Резултат при болест на Даун?

• 128 236
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
И в БГ не винаги се лежи, при мен беше на частно, не съм лежала след амнио, чувствах се добре и нямах проблеми, правиха ми процедурата в Русе. Според мен в болниците се застраховат, за да не стане проблем по принцип, а и личното ми мнение за повечето болници е, че ако могат ще ти кажат да изкараш цялата си бременност в лежане и почивки, ей така, просто за вссеки случай.
Радвам се за добрите резултати на Ева на сцена, Darklady_A, желая същото и на теб, чакането е убийствено.

# 646
Да и аз така знам,имам една приятелка в Канада и тя не е лежала в болница там,даже се учуди,че трябва да оставам след това,ама Канада е друго,там примерно не само,че не искат пари,ако таткото присъства на раждането,а даже напротив,насърчават давамата родители да са заедно в този момент.Ние има още доста "корички да изядем" докато ги стигнем...Абе аз ще си настоявам да съм си в къщи,не ми се ще да се психирам три дена с глупости.Ох,да минава по-бързо вече...
Може ли да ми кажете след колко дни точно излизат резултатите,аз знам за десетина дена,но ето че прочетох,че на kalimbi1 са и казали още в болницата,значи след 3 дена,или???Малко се обърках...

# 647
Дарклейди, правих амнио по собствено желание( заради възраст) и не съжалявам. Не е толкова болезнено, просто страха е голям. Бях без избор на екип, във сряда амниото го прави д-р Цанкова и се лежи на 5 етаж, където условията са приемливи. Съвета ми е стисни зъби и полежи 2-3 дни в болницата, ако недай си боже има проблем да се реагира навреме ! Стискам палци и късмет !
 Резултатите от бързия тест излизат след 4 работни дни, като се брои първия работен след амниото.

# 648
5-7 дена, зависи от качеството на пробата, дали има кръв в нея, която на пръв поглед не се вижда, както и дали взетото количество амниотична течност е достатъчно, срокът може да стане до месец.

# 649
Ева на сцена , браво за добрите резултати!  thumbsup
Блонди, стискаме палци и чакаме добри новини и от теб .  fingerscrossed  Praynig

# 650
pipi554,на теб ти е първа бременност нали?
Или поне със сигурност не си посещавала друг път МД...Върни малко назад в постовете ми,може би една-две странички и прочети какво ми се случи преди 12 години в родилното там.И то не всичко съм разказала,има и още неща...Във всеки случай когато си тръгнах от там,защото аз се изписах по желание на третия ден на вратата си казах,че в тази болница ще ме вкарат отново само в дълбока кома,в съзнание-НЕ!Аз нямам проблем с престоя в болница,имам проблем с престоя в ТАЗИ болница.И,да,знам,че рискувам,обаче след като за там е нормално да си родиш сама(без помощта на лекар),нещо,което бих могала да направя чудесно и сама в къщи,определено не виждам с какво ще ми помогнат.Пък и нали четох постовете на други момичета,които са били там,след 14 часа лекар и без това няма...

# 651
Да, първа бременност ми е и искренно се надявам да не ми се налага да посещавам пак МД Peace
Дарклейди, израснала съм по болници ( почти цялата фамилия са мед. сестри и лекари) и съм на ясно че всичко в тази болница е застинало отпреди 30 години. Дори ми се струва че ползват същите дезинфектанти, като от моето детство.( запомнила съм миризмата ). Абсолютно си права за отношението на персонала и особено на  възрастните акушерки ( то млади май няма), които са сърдити на света и себе си. Напълно те разбирам защо не искаш да останеш, все пак всеки сам решава. Понякога психическото здраве е по важно, в смисъл че е важно за всяка бременна да е спокойна, за да не се предаде този стрес на бебчо.  Peace
Мисля че амнио се прави и на други места, но пробата се изпраща пак в Националната генетична лаборатория, но предполагам че знаеш това  ?

# 652
Дарклейди ,в кръга на майтапа . Има една стара приказка " никога не казвай никога" Аз за жалост за което съм казала никога все ми се е налагало пак да го правя. Приеми философски нещата -сега си много по-различна и съм убедена ,че никоя сестричка не би си позволила да си направи кудош с теб..
Така че да не пука.

# 653
За всички, които се интересуват как е минала моята ФМ ще кажа, че докторът не намери нищо обезпокоително. Ще си имаме момиченце. Миналата година бебето също беше момиченце, но този път лекарите казват, че е здраво. Надявам се никой да не е сгрешил. Благодаря на тези, които ми стискаха палци днес, но прегръщам всички! На Darklady ще кажа, че миналата година аз бях за хорионна биопсия, което все пак е различно от амниоцентезата и резултатът ми излезе в рамките на престоя там. Всъщност резултата пристигна на тръгване, в момента, когато чаках асансьорите. Амниоцентеза с тази бременност не съм правила. Ще стискам палци на всички, които имат нужда от това.

# 654
Калимби,Честити ти хубави резултати,браво и смело напред .....Аз правих ФМ преди две седмици.Също чакаме момиченце.

# 655
Много се радвам и за твоето бебе, maiagi! Колко време траеше твоята ФМ? Надявам се на успешен финал за всички тук!

# 656
Близо час беше. Заболя ме гърба на лежа ,направо ми стана досадно. Доктора беше много обстоен и голямо ръчкане падна . Бебка упорито искаше да спинка и постоянно я ръчкаше да се врътне насам и натам. Накрая ме болеше корема в ляво където натискаше.Иначе всичко прегледа и всичко беше в норми.

# 657
  • В две мънички очи...
Наистина прекрасни новини момичета, хайде сега лека и спокойна бременност че на финала също трябват сили Simple Smile
Darklady_A, аз пък много се кефя на семейства решили да имат трето дете. В условията в които живеем и трудностите които срещаме в това да осигурим една нормална среда за децата, на фона на икономическата обстановка и безработица си е направо геройство да имаш три деца Simple Smile Стискаме палци и за теб Simple Smile

Иначе амниото може да се направи и в други болници, преди две години знам че и в Шейново можеше, но беше платено (по спомен май 150лв.), но пак пробата се изпраща в МД. Моето БХС го взеха в Шейново и изпратиха пробата в МД.

# 658
Да,знам,че амнио се прави и в други болници и не ми пука за 150 лева,макар че не съм от най-паричните,честно казано,обаче там са най-добри,пък и там най-много амниоцентези се правят.Таткото ме ядоса преди малко-казах му,че мисля да не оставам и той-ей,аз в понеделник имам работа,немога цял ден да вися да те чакам,подобре си остани в болница... Sad Нали незнае кво е,много ясно,че така ще каже.Абе ще си взема багажа и ще реша на място...Права си,maiagi ,одавна не съм на 22 и сега трудно ще ми кажат нещо...Много се радвам за теб и за kalimbi1,да имаш момиченце всъщност е много готино,скоро ще правите прически и ще гладите роклички на малките принцеси:)И аз съм си записала час за ФМ,ама искам първо да ми излязат резултатите,пък и моето бебе е по-мъничко,едва на 16 седмици сме:)Та аз ще ходя към края на юли,за тогава си записах час.

# 659
  • В две мънички очи...
Така е в МД се правят наистина най-много манипулации. Освен това при преноса съществува риск да се замърси пробата или да не я съхранят правилно. Това беше и причината аз да реша да отида там ... иначе от самото начало на бременността не мислех да ги посещавам даже.
И моя мъж ми казваше да остана в болницата и даже когато си тръгнах въпреки че ме видя колко съм разстроена от цялата простотия цял след обяд беше сърдит и усещах как мълчаливо ме обвинява за това че се страхувам от една манипулация, а рискувам детето. След няколко дни вече беше на друго мнение просто беше прочел малко мнения за лекарката при която се паднах  Joy и след ФМ която направих 3 дни след отказаната амнио ме подкрепи че каквото и да се случи ще си понесем отговорността. Май мъжете малко по-късно осъзнават какво всъщност е за нас този момент.

Общи условия

Активация на акаунт