Резултат при болест на Даун?

• 128 031
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • София
medimed  ако все пак си решила да направиш амннио, в което аз те подкрепям, защото няма нищо страшно, риска е минимален, но миличка НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ НИКОЙ ДРУГ ДА ТЕ НАБОДЕ ОСВЕН ДОЦ. ВИЛИ ДИМИТРОВА за нищо на света не Щерев, умолявам теееее.......отиди в Майчин Дом, претрай мизерията на самата болница, защото е потресающа, но пък я прави специалист, който и да е в Майчин Дом даже е по-добре от Щерев. НО настоявам за Димитрова, пиши ми на ЛС ако искааш и ще те посъветвам как да постъпиш. Стискам палци и бъди сигурна в добрия финал и наистина бликай от щастие и позитивизъм, не спирай да се усмихваш и това ще те спаси от мрачните мисли и чуства. Целувки ............

# 181
Мила Medimed,
само споделям моят опит, като човек правил амнио в Щерев, началото на м.Август. " Удоволствието " ми струваше 540лв ( едноплодна бременност ) и докато получа резултатите щях да полудея. При положение, че по време на манипулацията ми казаха, че резултатите ще са готови за 4 работни дни, аз повече от седмица не можах да се добера до тях. От рецепцията започна едно размотаване . . . " ами, те от лабораторията . . .". " ами, то протокола днес, ами то утре . . . "
Добре, че беше проф. Кременски, на когото звъннах на мобилният телефон ( намерих го от форума на Impbg.org ) при положение, че човекът изобщо не ме познава, чувайки за проблема ми, за 10 мин издири в коя лаборатория се прaви анализа ( оказа се, че Щерев работят с лаб. Геника, а не с МА ), даде ми координати, свързах се директно с лабораторията и от там ми направиха тълкуване на резултатите. Въпросните резултати излязоха на бял свят в клиниката едва след 4 дни, но тъй като лекарката ми излезе в отпуск, аз до ден днешен не съм получила коментар касаещ резултатите от амниото ми.
Да не говорим, че седмица след това по време на ФМ при д-р Марков, същият ме направи дива и щастлива по отношение на това, че анализите от амниоцинтезата ми не били пълни. Защо бил пуснат само ДНК анализ на хромозомите, а не и кариотип с цитогеничен анализ т.е. къде съм била бляла . . . Болестта на Даун, Едуардс и Пату не били единствените болести, дължащи се на хромозомни аномалии.!!! Ха, сега де! Аз не съм си спестила нищо от цялото " удоволствие " - нито манипулацията, нито парите и накрая . . . не било това . . .Е, наистина се ядосах!!!
Слава, Богу всичко с Бебо е наред за сега, нооо при втора бременност бих си спестила всички тези емоции ( и пари ) и бих отишла директно при проф. Кременски. Вярно, обстановката в клиниката и МА е несравнима, но в крайна сметка бих заменила тази една нощувка в клиниката, само и само да не минавам през седмицата гърч след това.

Каквото и да решиш относно мястото, стискам ти многоооо, многоооо палчета за успех!

# 182
  • Малта
Амииии ... към МД да се запътвам тогава  Thinking

Благодаря ви пак за споделеното Момичета мили  Hug

# 183
Здравейте момичета! Отдавна не съм се включвала по темата, макар че бях доста активна. Но това не означава, че не съм съпричастна и не съпреживявам всяко майчино вълнение тук. Пожелавам спокойствие, най-важното, на всички откровено притеснени мами. Medimed, повярвай, казвала съм го и пак ще го кажа, твоето МАЙЧИНО сърце няма да те подведе никога. Ако мислиш, че всичко е наред, то наистина е така. Казвам го от собствен опит - аз все пак си имах своите предчувствия и притеснения! А на моите приятелки тук ще кажа, че на контролния преглед 6 месеца след...нали, всичко е наред. Чак не смея да се похваля, но докторът каза, че всичко е останало зад гърба ми и съм се възстановила напълно. Колкото до кошмара, който изживях, проф. Кременски и моят гинеколог ми гарантират здраво бебе. Това е, просто исках да споделя, защото и това е мъничка светлинка и радост за мен и моето семейство. Целувам ви и се радвам за здравите бебета и щастливо плачещите майки!

# 184
kalimbi1, радвам се да те "видя" тук с началото на твоите добри новини   bouquet ! Чакаме те да се отчетеш и със следващата успешна стъпка  Hug !
medimed, дано си решиш нещата покрай МД. Аз май писах, може и да се повторя, но си мисля, че ако си избереш екип (цената му вече е 150 лв.) за амнио-то и това е Вили Димитрова, няма как да те върне - ти реално отиваш на ужасния 10-ти етаж с вече попълнени всички документи по другите етажи. Очакваме скоро "отчет" и от теб!
P.S. Всеки път като вляза в темичката и пак ми се пълнят очите  cry ! След като излязоха добрите резултати и бях от "щастливо плачещите майки", любовта ми към бебо, като че ли изведнъж се отприщи още повече и го заобичах с цялото си сърце, даже за двама, преди да се е родил Heart Eyes !

# 185
  • Малта
а случайно да знаете дали доц. Вили Димитрова прави амнио в МЦ Вита, защото знам че и там работи/преглежда???

Не че се лигавя, ама да ви кажа честно, като ще си плащам по-добре да е на частно и на човешки условия, защото така съм се напатила от отношение и условия по държавните здравни заведения ... ooooh! направо не ми се припомня.

# 186
  • София
medimed не си прави експерименти, МД е най-сигурното място за тази  процедура.

# 187
  • София
Да поздравя и аз kalimbi1, така се радвам да видя новини от теб миличка и то ХУБАВИ, чакам с нетърпение и аз следващата стъпка. Да Кременски правилно ти е казал, грантирам ти и аз с моите стиснати палчета и положителна енергия една здраво бебе. Така силно ти го желая и мисля за теб да знаеш!!!
medimed НЕ НА ДРУГО МЯСТО, ще претраеш мизерията на 10-ия етаж, нищо няма да ти стане, не знам да прави другаде амниоцентези, но там си ги прави жената с асистент, с акушерка, еее апаратурата е майката си джаса, аз те таков "видеозон" не бях виждала, мисля че майките ни са преглеждани на подобен, креватите, възглавниците.......бе това няма коментар, аууу забравих КЕНЕФА най-вълнуващото място на 10-ия етаж, след моя телевизор в столовата......мацка всичко това е фон, който се преглъща, но това е много прецизна работа, правят го няколко специалиста в БГ!!! Е това е човека с най-много бройки на година, най-много успешни амниоцентези, защото знам мамита от Варна бодени многократно и все ненабодени като хората и най-накрая мъчили се и оня некадърник не може да аспирира амниотична течност, така че отивай в МД и не се лиготи. Не си прави компромиси с теб и бебо!!! Послушай патило..........

# 188
  • Малта
 Blush Blush Blush Ок, Ок .... МД ще е !

ВАЖЕН е РЕЗУЛТАТА  Praynig

# 189
  • София
kalimbi1, и аз се радвам за теб и чакам да чуя за следващата стъпка Hug. Medimed, за кога ти е амниото? Дано всичко мине добре! Аз също съм с отлични отзиви за Вили Димитрова, мизерия е в МД, но се търпи. Смело напред!

# 190
  • Малта
след почевните дне ще се разбере кога да е амниото ... ама някъде идната, най-късно в началото на октомври...

Мен мизерията не ме притеснява, а отношението  ooooh! мнооогооо зле се държат с пациентите по държавните болници .. ... ама... какво да се прави, то и аз като ще си платя пътеката, ще полежа няколко часа и ще си отида, както една съфорумка тук беше споделила  Wink Джун май беше  Shocked

# 191
medimed, аз, аз съм калпазанката  Blush ! Имаше и други момичета от София, които чинно си стояха там 3-те нощувки, но аз на втория ден, след визитации - към 14 ч., когато вече остават само сестрите, си се прибрах. Реално и другите момичета по цял ден бяха навън в хубавото време, така че дали си по улиците или си у вас - няма кой да разбере. Остани първата вечер все пак и се огледай в обстановката на следващия ден. Аз бях оставила телефон на момичетата в моята стая - ако някой ме търси, да тичам, ама никой не се е сетил за мен. Върнах се на сутринта, преди "закуска" и пак същата схема за деня ... Ако всичко е ок след процедурата, ти бият една инжекция Нош-па и с това приключват процедурите за следващите 3 дни! Чакаме датата за процедурата, за да стискаме палчета тук !!!

# 192
  • София
Мацки,

и аз съвсем официално след първата нощувка в 5-звездния хотел се прибрах след сутрешната визитация, нямаш ли болки, няма какво да ти слагат и си отиваш у дома на чистичко и хубавко, и се връщах там сутрин в 7,30 до към 10 и газ после към нас, ма нали имат клинична пътека пуста, нека ...... хубаво е тихичко да споделиш на доц. Димитрова че смяташ да си ходиш и сутрин за да не я компрометираш да си на лице за визитацията. Няма да има нищо против, аз и на акушерките бях казала, по-малко пациентки, по-малък масрав дето се вика, да не мислите че на някой много му е зор:-)))) Хайде чакам новини................

# 193
Мацки,

и аз съвсем официално след първата нощувка в 5-звездния хотел се прибрах след сутрешната визитация, нямаш ли болки, няма какво да ти слагат и си отиваш у дома на чистичко и хубавко, и се връщах там сутрин в 7,30 до към 10 и газ после към нас, ма нали имат клинична пътека пуста, нека ...... хубаво е тихичко да споделиш на доц. Димитрова че смяташ да си ходиш и сутрин за да не я компрометираш да си на лице за визитацията. Няма да има нищо против, аз и на акушерките бях казала, по-малко пациентки, по-малък масрав дето се вика, да не мислите че на някой много му е зор:-)))) Хайде чакам новини................

# 194
Мацки,

БРЕМЕННА СЪМ МОМИЧЕТА!

Общи условия

Активация на акаунт