Пак за пушенето на обществени места

• 33 263
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 345
Едно не разбирам... Когато дадено заведение е за непушачи, пушачът просто подминава.
Когато дадено заведение е за пушачи, непушачът се чувства дикриминиран и оревава орталъка. Защо?  Thinking
Е, те тоя въпрос ме гложди и мен от сума време!  Grinning

И мене. Но, никой не дава отговор... Simple Smile

# 346
  • където ми харесва
А докато нищите тука,дали ще се реши проблема?

Ако не се нищи, никога няма да се реши. Аз вече съм подала 3 сигнала! Ето така действаме.

ЗА ТРЕТИ ПЪТ ПИТАМ:

Ако това да се намали пушенето на обществени места, може да спаси дори едно дете от заболяване и/или смърт - не си ли заслужава?

И още нещо, статистиката показва, че тютюнопушенето убива повече хора от колкото колите, алкохола, наркотиците взети заедно.

И последно до Трещерица.  Повече от 2 цигари на ден вече са много вредни. Една цигара стимулира кръвообръщението и поради тази причина помага на оросяването на мозъка. Нещо, което обаче ти дори не разбираш какво е, защото го наричаш "изостряне на мозъчната дейност"! аххахахах

Хах. Мисля,че шанса да спасиш живота на едно дете се увеличава многократно,ако не го мъкнеш по кафета и кръчми. Имам предвид-заведения с детски кът-ми прекрасно,там така или иначе трябва да е забранено. Но дете в пълно заведение с хора е излишно. Не му е там мястото и никой не е длъжен да се съобрази с факта,че там има дете. Както и да е-нека забранят пушенето в малките заведения,аз съм ЗА. Но не и навсякъде!

Не! Наистина ли това ти е мнението??? Помисли си тогава, както може да навредим на децата, така можем да навредим и на възрастните... разликата е, че децата са още по-беззащитни.

Да,това ми е мнението,представяш ли си?! И не съм длъжна да се съобразявам с хората. Все едно някой шофьор се съобразява с факта,че ме трови докато шофира,защото го мързи да ходи пеша,или да кара колело?! Аз не ходя да се натрапвам на никого и да му дишам в лицето.

# 347
Едно не разбирам... Когато дадено заведение е за непушачи, пушачът просто подминава.
Когато дадено заведение е за пушачи, непушачът се чувства дикриминиран и оревава орталъка. Защо?  Thinking

А аз не мога да разбера защо вместо аз да не мога да се храня в някое заведение, което харесвам, на детето ми пък изобщо да му е забранено да влиза там пушачът просто не излезе навън да изпуши цигарата си.

Пушачът може и да влезе в заведение за непушачи, никой не го е ограничил него.

# 348
  • София

А аз не мога да разбера защо вместо аз да не мога да се храня в някое заведение, което харесвам, на детето ми пък изобщо да му е забранено да влиза там пушачът просто не излезе навън да изпуши цигарата си.

Защото собственикът на заведението е решил, дали по икономически или по лични причини, че иска в неговото заведение да се пуши, дреме му дали ти харесва или не. По същия начин той може да реши, че не иска в неговото заведение да се пуши, а ако чак толкова го харесвам, може и да се прежаля да не пуша, за да го посещавам.

# 349
  • където ми харесва

Хич не го е ограничил никой.
А и то не е проблем да се храниш където искаш...ама защо децата да имат място в ресторанти? Хайде,през деня как да е. Ама вечер. Хората ходят също да вечерят и да се отпуснат най-малкото. А на съседната маса се чува "Мамооооооо,мамо бееееееееееееее,мамооооооооооооооооо"....както теб те дразни дима,така някой друг може да го дразни детето ти. Защото аз до сега не съм видяла дете да седи кротко на стола си без да се изнерви и да изнерви околните

# 350
  • Пловдив

Защото собственикът на заведението е решил, дали по икономически или по лични причини, че иска в неговото заведение да се пуши, дреме му дали ти харесва или не. По същия начин той може да реши, че не иска в неговото заведение да се пуши, а ако чак толкова го харесвам, може и да се прежаля да не пуша, за да го посещавам.

