Цената на живота / Ömre Bedel - тема 7

• 29 605
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Всъщност той няма друг силен коз освен чувствата си към Юмюр и Джан , които пък  са единственото нещо което може да отклони всички от мисълта която ги убива , а именно  че през цялото време им е отмъщавал за това че Ердем му отне Юмюр в началото , а той всъщност се е борил за любовта си и правото да си отгледа детето от което го лиши Юмюр , пак в полза на Ердем . Каквито и признания да направи Юмюр за всичките си страдания причинени от него , неговото признание  винаги ще има повече смисъл и сила , защото е по-лесно да разбереш и оправдаеш нещо в името на  любовта  отколкото в името на омразата .
Джесур има само един коз:
да размени свободата на Айтен срещу Джан и да го вземе при себе си.
Йомюр тогава ще дойде сама.

реално погледнато  Айтен не е виновна за самата стрелба.
но само Джесур може да каже това и видеото което има Тайфур да го докаже.

разни чувства, които Джесур или Йомюр биха споделили на Ердем хич не му минават .
даже ще се вбеси още повече.
но свободата на майка му живо го интересува. а той самият знае какво е да си в затвора.

голямата изненада за Йомюр ще е, че Ердем ще размени детето за майка си или че Джесур ще се окаже въпросния донор на Джан.

иначе казано всички жертви заради Ердем са били напразни.

предполагам, че точно Джесур е въпросния донор. не мисля, че той не си е направил изследване за съвместимост с Джан.

и аз си позволявам само да гадая.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 19:27 от Светозара

# 496
Всъщност той няма друг силен коз освен чувствата си към Юмюр и Джан , които пък  са единственото нещо което може да отклони всички от мисълта която ги убива , а именно  че през цялото време им е отмъщавал за това че Ердем му отне Юмюр в началото , а той всъщност се е борил за любовта си и правото да си отгледа детето от което го лиши Юмюр , пак в полза на Ердем . Каквито и признания да направи Юмюр за всичките си страдания причинени от него , неговото признание  винаги ще има повече смисъл и сила , защото е по-лесно да разбереш и оправдаеш нещо в името на  любовта  отколкото в името на омразата .

реално погледнато  Айтен не е виновна за самата стрелба.

разни чувства, които Джесур или Йомюр биха споделили на Ердем хич не му минават .
но свободата на майка му живо го интересува. а той самият знае какво е да си в затвора.

голямата изненада за Йомюр ще е, че Ердем ще размени детето за майка си.

предполагам, че точно Джесур е въпросния донор. не мисля, че той не си е направил изследване за съвместимост с Джан.

Много смело предположение наистина има смисъл  , но би било ужасен шамар за Юмюр от страна на Ердем и е нещо което незнам тя как би възприела , но да възможно е да се случи в даден момент занапред .

# 497
Всъщност той няма друг силен коз освен чувствата си към Юмюр и Джан , които пък  са единственото нещо което може да отклони всички от мисълта която ги убива , а именно  че през цялото време им е отмъщавал за това че Ердем му отне Юмюр в началото , а той всъщност се е борил за любовта си и правото да си отгледа детето от което го лиши Юмюр , пак в полза на Ердем . Каквито и признания да направи Юмюр за всичките си страдания причинени от него , неговото признание  винаги ще има повече смисъл и сила , защото е по-лесно да разбереш и оправдаеш нещо в името на  любовта  отколкото в името на омразата .
Не е единственият, но наистина най-големият му коз на Джесур, най-силният, е любовта му към Йомюр и Джан. От момента, в който разбра, че е влюбен, до сега, (надявам се и до края на филма) това е неговата движеща сила. Дали ще признае най-напред пред Ердем за любовта си, не знам, но не е лишено от логика. (това все пак е резюме, много общо е казано) Аз продължавам да се чудя, дали наистина има донор?

# 498
Джесур е много умен , от последната си среща с Юмюр до прибирането вкъщи , не е спрял да мисли какво да направи , логично е да предложи сделка на Ердем , да обещае да остави семейството му на мира завинаги , срещу свободата на Юмюр и Джан , тоест Ердем не само да се откаже от  Джан , а и от  Юмюр , да се разведе и никога повече да не ги търси , пък какво да стане от там нататък между Юмюр и Джесур , само двамата да си го решават без друг да им се меси .

