Какво количество може да изяжда дете на почти 6 г. ?

• 9 961
  • 220
  •   1
Отговори
Имаме спор с мъжа ми относно храненето на детето ... Той смята , че синът ни яде много ...
Всъщност детето през деня е на градина и не го знаем колко яде , но вечер си хапва добре .
Примерно сега изяде една пържола /неголяма / , няколко резена краставица и една филия пълнозърнест хляб . Дотук добре , но 10 мин. след като станахме от масата поиска филия с масло и луканка  Rolling Eyes Реагирах , че няма да му дам и той се разплака , че много му се ядяло ... Sick Мъжът ми смята , че му се бил разширил стомаха  Confused
Детето не е дебело в никакъв случай , съвсем нормален е , но има шкембенце ...
Мъжът ми държи много на здравословното хранене и е изключително против бял хляб , захарни изделия / за щастие детето не ги обича много / , пържени храни и др. такива ...
Въпроса е как да определя правилното количество храна ?
Колко ядат децата ви на подобна възраст ?
Приемам всякакви съвети  Hug

п.п. Забравих да кажа , че малкия ходи на таекуондо два пъти в седмицата !

# 1
Храната в ДГ е крайно недостатъчна за едно здраво нормално развито 6-годишно дете. Много вероятно е просто детето ти да се прибира освирепяло от глад. Няма норма "колко", както няма еднакви деца, а и възрастни, впрочем. Еднакво ли изяждат 2-ма мъже на 36? Wink Дали пък не зависи от ръст, активност и метаболизъм? Що при децата да е различно???

# 2
Ръст и тегло на детето?

# 3
118см. , 23 кг.
Изглежда си съвсем нормално , само има издуто коремче .
Ние разбира се не смятаме да го държим гладен , но поне ще ограничим до минимум някой храни ...

# 4
Добре си е според мен, ако повечко яде плодове и зеленчуци, ще си засища апетита с тях и по-малко ще яде от по-калоричните храни, аз не съм забранила нищо "вредно", стига да се яде рядко, не виждам проблем.
За филията, не смятам, че е добре да му отказваш така категорично, може би да бяхте се споразумели на половин....напълно е възможно да не се е бил нахранил с порцията.

# 5
  • Deutschland/HE
на мен ми се вижда много 23кг при ръст 118см., при 128 да. Дъщеря ми е на 6г и половина и тежи 22-3кг и е висока 126см., но то това си е до структура. Аз вместо втора филия бих предложила да си вземе само луканка или плодове.

# 6
Килограмите зависят и от костната структура, така че сравненията са безсмислени, невиждайки децата.

# 7
Аз не съм никакъв критерий, защото съм оревала форума със злоядото си  дете.
Но  мисля, че независимо от ръст и кг. не е редно  дете на 6г. да има коремче.

не съм против белия хляб,  още повече, че не се знае  от какво се прави "пълнозърнестия" и колко е "пълнозърнест".Но независимо от всичко две филии бял хляб на  вечеря с каквото и да е друго ядене са много.По- добре непосредствено след градина да си хапне плодове, а след това  да  вечеря леко, ще е по-полезно.Ако детето е гладно по-добре да му  се дават плодове, сурови ядки, зеленчуци, а не  да  се увеличават порциите двойно.

# 8
Храната в ДГ е крайно недостатъчна за едно здраво нормално развито 6-годишно дете. Много вероятно е просто детето ти да се прибира освирепяло от глад.

Бих добавила и за 3,5 годишно. Моят син винаги е много гладен след градина. Никога не съм му броила филиите и не съм му отказвала храна.
Кажете ми колко от вас, когато са гладни изяждат две ябълки или мандарини и вече са сити?