Днес минах през едно заведение в центъра на Пловдив, което винаги е било запушено от дим. На вратата гледам надпис "заведение без тютюнев дим" и честно, положително се изненадах, понеже не съм го очаквала, все пак е на централно място. От барманката знам, че собственикът не е българин. Затова предполагам има малко по-различна култура, ако беше нашенец, нямаше да го направи така.

# 351
Не забравяй, че забраната е за деца до 18г. възраст.
И после не става дума за това, че димът дразни мен или детето ми. Опасен е.
И да, според мен децата имат място в ресторантите.

# 352
  • където ми харесва
Не забравяй, че забраната е за деца до 18г. възраст.
И после не става дума за това, че димът дразни мен или детето ми. Опасен е.
Не твърдя обратното,наясно съм че е опасен,за това и казах,че не се навирам в никой,когато пуша.Даже обратното-гледам да страня от хората,за да не го тровя. Случва ми се често да ходя някъде,където не се пуши и съм с компания от непушачи-ми излизам на вън да пуша, ЗА ДА НЕ ПРЕЧА. Ти ще изведеш ли детето си от заведението,като стане 22.00,защото то няма място там или пречи на някого?

# 353

Точно за това скоро ще бъде забранено навсякъде, както е забранено в почти цяла Европа. Обаче тук това се смята за "ограничаване на свободата".  Свободата е тогава, когато не накърняваш или отнемаш правата на другите. А вие пушачите правите точно това и нямате никакво оправдание. не мога да разбера защо толкова сте се застъпили зад безценното си право да тровите себе си другите.

А докато нищите тука,дали ще се реши проблема?

Ако не се нищи, никога няма да се реши. Аз вече съм подала 3 сигнала! Ето така действаме.

ЗА ТРЕТИ ПЪТ ПИТАМ:

Ако това да се намали пушенето на обществени места, може да спаси дори едно дете от заболяване и/или смърт - не си ли заслужава?

И още нещо, статистиката показва, че тютюнопушенето убива повече хора от колкото колите, алкохола, наркотиците взети заедно.

И последно до Трещерица.  Повече от 2 цигари на ден вече са много вредни. Една цигара стимулира кръвообръщението и поради тази причина помага на оросяването на мозъка. Нещо, което обаче ти дори не разбираш какво е, защото го наричаш "изостряне на мозъчната дейност"! аххахахах

Хах. Мисля,че шанса да спасиш живота на едно дете се увеличава многократно,ако не го мъкнеш по кафета и кръчми. Имам предвид-заведения с детски кът-ми прекрасно,там така или иначе трябва да е забранено. Но дете в пълно заведение с хора е излишно. Не му е там мястото и никой не е длъжен да се съобрази с факта,че там има дете. Както и да е-нека забранят пушенето в малките заведения,аз съм ЗА. Но не и навсякъде!

Не! Наистина ли това ти е мнението??? Помисли си тогава, както може да навредим на децата, така можем да навредим и на възрастните... разликата е, че децата са още по-беззащитни.

Да,това ми е мнението,представяш ли си?! И не съм длъжна да се съобразявам с хората. Все едно някой шофьор се съобразява с факта,че ме трови докато шофира,защото го мързи да ходи пеша,или да кара колело?! Аз не ходя да се натрапвам на никого и да му дишам в лицето.

Оф, когаато си на открито опасноста от цигарения дим, от изпаренията на колите не е директна! Когато си в помещение, ти и да не искаш аз ти дишам отровата. Навън си пуши, колкото искаш.

Признавам, че вие може и да сте толерантни пушачки. Но мнозинството НЕ СА! и точно за това трябват крайни мерки. Както е забранено да караш по тротоара коалта си...

# 354

Добре де, Jolene, по същия начин и аз съм ограничена да посещавам дадено заведение за НЕПУШАЧИ, ако ми се пуши. Както ти не искаш да се тровиш с цигарен дим, така и не искам да пуша навън. Всеки си има собствено мнение и то не е по-маловажно от чужното. Поне заведения в България бол, кеф ти за пушачи, кеф ти за непушачи.

Накрая ще приемат пълна забрана за пушене в заведния и пак няма да сте доволни. Ще искате специални клетки за пушене.  Laughing

# 355
Между другото, колите не само, че се покатерват на тротоарите, ами и стоят трайно там, не беше удачен пример за България. Как ме дразнят само... искам да забранят движението за частни автомобили в централните части на градовете. Аз ползвам ГТ и ходя пеш, значи всеки може да го направи и ето още спасени човешки животи. Ма надали.

# 356
съгласно последната публикувана статистика за 2007 за САЩ, която открих има следните проценти за различни причини за смъртта:
25,5 % в резултат на сърдечно съдови заболявания

5,5 % инфаркти - основни причини за инфаркт 1- наднормено тегло, 2- консумация на много мазнини, 3-обездвижване, 4 - възрастта, 5 - генетична предразположеност
5,1 % инциденти /пътни, битови и т.н/
3%     диабет                                             
3%     алцхаймер                                     
5,4 % рак на белите дробове                   

Не мога да разбера защо някой се опитва да ме убеди, че цигарите са най лошото нещо? Освен това и тази драма за децата и заведенията - в Норвегия не се пуши никъде, обачи и деца под определена възраст не могат да посещават ресторанти, кафенета и т.н. дори и с родителите си.

# 357
Когато дадено заведение е за пушачи, непушачът се чувства дикриминиран и оревава орталъка. Защо?  Thinking

Добре де, Jolene, по същия начин и аз съм ограничена да посещавам дадено заведение за НЕПУШАЧИ, ако ми се пуши. Както ти не искаш да се тровиш с цигарен дим, така и не искам да пуша навън. Всеки си има собствено мнение и то не е по-маловажно от чужното. Поне заведения в България бол, кеф ти за пушачи, кеф ти за непушачи.

Накрая ще приемат пълна забрана за пушене в заведния и пак няма да сте доволни. Ще искате специални клетки за пушене.  Laughing

Напълно съм съгласна "Ще искате специални клетки за пушене" , защото като излизате от заведението на изхода ще има наредени няколко пушача и докато ги мине непушача пак ще се нагълта с дим. Все пак едва ли ще са 1- 2 !!!

# 358
  • София
съгласно последната публикувана статистика за 2007 за САЩ, която открих има следните проценти за различни причини за смъртта:
25,5 % в резултат на сърдечно съдови заболявания

5,5 % инфаркти - основни причини за инфаркт 1- наднормено тегло, 2- консумация на много мазнини, 3-обездвижване, 4 - възрастта, 5 - генетична предразположеност
5,1 % инциденти /пътни, битови и т.н/
3%     диабет                                             
3%     алцхаймер                                     
5,4 % рак на белите дробове                   

Не мога да разбера защо някой се опитва да ме убеди, че цигарите са най лошото нещо? Освен това и тази драма за децата и заведенията - в Норвегия не се пуши никъде, обачи и деца под определена възраст не могат да посещават ресторанти, кафенета и т.н. дори и с родителите си.

сърдечно-съдовите заболявания също може да са в резултат от тютюневия дим

# 359
Когато дадено заведение е за пушачи, непушачът се чувства дикриминиран и оревава орталъка. Защо?  Thinking

Накрая ще приемат пълна забрана за пушене в заведния и пак няма да сте доволни. Ще искате специални клетки за пушене.  Laughing
Както непушачите имат любими заведения, така и пушачите имат. Не мога да разбера защо е всичко това, като си има вече и от двата вида заведения. И в моя любим ресторант не се пуши вече и на мен не ми е приятно, но не се оплаквам защото трябва да има места, където и на непушачите да им е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт