Резултат при болест на Даун?

• 128 222
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Абсолютно те подкрепям, vilconi, освен в Майчин дом не виждам друга алтернатива! И аз стискам палци на kiki_monik и вярвам, че поне тя ще ни зарадва с хубави новини!

# 61
Здравейте. Искам само да споделя, че направих амниоцентеза преди 3 дни  и сега чакам резултата. Ще намина и другата седмица- след като си взема резултатите да споделя с вас какво е станало. Наистина амниото не е болезнено- само където толкова много се страхувах от него. Засега бебчето е добре и си се движи милото. Дано наистина всичко с него да е наред.

# 62
Стискам палци, миличка  Peace Praynig
Дано при теб тревогите се окажат напразни  Praynig Praynig Praynig
Ще чакаме да кажеш какъв е резултата.Ти къде прави амниото???

# 63
Амниоцинтезата направих в Първа АГ болница  в София- Тина Киркова / това е старото й име , а сега се казва Св. София / В сряда ще звъня за резултатите. 

# 64
Здравейте момичета,много неща изчетох из форумите аз съм на 42 и вчера получих резултатите от БХС .Рискът ми е 1: 30 .Днес имам среща с д-р Б.Яков от Майчин дом Варна за амниоцентеза. Моля ако някой от вас е правил иследване във Варна да сподели мнение. Много съм притеснена.

# 65
Здравей! Аз не съм правила изследвания в Майчин дом Варна, но където и да се направи, мисля, че е по един и същ начин. Спокойно, не боли, повече са притесненията относно резултата, но това да не те отчайва! На 42 г. е нормално резултата от БХС да ти е такъв - все пак той се изчислява и на база възраст. Пожелавам ти успех и бъди спокойна, не се настройвай с лоши мисли предварително! Сподели за резултата, ще помагаме с каквото можем!

# 66
Много ти благодаря за подкрепата! Ще пиша непременно за резултата.Успех на всички!

# 67

Здравейте на всички,

за пръв път пиша във форума, но темата ми е много близка, защото преди месец изживях всички страхове и терзания от висок риск за Синдром на Даун.
Сега съм в 17 г.с., но в 12 г.с. при първата фетална морфология докторът ми установи нухална транслуценция 2.6. Веднага дадох кръв за генетични изследвания, които излезнаха в средата на следващата седмица /13 г.с./ и показа риск от Синдром на Даун 1:35. От генетичния кабинет в Пловдив ми казаха, че мога да направя хорион биопсия вместо да чакам за амниоцентеза, но че тази манипулация се прави до края на 13 т.с., само и единствено в Майчин дом в София от доц. Димитрова. Искам да изкажа впечатленията ми от уникалния лекарски професионализъм на доц. Димитрова, която ме прие за извънреден преглед още на същата вечер, а на следващия ден бях приета в Майчин дом и ми направи хорион биопсията. Слава Богу всичко е наред, но знам какво значи ужасът, страхът и усещането, че бебето ми е болно, знам, че седмицата, в която чаках писмото от Национална генетична лаборатория с резултатите беше най-кошмарната в живота ми.
Съветвам всички ви с подобни страхове, да не се притесняват, а да правят хорион биопсия или амниоцентеза - почти няма болка, а доколкото разбрах при амниоцентезата изобщо и стискам палци всяка от вас да плаче от радост, когато отвори писмото с резултатите.
Ако някоя има допълнителни въпроси съм готова да отговоря на всички ви
 Хубава вечер и безпроблемна бременност

# 68
Аз пък искам да изкажа възхищението си от поста на iveto2010.Много се развълнувах и просълзих като го четох.Радвам се ,че си споделила и обнадеждила всички с този проблем,защото е много важна психическото състояние на всяка от нас  bouquet.Браво!Благодарности и за съветите,които си дала.Успех на всички и безпроблемна бременност и раждане Hug

# 69
И аз благодаря на iveto. Желая ти безпроблемна бременност и леко раждане .Дано всички имаме твоя успех.

# 70
здравей boby68

сигурна съм, че сега всеки ти казва, че всичко ще е наред, но на теб ти идва да убиеш някого от тези безсмислени успокоения и че мислите ти са обхванати единствено от страх. Много добре те разбирам, защото аз бях със същите резултати. В момента няма значение дали е нормално резултатите ти да са такива, отчетени заради рисковия фактор, няма значение колко други момичета са направили амниоцентеза и всичко е било наред и т.н. и т.н., наистина нищо няма значение. Не искам да ти давам съвет, а просто изразявам мнение - направи амниоцентеза, рискът е много малък, особено сравнен с изчисления риск от биохимичния скрининг. Всъщност като се замисля, обръщайки се назад не виждам къде точно е рискът. Вярно, че преди манипулацията правиш една консултация с генетиците, които те информират за всички рискове, вярно че подписваш една декларация,че си наясно за всичко и тези неща те натоварват, но какво от това - след 4 - 5 дни ще знаеш дали мъничето в теб е здраво или не. А и се сещаш, че неизвестността, страховете и стресът може да повлияе изключително негативно и на теб, и на протичането на самата ти бременност. А колкото до самата манипулация  - прави се за няколко минути, при мен беше хорион биопсия и трябваше местна упойка, но момичетата с амниоцентезите казаха, че и това е нямало и на същия ден си тръгнаха. 

Стискам ти палци и дано всичко да е наред, . Чакаме да пишеш за резултатите и после и ти да разказваш как наистина това е най-доброто за спокойното продължаване на бремеността.

Все пак живеем в 21 век и е глупаво да не направим всичко възможно за да сме сигурни, че ще имаме здрави дечица

# 71
Благодаря ти Иве. Днес направих изледването . Наитина не е страшно всичко мина много леко , даже бих казала неусетно, вярно е че страховете преди са повече от самата манипулация. Сега чакам резултатите след празниците дано всичко е наред. Желая на всички много успех!

# 72
Здравейте на всички.Искам да благодаря на Ивето 2010 за куража който дава на всички мами дето учакват със свито сърце резултатите от БХС.Мойте резултати са също с риск от Даун.На 35 год.втора бременост ми е .Днес ми предстой да взема решение за хорионбиопсия или амиоцинтеза.Ще видя какво ще ме посъветва лекарката ми.

# 73
Galka не се колебай, направи изследването не е страшно. успех и ти стискам палци Simple Smile
Честит празник на всички мами!!!

# 74
Честит празник,момичета!Пожелавам ви много,много здраве и успешно раждане на здрави бебенца! HugИ дано всички резултати са добри Peace

Общи условия

Активация на акаунт