Цената на живота / Ömre Bedel - тема 7

• 29 624
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Първият момент в който поисках Джесур да е с Юмюр беше когато беше насочил пистолет срещу нея и Ердем в Килис , тогава ми се искаше направо да и изкрещя в лицето да тръгне с Джесур , а не да се повлече с този безхарактерен човек Ердем ,който просто си я искаше за себе си , а Джесур искаше съпруга и спътница в живота , някой който той да обича и да отвръща на любовта му със същата , тогава нищо от това което и се случи по нататък нямаше да стане , но сценаристите разбира се избраха дългия път , та чак до сега и все още тя не е разбрала тази проста истина която повечето от нас видяха отдавна , но мисля че скоро и тя ще започне да разбира .

# 571
Първият момент в който поисках Джесур да е с Юмюр беше когато беше насочил пистолет срещу нея и Ердем в Килис , тогава ми се искаше направо да и изкрещя в лицето да тръгне с Джесур , а не да се повлече с този безхарактерен човек Ердем ,който просто си я искаше за себе си , а Джесур искаше съпруга и спътница в живота , някой който той да обича и да отвръща на любовта му със същата , тогава нищо от това което и се случи по нататък нямаше да стане , но сценаристите разбира се избраха дългия път , та чак до сега и все още тя не е разбрала тази проста истина която повечето от нас видяха отдавна , но мисля че скоро и тя ще започне да разбира .
Това, което мен ме впечатли на фона на пасторалната действителност в Килис (kilise значи църква - градчето има гръцки облик, може й от там да идва името) още в първата серия е, че този човек, жената която харесва, обича, (тя винаги е само една) я пуска направо в сърцето си, в душата си, той й отрежда мястото на "принцеса" в живота си. Този човек е уязвим, раним. Начина по който посрещна жена си. "Дбре дошла в нашия дом" и "Може ли вече да видя красотата ти?"
После на гроба, когато пристигна Йомюр и ровеше в ръце пръстта, той я съжали,  не смееше да я погледне, оправадваше се. Сестра й на Йомюр беше опустушила и двамата. От друга страна показаха презрението му към предателството. И така се очерта "коридора" по който той ще се движи, че и целия  филм.

# 572
Толкова го обсъждаме това бебе , че забравихме сякаш че съществува и едно друго дете освен Джан и бебето  , и това дете е Доа , едно нещастно и объркано дете ,изведнъж  изоставено и от двамата си родители, несправедливо , или пък сценаристите искат да ни подскажат още нещо , но все още завоелирано ,
 ,  евентуалната по-специална връзка между Доа и Юмюр която може да се развие в бъдеще , в последния епизод и това ми направи впечатление , Доа попита Юмюр , защо майка и не е като нея , след опита за самоубийство на Айлин , Юмюр може би ще е тази която ще поеме грижата за нея , Джесур в момента няма как , дори незнам дали ще иска , сигурно , но при условие да е заедно с Джан , иначе  ще му е трудно да се грижи за нея сам ,когато  и показва любовта си , се чувства сякаш е  несправедлив към сина си и затова не се отпуска с нея като истински баща , ако са двете деца  заедно , ще си я обича като истинска дъщеря , макар че е осиновена .

# 573
А ние от кои зрители сме? Май почти всички сме гледали "Мелодията на сърцето" и всички сме се разочаровали от финала.  Защо така се заблудихме.
Аз си признавам, че от началото на филма съм зад Джесур, (от първата серия, въпреки, че започнах да гледам сериала малко с резерви)  и ако сега сценаристите "изкривят" образа му, ще продължа да го защитавам. И ще бъда от "лошите" зрители. Но съм зрител, за съжаление пипълметрията не може да ни улови.
Джесур ме изненада и придоби човешки образ когат гледаше Йомюр на монитора със записа от създаването на Джан.
после  се вгледах в него с други очи, когато разбрах, че не е убил сестрата на Йомюр - истински страдаше когато стоеше на скалите и си спомняше онази нощ на сватбата.
при теста за бремеността го видах като едно малко дете което не знае какво да направи - трябваше му време за да събере кураж да отвори плика с теста за бащинство.

зад Ердем бях през целия първи сезон. той беше лъгания, затворения без вина.
сега знам че такъв какъвто стана не ми харесва, но е прав- всичко от живота му е лъжа след лъжа как да не бъде толкова гневен колкото е.

Джесур  сам си избра съдбата и сам се бори да сглоби частите. сега той е жертвата - стрелят го, не се чувства обичан, но с времето помъдря.
не казвам, че съм на негова страна, но ми се иска да измисли нещо толкова мъдро и благородно, че да постави всичко на правилното място със замах.

мислех, че Айлин е много наивна, но Йомюр толкова време не разбра, че Ердем знае, че е против нея, че има враг до себе си.

Айтен по стечение на обстоятелствата не може да задържи нищо до себе си - единият й мъж изневерява, другият почина, а сега участва в убийство на зет си.тя е лош човек и много много не я интересуват последствията. само Ердем солидарно все още я подкрепя, но това е единственото хубаво нещо в живота й. не я харесвам, ама никак- надута , импулсивна. времето не й е дало мъдрост, а нервност.
някой каза, че е загрижена майка - ако беше така, щеше да събере Айлин и Джесур и да каже истината. да остави двамата да се разберат. тя да не е Господ та да решава ...една майка не бива да отнема човешки живот.

# 574
когато беше насочил пистолет, Джесур не искаше Йомюр, а да не се изложи/заради традицията/. не се знае дали тогава би я обикнал така, както я обича сега. можеше цял живот да и е сърдит заради сестра й. не се знае.

тогава Ердем застана пред куршума , а за това е нужно мъжество. да, той се влюби в нея и между тах се роди красива любов.
после нещата се обърнаха в изневяри, лъжи, затвор, гняв.

# 575
Bugün 2 BöLüm Yazdım.İnşallah beğenirsiniz Grinning
Devamını yarın yazarım.[ALeyna]

dani_ka moje li da prevedesh ako e neshto vajno sled 2 boluma ako ne e zanivai

# 576
когато беше насочил пистолет, Джесур не искаше Йомюр, а да не се изложи/заради традицията/. не се знае дали тогава би я обикнал така, както я обича сега. можеше цял живот да и е сърдит заради сестра й. не се знае.

тогава Ердем застана пред куршума , а за това е нужно мъжество. да, той се влюби в нея и между тах се роди красива любов.

Аз не го възприех така , според мен искаше от нея онова което искаше и от сестра и , да му стане съпруга , да заеме мястото на сестра си до него , предлагайки същото което предлагаше и на Илкнур , но никоя от двете не го пожела , той предложи да бъде съпруг  , а любовта да дойде в последствие , те искаха обратното първо любов после съжителство и брак , а това че реши да решава този проблем с уръжие , беше по скоро от страх че иначе няма да му се чуе думата , отколкото от лош характер .

# 577
от коя серия е тази снимка, не помня това да се е случвало
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=160066264010908&set=a … 5.159906367360231

# 578
впрочем забелязах, че от страх да не би  да не ги чуят, мъжете във филма или вадят оръжие или дърпат жените за ръката за да им кажат нещо.
защо не вярват в силата на думите?
ако думите са силни, те достигат до човека, даже изречени съвсем тихо.

# 579
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=160066264010908&set=a … 5.159906367360231

А това е от разговора им , след като Юмюр го изпържи с електрошока , не си спомням коя серия беше , но е от там , хубаво са ги хванали , но те по-скоро се сбутаха тогава , тя искаше да му избяга , той я спря с тялото си , изглежда все едно се грегръщат , но не е така .

# 580

А това е от разговора им , след като Юмюр го изпържи с електрошока , не си спомням коя серия беше , но е от там , хубаво са ги хванали , но те по-скоро се сбутаха тогава , тя искаше да му избяга , той я спря с тялото си , изглежда все едно се грегръщат , но не е така .
а, да и май Джан дойде на терасата при тях точно тогава...

забелязахте ли в новия трейлър, около 16-17 сек как Ердем удря по колата или стъклото  или по някого, но всичко се опръсква в капки кръв?
или така ми се струва ?

# 581

С тази традиция малко ме объркват. Но в онзи момент той наистина търсеше изход от ситуацията, и направи това, което му подсказа майка му. Но според мен не заради самата традиция, а  защото си е мислил, че няма да има сили за нищо друго, че е празен, безчувствен, неможещ да обича. Ако беше тръгнала с него, щеше да се влюби и в Йомюр. Та той в омъжена жена се влюби, къде е тук "haram"-а (забрана, табу, грешно поведение). Не  е такъв "селянин", какъвто го представиха в първите серии.

# 582
впрочем забелязах, че от страх да не би  да не ги чуят, мъжете във филма или вадят оръжие или дърпат жените за ръката за да им кажат нещо.
защо не вярват в силата на думите?
ако думите са силни, те достигат до човека, даже изречени съвсем тихо.

Не , така правят само мъжете от Килис , направи ми впечетление че Джесур дори на сватбата си с Илкнур беше въоръжен , тя Юмюр нали затова си избра Ердем , от добро семейство , възпитан , мил , образован , а Джесур и се виждаше още тогава , селския башибузук , цялото село му е в краката , всички момичета все по него въздишат и така нататък , ама не си признаваше че и на нея не и беше безразличен , макар че и се виждаше недодялан и простоват богаташ който си мисли че с пари  и оръжие в ръката може да постигнеш всичко на този свят . Ама той и показа колко струва и още има да и показва , какво като е от Килис , я го погледни сега и кажи що за човек е . Тя си беше едно наивно момиче тогава , Ердем я подлъга , ДЖесур я уплаши , избра да избяга , не толкова да е с Ердем , а просто да избяга от живота си в онова село . С Джесур щеше да израсте , на толкова неща можеше да я научи той , но не било писано да стане така .

# 583

а, да и май Джан дойде на терасата при тях точно тогава...

забелязахте ли в новия трейлър, около 16-17 сек как Ердем удря по колата или стъклото  или по някого, но всичко се опръсква в капки кръв?
или така ми се струва ?

Да, те си говореха на терасата. Тя го усети, че има намерение да се задява с нея и му каза, че му е било малко днес. Той изобщо не се оплака. Тя му каза, че е водила Джан на доктор, той се опита да я успокои без да подозира, че е нещо сериозно (и тя не е подозирала) "Е какво, дете е"
в смисъл случва се децата да се разболяват. Тя тръгна да се прибира, и той й препречи пътя. Влизайки Джан това и чу, че те нещо спорят и ги попита: Вие какво карате  ли се за нещо? "Майка ти казваше, че тази нощ пак ще спи сама и се страхувала" това му отговори Джесур. А малкия си показва мускула на ръката и й казва: А мамо може ли така аз нали съм мъж" И тогава Джесур го понесе като Батман към стаята в леглото му...

# 584
Bugün 2 BöLüm Yazdım.İnşallah beğenirsiniz Grinning
Devamını yarın yazarım.[ALeyna]

dani_ka moje li da prevedesh ako e neshto vajno sled 2 boluma ako ne e zanivai
Днес написах 2 (две или втора) серии. Слава богу ще ги харесате
Продължението ще напиша утре.

Общи условия

Активация на акаунт