# 9
Да, трябва да се гледа цялото количество за деня, а не на едно ядене. В ДГ са много малки порциите.
Ето калкулатор:
http://apps.nccd.cdc.gov/dnpabmi/Calculator.aspx?CalculatorType=Metric

# 10
Когато съм гладна, ако хапна плод с цел да "убия" апетита си, то точно след половин час съм в състояние да погълна средно едър слон, при това с обилна гарнитура.
Храненето при децата, както и при възрастните, е на периоди. Понякога хапваме повечко, друг път не се сещаме за храна. Понякога организмът си иска сладкото, а друг път ни влече към соленичко.
Детското "шкембенце" не винаги е вследствие на преяждане, понякога това си е структурата на тялото. Все пак е още само на 6 г., тепърва ще се развива и дооформя.

# 11
Имаме спор с мъжа ми относно храненето на детето ... Той смята , че синът ни яде много ...
Колко ядат децата ви на подобна възраст ?

Яде повече от мен.  Blush Има си шкембенце, но като ходи за седмица на градина и го стопява. Т.е. първо, че порциите са много малки, второ не яде всичко там - обикновено само второто или сутрешната закуска.
На 6 и половина е, 135см и 32кг. Но и се движи много, не сяда на едно място. Не е дебел, но е едър.
Опитвам се да ограничавам количеството храна, не винаги се получава.  Wink

# 12
Моите деца хапват много и двамата. Повече от това, което описваш, че ви е притеснило. Понеже са слаби, не ги ограничавам и не им отказвам храна, а и у нас също се яде здравословно. Видя ли ги, че вървят към напълняване обаче, бих ги сложила на по-лек режим задължително. (И никога не пържа нищо, не знам защо пърженото ми се струва, че ако го ядем, задължително ще сме винаги дебели. ) Другия номер е веднага след вечеря им слагам различни плодове, така никога не се сещат да искат друга храна после Wink

# 13
 ooooh! Аз ако ти напиша какво яде едногодишната ми дъщеря, твоят 6 годишен син, ще ти се види злояд.
А е кльощава, и лекичка. Движи се непрекъснато, цял ден не сяда, само един сън от 1 час има, от 7 сутринта до 21 вечерта.
Навън ходи с дядо си из целия квартал за ръчичка, и почти не спират от два месеца не ползва и количка защото иска да ходи.
Та сутрин яде или попарка, или някаква зърнена закуска, или макарони, юфка, понякога киглички, банички, ама си изяжда едно супниче. На обяд изяжда всичко от кухнята, първо, второ и десерт. Следобед яде някое кремче домашно производство и вечер яде каквото и ние. Снощи изяде една малка пържолка с картофена салата, хляб, много домати, и малко краставичка. Въобще не броя това което забърсва от чуждите чинии, защото я надуши че някой яде, пристига с отворена уста. Вечер пие и мляко.
Ака 5 пъти на ден средно. В къщи всички сме в ужас, ама като не и дам да яде, реве, пищи, не иска да спи, върти се.
Според доки, нямало проблем, защото наистина видимо е слабичка  newsm78
Каката е злояда, слаба е, но има коремче. Така че явно си е до дете...

А забравих и сега зимата, всеки ден изяжда две райски ябълки, банан, и ябълка. Задължително. Всъщност не помня, някога да е отказала нещо за ядене, за това пък първо каза ам-ам, и вечно е готова да отваря устата.

# 14
Не ограничавай детето в количеството никога, има опасносат да му иzградиш комплекси, че яде много.

Внимавай в качеството... посъветваха те да не му даваш хляб, а само салам... глупости, салама има прекалено много маzнини и в пъти повече калории от хляба. Заместването на хляба с плод е също не zдравословно от страна на калориите, една ябълка има 2 пъти повече калории от една филия хляб.
Но има трикове... ако не намажеш филията с масло спестяваш точно толкова калории, колкото са в 1 филия хляб (около 100), давай му шунка вместо салам, тя има 2 пъти по малко калории, давай му zеленчуци (ако обича де).
И наблягайте на спорта... всички zаедно. Неделя вместо да седите пред телевиzора си направете раzходка до планината или карайте zаедно колело.

П.П. раzширен стомах няма.

Общи условия

Активация на акаунт