Резултат при болест на Даун?

• 128 208
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
kalimbi1 с цялото си сърце и душа ти стискам палци всичко при теб да се развие по най-добрия начин newsm17.Въобще ще се моля, всички ние да имаме воля и късмет и да износим едно здраво бебче!И искам да ни пишеш как се развиват нещата.Успех и чакаме хубави новини Hug

# 31
Благодаря ви, момичета! И аз се надявам на онзи малък процент случаи, които завършват с добър край. Вкопчила съм се като "удавник за сламка" във всяко сантиметърче отклонение или норма! Единственото хубаво е, че бебето си има назална кост. Липсата на такава е индикация за Синдром на Даун. Ако се отхвърли тази страшна диагноза - Дай Боже!, ще следим сърчицето. А колкото до плацентарния протеин - нямам представа дали е хубаво да е нисък или висок и за какво е знак това. Надявам се и аз се моля за всички като мен.

# 32
Здравейте мили момичета! Чакахте да ви съобщя хубави новини, но с мъка ви казвам, че резултатите от хорионбиопсията доказаха Синдром на Даун при моето бебе, това е! Не знам какво още мога да ви споделя, защото не намирам сили да мисля дори! Дано при вас всичко е с добър край!

# 33
  • София
kalimbi1 думи нямам миличка...бъди силна доколкото можеш...   Rolling Eyes

# 34
kalimbi1 думи нямам миличка...бъди силна доколкото можеш...   Rolling Eyes
  Confused
 Но ...въпреки  всичко  бъди  силна !  Hug Hug Hug Hug Hug

# 35
Много ме е страх, душата ми е стопена, консултирах се с няколко специалисти АГ и решихме да направя аборт с пълна упойка. Просто не мога да преживея психически травмата ако трябва бебето да излезе по нормален път! Вече влизам в 15 г.с. и тази манипулация крие доста рискове, знам, но ако някоя от вас е чувала за други такива, извършени по подобен начин, моля, пишете ми! Сега наистина имам нужда от вас! Обичам ви всички!

# 36
  • Sofia
Нямам думи да изразя, колко много съжалявам. Искам само да ти кажа, че аз също биз избрала аборта, пред предизвикано раждане. ЩОм лекар се е наел, не би рискувал, ако е толкова опасно. Истината е, че не знаех, че след 12 г.с. е възможен аборт....

# 37
  • София
Много ме е страх, душата ми е стопена, консултирах се с няколко специалисти АГ и решихме да направя аборт с пълна упойка. Просто не мога да преживея психически травмата ако трябва бебето да излезе по нормален път! Вече влизам в 15 г.с. и тази манипулация крие доста рискове, знам, но ако някоя от вас е чувала за други такива, извършени по подобен начин, моля, пишете ми! Сега наистина имам нужда от вас! Обичам ви всички!
Много съжалявам,мила,кураж!За аборта не се тревожи,опитен специалист може да направи кюретаж в 15-16 седмица без проблем,рано е за предисвикано раждане,така че аборта е по-добрият вариант.Моят кюретаж беше в 11 седмица,бях бременна с близнаци,също с пълна упойка,така е най-добре.Много силна прегръдка:)

# 38
kalimbi 1 много съжалявам,но вярвам че по-натам всичко ще се оправи.Понякога живота ни поднася неприятности,но трябва да сме силни и да се подкрепяме в такива моменти.Желая ти всичко да мине добре с процедурата и бързо психическо и физическо възстановяване.

# 39
Мили непознати приятелки! Поне малко топлина се загнезди в сърцето ми от вашите думи! Зная прекрасно, че ще ми стискате палци, а пък аз се надявам да стана мъничко по-силна. Благодаря ви, ще ви пиша пак, пишете ми и вие! Целувам ви всички!

# 40
kalimbi1 съжалявам за това, което ти се е случило, но трябва да помислиш и за себе си. И на мен ми е странно за аборта- аз бях около 12 г.с. и лекарите имаха съмнения да не би да не казвам точните седмици. Ако бебето не отговаряше нямаше да ми правят кюртаж, защото както ми обясниха след това костната структура става по-плътна и е рисковано да не би да не се изчисти добре матката. Посъветвай се с лекари от големите болници- Шейново, Майчин дом, защото вчера гледах един случай и много се разстроих. Жената беше починала от инфекция заради недоброто почистване. Имай впредвид, че където решиш да ходиш там ще е- ако лекаря оплеска нещо няма да искат да те вземат в големите клиники. Даже за профилактичен преглед ме размотаваха после  ooooh!

# 41
И аз мисля, че е опасно, но двама специалисти ми казаха, че принципно е възможен. Страх ме е - и в двата случая много ме е страх!

# 42
По-добре се посъветвай с още някой лекар  newsm78 Но при всички положения предизвиканото раждане ми се струва по-безопасно, защото с контракциите матката ще се изчисти, а и все пак е доста по-естествен процес. При раждане сигурно няма да си под пълна упойка, но и страха, че може да не се събудиш от упойката също не си е малък. Аз го брах тоя страх де. А и лекарите какви ли не ги приказват, за да ти измъкнат парите- като ми заобяснява как щяло да ме боли, то било 4 см бебето все пак. И се вързах, а като споделих с майка ми се оказа, че и тя е направила спонтанен в трети месец и го е изхвърлила по естествен начин. Да им имам глупостите като започнат да ги приказват.

# 43
  • София
Стига сте плашили жената,кой умрял,кой нямало да се събуди от упойка!Аборт ПО ЖЕЛАНИЕ се прави до 12 г.с.,а след нея се прави без проблем,но когато има медицински показания.Причината да я има тази граница е не друго,а факта,че с нарастване на плода вероятността от усложнения след аборта нараства,нищо друго.Не се притеснявай от физическата страна на нещата,не боли изобщо,заспиваш и се събуждаш след половин час,когато процедурата е вече приключила.Просто ще ти тече много обилно и ще пиеш задължително антибиотик след това.За това да се насочиш към голяма клиника за кюретажа съм абсолютно съгласна.Мен ме кюретира един аг във Вита,от "старата" генерация.Много опитен и ми вдъхна кураж.

# 44
Причината да я има тази граница е не друго,а факта,че с нарастване на плода вероятността от усложнения след аборта нараства, нищо друго.

Ами това "нищо друго" малко ли е  #Crazy  Именно заради това по принцип когато след 12г.с. има медицински показания за аборт се предизвиква раждане.Съгласна съм, че е по-стресиращо за жената и травмата е по-голяма.Жената ще си реши сама все пак и да не забравяме, че поиска съвети и чу няколко различни мнения.Лично аз подкрепям nadindf, че предизвиканото раждане е по-безопасно, но дори и след това ще я качат на магарето за кюртаж  Peace

kalimbi1, миличка, ако знаеш как ми се искаше да не прочета написаното от теб   Cry  Толкова много съжалявам   Hug  И все пак си взела правилното решение.Ако аз знаех преди да родя, че Крис е с Даун намяше да се замисля и за секунда дори как да постъпя.И все пак когато знаеш и си видял вече плътта от твоята плът, не ти се иска да го пуснеш да си иде и знаеш, че какъвто и да е ще си го обичаш и гледаш колкото и трудно да е.Ако трябва да съм искренна когато Стоянчо почина аз се зарадвах, защото той нямаше шансове да оцелее почти никакви и виждах всеки ден как се мъчи милото ми ангелче.Мъчно ми беше, но не се отпуснах, заради Крис, защото той макар и болен бе все още жив и имаше нужда от мама.Когато и той почина сякаш всичко свърши...знаехме, че е болен знаехме, че ще ни е тежко и трудно да го гледаме, но виждахме как с всеки изминал ден той растеше и с нетърпение чакахме деня, в който ще си го заведем вкъщи  Cry  Но Господ реши да се смили над нас.Разказвам ти всичко това, не за да будя съжаление у някой или за да изтъквам мъката си, напротив, Разказах ти това, за да ти помогна да осъзнаеш, че това което ти се случва сега е по-малкото зло, но ти сигурна съм го знаеш.Болката ще я има винаги, това което ти предстои да изживееш, без значение кой вариянт ще избереш, няма да забравиш никога....а как ми се иска да не ти се беше наложило да минеш през това изпитание.Кураж, миличка, кураж  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт