Цената на живота / Ömre Bedel - тема 7

• 29 488
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Във всеки случай , Джесур би трябвало да е наясно , че направи ли признанията които Тайфур иска от него , веднага ще му бъде произнесена присъдата и  Тайфур ще го убие на място . Така че , по-добре ще е да избягва подобни действия  докато е възможно . Тайфур само това чака , за да може да приключи със този случай и да ходи да си гледа неговата работа .

Забелязвам че Юмюр продължава да дразни всички ни  с това отношение към Ердем , нямало да и прости , това ли и е най-важното , защото тя на него всичко вече му е простила и изневярата  и боя и прогонването от вкъщи ,всичко забрави ,  на него му е простено с такава лекота , нали Джесур е виновен за всичко и сега  най-важното и е Ердем да и прости , да  , незнам защо но още има чувства към него и това ми се струва вече ужасно.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 01:26 от schivik

# 691
"единствено ако Йомюр каже:
не беше изнасилване, имах избор и избрах това - излъгах ви, Сойкан и Тайфур!"

По турските традиции това се плаща с "цената на живота", така че това не може да го каже.

В началото сестрата на Юмюр потъпка честта на Джесур и по традициите трябваше да се самоубие, както и направи.
След това Ердем потъпка честта на Джесур, като му взе жената, която му се полагаше, така че Джесур трябваше да гръмне Ердем, но не стана(а избра друг начин за отмъщение).
После Джесур потъпка честта на Ердем (и на Юмюр), като преспа с нея, а тя даже и дете му роди.
Така че Ердем трябва да гръмне Джесур(ако е изнасилване), а ако е доброволно - трябва да застреля и двамата. Така, че кой на кого трябва да отмъщава не е ясно и стана пълна каша.
Лошото е, че страдат невинни хора, най-вече Джан.

# 692
"единствено ако Йомюр каже:
не беше изнасилване, имах избор и избрах това - излъгах ви, Сойкан и Тайфур!"

По турските традиции това се плаща с "цената на живота", така че това не може да го каже.

В началото сестрата на Юмюр потъпка честта на Джесур и по традициите трябваше да се самоубие, както и направи.
След това Ердем потъпка честта на Джесур, като му взе жената, която му се полагаше, така че Джесур трябваше да гръмне Ердем, но не стана(а избра друг начин за отмъщение).
После Джесур потъпка честта на Ердем (и на Юмюр), като преспа с нея, а тя даже и дете му роди.
Така че Ердем трябва да гръмне Джесур(ако е изнасилване), а ако е доброволно - трябва да застреля и двамата. Така, че кой на кого трябва да отмъщава не е ясно и стана пълна каша.
Лошото е, че страдат невинни хора, най-вече Джан.
В центъра на Истанбул, в такова семейство, едва ли има такава "традиция". Т. е. не е въпрос на традиции. Друг е въроса, кой какъв  човек е. Ердем може и да иска "убийство" при едно такова признание.
И Илкнур не се самоуби по "по традиция", а защото така избра. В днешно време "традициите" са нещо, с което можеш само да се оправдаеш за поведението си.

# 693
Забелязвам че Юмюр продължава да дразни всички ни  с това отношение към Ердем , нямало да и прости , това ли и е най-важното , защото тя на него всичко вече му е простила и изневярата  и боя и прогонването от вкъщи ,всичко забрави ,  на него му е простено с такава лекота , нали Джесур е виновен за всичко и сега  най-важното и е Ердем да и прости , да  , незнам защо но още има чувства към него и това ми се струва вече ужасно.
[/quote]

Да права си за Йо, незнам за вас ,но мен мн ме дразни с това си отношение относно събитията спрямо Ердем. Той е божа кравичка, за нищо не е виновен и вс му е простено според нея. Изобщо не е обективна тази жена. Дж толкова неща изстрада заради нея и сега е на кръстопът да вз най-съдбоносното решение и пак в нейна полза ще го направи, а тя никакво признание дори няма към него. Е тия сценаристи направо се изложиха , просто развитието на този сериал почно до става малко нелогично и "нечестно" спрямо Дж.
 Голям рев рева тази Йо и за какво, за един мъж, който не я заслужава и няма смелостта да погледне истината в очите и да я приеме. А ЙО наистина не представи нещата както си бяха- Дж не я изнасили в буквалния смисъл, беше си сделка между тях двамата. Ама нали тя трябва да се изкара невинната душица и пак Дж да е абсолютно виновния . Мн ми е мъчно за него!!! Мн съм ядосана на сценаристите!!! smile3515 hit ignore2

# 694
Най накрая излезе и резюмето -Tüm gerçekleri öğrenen Erdem Cesurla karşı karşıyadır. Duyacaklarına hazırlıklı olmayan Cesur iyice köşeye sıkışır. Erdem'in Cesur'a şok bir teklifi olacaktır. Cesur'un söyleyecekleri Erdem'i büyük bir patlamaya sürükleyecektir. Cesur'u hedef alan Tayfur, ona karşı korkunç bir plan yapar. Cesur hayatının en zor kararını verecektir. Herkese karşı büyük bir çıkmazdadır artık. Can'ın ameliyat günü gelmiştir. Son kez Can'ın yanında olmaya karar veren Erdem, Ömür'e acı verecek durumlar yaratacaktır. Kafasındakilere cevap arayan Aylin, beklemediği bir gerçekle yüzleşecektir. Aylin'in öğrenecekleri tüm olayların akışını değiştirecektir. Yaşadıklarını taşımakta zorlanan Ömür, Cesur ‘un yeni teklifiyle dehşete düşer. Oğlunun tüm geleceği ağzından çıkacak cümlelere bağlıdır. Hayatına karşı oynanan oyunların en kötüsü ile karşı karşıyadır...Моля те dani_ka за превод

# 695
Най накрая излезе и резюмето -Tüm gerçekleri öğrenen Erdem Cesurla karşı karşıyadır. Duyacaklarına hazırlıklı olmayan Cesur iyice köşeye sıkışır. Erdem'in Cesur'a şok bir teklifi olacaktır. Cesur'un söyleyecekleri Erdem'i büyük bir patlamaya sürükleyecektir. Cesur'u hedef alan Tayfur, ona karşı korkunç bir plan yapar. Cesur hayatının en zor kararını verecektir. Herkese karşı büyük bir çıkmazdadır artık. Can'ın ameliyat günü gelmiştir. Son kez Can'ın yanında olmaya karar veren Erdem, Ömür'e acı verecek durumlar yaratacaktır. Kafasındakilere cevap arayan Aylin, beklemediği bir gerçekle yüzleşecektir. Aylin'in öğrenecekleri tüm olayların akışını değiştirecektir. Yaşadıklarını taşımakta zorlanan Ömür, Cesur ‘un yeni teklifiyle dehşete düşer. Oğlunun tüm geleceği ağzından çıkacak cümlelere bağlıdır. Hayatına karşı oynanan oyunların en kötüsü ile karşı karşıyadır...Моля те dani_ka за превод
Моля Ви за малко търпение. Ще стане..

# 696
  • София
dani_ka    Благодаря

# 697
резюме еп.63
Ердем, който е научил цялата истина e изправен лице в лице с Джесур . Джесур, който не е подготвен за това, което ще чуе, доста добре ще се свие в ъгъла. Предложението на Ердем ще шокира Джесур. Това, което Джесур ще каже, ще провокира  Ердем да избухне (ще повлече към експлозия). Тайфур, който е взел на прицел Джесур, ще направи ужасяващ план срещу него. Джесур ще вземе най-трудното си решение в живота. Сам срещу всички, дилемата вече е голяма. Денят за операцията на Джан вече е дошъл. Ердем, който последно е взел решение да бъде до Джан, ще огорчи, оскърби Йомюр със създалата се ситуация. Айлин, която търси отговори в главата си, неочаквано ще се срещне лице в лице с истината. Наученото от Айлин, ще промени хода (течението) на събитията. Йомюр, която е принудена да понесе преживяното, с новото предложение на Джесур, ще изпадне в ужас. Бъдещето на сина й зависи (свързано е) от изречението, което ще излезе от устата й. Лице в лице е срещу живота, който играе най-лошата игра.

# 698
благодаря dani_ka

# 699
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug DANI_KA  blagodarq

Kakvo shte stava nqma si i na ideq

Shte se predade li djesur
Kak shte reagira Djan
Shte prosti li IOMUR NA DJESUR
KOI SHTE UMRE
TEZI VAPROSI TEPURVA PREDSTOQT DA SE RESHAT

# 700

БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ПРЕВОДА.