# 499
Всъщност той няма друг силен коз освен чувствата си към Юмюр и Джан , които пък  са единственото нещо което може да отклони всички от мисълта която ги убива , а именно  че през цялото време им е отмъщавал за това че Ердем му отне Юмюр в началото , а той всъщност се е борил за любовта си и правото да си отгледа детето от което го лиши Юмюр , пак в полза на Ердем . Каквито и признания да направи Юмюр за всичките си страдания причинени от него , неговото признание  винаги ще има повече смисъл и сила , защото е по-лесно да разбереш и оправдаеш нещо в името на  любовта  отколкото в името на омразата .

голямата изненада за Йомюр ще е, че Ердем ще размени детето за майка си или че Джесур ще се окаже въпросния донор на Джан.

Като полезен ход, като тактически ход, това е възможно. Джесур е способен на такова предложение, Ердем би го приел (в това му объркано състояние). Но той попита Йомюр как да докажа любовта си. Така няма да може. (ще докаже обаче, че Ердем не я заслужава) Но пък от друга страна неговите ходове винаги са били единствено възможни, за това са и толкова крайни.
Може ли някой да бъде оневинен, след като е направил самопризнания? Не знам. И как ще накарат Тайфур да им даде записа. Защо да го прави.
Джесур искренно се зарадва за донора на Джан, дори имаше нещо недоизказано в изражението му (може й да си внушавам) и се "върна" заради детето. Ама трябваше повече да се грижи за себеси, ако той е донора. (дали не би казал на Йомюр поне, да я подготви, защото това може ли да бъде тайна,  т.е. никой (от Сойкан) да не види и разбере кой е донора. (как се взема материал, как се съхранява, замръзява ли се)
Но в предположението има резон. Още повече, че филма ще си изкара сезона, така се очертава, т. е. има време за много неща.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 20:29 от dani_ka

# 500
  • София

Като полезен ход, като тактически ход, това е възможно. Джесур е способен на такова предложение, Ердем би го приел (в това му объркано състояние). Но той попита Йомюр как да докажа любовта си. Така няма да може. (ще докаже обаче, че Ердем не я заслужава) Но пък от друга страна неговите ходове винаги са били единствено възможни, за това са и толкова крайни.
Може ли някой да бъде оневинен, след като е направил самопризнания? Не знам. И как ще накарат Тайфур да им даде записа. Защо да го прави.
Джесур искренно се зарадва за донора на Джан, дори имаше нещо недоизказано в изражението му (може й да си внушавам) и се "върна" заради детето. Ама трябваше повече да се грижи за себеси, ако той е донора. (дали не би казал на Йомюр поне, да я подготви, защото това може ли да бъде тайна,  т.е. никой (от Сойкан) да не види и разбере кой е донора. (как се взема материал, как се съхранява, замръзява ли се)
Но в предположението има резон. Още повече, че филма ще си изкара сезона, така се очертава, т. е. има време за много неща.

и аз винаги съм си мислела че той е донора но го крие от всички за да спаси Джан може да има съвместимост да е направил изследвания ,нямам търпение да разбера какво ще стане  newsm51 smile3521 smile3501

# 501
Ако той е донора нямаше ли да ни го покажат досега ? Те никаква информация досега не са дали за самоличността му , все си мисля че може да се окаже някой роднина от страна на Гючер , който ще дойде от чужбина за операцията , но всъщност лично присъствие едва ли е нужно , и най-вероятно
въобще няма да разберем кой е бил ,може би по важен ще е резултата от операцията , между другото защо го наричат операция като по-скоро става дума за трансплантация  на костен мозък или на стволови клетки и представлява просто инжекция в гръбначният стълб  или преливане чрез система в кръвта , за което не е нужна кой знае каква подготовка освен човекът да е възможно най-здрав в момента , няма да му правят хирургична операция или пък трансплантация на орган я . По важен е  какъв ще е резултата отколкото кой е донорът , той може да си остане и една голяма неизвестна  до края .

Още нещо се сетих , при тези манипулации , особенно когато става дума за дете , обикновенно  то трябва да е в съзнание и при него пускат придружител , майка или баща за да му държи ръката и успокоява , чудя се кой ли ще поиска Джан да е с него , майка му , Ердем или пък Джесур , иска ми се да каже че иска Джесур да влезе  с него , няма да е никак лошо нали .

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 21:42 от schivik

# 502
Ако той е донора нямаше ли да ни го покажат досега ? Те никаква информация досега не са дали за самоличността му , все си мисля че може да се окаже някой роднина от страна на Гючер , който ще дойде от чужбина за операцията , но всъщност лично присъствие едва ли е нужно , и най-вероятно
въобще няма да разберем кой е бил ,може би по важен ще е резултата от операцията , между другото защо го наричат операция като по-скоро става дума за трансплантация  на костен мозък или на стволови клетки и представлява просто инжекция в гръбначният стълб  или преливане чрез система в кръвта , за което не е нужна кой знае каква подготовка освен човекът да е възможно най-здрав в момента , няма да му правят хирургична операция или пък трансплантация на орган я . По важен е  какъв ще е резултата отколкото кой е донорът , той може да си остане и една голяма неизвестна  до края .
Това сигурно ли е, че е толкова просто, рутинно? То да не дава господ човек да си го изяснява. Вид манипулация, интервенция, или операция все едно. В 1001 нощ беше съвсем случайна жена, но беше там.

# 503
въобще няма да разберем кой е бил ,може би по важен ще е резултата от операцията , между другото защо го наричат операция като по-скоро става дума за трансплантация  на костен мозък или на стволови клетки и представлява просто инжекция в гръбначният стълб  или преливане чрез система в кръвта , за което не е нужна кой знае каква подготовка освен човекът да е възможно най-здрав в момента , няма да му правят хирургична операция или пък трансплантация на орган я . По важен е  какъв ще е резултата отколкото кой е донорът , той може да си остане и една голяма неизвестна  до края .
Това сигурно ли е, че е толкова просто, рутинно? То да не дава господ човек да си го изяснява. Вид манипулация, интервенция, или операция все едно. В 1001 нощ беше съвсем случайна жена, но беше там.

Да съвсем рутинна процедура е всъщност  , и защо да рискуват донорът да се разболее докато пристигне от чужбина , затова обикновенно изпращат материала чрез специализирана поща , дори органи така изпращат ако се наложи . Както казах , може би за сценаристите ще е по-важно да покажат с кой ще си избере да влезе  Джан по-време на трансплантацията , Джесур вече разбрахме че ще бъде , та сигурно той ще му държи ръката , а не Юмюр  или Ердем . Но си е решение на сценаристите все пак , ако искаха да покажат че самоличността на донора е важна то досега щяха да са ни го показали кой е , а и нали Юмюр говореше , докато обясняваше на Джесур , че може и от нея и от Ердем да няма нужда да са там , сигурно имаше предвид да влязат с детето по време на процедурата .

# 504

Да съвсем рутинна процедура е всъщност  , и защо да рискуват донорът да се разболее докато пристигне от чужбина , затова обикновенно изпращат материала чрез специализирана поща , дори органи така изпращат ако се наложи . Както казах , може би за сценаристите ще е по-важно да покажат с кой ще си избере да влезе  Джан по-време на трансплантацията , Джесур вече разбрахме че ще бъде , та сигурно той ще му държи ръката , а не Юмюр  или Ердем . Но си е решение на сценаристите все пак , ако искаха да покажат че самоличността на донора е важна то досега щяха да са ни го показали кой е , а и нали Юмюр говореше , докато обясняваше на Джесур , че може и от нея и от Ердем да няма нужда да са там , сигурно имаше предвид да влязат с детето по време на процедурата .
Аз прочетох, че има доста дълъг подготвителен период (7-8 дни) след манипулацията още 1-2 седмици. Как разбрахме, че Джесур ще бъде там?

# 505
Е това е сериал все пак , някой неща могат и да ги пропуснат , а че ще е там разбрахме от разговора му с Юмюр в който тя му каза че се е намерил донор , тя и да не иска да го вижда там , той въпреки всичко ще отиде , аз тук друга опция не виждам , този разговор би трябвало да е достатъчен макар и не категоричен  , за да знаем че и Ердем и Юмюр да не го искат ,той ще бъде  там .

# 506
въобще няма да разберем кой е бил ,може би по важен ще е резултата от операцията , между другото защо го наричат операция като по-скоро става дума за трансплантация  на костен мозък или на стволови клетки и представлява просто инжекция в гръбначният стълб  или преливане чрез система в кръвта , за което не е нужна кой знае каква подготовка освен човекът да е възможно най-здрав в момента , няма да му правят хирургична операция или пък трансплантация на орган я . По важен е  какъв ще е резултата отколкото кой е донорът , той може да си остане и една голяма неизвестна  до края .

Да съвсем рутинна процедура е всъщност  , и защо да рискуват донорът да се разболее докато пристигне от чужбина , затова обикновенно изпращат материала чрез специализирана поща , дори органи така изпращат ако се наложи . Както казах , може би за сценаристите ще е по-важно да покажат с кой ще си избере да влезе  Джан по-време на трансплантацията , Джесур вече разбрахме че ще бъде , та сигурно той ще му държи ръката , а не Юмюр  или Ердем . Но си е решение на сценаристите все пак , ако искаха да покажат че самоличността на донора е важна то досега щяха да са ни го показали кой е , а и нали Юмюр говореше , докато обясняваше на Джесур , че може и от нея и от Ердем да няма нужда да са там , сигурно имаше предвид да влязат с детето по време на процедурата .
Аз прочетох, че има доста дълъг подготвителен период (7-8 дни) след манипулацията още 1-2 седмици. Как разбрахме, че Джесур ще бъде там?
той донора е под въпрос още, а за присъствие на Джесур няма никаква индикация. ако трябва да лети, той самият не е в състояние.
мисля че трансплантацията се прави в момента - и двамата са там - и донора и пациента. а да ти вкарват каквото и да е в гръбначния стълб боли много - знам от личен опит.
затова с Джан ще има някой- вероятно Йомюр, макар че за една майка е голямо изпитание да вижда такава интервенция.

бях забравила как Джесур се зарадва за донора - или играе.
може би не  той  е донора.

# 507
Е това е сериал все пак , някой неща могат и да ги пропуснат , а че ще е там разбрахме от разговора му с Юмюр в който тя му каза че се е намерил донор , тя и да не иска да го вижда там , той въпреки всичко ще отиде , аз тук друга опция не виждам , този разговор би трябвало да е достатъчен макар и не категоричен  , за да знаем че и Ердем и Юмюр да не го искат ,той ще бъде  там .
само Джесур каза, че ще е там. в оня момент когато го каза се очертаваше - просто някъде там.

само че ситуацията сега се промени и може Джесур и Йомюр да са заедно с Джан.

това е важно, но не колкото КАКЪВ Е КОЗЪТ НА ДЖЕСУР?
мисля, че козът на Джесур ще пробърне филма.

цитирам ДАНИ КА:
 Йомюр, жертваща живота си заради Ердем, е на прага на голяма случка

ненапразно се казва това - Ердем вероятно сам ще я изпрати заедно с Джан при Джесур.
затова се акцентира на жертвата и нейното обезсмисляне.
голямата случка ще е голямата промяна - местенето при Джесур.

мисля, че сега е момента филмът да тръгне в очакваната от нас посока.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 22:23 от Светозара

# 508
 Grinning Няма да иде най- много при Разие и оная баба ..
Мисля ,че Джесур ще признае че е изнасилил Йомюр и Джан е негов син и ги обича ....и се е променил впоследствие това ще направи .Все пак Ердем ,знае НО ДЖЕСУР НЕ Е ПРИЗНАЛ ПРЕД НЕГО СЕГА ЩЕ ГО НАПРАВИ.

# 509
Ако такъв му е козът на Джесур , то накрая на епизода ще видим точно как Ердем я гони да  си върви с детето при Джесур , а Джесур ще я чака пред къщата в джипа си  , готов да си  ги заведе вкъщи при Дуйгу и Сениха или пък на съвсем ново място  , размятат я като че е предмет ,а не човешко същество ,което има право да решава ,  просто обект на сделка между двама мъже  , що за решение ще е пък това , поредната щуротия на сценаристите , само и само най-после да я изкарат от проклетата къща , която решиха и да запалят като за капак на всичко останало което се случи в нея досега .

Общи условия

Активация на акаунт