Резултат при болест на Даун?

• 128 273
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Хай June,

радвам се, че изследванията са ОК:-)))
Аз бях много смела и вече споменавах, много много спокойна. хапни си хубавко сутринта, филийки, сокче, млекце, кафенце, как си му е реда и тогава отивай. Очаква те голямо обикаляне по бюрокращини и докиментации. първо се минава през регистратурата на болницата, от там отиваш да попълниш докиментите в кабинета до регистратурата, избор на екип и прочие тапни, после се качваш на 14 ет. и там при дамата, която те е записала си вземаш епруветките - два броя и пак попълваш докименти, май беше декларация за информираност или подобни бумащини, От там си взимаш багажките и слизаш да се настаниш в пет звездния хотел на 10 ет. Simple Smile))))
Там се прави и самата амнио, преди това ще ти направят рутинен гинекологичен преглед, (бога ми за какво беше това и аз до сега не знам, сигурно да се упражни някой тъпак да взима секрет, ПОДЧЕРТАВАМ не позволявай да ти взимат цито на мазка а като те питат кога за последно ти е правено просто им кажи преди две седмици. Да не изкървиш, че като знам какъв галош мен ме преглежда и ме рови.......и чааааак към обяд някъде ми направиха амниото, а след това задължително ще лежиш 2 часа без да ставаш, така че мацка ХАПНИ СИ и си вземи четиво, музика, хапване и пийване.
Резулатите - моето амнио беше напрвено в понеделник, а резултата беше готов в петък, т.т трябват им четири пълни работни дни. Или казано накратко ти провери и в понеделник и въе вторник, но по-скоро вторник, знам че им трябват няколко дни просто защото някакви специални клетки се утаяват за толков време. Инфото ми го дадоха и по телефона след акто си дадеш ЕГН-то, а в същия ден скокнах на 14ет, и там ми го връчиха и лично. НО по нет-а няма как да си видиш резултатаите. Пращат ги и по пощата ако не си от София, с мен имаше една мацка от Стара Загора и на нея знам че й го пратих по пощата, но тя също като звънна й го дадоха и по телефона.
Аз сега съм в пълен екшън, правим ремонт на апартамента, иначе живея поне извън града в къща и само прескачам от центъра на село и обратно и пощурявам, в края на седмицата влизам в деветия месец и се надявам всичко да е наред и при мен.
Стискам палци и чакам хубавите новини,

Поздрави,

# 151
Здравейте момичета!Не съм писала отдавна , но не съм спряла да ви чета.
Jun ще стискам палци всичко да мине както трябва, за да се успокоиш и от тук нататък да растете и дебелеете с бебчо. Praynig
Евитка пожелавам ти леко раждане и бързо възстановяване!Ще чакаме новини. Hug
Славче ти как си?
Хубав ден на всички!

# 152
Ето ме и тук!
Надявах се още вчера да се появя, но уви  Twisted Evil  ! Днес съм малко калпазанка - "избягах" от Майчин дом. Какво имам предвид - започвам от начало ...
Вчера отидох за прием и за процедура. От 8,15 до 10,30 се мотах по етажите за да се регистрирам и да попълня 100 бланки - никаква центализация, ама както и да е. След като отидох обаче на 10тия етаж, където е доц. Димитрова, дойде и изненадата ... Оказа се, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си с 3 дни болничен престой. Някои момичета си носеха багажи, но аз и още 1-2 - не, защото всички знаехме, че процедурата е кратка, след това лежиш 2 часа и те пускат да почиваш. Да, ама не. Излезе една старша сетра и като се развика   .... луди ни направи. Как няма да се настаним, как сме само с тези дрехи, крещя, крещя   #2gunfire ! Адски много се изнервих, там е супер мизерия (в която вече и аз се уверих) и аз не бях подготвена да оставам. Както и да е - изпратих да ми донесат багаж и се настаних - нямаше друг начин. Малко по-късно се оказа, че ако решиш да си ходиш същия ден, не просто подписваш декларация, а си пащаш клиничната пътека най-официално (150  лв.) и си заминаваш. От други момичета с амнио, както и от личен опит искам да кажа, че те не следят НИЩО след процедурата, защото няма какво ... Та снощи останах, ама днес се прибрах и оставих на девойките от стаята телефон, ако някой ме затърси (така или иначе след 14, 00 няма живо пиле там) и сега почивам у нас  - утре рано, рано ще се върна за видеозон. Пълен абсурд, но както и да е пак. Иначе процедурата - мина и замина, не е болезнена, малко е неприятна, но наистина е колкото една мускулна инжекция. Най-важното сега е да имаме добри резултати !!! В понеделник-вторник ще излязат, дано са добри Praynig !
Доц. Димитрова беше екстра, даже бих казала, че беше мила и разговорлива. Бяхме 6 момичета и след самата процедура не ни гледа отново с видеозон, трябваше уж да е днес, но остана за утре. Тъй като не знам какво точно трябва да се усеща, си мисля, че не се е появил проблем след амнио-то ми, но се надявам все пак утре да ме види малко по-подробно, за да знам, че бебо е добре!
Между другите екстри се оказа, че съм и с ниска плацента за сега - стигала чак до шийката на матката и съм била рискова от прокървяване, ама сега не мога да го мисля това. А бебо не го усещам по никакъв начин все още, въпреки че е много буйно винаги на преглед, вчера даже го чакахме малко преди процедурата, защото не се спря   Mr. Green
Поздрави на всички и извинете за дългия пост, ама трябваше да се отчета ! Още веднъж багодаря на всички тук за подкрепата, бях много спокойна благодарение на вас   bouquet!
P.S. Евитка, телевизорът в "трапезарията" се използва с почит и уважение  Mr. Green ! Снощи почти всички горкички жени, които са в отделението се бяха събрали.

