Резултат при болест на Даун?

• 128 251
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Здравей mimence, напълно те разбирам за притесненията до преди 2 седмици бях на същото положение. не се притеснявай , из4акай спокойно резултатите ако се наложи отиди в майчин дом на амниоцентеза - при д-р Борис Яков - правия я само в сряда с предварително записване,  и не чети много из форумите. Желаята ти успех и лека бременност .

# 91
  • София
Здравей mimence, напълно те разбирам за притесненията до преди 2 седмици бях на същото положение. не се притеснявай , из4акай спокойно резултатите ако се наложи отиди в майчин дом на амниоцентеза - при д-р Борис Яков - правия я само в сряда с предварително записване,  и не чети много из форумите. Желаята ти успех и лека бременност .

Привет и от мен,

искам да кажа и от мен на mimence да няма никакви тревоги.
Аз също съм с предварително записване, но не е задължително да е в сряда!!! Защо, защото ще я настанят на 5-ия етаж вместо на 10-ия, все едно мила на кой, пак ще си е в болница, важен е кой те боде, а аз препоръчвам Вили Димитрова и никой друг там.
Поздрави успехи и много кураж!

# 92
  • Sofia
Май става дума за МД- Варна.

# 93
  • варна
Чесно казано не искам да мисля за амиоцентеза все още .

# 94
Момичета да уточня - наистина става въпрос на Майчин дом Варна.

# 95
  • варна
Сега се сетих за нещо,когато ти взимат кръв за БХС нали те питат дали имаш вагинално кървене .Аз имах в началото някаде до 9 седмица и то беше много оскъдно и от време на време .,но казах не като ме питаха.Това дали ще даде отражение на резултата .
И каква е връзката между кървенето и изследването ?Извинявам се ако въпроса ми е глупав

пуснах си въпроса и в друга тема ,но наистина ме интересува отговора

# 96
  • София
Здравейте момичета,

все се каня да пиша и все време не ми оставаше, амниото мина, резултатите са готови и БЕБКА е ЗДРАВА:-)) И сега си бременея спокойно, искам да кажа на всички на които им предстои амниоцентеза, че съм насреща за всякаква инфо и споделяне, не е страшно, манипулацията трае 10-тина минути, и е безболезнена:-))

Поздрави и много усмивки от мен!

# 97
Евита Hug, най-искрено се радвам за теб! Спокойна бременност и леко раждане.

# 98
  • София
Здравейте мили момичета! Прочетох вашата тема и въпреки, че моите дечица са вече големи (на 7 и 13 години), реших да ви споделя моя опит с БХС, защото искам да помогна доколкото мога с информация.
Преди 7 години, когато бях бременна с второто си детенце, напрвих БХС, бях на 32 години и резултатът беше 1:120. Когато го получих  в Медицинска академия, съвсем рвнодушно ми казаха че имам висок риск за Даун и ми препоръчаха амниоцентеза. Никакви обяснения повече. Новината ме зашемети. Като в мъгла отидох веднага да я направя още същия ден. Трябваше да чакам три седмици за резултатите. Няма по-кошмарни дни в живота ми, толкова сълзи изплаках ... нямам думи. В един момент инстинктът ми за самосъхранение все пак заработи, седнах на компютъра и започнах да се ровя в интернет. Прочетох хиляди страници от медицински форуми, форуми на родители на деца с Даун, научни публикации ... И ето какви бяха финалните изводи, които сама си направих, и които мисля, че някой в тази болница трябваше да ми каже, за да не се побърквам ит страх. Специално що се отнася до диагнстиката за вероятност плода да има хроамозомен дефект  (Даун и т.н) БХС е твърде неточно изследване и носи някаква средно статистическа информация. Освен изследването на кръвта в случая много е важно резултатите от ехографския преглед преди скрининга да са абсолютно точни (размери на плода, гестационна седмица и т.н.), за да е по-точно и изследването (при мен се оказа, че те не са били такива ...). Практиката показваше, че в 90% от случаите жени, на които БХС е показал висок риск за Даун, раждат здрави дечица. Огромен процент обаче са случаите, когато БХС не показва риска, а за съжаление детенцето има аномалия. Така разбрах, че ако искам да съм абсолютно спокойна по отношение на болестта на Даун, трябва задължително да направя амниоцентеза. Но! По друг начин стои въпроса за дефекта на нухалната тръба (така наречената спина бифида). В този случай наистина БХС дава общо взето верни насоки. Така, че мили момичета написах това, за да ви дам кураж, да бъдете спокойни и да очаквате щастливи своите мъничета. Да знаете, че винаги имате избор да се информирате, да решавате, кое е най добро за вас и да го изисквате. Моите резултати след амноицентезата бяха нормални и тогава разбрах със сигурност и пола на бебето.  Simple Smile Само дето често се питам, какви ли отражения са дали моите тогавашни притеснения на моето дете и можех ли да ги избегна ... Нядявам се, че не съм ви досадила с дългото си писане и че то ще ви е поне малко полезно.

