Пак за пушенето на обществени места

• 33 024
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 90
Как да спазвам закона като не съм и разбрала за него?!
А, сега, де!
Телевизия не гледам, а и не мисля, че ми е важно. А като отида на заведение, никой не ми е казал, че има закон въведен вече.
Виж, друго щеше да е като вляза да пия кафе, някой от вратата да ме предупреди - "Тук не се пуши вече! Въведе се нов закон, който ни забранява това..." и т.н.
А има и друго, от вчера приехме закона, днес вече искаме да сме всички стриктни, без изключения... Няма как да стане като до сега навсякъде и за всяко нещо в родината е царял хаос.
По този повод също се сещам и за летищата на развитите страни. Масово (в дадената държава) може да не се пуши, но си има от кабинките с вентилация за пушачи, т.е. хем толерантност към този, който иска да се трови, хем и грижа за собственото здраве, да не ти дими някой на главата... Та, при нас що няма такива по гарите, летища, обществени места?

# 91
Е то няма какво да те предупреждават, ще те предупредят само, ако за направили заведението  само за непушачи.Убедена съм в това. Grinning

# 92
  • София
Е, то човек много закони сигурно не знае, но нали знаеш - непознаването на закона не е причина за неспазването му.

# 93
Е, то човек много закони сигурно не знае, но нали знаеш - непознаването на закона не е причина за неспазването му.
Може и да не е причина.
Но след като няма и кой да следи, за да те "вкара в правия път", няма какво да се сърдим толкова.
Няма как да вляза в заведение, да видя, че 5 маси пушат, а аз да седна и да си кажа: "Аууу, лоши пушачи, аз няма да пуша тук, защото уважавам непушачите!".
Съвсем различно е, да вляза някъде, да видя, че никой не пуши, да запаля и да дойде някой да ме предупреди официално, а ако продължа да димя, веднага да ме глоби - не да ми вика "Ама, оууу, тук ни са пуши, ма! Са щ'и забърша един!", а да дойде и да ме глоби, да ми напише фишче, актче или каквото искате за платената глоба също.

# 94
Та, къде е забранено да се пуши вече?

# 95
Вчера бях в Мол София. В Пица Хът вече не се пуши. В Хепи има отделно помещение за пушачи отделено със стъклена стена. Там е забранено влизането на деца под 18г.

# 96
В The Mall на Цариградско шосе също не се пуши - преди димеше от всички заведения с маси в коридорите. Сега доколкото видях има табелки "забранено пушенето" по всички маси и забраната се спазва.

# 97
Има и нещо друго -  с тия цени на цигарите, всеки пуши каквото намери и се носят някакви адски ла*няни миризми .

Брях, около тебе л`няни ли ги пушат. Съчуствам ти.
        Половинката, макар, че не пуши, не ми се е оплаквал, че мириша на нещо подобно/ама то явно от качеството на цигарите, ще е.../ Rolling Eyes

Хаха.. няма лошо да си го мислиш, щом това те утешава.

# 98
  • София
В The Mall на Цариградско шосе също не се пуши - преди димеше от всички заведения с маси в коридорите. Сега доколкото видях има табелки "забранено пушенето" по всички маси и забраната се спазва.

Еееееее, супер  Party
А някой за Сердика знае ли?

# 99
Еееееее, супер  Party
А някой за Сердика знае ли?

Според последните ми наблюдения никъде не се пуши.  МолЪТ ми направи кофти впечатление.
Старбъкс - вътре не се пуши, вън се пуши.  Верно е голямо, проветриво, ама... 
Там ли ще ги водите децата?

# 100
  • София
Трещи, не те разбрах - защо МОЛът ти е направил кофти впечатление и Старбъкса в него ли е или за друг говориш?

# 101
Бърди , аз съм от пушачите, които са ЗА  забрани и спазването им. Колкото и да не ви се вярва има и такива, и то много. Да, за Старбъкса там говоря.

# 102
  • София
Трещи, много добре знам твоята позиция, срещали сме се и в други подобни теми и изобщо аз съм посленият човек, на който да не му се вярва. Напротив, където и да съм работила досега, в офисите винаги пушачите са се съобразявали.
Така че въпросът ми не беше провокация, а действително не разбрах. Не знаех, че там има Старбъкс, затова. А в момента това е едно от малкото места, където мога да се срещна с приятелка - в колата и после с количката. Че мога и някой магазин да позяпам Simple Smile Ясно е, че за детето е по-добре да е навън, ама като цяла седмица вали и мъгли, няма лошо и в някой МОЛ да се разходим.

# 103
В МОЛ а в Плевен не се пуши. Въпреки това беше пълно с хора. Приятелите, с които бях, са пушачи, но това не им пречеше.

# 104
Старбъкс - вътре не се пуши, вън се пуши.  Верно е голямо, проветриво, ама... 
Там ли ще ги водите децата?

Точно там вече не се пуши. Не се налага да се премине през димна завеса, за да стигнеш до кафето.
Наистина преди беше нещо страшно, чак в съседните магазини миришеше.

Общи условия

Активация на акаунт