Резултат при болест на Даун?

• 128 207
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Много, много ми е мъчно, че такива неща трябва да се случат на някоя от нас! Травмата сега е ужасна за цялото ми семейство, но сигурно би била още по-жестока ако се случи след време, когато бебенцето вече е на този свят! Утре за последно съм на консултация със специалиста, който ще извърши манипулацията, каквато и да е тя, ще го обсъдим, доколкото мога да мисля, говоря, осъзнавам...Аз съм от Пловдив, ще бъда в държавна болница. Грозно  е да го кажа, но се разпъвам между двете тези - правя го за добро и аз съм убийца! Повярвайте, животът не ми е спестявал неприятни емоции, но тази АГОНИЯ е единственото нещо, от което няма излекуване! Благодаря ви за мненията, пожеланията, подкрепата...Усложнения винаги има, къде повече, къде по-малко, но искам да заспя и да се събудя, макар и ПРАЗНА...Все пак и лекаря ще прецени до колко и как е възможно всичко да протече. Пишете, хубаво е човек да усеща и другите в такъв момент. Целувам ви!

# 46
Миличка, какви са тези мисли от теб  Naughty Не искам да чувам повече неща от сорта на "аз съм убийца"  Naughty  Няма такова нещо, не си го втълпявай в главицата, моля те.Наистина сега правиш най-доброто за всички ви само за това трябва да мислиш.Живота е такъв - низ от хубави и лоши моменти и ние трябва да се примиряваме с това, което ни поднася  Cry Поплачи си сега ден два и после избърши сълзите.Ще ти е тежко, ще ти е мъчно, но колкото и изтъркано да звучи живота наистина продължава.Не мога да ти кажа, че ще забравиш - това никога няма да се случи.Ще плачеш когато ти стане тежко, ще се смееш когато има за какво и така неусетно ще пргърнеш рожба, която ще осмисли живота ти.Не се затваряй в себе си, а говори.Хората ще те гледаш със съжаление, но ти си човека който трябва да им покаже, че има всичко в тоя живот, и че нямаш нужда от съжаление.Хайде пиши каво сте решили с доктора.Ще се моля за теб и дано всичко мине бе усложнения  Praynig Hug
Кураж!

# 47
Мила vilkoni, току що се върнах от последната консултация и доктора ми каза, че утре трябва да ми сложат таблетка за размекване на шийката, но няма да се налага балон-катетър, а когато започнат контракциите ще направят аборта с пълна упойка. Сега обаче след прегледа започнах слабо да кървя, но доктора каза да изчакам още малко. Не знам какво ми предстои, но се надявам да не е от "касапниците", за които чета тук във форумите. МНОГО МЕ Е СТРАХ! Надявам се поне този път Господ да е с мен.

# 48
Мила kalimbi,направо ми се къса сърцето като чета тези редове Cry.Пожелавам ти господ да е с теб наистина.Ще се моля и ще стискам палци всичко да мине добре и с нетърпение ще чакам да пишеш.Успех и знай,че ние всички се молим за теб Praynig

# 49
Благодаря, благодаря наистина много! И ако има някой представа дали е много болезнено това, което следва след поставянето на таблетките или го е изживял по подобен начин самия аборт, моля, да ми пише в оставащото ми време. Съжалявам, че може би отварям рани на други като мен, минали по този път, но за това сме "анонимни" приятелки!

# 50
  • София
kalimbi1 Аз имам един предизвикан аборт,но ..беше кухо яйце..бях в 10 гс.
 Не са ме чистили след това... а с медикаменти го предизвикаха от-до,само че пих хапчетата,не ми ги поставяха вагинално. Предполагам,че моето преживяване е различно от това,което на теб ти предстои но нещата при мен протекоха така:
След като изпих първите 2 хапчета-те се пиеха през 4 часа, ..някъде към 17 часа започна...а към 22 изхвърлих сакчето...болеше,  болеше ме доста... като много болезнен цикъл,а преди самото изхвърляне имах остра режеща болка ниско долу и след това ..нали.....
Но при теб ще е друго, няма да усетиш самото изхвърляне ..
С теб сме и бъди силна    Hug

# 51
kalimbi1 не мисля, че за самия аборт трябва да се притесняваш толкова- организма ти си знае работата и ще я свърши перфектно, все пак това са механизми, които са се утвърждавали милиони години, за да оцелеем като вид. Това, от което трябва да се предпазиш е психическата травма, защото ако не го стопираш в началото- това чувство за вина, то ще става все по-голямо. Истината е, че се прибираш празен вкъщи- усещаш корема си празен и душата си празна. Но това , което трябва да знаеш е, че това не ти се случва поради някаква причина, защото за нещо си виновна. Това се случва, защото живота е такъв- освен хубавите неща се случват и гадости и ако се огледаш около себе си ще видиш, че на всеки се случва по някоя гадост, друга гадост, но гадост. В такива моменти просто поемаш дълбоко въздух и продължаваш нататъка Hug

аз нямам опит с такъв аборт- бях под пълна упойка, но имах контракции предната вечер и наистина болката е много силна, направо мозъка ти изтръпва, но предполагам, че ще ти сложат система с обезболяващо  newsm78

# 52
kalimbi1 здравей и от мен съжалявам за това което става около теб ,аборт с предизвикано раждане обаче не е най удачното решение за твоята душа,а най удачно решение за тялото ти.това е най безопасния начин за аборт за самия организъм защото се травмира най малко,но ти изживяваш и болката и гледката и всичко което се случва около теб.аз имам такъв аборт откриха на плода хромозомно заболяване,беше кошмарно защото аз имам проблем с бъбреците и от системите ми тръгнаха бъбречни кризи после хидронефрози и тн.затова задължително искай силни упойки.Трябва да знаеш че това което правиш е преди всичко добро за теб семейството ти и за самия плод дори.моят мъж има брат със синдром на даун всички много го обичаме и му се радваме само че това дете прекрасно разбира че е различно дори и вече 15 годишен не излиза сам винаги гледа да е хванат за някой децата не искат да играят с него хората те гледат странно все едно ти си направил нещо за да се роди това дете такова,имаше случай децата пред блока го бяха целили с камани семейството се изолира детето има сърдечна аномалия и има пет операции последната доста тежка мисля че да го гледаш толкова време и след последната опарция да ти кажат че няма големи шансове е по добре да те погребат жив .казвам ти това за да се замислиш преди всичко дали ще си чиста пред съвестта си или дали ще можеш да гледаш как расте и как се чувства такова дете.аз съм твърдо за аборта в такъв случай защото имам пример пак казвам обожавам това дете от както се е родил съм плътно до него но имам чувството че него го боли повече от нас.така че горе главата радвай се че имаш право на избор защто някой не знаят до последно и после знаеш какво следва.така че когато човек има право на избор каквото и да реши то ще е правилното.изпращам ти много прегръдки и целувки спокойно всичко ще бъде наред и ще го преодолееш.аз изживях кошмарна година но сега имам живо и здраво бебенце.успех.

# 53
само че това дете прекрасно разбира че е различно дори и вече 15 годишен не излиза сам винаги гледа да е хванат за някой децата не искат да играят с него хората те гледат странно все едно ти си направил нещо за да се роди това дете такова,имаше случай децата пред блока го бяха целили с камани семейството се изолира детето има сърдечна аномалия и има пет операции
за съжаление не сме Холандия  Tired

# 54
Здравейте отново, всичко свърши, поне се надявам да е така и да няма усложнения. Болката си остава завинаги, но няма как! Не искам да описвам всичко, което преминах, повечето от вас ме разбират прекрасно и знаят какво е! Искам само да мога да бъда от помощ на други като мен, така както вие ми помагахте - със съвет, опора и разбиране. Пишете, мили момичета, споделената болка е по-лесно преодолима. Надявам се в пространството да има по-малко преживяващи такива трагедии като нашите. Обичам ви всички!

# 55
Привет, миличка  Hug Hug
Радвам се, че писа как си  Hug
Права си - болката винаги ще я има, но трябва да се научиш да живееш с нея и да продължиш напред, колкото и да ти се струва невъзножно сега  Cry  Ние сме тук, за да се подкрепяме и когато почувстваш, че ти е тежко пиши - аз съм тук, а и не само аз  Hug
Кураж  Hug Hug

# 56
Аз съм майка загубила бебе на 62 дни ,реди 2 години.Бебето ми се роди с несъвместима за живота сърдечна малоформация ,знам какво чувството ,когато ти кажат подобно нещо за детето ти , но ако трябваше да избирам ,бих избрала да го махна ,поне мъките му щяха да са по малко . Сега съм отново бременна ,ходих къде ли не ,всичко какво зависи от мен го направих ,но Божа РАБОТА .
ще мине време ще се възстановите и ще заченете отново ,тогава всичко ще бъде наред  Hug
трябва да вярваме ,че след всяко зло идва доброто.

# 57
Здравейте на всички
 Калимби съжелявам за това което е трябвало да преживееш. Дано се възстановиш възможно най бързо.   Аз съм на 39 г. и очаквам второто си детенце.Миналата година загубих едно бебче- тогава бях в 12 седмица, сега отново ще си имаме бебо, но ...  Правих си БХС резултатите са направо смразяващи 1:50 за синдром на Даун. Пращат ме на амниоцентеза- лекаря ми направо ми записа час след две седмици в клиниката на д-ра Мазнейкова, всъщност направо при нея ме записа. Аз съм от малък град и тук няма кого да питам за нищо. Само чета из нета и допълнително се шашкам. Не прочетох добри отзиви за тази клиника. Искам да питам някой правил ли си е там тези изследвания. А дали мога да отида в майчин дом или другаде и непременно ли трябва да е с направление по здравната каса. И кой трябва да ми даде това направление. Лекаря,  който следи бремеността ми ли ?

# 58
Здравей, бързам веднага да ти отговоря! Първо, не се панирай от резултата, моят беше още по-отчайващ - 1:7! Но всички лекари ми казаха, че не той е толкова важен, все пак това е само риск и теория на вероятностите. При моето бебе направих фетална морфология в 11 г.с. и замериха т.нар. НУХАЛНА ТРАНСЛУЦЕНЦИЯ - това е една гънка около врата, която се изпълва с течност, а размерите на тази гънка при моето бебе бяха много над нормата. По тези показатели ме изпратиха за хорионна биопсия. Тя се прави до 13 - 14 г.с.. Не знам ти в коя седмица си. На мен ми препоръчаха двама от корифеите на тези изследвания - д-р Марков или доц. Димитрова от Майчин дом. Д-р Марков в момента е в бащинство и не работи в болницата, но доц. Димитрова е там - преди две седмици и нещо правих изследването. Ако искаш по-подробно да ти обясня и да ти дам координати, можеш да ме потърсиш на скайп - kalimbi1. Направление също се дава от личния лекар - талон №7 за постъпване в болница за хромозомни изследвания. Не останах с добри впечатления от доц. Димитрова като отношение, но като специалист е една от най-добрите. Очаквам да ми пишеш и не мисли за най-лошото, колкото и да е трудно осъществимо!

# 59
Ееее, имало и по-ранобудни от мен  Hug
Мила, kiki, kalimbi1 вече ти е отговорила, но да се включа и аз.Аз лично не бих направила това изследване другаде освен в МД.Най-малкото защо да плащаш и на посредник за да ти изпратят пробата пак там за изследване  Peace   А как само ми е писнало от лекари, които налагат на пациентите си къде да правят дадено изследване  #Cussing out И все пак изборът си е лично твой  Peace 
Миличка, ще стискам палци всичко да е наред при теб и бебо  Hug Praynig
Кураж!

Общи условия

Активация на акаунт