# 153
  • София
Здрасти June,

сега се сещам, че само за задължителния болничен престой не те бях предупредила.....съжалявам за което. При мен мина подобно- спах една единствена нощ, на следващия ден след визитация се изнесох и идвах сутрин в 7,30 преди докторите и си тръгвах след визитация. Иначе там няма оцеляване в тази обстановка, а на горките женички, които лежат там понякога и с месеци не знам какво им е. Именно това ме накара и да им даря и телевизора:-))) Аз пощурях за една вечер, камо ли за повече:-)))) Сега чакам да ни кажеш и за резултатите, които нямам и грам съмнение, че ще са прекрасни.
Стискам плаци и горе главата......и знай това е голямо каляване на волята, което после ще ти е доста полезно!

# 154
Прекрасен понеделник !!!
 smile3540 #Milti moresmile smile3535  animal085 newsm57  261uu !!!
Идвам с резултатите от Майчин дом и всичко е супееееееееер !!! Пак ми текват сълзите като се сетя !!! Бебо е ок по всички показатели и познайте какво ... ще си имаме момченце   stork-boy . Днес май няма по-щастлива от мен !!!
Сега ще карам едно прекрасно лято и с удоволствие ще си чакам прегледа при Марков на 22.08.  Mr. Green
Таткото е много щастлив и той... негово беше желанието за момче, аз бях с такова за момиче, но през цялото време си знаех, че той печели  Wink . Много съм щастлива, ейййй !!!
Изпращам на всички по една голяма   Hug и отивам да работя, че 3-4 дни ме нямаше заради процедурата и имам да наваксвам  Simple Smile . Оставам да следя темичката в помощ на други момичета, които неизменно ще попаднат в нея - дано да са по-малко и да са само с положителни резултати след това   bouquet !

# 155
  • Бургас
June,днес си мислех за теб сутринта.Хубаво е ,нали? След голямото напрежение и треперене да дойдат добрите вести.Помня как плаках от щастие след разговора ми с доц.Георгиева.Сега,мила,наслаждавай се на всеки миг от бременността си,пази се много.Всичко вече ще е наред!Поздрави от Бургас!

# 156
  • София
Еееее June,

многоооо много се радвам, аз бях сигурна в този прекрасен резултат, но друго си е като го видиш на КНИГА дето се вика. Сега си бременй без да го мислиш много много, отдавай се маного приятни емоции, много почивка и аз съм насреща за каквато и да е информация и помощ.
Прегръдки и целувки и лека работа:-))))))

# 157
June, прекрасна новина мила! Честити ви сини гащи! Да ви е жив и здрав младежа, хубаво да си стои в мама и да си чака термина! На теб прекрасно лято и само хубави емоции оттук нататък! Знам какво изживя и сега мисля заслужаваш една заслужена почивка и много да те глези таткото! Прегръдки от мен!

# 158
Поздрави и от мен, непозната приятелко! Много се радвам за резултата!  Надявам се след време и аз да ви зарадвам с хубави новини!

# 159
June    bouquet, радвам се за теб и за момченцето ти Hug

kalimbi1 , очакваме те с хубавите новини  bouquet

# 160
Хай June,

радвам се, че изследванията са ОК:-)))
Аз бях много смела и вече споменавах, много много спокойна. хапни си хубавко сутринта, филийки, сокче, млекце, кафенце, как си му е реда и тогава отивай. Очаква те голямо обикаляне по бюрокращини и докиментации. първо се минава през регистратурата на болницата, от там отиваш да попълниш докиментите в кабинета до регистратурата, избор на екип и прочие тапни, после се качваш на 14 ет. и там при дамата, която те е записала си вземаш епруветките - два броя и пак попълваш докименти, май беше декларация за информираност или подобни бумащини, От там си взимаш багажките и слизаш да се настаниш в пет звездния хотел на 10 ет. Simple Smile))))
Там се прави и самата амнио, преди това ще ти направят рутинен гинекологичен преглед, (бога ми за какво беше това и аз до сега не знам, сигурно да се упражни някой тъпак да взима секрет, ПОДЧЕРТАВАМ не позволявай да ти взимат цито на мазка а като те питат кога за последно ти е правено просто им кажи преди две седмици. Да не изкървиш, че като знам какъв галош мен ме преглежда и ме рови.......и чааааак към обяд някъде ми направиха амниото, а след това задължително ще лежиш 2 часа без да ставаш, така че мацка ХАПНИ СИ и си вземи четиво, музика, хапване и пийване.
Резулатите - моето амнио беше напрвено в понеделник, а резултата беше готов в петък, т.т трябват им четири пълни работни дни. Или казано накратко ти провери и в понеделник и въе вторник, но по-скоро вторник, знам че им трябват няколко дни просто защото някакви специални клетки се утаяват за толков време. Инфото ми го дадоха и по телефона след акто си дадеш ЕГН-то, а в същия ден скокнах на 14ет, и там ми го връчиха и лично. НО по нет-а няма как да си видиш резултатаите. Пращат ги и по пощата ако не си от София, с мен имаше една мацка от Стара Загора и на нея знам че й го пратих по пощата, но тя също като звънна й го дадоха и по телефона.
Аз сега съм в пълен екшън, правим ремонт на апартамента, иначе живея поне извън града в къща и само прескачам от центъра на село и обратно и пощурявам, в края на седмицата влизам в деветия месец и се надявам всичко да е наред и при мен.
Стискам палци и чакам хубавите новини,

Поздрави,
smile3501 smile3501

# 161
Момичета, още веднъж благодаря за съпричастността ви и за помощта, която ми оказахте - и тук, и на лични. Евита - Hug   bouquet - специални благодарности !!!
kalimbi1 , моля те да се появиш тук, освен и в съответната отчетна темичка, когато вече имаш и добрата новина. Ще се  Praynig за теб !
На другите маминки - на която от вас й предстои раждане - леко, бързо и безпроблемно да мине всичко и да си нагушкате сладурите, а на маминките с дечица - да са ви живи и здрави и да ви носят само радостни емоции  Hug
Както вече казах - оставам да следя темата, ако мога и аз, след това което минах, да бъда в помощ на следващите, които ще минат по този път! Каквото и да ви предстои мили момичета, помнете, че сълзите от радост на финала с добри резултати са най-сладки и отмиват всички притеснения  Hug!

# 162
  • София
Здравейте момичета! Радвам се за всичкич с добри резултати Hug Моите изследвания от ДНК анализа ги разбрах по телефона, но ми се иска да имам и документа. Знаете ли, дали някой друг може да ми вземе резултатите от генетиката?

# 163
llora, до колкото знам, ако не си от София ги изпращат по пощата, но не знам дали това трябва да е предварително заявено в бланката (иамше такова поле). Според мен може пак да звъннеш на телефона на лабораторията, от където са ти дали резултатите и да ги помолиш.

# 164
  • Малта
С тъга на сърцето пиша тук, и то само защото като изчетох темичката, останах повече положително настроена   bouquet от историите с добър край !

И АЗ ВЯРВАМ в НАШИЯ ДОБЪР КРАЙ СЪС ЗДРАВИ БЕБЕТА  Praynig

Моята ситуация е следната: 14 г.с с близнаци, ин витро ... и висок риск на по-малкото бебе (1:6).
Правих хорионбиопсия в 12+4, но няма резуртат от нея поради недостатъчен материал. Сега евентуално ако може втора късна биопсия или ако не чакам до към 16 г.с. за амнио ... Лекарката ми от Ин витро клиниката обаче каза, че недай боже ако рисковия близнак се потвърди, вече е късно да се прави редукция и трябва да отсавя и двете бебета или да махна и двете, което у УЖАсноо, ако едното е здраво, а другото не ...

Чудя се при тази ситуация да правя ли втора процедура -амнио???

Общи условия

Активация на акаунт