Как се справяте с гнева си?

• 6 825
  • 85
  •   1
Отговори
Когато сте супер ядосани, изнервени и ви се иска да чупите и рушите,а е важно да стиснете езика зад зъби и да преглътнете-какво правите в такива случаи?Къде отива всичката ярост,агресия и други негативни чувства?!?!?!Не искам да си изкарвам на тези,които нямат никаква вина,тези които са ме ядосали пък просто няма смисъл да лея огън и жупел върху тях,защото така или иначе от тях оттърване няма и може да стане само по-зле,а не мога и в себе си да стискам вече ,защото ще си докарам някоя нервна криза?
Вие какво правите в такива случаи?
Малко объркано написах темата,ама наистина трябва да си намеря отдушник скоро,дайте ми съвет.

# 1
Пиша у форома. Мацките  го знаят и не ми се сърдят много.   bouquet

# 2
Добра актриса съм. Дишам, броя до 10, усмихвам се иронично и продължавам.

# 3
Хапя. С думи. Без висок тон.

# 4
Това ми е голям проблем, защото съм много емоционална. Зависи на кого и какво ме е яд. Понякога си викам, ама то кой ли ме чува, но поне на мен ми минава. Друг път си хващам пътя и излизам да се разходя. Обаждам се на някоя приятелка и излизаме по женски. налага се да броя и до 10, което не ми се удава много, но в офис-отношенията е почти задължително.

# 5
# 6
  • София
Аз съм като динамит - голям трясък и жупел, ама само за секунди. После съм забравила и все едно не е било. По-опасни са дълго тлеещите огньове. При тях не е ясно кога ще има предпоставки да лумнат с пълна сила и какво ще изгори покрай тях. Та затова като нещо ми тежи си го изкарвам на момента и взривявам когото трябва, вместо да си го кътам дълбоко докато ми падне някоя невинна подпалка.

# 7
  • София
Когато съм ядосана, лягам да спя. Колкото повече съм ядосана, толкова по-бързо заспивам.
Вариант 2: извличам някоя приятелка да пийнем по нещо и аз да се накудкудякам. И се прибирам омаломощена вкъщи.
В офиса не си и помислям да излизам извън нерви, така че запазвам самообладание. За сметка на това убивам с думи, ако се налага.  
Ако съм ядосана от офиса, вкъщи съм по-мълчалива. Не си позволявам да го изкарвам на близките.
Повечето хора ме възприемат като спокойна, а съм по-скоро с висок праг на търпимост и висока степен на самообладание. Не е вродено, придобивала съм го с годините и житейския опит.

# 8
Пуша, с дима отлитат и ядовете ми.
Слушам църковни песнопения.

# 9
  • Пловдив
Забелязвам, че го изливам гнева толкова по-директно, колкото по-близък ми е човекът, понеже знам, че няма да се сърди, най-много и той да си излее своя гняв върху мен. Пред по-далечни хора не си позволявам да се ядосвам открито, понеже не им знам реакциите.

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
чистя и подреждам.
Фурия съм.
Бе някой няма ли да ме ядоса, че да изчистя предпразнично  Twisted Evil

# 11
Тананикам си наум.

# 12
Хапя. С думи. Без висок тон.
И аз. Бесът ме прави изключително остроумна  Mr. Green

# 13
Вълк, и аз пушех. Сега не мога и ми е трудно да се усмихна иронично без цигара.
Даа, с димът отминава ядът.

# 14
Така,както си описала,рядко съм ядосана.Но започна ли да говоря по-тихо от обичайното,значи не е добре.Какво правя?Пресен пример преди няколко месеца-запалих си колата,тръгнах безцелно към южното черноморие и си наех стая в хотел.Колебаех се и телефонът си да изключа,но не посмях.Мъжът ми цъфна следобяд и забележете-с децата.Много умен мъж.

Общи условия

Активация на акаунт