# 99
Здравейте момичета! Аз съм вече не бременна - и искам да споделя с вас това, че на БХС влияние оказа възрастта ми 41 години и нищо друго . НАПРАВИХ амниоцентеза и резултатът беше положителен и от 14 дни вече нямам бебе. Трудно ми е ,  но това е .... малко тъжно и малко страшно, но това е животът!

# 100
  • София
Здравейте момичета! Аз съм вече не бременна - и искам да споделя с вас това, че на БХС влияние оказа възрастта ми 41 години и нищо друго . НАПРАВИХ амниоцентеза и резултатът беше положителен и от 14 дни вече нямам бебе. Трудно ми е ,  но това е .... малко тъжно и малко страшно, но това е животът!

МАМА2 изключително много съжалявам за това, което преживяваш. Стискам палци да се възстановиш бързо, най-вече психически, защото физическата болка минава и отминава, но духа и психиката винаги ще са наранени. КАто претърпяла скоро амниото, знам какво си преживяла и ако искаш пиши ми на ЛС. Ако мога да съм ти от полза и да помогна да превъзмогнеш този труден за теб момент аз съм насреща.
Чудех се имаше ли някакви специфични белези на ултразвуковото изследване, като размер на нухалната транслуценция, назална кост- липсата й, как бяха разположени очите? И къде ти правиха БХС?? Кой ти прави амнито и къде?
Стискам палци и настина много сили и усмивки ти изпращам!

# 101
Всички показатели бяха в норма  и назалната кост беше в наличност / ГОВОРИМ ЗА 13Г.С./. УЗИ ми бе напрамено в МД . Кръвните изследвания на БХС бяха абсолютно в норма / учудващо/ , но ..... висок риск и и огромно  желание  си направих амниоцентезата при доц. Карагьозова от МД София /точна и безупречна работа/.  но до тук свъших с хубавите неща . Е, благодаря, че някой ми обърна внимание. Не искам да натоварвам бъдещи майки, но правете си изследсвания , правете ги ..., а пък ние сме жени и ще преживеем всичко. Cry

# 102
  • Бургас
мама2,прегръщам те силно .Каквото и да кажа ,няма да те утеши,трябва да мине време.Аз също съм на 41г.,преди месец правех амнио,очакването беше побъркващо.Решението ти е възможно най-правилното за теб и твоите близки.Знам какво говоря.Едно лято работех в Майчин дом и още не мога да забравя тези деца.Дори родителите им да ги приемат ,обществото ги отхвърля.Имама близък със сестра с Даун,той е наша възраст,има семейство,но всеки ден отделя поне 2часа на сестра си.Семейството му е много изнервено,той самия ми каза,че вече не издържа.Родителите им не са живи.АЗ направих амниоцентезата заради другите си 2 деца,не съм вечна и не искам да им го причиня.Решението ти е интелигентно и правилно.Бъди силна ,сега е най-тежко.Може да не ми вярваш,но времето наистина лекува.

# 103
Благодаря Ви момичета! Нямах представа колко добре действат тези виртуални контакти! Зная, че много тъжно звуча , но нека се знае , че има такива като мен и те не са толкова голяма рядкост!  Правете изследвания и знайте, че ако има проблем сега - следващия път сигурно няма  да  е така! Прегръщам всички ! И нямам намерение да отсъствувам от Този форум , защото  искам да бъда сред  вас.

# 104
  • София
МАМА2 да, аз и за миг не съжалявах, че си направих амниоцентезата при все мизерията в болницата, която ми се наложи да изтърпя! Бях сигурна на 100%, че детето ми е здраво, но съм длъжна заради мен, мъжлето ми и всички около мен да го направя. Даже след като излезнаха резултатите и бяха ОК, отидох и на фетална ехокардиография за да изолирам и евентуален проблем със сърцето на бебето, която често компрометира резултатите на БХС. И там всичко беше ОК.
Вярвайте в себе си, бъдете много позитивни и никога не падайте духом:-))

Общи условия

Активация на акаунт