Резултат при болест на Даун?

• 128 232
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Ysabell ,а как се казваше тази лекарка,на която ти попадна?

# 661
Минах, момичета, благодаря за подкрепата,  Hug ама резултатите след седмица. В четвъртък имам среща с моя гинеколог, тогава се надявам да са при него и да ги знам вече, че аман от чакане и мислене  Crazy

# 662
Минах, момичета, благодаря за подкрепата,  Hug ама резултатите след седмица. В четвъртък имам среща с моя гинеколог, тогава се надявам да са при него и да ги знам вече, че аман от чакане и мислене  Crazy

Чакам с нетърпение добри новини след седмица,че и аз да си отдъхна ,всичко ще е наред Hug.

# 663
  • Бургас
С теб сме,Блонди! Hug Hug Hug

# 664
  • В две мънички очи...
Ysabell ,а как се казваше тази лекарка,на която ти попадна?

Не е много за тази тема но все пак тук в тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496725.0 последното мнение я описва много добре. Точно така се държеше, заяждаше се от самото начало и колкото по-уплашена ставах толкова по - нагло ми отговаряше. Най-много ме ядоса като ми каза че риск за детето не поема, риска си е изцяло моя грижа след като сама съм решила да отида. Все пак се радвам че като е  видяла че няма как да направи амниото ме остави, въпреки че да станеш от стола и да излезеш без да кажеш и дума само "че утре ще се занимава с мен като ми сложи повече успокоително" някак си не не е никак професионално според мен.
На другия ден чак ми благодари че им нося епруветките и щастлива с усмивка ми попълни документите че "напускам болницата"

# 665
Благодаря ви. Мисля, че чак сега осъзнавам на какъв стрес съм била подложена, не мога нита да си отям, нито да си отспя.

Браво, калимби!!!!

Сега стискаме палци и на теб, Блонди! И на всички други момичета...

# 666
За всички, които се интересуват как е минала моята ФМ ще кажа, че докторът не намери нищо обезпокоително. Ще си имаме момиченце. Миналата година бебето също беше момиченце, но този път лекарите казват, че е здраво. Надявам се никой да не е сгрешил. Благодаря на тези, които ми стискаха палци днес, но прегръщам всички! На Darklady ще кажа, че миналата година аз бях за хорионна биопсия, което все пак е различно от амниоцентезата и резултатът ми излезе в рамките на престоя там. Всъщност резултата пристигна на тръгване, в момента, когато чаках асансьорите. Амниоцентеза с тази бременност не съм правила. Ще стискам палци на всички, които имат нужда от това.

newsm44 Браво ,всичко  ще е наред ,и ще си гушкаш момата жива и здрава.На всички много хубави резултати желая. Hug

# 667
Момичета,аз изчезвам за няколко дни.В понеделник ми е амниото,когато се добра до компютър ще пиша как е минало.За сега ми писна да се притеснявам и искам вече да е минало.Вчера се обадих в МД да питам дали със сигурност доц.Димитрова ще е на работа в понеделник и от  там ми ми казаха,че не знаят.Е как може да не знаят кой лекар е в понеделник на работа,няма ли график?Явно може...После след като настоявах ми дадоха три телефона-два стационарни и един мобилен,оказа се,че са на "Фемина" където някаква много грубо ми каза,че не знае къде е доц.Димитрова,да съм питала в МД,че май била в чужбина...И така,сега съм в шах.Моя мъж каза,че при всички положения ще си платим,за да не се държат гадно с мене.Благодаря на Ysabell,поне знам на коя да не дадем пари.Сега отивам да разпускам някъде,а в понеделник ще му мисля.Ако ви се намери време стиснете по едно палче за бебо в понеделник

# 668
  • Бургас
Стискам!
Иди разпусни малко.Не мисли от сега.В понеделник ако Димитрова не е на работа,след като си платиш виж за друг кадърен лекар.Само стажант да не те пипа.
Сега си почивай и по-малко чети в нета. Grinning

# 669
Момичета,аз изчезвам за няколко дни.В понеделник ми е амниото,когато се добра до компютър ще пиша как е минало.За сега ми писна да се притеснявам и искам вече да е минало.Вчера се обадих в МД да питам дали със сигурност доц.Димитрова ще е на работа в понеделник и от  там ми ми казаха,че не знаят.Е как може да не знаят кой лекар е в понеделник на работа,няма ли график?Явно може...После след като настоявах ми дадоха три телефона-два стационарни и един мобилен,оказа се,че са на "Фемина" където някаква много грубо ми каза,че не знае къде е доц.Димитрова,да съм питала в МД,че май била в чужбина...И така,сега съм в шах.Моя мъж каза,че при всички положения ще си платим,за да не се държат гадно с мене.Благодаря на Ysabell,поне знам на коя да не дадем пари.Сега отивам да разпускам някъде,а в понеделник ще му мисля.Ако ви се намери време стиснете по едно палче за бебо в понеделник

С тебе сме в понеделник fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 670
Стискам палци и аз !!!! Момичета в понеделник заминавам на моренце за 5 дена ,като се върна искам хубави новини от всички:)))).

# 671
Много силно стиснати палци и от мен!
И на мен така ми се ходи до морето, още повече, че съм родом от там!

# 672
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Здравейте момичета!
Видях, че резултатите ми от БХС-то са ми излезли.Правих къснят БХС.Бих искала да ми кажете вашето  дали са наред, че до доки ще ходя след някой друг ден.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
Оценка риска за хромозомни аномалии /II триместър/ * Профил Виж по-долу
Тризомия 18 1: 7 541   
Тризомия 21 1:3 011   
Дефект на невралната тръба <1:10 000   
Възрастов риск 1:417 
Благодаря Ви предварително!

# 673
Объркала си темата ми се струва.Има сайт в който тълкуват резултати.Мисля че е на Кременски ,но не знам името. Късмет ти желая и лека бременност.

# 674
Здравейте,

включвам се да разкажа за моята амниоцентеза, защото знам колко е важно, за тези на които предстои, да четат какво се е случило с други жени.

Резултатът ми от късния БХС беше 1:75. Бях на 33 години, но при раждането, щях да съм на 34 и в БХС-то, отчетоха "възраст при раждане" - 34 години. Лошият БХС дойде не толкова от възрастта (възрастовият риск беше 1:250), колкото от нивата на хормоните. Естествено поболях се от притеснение. Четох като луда каквото има в интернет. Бях правила ранен БХС с доста по-добър резултат, за това бях още по-шокирана. Половината доктори казват, че ранния е по-верен, другата половина, че късния е по-верен. Не знаех вече кое е истина.

Отидох на ФМ при Мазнейкова. Огледа супер подробно бебето и каза, че това е напълно здраво бебе и според нея няма нужда от амниоцентеза.

После ходих при професор Кременски с всички изследвания. Първият ми БХС не беше в МД, а в Геника, но въпреки това, той вкара резултатите в компютъра и симулира обобщен резултат, който даде риск по спомени около 1:150. После ми каза, че щом на ФМ, Мазнейкова не е видяла проблем, намалява риска двойно и става над 1:250. След това каза, че щом нито в моя род, нито в този на бащата на бебето няма Даун, рискът намалява още. Говорихме много надълго и нашироко. Аз бях чела вече много за Даун и питах конкретни неща. За съжаление на някои въпроси, не можа да ми отговори, защото медицината няма още категоричен отговор, на други въпроси отговора не беше добър. В крайна сметка каза, че ако мога да приема, че реалният ми риск е около 1:500 и да вярвам, че бебето е здраво, щом ФМ е отлична, да забравя амниоцентецата, но ако няма да съм спокойна и ще го мисля до раждането, да ходя еднага да си я правя, защото за една бременност спокойствието е най-важното нещо.

Каза и още нещо много важно - рискът от аборт при амниоцентезата е определен на база световна статистика, която включва всички спонтанни аборти при жени, правили амниоцентеза, но голяма част от тези аборти нямат връзка с амниоцентезата и на практика не са причинени от нея. Включени са в статистиката, заради изискванията на американската здравна система, всички аборти в гестационните седмици, при които се прави амнио, при жени, които са го правили, с цел да не се занижи реалния риск, дори при опасност да е завишен, спрямо реалния. Каза също, че по статистика в България този риск е под 0.5%, а при определени доктори е 0%, т.е. има доктори, правещи амниоцентеза по 20-30 пъти годишно, при които няма нито един случай на аборт, въпреки че в практиката си вече имат стотици.

След всичко това, отидох и направих амнио при Мазнейкова, защото й вярвах 100%, че ще я направи безпроблемно. Резултата от амниото беше здраво бебе. Роди се здраво, не само без Даун, а без никакви други проблеми, точно както ми казаха при ФМ (освен тази ФМ преди амниото, съм правила  късни ФМ при Мазнейкова и при Марков).

При мен лошия БХС се оказа лъжлив. Аз повече не бих правила БХС при следваща бременност. Това е само статистика на база данни от хормони. Първият път бяха грешно лоши, ами ако втория път са грешно добри...Ще си направя директно амнио за Даун и после ФМ за всичко останало.

Надявам се опитът ми да даде кураж на тези, на които предстои амниоцентеза  Hug

п.с. самата амниоцентеза не болеше въобще, боцкането го усетих по-слабо от боцкането при вземане на кръв от вената на ръката. Пуснаха ме след 2 часа да си ходя вкъщи и никакви ограничения не са ми налагани, даже си бях с моята кола и с нея се прибрах, карайки сама.

Общи условия

Активация на акаунт