Резултат при болест на Даун?

• 128 231
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета. Влизам да ви каза, че днес най-сетне имам резултатите от амниоцентезата. Всичко е наред- бебчето е здраво. Да ви кажа честно отдъхнах си малко- поне за сега с него нещата са добре.

# 76
Поздравления  bouquet.Много се радвам.Сега смело напред Peace

# 77
Здравейте момичета:)
Чета темата с интерес, защото съм почти на 37 години и очаквам втора бременност.Всичко което споделяте ми е от голяма полза. Първата ми бременност беше преди повече от 9 години и тогава направих няколко пъти изследвания на кръвта и видеозон, това беше всичко. Сега предвид възрастта ми имам притеснения за здравето на бебето.
Имам толкова много въпроси... Кои изследвания минават по здравна каса? Колко струва амноицентезата, възможни лаборатории и клиники за изследвания, лекари от които сте доволни и къде могат да бъдат намерени и т.н...
Ще ви бъда Благодарна ако отговорите на въпросите ми.

На всички майчета желая да имат здрави бебета и лека бременност  bouquet

# 78
Здравей Кашпи4ка,
Аз правих изледвания за БХС в терапиятя във Варна е 20 лв. изледването , понеже резултата ми беше лош се наложи амниоцентеза - в Майчин дом Варна е 360 лв. - прави я д-р Борис Яков - много внимателен и мил лекар. Желая ти успех!

# 79
# 80
  • София
Здравейте момичета,

искам да споделя и моята история, след направения в 12 г.с БХС беше измерена Нухална транслуценция 3.0, след излизане на резултата от биохимията риска от синдром на Даун е 1:5 , ужасно висок риск, направиха ми няколко замервания на НТ-то между ранния и късния БХС и разликата на седващата седмица бе вече 2.34, а на късния бе 2.00. Аз съм на 34 от София съм и съм дъщеря на акушерка, съмнение няма че отивам на амниоцентеза, много съм спокойна, доста позитивно настроена и знам, че всичко ще е ОК.
Исках да помоля момичетата, които са правили амнио при доц. Вили Димитрова как е минало, там мисля да отида,само си чакам идущата седмица резултата от късния БХС. Иначе и аз и бебо сме си ок, има си носле и то доста чипо и голямо, знам ли.....имам си своите притеснения но те са някъде дълбоко, на преден план е усещането за едино прекрасно здраво бебе....и така ще бъде обещавам ви.
Прочетох внимателно всички постове, толкова искам да нагушкам в момента това смело момиче Калимби, да знеш много много мила.....Желая ти всичко с теб да е ОК да се възстановяваш много бързо и скоро да си говорим за здрави бебета,
Поздрави и много УСМИВКИ от мен...

# 81
Здравей Евита! Нямаш си представа колко много ме стоплиха думите ти! Всъщност всички момичета тук си нямат идея колко много се радвам на добрите резултати - все едно са мои! Ако търсиш моето мнение относно манипулацията, която ти предстои, писала съм и в други постове, но пак ще ти кажа - направи я в Майчин дом, ако имаш възможност. Доц. Димитрова е една от най-добрите специалистки в тази област. Моята процедура беше хорионна биопсия, която всъщност е много по-рискова от амниоцентезата и въпреки това, всичко мина добре, макар че резултата беше лош. Не искам излишно да те успокоявам, но до последно на мен ми казваха, че с голяма НТ се раждат и здрави бебета. Далеч съм от мисълта, че са ме заблуждавали, за да не се тревожа. Светилата в медицината са най-малко психолози спрямо хората. В нашата възраст дори и с нормална НТ е препоръчителна амниоцентезата. Ние с моят съпруг бяхме решили да запазим бебето ако е с лечими деформации, бяхме готови да направим всякакви "чудеса", ако имаше надежда за това. Казвам го, защото НТ е индикация не само за Даун, а и за много други проблеми с бебето, които са напълно лечими след раждането. Поне така ми обясняваха тогава на мен. И ако беше отхвърлена страшната диагноза, щяха да ме наблюдават до края и да ме подготвят за това, което ще ми предстои след раждането. Сега вече ми излязоха и постнаталните генетични изследвания, които направихме след... Всичко е в норма, в смисъл никой от нас не е носител на някакви обезпокояващи гени. Всичко е било въпрос на лоша случайност. Искам и аз да те прегърна, да прегърна всички в този форум и да дам поне частица от моята обич и надежда, че всичко ще е наред! Пиши за резултата, пиши за всичко, което те безпокои, ако не с друго, поне с огромна подкрепа ще бъдат всички до теб, - както бяха до мен!

# 82
  • София
Здрасти и от мен:-))

Калимби, много мерси за подкрепата, за хубавите думи и за вниманието, днес даже писах и в блог-а на проф. Кременски, но и той ми е отговорил, че е добре амниото да го направим в края на 16-та седмица....т.е има още седмица и кусур, няма начин ще чакам:-) Аз съм търпелива и много позитивна. Освен това усещам някакъв странен прилив на смелост.
А междувременно си чакам и резултатите от късния БХС да видим там какво ще се каже, но така или иначе аз за себе си искам да направя амниоцентеза. Ще ви пиша кога и как за да ми стискате палци.

Целувки и Прегръдки на всички......

# 83
Благодаря ти и аз за хубавите думи! А Проф. Кременски е един от малкото доайени в медицината с огромно човешко отношение, възхитена съм от професионализма и разбирането му! Само едно ще ти кажа - майчинското чуство рядко лъже, така че щом вътрешно се чувстваш спокойна и убедена за хубав край, то той наистина ще бъде такъв. И аз вярвам в това. Много силно ще ти стискам палци, въпреки че и на мен сега ще ми е нужно - получих усложнения след аборта и ще ходя до София, пък дано този път всичко да е наред! Пиши какво се случва с теб.

# 84
здравейте на всички дълго време не бях  влизала в тази тема и много съжалявам че продължава да се пълни .страшно силно се надявам накрая всички да сте с добри резултати и да имате успех.по повод проф.Кременски наистина този човек ми спаси живота и незная от къде намира сили и енергия да обърне нужното внимание на всички.искам да ви пожелая много здраве и добри резултати за всички след лошото винаги идва нещо хубаво и добро.

# 85
Евита и от мен много прегръдки и кураж.
Аз също смятам че когато човек е настроен позитивно всичко се развива по най-добрия начин.
Успех, мила Hug

# 86
  • варна
Здравейте , реших да пиша тук ,защото знам че вие ще разберете притесненията ми .
АЗ съм на 21  от Варна вчера бях на ранна ФМ и НТ ми е 2,2 -доктора каза че всичко е наред ,но на много от бъдещите мами е по 2 .Днес бях на БХС и чакам в ужас резултатите .Не исках да го правя това изследване ,защото е много объркващо и подвеждащо, но няма как.Притеснява ме че НТ влияе на резултата на БХС и дори да няма нищо риска за Даун може да е голям.
Знам че моите притеснения в момента в сравнение с болката на някои от вас е нищо ,но никои не може да разбере как се чувствам ,а аз съм с АДСКО ГЛАВОБОЛИЕ.

# 87
  • София
mimenceto123   Тревожиш се излишно, не е хубаво така.  
Изчакай си спокойно резулата от БХС,ако трябва не чети повече в интернет.
Лекаря ти е казал,че си е наред НТ и това е така, има жени  с по-голяма НТ и няма ни даун ни маун.

# 88
И аз смятам че прибързваш. Нормално е да се притесняваш но не изпадай в паника предварително.
Спри да четеш по темата каквото и да е било, защото аз така от четене по форуми в такъв филм се вкарах...
Изчакай спокойно резултата и тогава лекаря ще ти каже какво да правиш Hug

# 89
Здравей и от мен! Обещала съм, че ако мога ще бъда от полза на всеки, който има нужда. Защо си мислиш, че никой не разбира как се чувстваш? Напротив! Цялата моя история е тук, в този форум и мога да ти кажа, че с НТ повече от 3.5 пак имах надежда. До последно! Не трябва да сравняваш резултатите с други мами - нали всеки човек е индивидуален и различен? Бебетата не се раждат "по калъп"! Успокой се и не си мъти главата с излишни тревоги, нямаш основание за притеснение. Мисли за хубавото бебе, което ще родиш и на което ще се радваш.

Общи условия

Активация на акаунт