Резултат при болест на Даун?

• 128 045
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Общия го калкулират след втория БХС.Аз него така и не правих.
Блонди защо не направиш един консулт с професор Кременски-може лично в майчин дом или ето тук,ако постнеш резултатите,човека отговаря:
http://www.lmpbg.org/forum/viewforum.php?f=6

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 14:32 от magnet_for_happiness

# 211
Блонди, ти вторият ли си правила? Аз всъщност питах за личния ти риск при ранния колко е.

Ами, след като приемът на прогестерон влияе върху ранният скрининг защо не отчитат факта, че бременната е на прогестеронов препарат? Така се компроментира изследването!  #Cussing out

# 212
Блонди, и аз съм на същата възраст, забременях на 36, родих на 37г. Побъркаха ме от изследвания заради възрастта ми. При нас /в Унгария/ БХС се изчислява по друг начин и няма смисъл да казвам колко е било, но беше точно по средата на приемливия диапазон, тоест идеално. В  хода на цялата бременност правих не-знам-си-колко ФМ при най-различни специалисти, никой не виждаше проблем, но само заради възрастта ми, моят лекар настояваше за амнио. Аз пък за да имам по-скорошен резултат отидох на хорионна биопсия още в 13 г.с. Чаках 3 седмици резултат и се оказа, че в 2 от 20 клетки има допълнителна 13-та хромозома - синдром на Патау, несъвместим с живота, 99% от бебета умират още в утробата. Побърках се, правиха ми и амнио, пак 3 седмици съсипващо чакане и резултат напълно здраво бебе. Съкратиха ми живота тези напълно излишни изследвания. Пиша всичко това, за да не се плашиш излишно, още повече на база БХС.
Самото амнио, в случай, че решиш да правиш, не е толкова страшно и рискът от аборт действително е минимален, почти теоретичен. Лекарят, който ми прави и хорионната биопсия, и амниото е правил тези манипулации 20 000 пъти и никой не е абортирал от това. При мен специално, заради двете процедури, рискът от аборт би трябвало да се наслагва, още повече, че хорионната биопсия се води по-рискова, но нищо подобно не се случи. Родих в 39 г.с.
Бъди спокойна! Hug
П.П. И аз се консултирах с проф. Кременски, но с нищо не ми помогна, каза ми да чакам - унгарците били много добри в генетичните изследвания. Но беше много мил и отзивчив.

# 213
  • София
Блонди, ти вторият ли си правила? Аз всъщност питах за личния ти риск при ранния колко е.

Ами, след като приемът на прогестерон влияе върху ранният скрининг защо не отчитат факта, че бременната е на прогестеронов препарат? Така се компроментира изследването!  #Cussing out
Боже ако ти кажа аз например на каква терапия бях още преди да ми закъснее..какви лекарства и инжекции.,....дали не  е повлияло...но не се отчете този факт,то на практика в бланката никъде нямаше въпроси за медикаменти и какви....а и не питат там...

# 214
Мен и друго ме терзае  newsm78. Например риск 1 :4 000 при една бременна и риск 1 : 40 000 при друга такава буквално ли значи, че тази с риск 1 : 40 000 има действително по - нисък риск от другата? Питам, защото скринингът отчита индивидуалния риск на бременната спрямо риска от аборт при амниоцентеза всъщност.

# 215
Благодаря ви много, момичета,  Heart Eyes

Писах на др. Кременски, ще видя какво ще е мнението му. В крайна сметка вероятно ще се подложа. Иначе докрая само ще го мисля и ще се притеснявам. Хареса ми на Ванилия успокоението за почти теоретичните вероятности за аборт след това, просто ще се моля да не попадна в този мижав процент.

# 216
  • София
Ей само надничам в темата да видя Калимби дали не е писала още нещо, чакам подробности.......Simple Smile)) Много, много ме зарадва, да знаеш  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Princess Leia искам да ти кажа нещо много МНОГО важно. Майчината интуиция няма аналог......това, което твоето сърце казва, не това на мъжа ти. И не допускай мъжа ти да взема съдбоносни решения, защото ако тяхно беше правото да го правят, то и те щяха да имат способността да раждат, ама я нямат! Явно съм изключително еманципирана, но никога моя мъж не би могъл да ми повлияе, дори да вземе някакво отношение. Това е избор на майката, и той е суверенен !!!Пожелавам ти успех и да вземеш най-правилното решение, усмивки.

Леле тоя пост го пиша от сутринта и сега вече виждам, че има постнати 15 нови отговора  Peace Peace Peace

# 217
  • София
Момичета аз разбрах, че мафиотите от Майчин Дом са прекратили договора на проф. Кременски и той вече не е там.......дано да не е вярно , Блонди ще каже.......

