Резултат при болест на Даун?

• 128 046
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Evita_Peronski, благодаря!
Ще са ми нужни стиснати палци за идния петък Grinning
Рада е голям бонбон, да ти е жива и здрава Heart Eyes

# 226
Ще стискам и аз, Кашпичке, какво ще правиш в петък?  Thinking

# 227
Консулт с докторката в Майчин дом, но ще съм със торбичка с дрешки за оставане в болница след евентуалната процедура.

# 228
Имаш предвид, че след консулта може да се решиш на амнио и да го направиш тогава, така ли? Извинявай, че пак не разбрах  Embarassed

# 229
Всъщност след вчерашното ми колебание реших да го правя, но се разбрахме с докторката първо да ме прегледа и тогава ще реши сега ли ще е или другата седмица, просто по телефона нищо не можеше да ми каже, не ме е виждала.

# 230
Разбрах, ще чакам да споделиш после.  Hug Аз още не съм твърдо решила  Rolling Eyes

# 231
Ще споделя след като се върна в Бургас, защото ако ми направят процедурата ще съм около 3,4 дни в София.
Аз много лесно мога да се откажа от амнио, но как ще удържа до август, само това ще мисля и сънувам, затова реших да отида, ако всичко е ОК да я направя и да се успокоя каквото и да става след това Rolling Eyes

# 232
Аз много лесно мога да се откажа от амнио, но как ще удържа до август, само това ще мисля и сънувам

Е, това ме притеснява и мен, че ще се случи  Rolling Eyes

# 233
Колкото и абсурдно да звучи, всъщност мисълта, че ще направя процедурата ме успокоява. Разчитам на професионализма на докторката и на късмет.
Блонди, ти нали щеше днес да говориш с твоя доктор, какво те посъветва той?

# 234
Няма го днес в кабинета. В понеделник ще се обади. Ще искам и резултатите да видя, че така и не ми става ясно кой и колко е личният ми риск, ако има тук такова понятие. С френския малко по-сложно. И ще решавам, до 1-ви има време. Но клоня към ЗА и аз  Simple Smile

# 235
  • София
Кашпичке, мерси миличка, наистина Рада е разкошна и само като се сетя, че я бяха обявили за Даун е вижте го моя Даун на аватара ми!
Задължително си направете амнио, ако нещо ви гризе и съмнява, НЯМА СТРАШНО, по страшно е ако родите дете с генетична болест, за жалост измежду нашите септемврийски мамита има една такава, уви. Тя не си е направила амнио!
Успехи и стиснати палци и смелост!

# 236
Здравейте,момичета!Случайно попаднах на темата и реших да ви споделя и моята история.Накратко-през 2009 год. родих моето момиченце в 28 г.с.,предизвикано,след като амниоцентезата доказа синдром на Даун.БХС-то ми беше 1:650,но в 6 месец,лекарката видя стомашна сянка,която нещо не й хареса и ме изпрати за второ мнение в София.Боже,като се сетя колко незапозната и уплашена бях тогава.Доц Димитрова ме прегледа и се оказа,че малката ми рожба е с атрезия на хранопровода.Изпратиха ме на фетална ехокардиография-проф.Велковски откри и дефект на сърчицето и направо ми каза,че ако не съм била в толкова напреднала бременност,е щял да ме посъветва да направя аборт...Прозвуча ми чудовищно...На следващия ден,ми позвъниха от Генетичната лаборатория-бях на 10 етаж и се качих горе,за да ми съобщят,че детенцето ми има Тризомия 21 и с тези аномалии няма да живее..Аз си знам какво съм преживяла оттам насетне...През ноември същата година забременях, пак направих амнио в Майчин дом и имам прекрасно момченце-смисълът на живота ми!Сега отново чакам бебче,през април ми предстои поредната амниоцентеза,през огън и вода ще мина,но ще гушна и тази си рожбичка!Аз също платих 150 лв.за избор на екип,като в тази сума влизаше и цитогенетичния анализ.Кашпичка,успех и при кой ще правиш амниото?

# 237
Евита, Толинка, благодаря ви за споделеното  Heart Eyes

Моя приятелка тук беше с хубави резултати на БХС и ФМ, но направи амнио, защото беше тогава на 37 и намериха Даун на детето.
А моя колежка, на 32, роди страшно увредено момиченце, без амнио.
Съседката до нас е с момченце с Даун, приятел на мъжа ми - също.
Та, около мен има достатъчно случаи да съм наплашена и аз на тази тема  Confused

Толинка, кога ще я правиш?

Както казва Кашпичка, веднъж само да се вземе решение да или не и ще се успокоя и аз, сега ми още чоглаво и несигурно  Sad

# 238
Отговорил е Кременски:

"Нулев риск няма.
Вашият риск е от 1:350 - около 0,3%. Вероятно е извършен с 4 кръвни показатели.
Подобен (1:300) е риска от амниоцентезата в Майчин дом - София. Вероятно е такъв е и в Белгия, независимо, че ако ги попитате могата да Ви отговорят, че е около 1%. Само амниоцентезата дава 100% диагностика на хромозомите болести.
Каквото и да е Вашето решение не пропускайте разширената фетална анатомия в 18-22 седмица.
Ако при нея не се открият признаци за хромозомна болест, можете да смятате, че рискът Ви е значимо по-нисък."

# 239
Evita_Peronski , снощи бях на гости на моя приятелка която има точно такава русокоса синеочка като твоята и многоооо и се радвах Heart Eyes
tolinka , лошото е минало и е вече зад гърба ти, пожелавам ти амниото да премине успешно и да гушкаш втора рожба. Свързах се с д-р Цанкова от МД и след разговора с нея се почувствах много спокойна и сигурна, смятам нея да избера.
Evita_Peronski , tolinka , ако знаете как разведрихте деня ми HugЗнам че няма да е лесно, ще изтърпя болка, мизерия каквото е, само да знам че детето ми е здраво Heart Eyes

Блонди, докторката която ме следи на ЖК ме успокоява че всичко ще е ОК, без дори да ме е видяла на видеозон, на база статистика. Е как ще се доверя на някаква вероятност, колкото и да е трудно решението е лично.Кременски точно това и казва, нулев риск няма, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт