Резултат при болест на Даун?

• 128 228
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • на земята
 Tara Wilson ,радвам се всичко е било ок при теб,А колко ти беше БХС ранния би ли споделила,защото пр.КРЕМЕНСКИ по принцип казва че ранния ако е ок,късния едва ли покаже по различно,но ти си правила на различни места  newsm78

# 676
Пуснаха ме след 2 часа да си ходя вкъщи и никакви ограничения не са ми налагани, даже си бях с моята кола и с нея се прибрах, карайки сама.
Да се прибереш сама е доста смело от твоя страна и безотговорно от страна на лекарите. При нас се подписваше документ, че ще се прибереш с придружител и с кола /а не с градски транспорт примерно/, а който нямаше такава възможност го водят до вкъщи с линейка. Причината е, че в първите часове след амниоцентезата, на бременната може да й прилошее, дори да припадне. На всички, с които бях тогава, това им се виждаше прекомерно, но след като аз загубих съзнание /докато седях!/и се струпаха един куп лекари да ме свестяват, вече на никой не му изглеждаше излишно да е с придружител. В същата болница имаше и случай на бременна тръгнала си сама, прилошало й и паднала по стълбите - огромно вито стълбище, в следствие на което остава без бебе и с 20 шева по тялото. Такива случаи са единични, но показват, че малко повече предпазливост не е излишна.

# 677
  • Бургас
Хелоу,дамен! Simple Smile
Аз също влизам по повод поста на Тара да дам непоискан акъл.
Моят искрен съвет е да си полежите след амниото,да почивате и де не правите чудеса от храброст.
Няма да се свърши света ако полежите няколко дни.Преди моето амнио изчетох де що има постове на майки и за съжаление срещнах случаи на лошо развитие след обиколка по магазина,шофиране по нашите прекрасни улици.Казват ако е писано,ще стане но малка предпазливост и разум не са излишни.На различни хора се отразява различно.Освен това преди да родя писах в една тема Лежащи майки.Знам за пукване на околоплодния мехур при доста по-незначителни причини от амниото.Пазете се и лежете тр-четири дни.Аз полежах и психически и физически много добре ми се отрази.Пред очите ми къщата заприлича на кочина,мъжете ядяха само пици,но поне знам че каквото зависи от мен,направих за да предпазя бебето си.
Малко не е в темата,но веднъж се подведох така от чужд съвет.Предстоеше ми операция на анална фисура.Моя позната ми каза,че след такава операция се прибрала сама с колата без никакъв проблем.Добре,че отидох с мъжа си.Като излязох от хирургията буквално се сринах в ръцете му.Бях извън строя доста време и прохождах като малко дете,което тепърва се учи-стъпка по стъпка.
Така че полежете си най-безсъвестно! LaughingНищо не е толкова по-важно от здравето.

# 678
Здравейте и от мен!Имате директно включване от МД,където втори ден пребивавам...Искам да благодаря на всички,които ми стискаха палци-гадното мина и аз съм добре:)Но да карам по ред...
На 25 сутринта отидох около 8:40 в МД с идеята да направя амниото и да си ходя-да,ама не!Първо една много невъзпитана сестра ли е,не знам каква е 210 кабинет ми се развика,че неможело така,ако искам да си тръгвам трябва да платя 150лв. за амниото,иначе оставам за 3 дни.Аз и се озъбих,че плащам здравни усигуровки и няма да плащам за нещо,за което вече съм платила.Казах,че искам избор на екип,на което тя отговори ехидно,че няма как да стане,защото плащам или не доктора в отделението е един,така че все едно.И така,стана ясно,че оставам.Качиха ме на 5-тия етаж и ме настаниха в стая.Имах късмета да си паснем с момичето от моята стая и поне в началото това малко ме поразведри.Самата процедура ми я направи доктор Стойкова.Аз бях първа,което ми спести емоцията на чакането.Самата процедура е гадна,не че боли,ама е мега неприятно да усещаш иглата в матката си.Иначе боли като инжекция.Веднага след самата процедура докторката ме накара да сваля двете епруветки до първия етаж и после каза да отида да си купя нещо за обяд,защото минаваше 12,а аз не бях закусвала даже.Така че 10 минути след процедурата аз се ракаравах по етажите и до кафето за сандвич.Самата стая,в която сме настанени няма никакъв ламинат,както бяха писали в предишни постове,а си е с балатум,но иначе чаршафите са новички и чисти,санитарките чистят постоянно.Какво друго-много бях озадачена,че храна в първия ден не ти се полага,т.е.-оправяй се както можеш.Ама ако нямаш пари и си от далече???На никой не му пука!Иначе храната е под всякаква критика,аз нищо не можах да хапна.И това е-никой не ти обръща внимание и на никой не му пука за тебе.Днес имах киселини и когато помолих за хапче ми отговориха да ида да си купя.Това е за сега от мен.Утре като ме изпишат ще пиша пак.Целувки на всички

# 679
Веднага след самата процедура докторката ме накара да сваля двете епруветки до първия етаж и после каза да отида да си купя нещо за обяд,защото минаваше 12,а аз не бях закусвала даже.Така че 10 минути след процедурата аз се ракаравах по етажите и до кафето за сандвич.

#Crazy Направо ми звучи ужасно. Не съм чувала досега за толкова негативни и абсурдни отзиви  ooooh!
Стискам палци за хубави резултати  Hug

Тара, тук не ни задържат в болницата, но никога нямаше да ме пуснат да се прибера сама  Crazy Полежах там 3 часа, след което накараха мъжа ми да докара колата на рампата за инвалиди точно отпред, за да не ходя изобщо и веднага да лягам казаха. И аз мисля, че малко предпазливост не е излишна  Blush Но важното е, че всичко е минало добре  Simple Smile

# 680
Аааа не, аз съвети на никой не съм давала за нищо. Само разказах при мен как е било. Аз имах изключително лека бременност. Нито ми е прилошавало, нито съм повръщала, нито съм имала кървене, била съм по цял ден на крак, вършила съм физическа работа до самото раждане, гледах дете на годинка и малко, вдигах го, ходихме по жегите по площадки и пързалки, че се побъркваше вкъщи. В деня, в който родих, сутринта паяка ми беше вдигнал колата, ходих да си я взема и после сама си се закарах до болницата с багажа, да ме приемат. След 4 часа бях вече родила. Но това съм си аз. През цялото време се усещах супер добре, ходех на прегледи много често и различни доктори ми казваха, че няма никаква причина да си променям ритъма на живот. Шийката на матката ми беше 2.5 см, което за други жени е много къса и лежат, но за моя организъм си беше супер и си задържа бебето до три дни преди термин (ако не бях отишла в болницата, щях и на термин да си го родя, защото аз отидох, без контракции и там решихме да ме настаняват и когато родя, тогава). Но пак казвам, това съм си аз. На никой не давам съвет да не лежи, аз съм си тръгнала, защото за мен психиката прави всичко и да съм си вкъщи и било много по-успокояващо от това да лежа в болница. А си тръгнах с моята кола, защото съм такъв човек - не обичам някой да върви след мен и да ме притеснява допълнително, в такива моменти искам да съм сама, така се мобилизирам и се справям чудесно. Преди да се реша на това четох много за жени, които след амнио са шофирали от София до Пловдив или са пътували до Бургас да речем с автобус и съм си преценила, че при моята бременност, аз съм от тези, които могат да се самозакарат. Иначе вкъщи след това си лежах 3 дни (аз я направих в петък и до понеделник си мързелувах), така че съм спазвала правилото да се внимавам първите три дни, просто не съм била крайна.

Освен това, както и написах, имам 100% доверие на Мазнейкова и щом тя е преценила, че няма нужда да остана в болница, значи всичко е било 1000% наред. Тази жена, каквото ми е казала, това е станало. На първия преглед, когато беше още точка, ми каза, че това е прекрасна бременност, че ще е лека и че ще се роди здраво бебе, хич да не се притеснявам. На втория преглед, когато плода беше около 4 см голям, каза че това бебе ще се роди около 3 кг и няма да се налага секцио (аз съм дребна). Роди се 2900, при положение, че на последния преглед при другия ми доктор апарата го изчисли 3500, около седмица преди раждането (за тези, които се чудят защо съм ходила при двама доктори - другия ми доктор също е страхотен, правил ми е хистерорезекция преди години и е супер специалист и кабинета му е на една пряка от вкъщи, точно за това ходех при него, защото ми е удобно, а за важните прегледи - при Мазнейкова и за да чуя нейното мнение и защото тя има супер апаратура, на която ми беше кеф да ми увеличава бебето и да го виждам идеално).

Лаленце, не помня стойността на ранния, но БХС в Геника го дават с една цветна графика, където лошия резултата е в червено. Е, аз бях в зелената зона, това го помня със сигурност. Кременски ми каза, че ранния е много по-верен и не е трябвало да правя късния, ама аз съм си такава - правя всички изсредвания, предпочитам да са прекалено много, отколкото недостатъчно и нещо да се изтърве.

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 20:13 от Tara Wilson

# 681
Блонди, те по света свят да ти се завие и с инвалидна количка те разхождат из болницата, та какво остава да те пуснат сама да си ходиш  Laughing Аз също лежах 2 часа в болницата, после ме погледнаха на ехограф и тогава ме пуснаха. Другото, което Мазнейкова държеше да види е самото място на убождането и като видя, че е само миниатюрна точица, там, където е влизала иглата и няма никакво зачервяване, подуване и най-вече не кърви, каза, че е идеално и съм готова да си ходя.

Darklady_A, пътеката на Здравната каса за амнио, предвижда 3 дни болничен престой, за това те държат там, за да си вземат парите. Ако си тръгнеш, на практика трябва ти да им платиш, това, което биха получили от Касата. Много мои приятелки са правили амнио там и по три дни дори никой не е влизал в стаята да ги види, като викат сестра, въобще не идва, а за хапчета и дума не може да става. Една сестра беше казала на едната ми приятелка, че тези с амниото са си напълно здрави и няма какво да им обръщат внимание и да ги гледат, да се оправяли сами. А друга приятелка се беше разбрала с тях да си спи вкъщи и да ходи сутрин преди визитацията и така изкара престоя (наполовина там, наполовина у тях си). Важното е, че си добре и процедурата е минала. Сега остава да си чуеш и добрия резултат и да си бременееш спокойно до края  Hug

# 682
Веднага след самата процедура докторката ме накара да сваля двете епруветки до първия етаж и после каза да отида да си купя нещо за обяд,защото минаваше 12,а аз не бях закусвала даже.Така че 10 минути след процедурата аз се ракаравах по етажите и до кафето за сандвич.
И аз съм изумена от това.
Ние бяхме 12 момичета, на всяка амниото траеше по 20 минути и нямахме право да се приберем в стаите си сами - трябваше да изчакаме и последното момиче да поседи 20 минути след процедурата и тогава всички придружени от як санитар отидохме по стаите си. Санитарят каза, че ако някой тръгне да се прибира сам до стаята и се разбере направо ще изхвърчи от работа - затова ни помоли да не правим глупости.
Стискам палци, другата седмица чакаме хубавите резултати! Hug

# 683
  • Бургас
Дарк,най-неприятната част отмина.Сега си отдъхни и чакай.Всичко ще е наред! Grinning

# 684
Еми,слънчица,това е МД!Аз защо мислите,че толкова неисках да оставам.Със сигурност знам,че вкъщи щях да лежа много повече,ама ето-нали трябва да си вземат парите хората.Нищо,нали с бебо сме добре,на другото-майната му!А за резултатите-ще стане малко по-късно,защото аз си направих пълните,дето се чакат по 21 дена,т.е. ще са някъде към средата на юли по мои изчисления-цитогенетичен анализ се казва изследването и се бавело толкова,защото се култивирали клетки от амниотичната течност,а за това трябва време.Утре си тръгвам от тук и искам да забравя всички абсурди,които ми се случиха.

# 685
Darklady_A , вече е в миналото случилото се, така че спокойно си почивай.
Аз пак да кажа, че като все едно не става въпрос за МД.Аз съм супер благодарна на екипа Heart Eyes
Относно чакането на резултатите и аз избрах цитогенетичния анализ и резултатите излязоха след месец и половина, така че въоръжи се с търпение от сега.

Относно храната, мен ме приеха сутринта, забраниха ни да ставаме, бяхме на системи /близките ни донесоха храна/ но вечерта бяхме планувани за вечерята / която не че ставаше за нещо/.

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 22:28 от Кашпичка

# 686
Darklady_A, по българските болници е така, за първия ден си нов и никога не ти се полага храна, спасявай се както можеш, малко е грозно, все пак не си в блестящо състояние, щом си в болница, а и това че са те пратили да си купиш храна сама си е напълно в духа на българското здравеопазване, можеха примерно да ти забранят да излизаш от отделението и да трябва някой да ти носи храна, представи си че си сама в града и нямаш познати? За лекарствата - естествено, че нямат  Mr. Green, като да не са болница, извинявам се за спама, но е гадно подобно отношение, а е повсеместно. Желая ти отлични резултати и лека бременност до финала.

# 687
  • В две мънички очи...
Да... нека не забравяме че живеем в България.
Дарк, още малко и се прибираш трудното е минало. Не че ще го забравиш - доказателство сме голямата част пишещи в тази тема, но в къщи при близките е по-приятно лежането. Тая от 201 си в направо куче - на мен ми се скара защото преместих стола до масата пред нея. А иначе най-големия ми куриоз беше докато се мотаех по коридорите като видях сестрите как си разпределят сирене - носеха го по коридорите на разни лекари.. .това е едно от нещата с които помня МД.

# 688
Сега ми се обади докторът, момичета, всичко е наред с резултатите от ЯМР, всичко си е в норми, огледали са цялото бебе, не само мозъчето, всичко е идеално. Много съм щастлива и ви благодаря от все сърце за подкрепата  Heart Eyes  bouquet

# 689
Браво  Laughing много се зарадвах мила . HugСигурна бях ,че момата е здрава .
То не останало много време за вашата среща ,подготвяй се за най хубавото ,което ти предстои .
На всички момичета много здрави бебчета ,и само добри резултати. Heart Eyes Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт