Резултат при болест на Даун?

• 128 241
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • на земята
Darklady_A пожелавам ти и аз успех от сърце  Praynig   защо ще правиш амниоцентезата,заради БХС или поради друга причина ..))))

# 616
резултата от БХЦ е 1 на 130-рискова съм Sad.Казаха ми,че се изчислявало по таблица,а аз съм на 34 години,като килограми-82(при ръст 180,който никои не взима предвид)Стискайте палци,момичета!

# 617
Здравей Darklady, ще се включа и аз. Моето пребиваване в Майчин дом беше миналата зима - м. януари. Бях за хорионнна биопсия. Наистина относно манипулациите са истински професионалисти, но и аз не срещнах разбиране от никой. Някои ще кажат, че не сме на психоаналитик там, но предвид съмненията, с които отиваме не предполагат негативно отношение от светилата в отделението. Аз бях с моите лични предчувствия, които за жалост се оказаха верни. Направих впечатление  едва ли не на човек с психологически проблем, поради това, че бях с контракции. Излезе така, че си внушавам. В деня на изписването резултатът на моето бебе беше готов - Синдром на Даун. Работещите в отделението нямаха думи, тогава може би бяха най-вежливи. Не че ме интересуваше в момента. За мизерията няма да говоря, не сме на хотел. Това, че късно през нощта ми изтече банката с кормагнезин и търчах по коридорите да събудя някой, може би е дребнаво да го споделям. Срам ме е да кажа и други неща от престоя ми там, не си заслужава просто да занимавам когото и да е. Но въпреки всичко важна е самата манипулация и още препоръчвам на тези, които ще я правят това да стане в Майчин дом. Другото се преглъща. А ти, Darklady, не се тревожи, все ми се струва, че всичко при теб ще е наред докрая.

# 618
Дарк лейди,стискам ти палци от сърце. Не се притеснявай изобщо. По здравна каса процедурата е три дни,но доста мои познати които правиха амнио в МД са ги пуснали до края на деня.Зависи как си и как е бебо. Бъди максимално спокойна и всичко ще е наред.

# 619
Четейки постовете ви се чудя в едно и също здравно заведение ли сме били newsm78
Преминах през амнио февруари тази година в Майчин дом и съм повече от благодарна на екипа там.Процедурата ми я прави д-р Цанкова, изключително мила и внимателна, много отговорна към работата си.Пое ме още при отиването ми и до края постоянно ме наблюдаваше и успокояваше.Всички сестри бяха много внимателни и мили, постоянно ни казваха, че при тях се мисли позитивно и ни успокояваха. Задължително се стои 3 дни, защото се слагат системи и обезболяващи. Аз също бях чела за мизерията и бях наела хотел до МД за да лежа там, първо че не ме пуснаха, но и никаква мизерия нямаше на 5 етаж където лежах.Стаите бяха с ламинат, дограмата беше алуминиева, леглата и матраците нови, мебелите също бяха нови.Единствената забележка беше че банята и тоалетните бяха общи за всички стаи, но просто е нямало как да направят за всяка стая. Санитарката можеше малко повече да се постарае с почистването на санитарните възли, но се изтърпява.
Darklady_A , аз видях и човещина и професионализъм там, с две ръце ти препоръчвам МД за процедурата.
Успех и късмет!!!

# 620
Кашпичка, мизерията е на 10-ти етаж, където единствено работи Димитрова - аз бях там. До колкото знам 5-ти е доста ок. Изтрайва се за 3 дни, но има момичета, които лежат за задържане със седмици и наистина не ги знам какво правят. Най-ме е яд да гледам такива мизерии като знам как точат здравната каса  #2gunfire !
Darklady_A, ако не си чела много назад, да ти кажа аз какво направих - останах само първата вечер, а следващите се прибирах, след като си тръгнат докторите (около 14 ч.) и сутринта в 8 бях на лице за визитациите. Ако си от София - огледай се, ослушай се и ... най-важното е всичко да е ок с бебето! Стискам палци!

# 621
Много благодаря за куража,момичета!
Дано да имам късмет и аз да съм на 5 етаж,аз съм с негативно мнение,но то е отпреди 12 години-тогава раждах там и направо бях откачила от глупости.Не съм лигла и не съм искала лукс,а само аз бебето да сме добре.Тогава ме почнаха от вратата-та как съм могла да имам "наглостта" да ходя да раждам на Великден,а техните колеги,дето са почивка са си с децата в парка...После ме направиха на нищо,че бях забравила да си взема нощница,хвърлиха ми една и акушерката през зъби каза,че само циганките раждали с тия нощници и 100% ще хвана хепатит...Да не говорим,че после ме пое един стажант,който след всеки път,в който ме прегледаше,да види как върви раждането си отваряше един дебел учебник и четеше пред мене SadКато започнаха напъните пак бяха само стажанти,помня,че една ми крещеше много и тогава ми стана лошо и припаднах.Добре,че имаше една стажантка,дето имаше повече акъл,биха ми инжекция(адреналин,разбрах после) и родих.Ако не беше направила това и двете с дъщеря ми си отивахме,защото тя беше тръгнала да се ражда.В последствие три пъти тръгваха да ме връщат от следродилна зала за  кюртаж уж,пък после не.После в отделението мине една акушерка и ти вика-недей да лежиш,трябва да станеш веднага,минава друга и вика-абе лягай веднага,ти не трябва да ходиш...Да не ви казвам за кърменето,аз си знаех как,защото ми беше второто раждане,ама имаше мацки дето нонстоп ревяха...Да не ви казвам,че ме бяха зашили с някакви конци,дето трябвало да се махат,ама кой да ми каже...Да не ви казвам,че на дъщеря ми не се бяха отпушили сълзните канали,ама кой да ми каже...

# 622
Darklady_A, в Shocked съм от поста ти. Не знам какво да кажа, само не се настройвай негативно от сега Hug
Когато се чудех кой да избера да направи процедурата във всички постове се споменаваха Вили Димитрова или Марков, Цанкова никой не я споменаваше, избрах нея, но не съжалявам, всичко мина като по вода.

June , аз имах уговорка с Цанкова, тя ми беше запазила легло в стая на 5 етаж и всичко беше ОК. На 10 етаж не се качих, ако е такава мизерия каквато се описва освен да стискат зъби мамите няма какво друго да направят. Rolling Eyes

# 623
благодаря за съветите,момичета!
June,може би ще те послушам,от София съм,имам кола,какво ми пречи да го направя,Кофти,че около МД е само синя зона,ама все ще организирам таткото да ме взима следобяд.Пък и може да съм добре и да ме пуснат,де да знам...

# 624
  • В две мънички очи...
Да, когато е с уговорка е друго. Тогава се отнасят по - добре. Аз отидох стресирана и супер неориентирана. Даже не си бях взела багаж, мислех да се прибера вечерта, приеха ме на 4-тия етаж. Като условия не е лукс, но не беше и супер мизерно. Но отношение нямаше никакво. Имаше една стажантка само тя ми обясни защо няма да направят амниоцинтезата, бяха ме подготвили, но лекарката спря в последния момент, хвърли иглата и излезе, та стажантката ми обясни че съм получила контракции и бебето е застанало в поза в която няма как да се вземе течност. Веднага след като излезнах от кабинета си тръгнах и на другия ден отидох да им върна епруветките. Тогава бяха супер любезни като казах че искам да подпиша че отказвам процедурата и си тръгвам.

# 625
След МД, в посока Белодробната болница, улицата не е синя зона. Там все се намира място по тротоара, където спират всички. Поне така беше преди 2 години.  Peace

# 626
Благодаря отново,момичета!
Аз съм на ръба на нервна криза днес-проблеми в работата,скарахме се с половинката,децата цяла вечер ми играха по нервите,а на всичкото отгоре съм хванала и един ремонт дето край няма и след работа пада яко чистене...Не че съм някаква ревла,ама хубавичко се наревах-да взима да минава тая тъпа процедура,че вече и аз самата не се трая Sad

# 627
  • В две мънички очи...
Сигурна съм че ти е доста нервно, но трябва да се опиташ максимално да се успокоиш, един нервен срив няма да е полезен нито за теб, нито за детето нито за хората които те обичат. Всичко ще мине добре и само спомена за този изпълнен с уплаха период ще остане.  newsm10

# 628
Darklady_A, вярвам, че тези проблеми са се появили поради това, че си по-изнервена и не са толкова значими   bouquet ! И аз бях много нервна и всичко ми се беше свило, но някак си се мобилизирах, вярвайки, че краят ще е добър. Голям рев му дръпнах след процедурата и то не от болка или нещо такова, а от мисълта, че всичко мина и поради това, че нервите избиха най-накрая (даже изплаших ММ като се чухме по телефона след това, той реши, че е станало нещо). Може би съм пропуснала, но кога е датата ти, да стиснем палчета - и аз и моето "Даунче" ? 
kalimbi1, аз да те проследя - как са нещата при теб  Hug ?

# 629
Следващия понеделник-25.06-сутринта рано,рано съм там,дотогава има почти цяла седмица,аз съм непрекъснато на работа,защото преди няколко седмици моите шефове искаха да ме накарат да изляза в болничен(ама как да стане,като парите са толкова безумно малко)и затова отработвам сега трите дни следващата седмица.В тази връзка някой знае ли какво трябва да си нося за в болницата-аз нощница нямам,така че трябва да си купя,обаче друго какво ще ми трябва?

Общи условия

Активация на акаунт