това много ми хареса:
Джесур :
Ето това е, няма две страни – правилно, неправилно. Или си тук, или отсреща. Ако ти е писнало от мен, и искаш да си тръгнеш, вратата е там. Тук в моята къща, няма отказване (отричане)  от човека.

семейството е крепост. близките и обичаните за завинаги свързани - така го разбирам. грешни или не , близките и обичаните винаги си остават близки.
останалите са на другия бряг.

умен си е Джесур.

с най-близките винаги трябва да си  разбиращ, дори да не одобряваш някоя тяхна постъпка или идея.

забелязах, че Йомюр казва на Ердем :
Не знаеш ли колко го мразех. /Джесур/.
а дали и сега го мрази, се питам аз
леле това ще е мн хубаво ако наистина е така всмисъл глагола е в мин време...тогава има надежди хора надежди и според мен тя му прости заради Джан и заради това ,че намери сили да се върне на мястото от където започна всичко...знам ,че вече мн пъти го написах ,но според мен тя му е простила именно с отиването си там

не мисля, че му прости с отиването си там.
мисля, че отиде за да се пребори със страха в себе си. със страха да говори и да действа.

точно там реши, че иска да говори, да излее всичко премълчано и да става каквото ще става.
затова отиде - не заради прошката, а заради себе си.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 20:37 от Светозара

# 701
мисля, че си крайна спрямо Ердем. погледни неговата истина:
прецакан, излъган, с отнети 6 години, с чуждо дете.
какво значи Божа кравичка- изневерите му бледнеят пред това, което му беше причинено- от любов и от омраза.
колко време носи истината в себе си? лесно ли му е?
а кого обича Йомюр е нейна работа. тя се чувсва много виновна пред ердем и има защо.

Да права си за Йо, незнам за вас ,но мен мн ме дразни с това си отношение относно събитията спрямо Ердем. Той е божа кравичка, за нищо не е виновен и вс му е простено според нея. Изобщо не е обективна тази жена. Дж толкова неща изстрада заради нея и сега е на кръстопът да вз най-съдбоносното решение и пак в нейна полза ще го направи, а тя никакво признание дори няма към него. Е тия сценаристи направо се изложиха , просто развитието на този сериал почно до става малко нелогично и "нечестно" спрямо Дж.
 Голям рев рева тази Йо и за какво, за един мъж, който не я заслужава и няма смелостта да погледне истината в очите и да я приеме. А ЙО наистина не представи нещата както си бяха- Дж не я изнасили в буквалния смисъл, беше си сделка между тях двамата. Ама нали тя трябва да се изкара невинната душица и пак Дж да е абсолютно виновния . Мн ми е мъчно за него!!! Мн съм ядосана на сценаристите!!! smile3515 hit ignore2
[/quote]

# 702
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug DANI_KA  blagodarq

Kakvo shte stava nqma si i na ideq

Shte se predade li djesur
Kak shte reagira Djan
Shte prosti li IOMUR NA DJESUR
KOI SHTE UMRE
TEZI VAPROSI TEPURVA PREDSTOQT DA SE RESHAT

може ли на KИРИЛИЦА?

# 703
да СЪЖЕЛЯВАМ КАВОТО ЩЕ ДА СТАВА ВЪВ  ФИЛМА  подготвена съм и за най-хубавото и за най-лошото...

# 704
да СЪЖЕЛЯВАМ КАВОТО ЩЕ ДА СТАВА ВЪВ  ФИЛМА  подготвена съм и за най-хубавото и за най-лошото...

не мисля, че Ердем ще допусне Джесур да умре - той е важен свидетел за майка му.
не мисля, че Джесур ще остави сестра си така безпомощна.
Сезгин също се намесе и враговете на Джесур станаха с един повече.
лошо..
интересен ми е отговора на Йомюр когато Тайфур я пита: "Ти искаш Джесур да умре, нали?"
не мисля, че та ще каже "Да".
не е възможно тя да се превърне в косвен убиец на бащата на детето си.

най-застрашителното в резюмето е, че Айлин разбира цялата истина за Джан. сега вече ще стреля точно.
то не остана никой, който не иска да застреля Джесур - освен Джан, Доа, лелята и Дуйгу.
май всички други са "на другия бряг"- както казва Джесур.

и сега ако Джесур намери изход, ще призная сценаристите за гениални.
честно ви казвам.

Общи условия

Активация на акаунт