Пак за пушенето на обществени места

• 32 981
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 750
  • В Космоса
nicofree, повечето пушачи пишещи тук подкрепят забраната за пушене на обществени места. Аз също съм категорично против т. нар. " смесени" заведения, каквато и вентилация да имат. Против съм и да се пуши на места, където хората се хранят. Основното противопоставяне на последните страници е по линията, че пушачите искат да има заведения, където да си изпият кафето с цигара ( например едно на сто), а непушачите държат изобщо да няма такива, най-често с аргумента, че били принуждавани от пушещите си приятели да посещават места, където се пуши или че държавата трябва да се погрижи за пушачите, щото те самите са неспособни да го направят.  Mr. Green
Извинявам се за обобщеното използване на понятията " пушачи" и " непушачи". Голяма част от участниците в дискусията не изпадат в крайности и злобни нападки помежду си.
И аз не подкрепям крайностите.
Включвам се тук, защото аз използвах довода със "смесените компании". Ако, както ти си казала и пушачите подкрепят тази идея да има кафенета "едно на сто" за пушачи и да могат там да си седнат на спокойствие и да запушат - ОК. Но когато се пуши в повечето заведения, особено вечерни, често се налага непушачите да ги посещават, заради приятелите си. Не са принуждавани насила естествено, а от добра воля. Така, че не използвам този аргумент, защото не искам въобще заведения за пушачи. Нека има такива, но да са "едно на сто".
А, пък, това твърдение; "държавата трябва да се погрижи за пушачите, щото те самите са неспособни да го направят" е просто... без думи...

# 751
  • София
Ми ето, държавата се грижи за пушачите си - пуска по-евтини цигари, за да може да се тровят повече и тези, които са ги спряли или намалили по финансови причини - http://dnes.dir.bg/news/tzigari-vanyo-tanov-kontrabanda-agentzia … tzi-7873733?nt=10

# 752
Ми ето, държавата се грижи за пушачите си - пуска по-евтини цигари, за да може да се тровят повече и тези, които са ги спряли или намалили по финансови причини - http://dnes.dir.bg/news/tzigari-vanyo-tanov-kontrabanda-agentzia … tzi-7873733?nt=10

ooooh!  Тоя Танов що не си копае по-добре нивата? Аман от абсурди. Макар да пуша от време на време съм твърдо против евтините цигари.

# 753
  • София
А някой обясняваше, че държавата искала да въведе тези забрани, защото мислила за здравето ни!

# 754
  • София
гледах преди малко интервюто на този от митниците и нищо не разбрах. Какво ще правят, ще подпомогнат по някакъв начин бедните пушачи с цигари ли? Изумах, направо!

# 755
  • София
.......
Когато това се разбере ясно от всички – че всички имаме своите права да живеем както сме си избрали, но без да накърняваме правото на избор на другите – тогава такива дискусии няма да са  необходими. :о)!

И аз това повтарям! Само не мога да разбера защо само пушачите разбираме правото на избор  Laughing

Не знам защо си се хабил толкова време, като тук дискутираме, че от лятото вече навсякъде няма да се пуши  newsm78 Или ти на това казваш право на избор?

# 756
  • София
защото отчитате само своето право на избор и искате всички да се съобразяват с него, както е било досега!

# 757
  • София
Andariel , започвам да се чудя, дали не можете или не искате да разберете за какво говорим пушачите по темата за забраната   newsm78

# 758
защото отчитате само своето право на избор и искате всички да се съобразяват с него, както е било досега!
Ооо, хайде да престанем с генералните обобщения ( въпреки че са ти слабост) и разделянето на " вие" и " ние". Върни се и прочети цялата тема и ми посочи къде някой от пушачите е написал, че иска нещата да останат каквито са били и във всички заведения да се пуши безразборно. Ако от сто заведения само едно е за пушачи дали това означава, че всички ще се съобразяват само с техния избор?

# 759
  • Ænima/Albuquerque
Аз забелязвам една много озлобена атака към пушачите, ти искаш мнението да ни чуят!  Thinking

# 760
 Mr. Green
Преди колко страници го казах това...
Тук не става дума за обществени места и право на избор.
Тук става дума за изгубени души и желанието насила да бъдат върнати в лоното на праведните.  Praynig

# 761
  • София
Ти, пък, защо си обобщаваш само пушачите, които ти вършат работа за целите на спора?  WinkНяколко други, освен мен, казаха по- назад, че са За ограниченията, когато са в смислени граници.

# 762
Mr. Green
Тук става дума за изгубени души и желанието насила да бъдат върнати в лоното на праведните.  Praynig

Амин.
В момента събирам пепел да си посипя главата.

# 763
  • София
Mr. Green
Шит. Ако знаех това нямаше даже и да чета тук. Много се пазя от спасяване. Laughing

# 764
Дайте да си стиснем ръцете над тези бамбони. Heart Eyes
http://www.chocablog.com/wp-content/uploads/2008/07/lindt-swiss-dark2.jpg

Общи условия

Активация на акаунт