Блонди мила, какво да те посъветвам се чудя и мая, аз която съм с най-високия регистриран риск от синдром на Даун, 1:5 и с абсолютно здраво родено дете. Наистина не знам, според мен риска си струва да направиш амниото, защото той е минимален, а вероятността да гледаш дете с генетичен проблем за жалост е по-голям, винаги съм За амнио. Подсигуряваш си 5 спокойни месеца бременеене....успех   Peace Peace Peace

# 218
Mersi.  Hug Kremenski ne e otgvoril zasega.

Sorry za latinicata, no s novia dizain niama kredor  Tired

# 219
  • Пловдив
Evita, Hug.много си права за май4ината интуиция,аз за себе си съм сигурна 4е моето беб4е е здрави4ко Simple Smile.Може би юе раз4итам на ФМ все пак,ако тогава има нещо притеснително ще решавам какво да предприема.А за Кременски нямам думи,дано да не е истина #Cussing out

# 220
  • Бургас
Цоп и аз! Grinning

Калимби,дори да си объркала темата е било за добро,защото зарадва твоите "стари" приятелки.
Честито и всичкото здраве на света ти желая!

Принцеса Леа,другите са казали каквото има да се казва.Ти решавай,а мъжът ти просто трябва да приеме решението ти.Всичко ще е наред!

Блонди,най-вече ти докосна сърцето ми и душата ми.Решението,което искаш да вземеш,беше най-трудното в живота ми.Не ме притесняваше толкова резултата.Страх ме беше да не загубя здраво дете заради инфекция или спукване на мехура,или друго усложнение.Много четох,с мъжа ми само това мислихме,говорих и с лекари.не съм правила БХС,защото заради възрастта ми 41гщеше даде лош резултат и според мен това е стетистика,която побърква жените без да има защо.
Накрая направих амнио заради децата ми и само така щях да бъда сигурна,че ще  родя здраво дете.
Побеля ми косата,побърках се да търся индикации за инфекция,мерих си непрекъснато Т.
Твоят резултат от БХС не е лош.Помисли добре и ако вземеш решение като моето,не спирай да си повтаряш,че е за добро.Важно е и прилежанието на плацентата и резуса.Предполагам,че всичко ще ти кажат.Самата манипулация не е дълга или болезнена.Мисли позитивно!Ти си силна и смела жена,чела съм много твои постове,лесно не се даваш.Ако мога да ти помогна с нещо,винаги съм насреща!Успех,каквото и да решиш!

# 221
Блонди,
не се притеснявай, мила! Мисълта за амнио сама по себе си е стресираща, но това е единственият начин да си осигуриш спокойствието до края на бременноста. Аз поради "преклонната" си възраст ( 42г. ) бях решила, независимо от резултатите на БХС ( личен риск 1:900 ), че ще правя амнио.
Процедурата сама по себе си трае около минута - две. Нито е болезнена, нито тежка . . . Минава за един миг. За мен много по - убийствено бе чакането на резултатите, още повече че "елитната" столична клиника в която ми правиха процедурата незнайно защо ми бяха пуснали маркери само за ДНК аномалии, не и за кариотип, което не дава пълна картина. Всичко това при положение, че не бях си спестила нищо от самата манипулация, както и средствата за нея ( около 4 пъти повече, отколкото струва процедурата в МД ). Но и тук ми помогна разговора с проф. Кременски.
В крайна сметка всичко мина благополучно, сина ми е на 1м и 5дни - здраво, жизнено бебе, много спокойно и добре развиващо се. Роди се в 39сед. Моята бременност беше бременност мечта - без никакви неразположения ( като изключим психологичните такива ), усложнения или каквото и да било там . . .
Ако искаш пиши ми на лични и ще ти дам мобилният телефон на Кременски.

Имаш стиснати палчета от нас с Бебо!

# 222
Момичета, имам въпрос.Предстои ми амнио в Майчин дом, разбрах че избор на екип е 150 лв, а цитогенетичния анализ заплаща ли се?

# 223
Славче, Реа, много ви благодаря, момичета, за споделеното и куража  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Днес ще говоря с гинеколога пак, да чуя по-подробно неговото мнение наложително ли е наистина. Но спокойствието е важно за бременността, а ще си го осигуря след като го направя и видя резултатите. Иначе ще ме гложди и ще се притеснявам. А и риск винаги има за какво ли не. Но както каза мъжът ми - помисли коя от двете трагедии би била по-голяма и с коя би могла да (не) живееш цял живот. Отговорът (за мен) е ясен. 

# 224
  • София
Кашпичке, в тези 150 лева влиза цялата гама от изследвания, които трябва да се направят, по мое време-април миналата година беше 75 лева и влизаше всичко! Успехи,

Общи условия

Активация на акаунт