Цената на живота / Ömre Bedel - тема 7

• 29 572
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
http://www.vbox7.com/play:fcce8eff Винаги ,когато са двамата я пускат песента ...едно ново начало

# 616
Да бе , аз серията я знам, гледала съм я , но имам чувството, че той не я замъкна там ,заради болката от загубата на майка си,а заради срама пред Йо и майка му от стореното и заради неговата болка от омразата на Йо в очите й , след като той вече усеща зародилата се в него и непланувана любов към Йо.В тази серия той е мн объркан и целият му свят и вс му планове се преобръщат. Цялото му желание за отмъщение и озлобление се превръщат в една непозната и "нелогична" любов, от която и той отначало се дистанцира и точно поради това в нея сцена той изглеждаше толкова разярен и готов да стори най-страшното, а всъщност той самият беше като ранено животно, в чиято рана са сипали сол.

Как се сетихте обаче , точно за тази сцена сега , още от мига в който прекъсна урока и , на него мисълта му беше само за изнасилването и за нищо друго ,  даже не толкова за смъртта на майка му , а пък Юмюр  , чак съжалявала , тя въобще не се усети тогава , какво му казва всъщност с това съжаление че майка му е умряла , все едно я е била  излъгала за изнасилването , все едно майка му е умряла за нищо , иначе защо да му изказва съболезнования като толкова го мрази , той се обърка , очакваше друго , реши че нарочно го е направила и му се подиграва и съответно реши да си отмъсти , нейното държание беше объркващото , кой се държи добре с изнасилвача си , само този който не се чувства всъщност изнасилен , и той реши да повтори , през цялото време мълчеше , после си го изля , а тя изведнъж от съжаляваща за смъртта на майка му , промени на обичам мъжа си и всякакви такива , кой може да понесе това . Само ние знаехме че я боли много , но пред Джесур тя се държеше все едно нищо не е било , онези усмивки , които го влудяваха и погледите и към него  , всеки мъж би си помислил че и е харесало и би искал да повтори тази лудост , тя искаше да му покаже колко е силна , но той го възприе като знак че може да си продължи по същият начин и всичко ще е наред .
Най-добре щеше да бъде, ако беше спестила тези сцени от от диска на майка му. Няма майка, която лесно да преживее нещо такова, извършено от сина й. Майката на Йомюр също трудно би преживяла стореното от Илкнур. Йомюр искаше да се оневини, да се оправдае, защото майка му я нападна. А Джесур, изпитал загуба след загуба, искаше да я накаже, защото за него тя е виновна за смъртта на майка му (и си беше така, това преля чашата). Не че има разлика, когато правиш нещо против волята на една жена, но все пак имаше разлика (нещо като - като ще говориш за изнасилване, изнасилване да бъде). Направо превъртя.
не разбирам езика, но май майката я нарече с обидни думи и Йо се защити.
 даде диска като последна стъпка, когато видя, че майката не й вярва.

# 617
И не само това ами после Юмюр  продължи , само как лъжеше пред всички че са искали да я ограбят някакви бандити , и то пред очите на Джесур , нарочно , докато гледах все се  питах , защо го пази така , защо го защитава , толкова  незначително ми се виждаше оправданието че е заради мижавия и малоумен съпруг Ердем че повече разбирах Джесур отколкото нея , тя така бързо се сети да замаже положението че направо му стана съучастник , да не кажем че все едно отново му каза нищо не се е случило , спокойно мили , продължавай да ме тормозиш , аз ще те защитавам , ако трябва всички ще лъжа и баламосвам , ама ти само  ако може бъди по-кротичък  и  аз ще те търпя защото и аз незнам всъщност защо , и той си тръгна спокоен , какво по хубаво от това нали , много объркана жена , постоянно му даваше без да иска грешни сигнали , и той накрая се влюби в нея , то си беше неизбежно .
Тя беше заплашена, шантажирана, притисната. Нямаше избор. Ако беше усетила какво се случва с Джесур, ако беше прозряла, щеше тя да владее положението. Но не му повярва, и продължи да се страхува от него.
абсолютно вярно.
вместо да й  каже, че я обича, той се отнесе като терорист.

в първи сезон бих избрала мъжът, който нежно я обича - Ердем, даже да е грешен , той много се разкайва.

във втори сезон определено Джесур е Мъжът,

не казвайте, че Ердем е мекотело. той е много наранен. ако сравним болката на Джесур и на Ердем не знам кое ще натежи повече.
просто да не бъдем крайни,моля Ви.

# 618
За едно нещо не мога да оправдая Юмюр, за начина по който казва (или не казва) истината.

За тази сцена си беше виновна Юмюр(дето Джесур я отмъкна от час), може ли по такъв начин да кажеш истината на една майка, коя майка би го понесла.
По същия начин каза истината и на баща си, изведнъж му сервира, че е бременна, и бебето е на Джесур, човека не можа да го понесе. Съгласна съм, че истината беше жестока за Юмюр, но не бива по този начин да се казва, че да убиваш единствените хора, на които можеш да разчиташ.

Във втори сезон сега така каза на Джесур, че е бременна, направо го уби...............
В последната серия така каза и на Ердем, че Джесур я изнасилил, а цялата истина е , че тя сключи сделка с Джесур, за да спаси живота на Ердем.

А когато трябваше да каже истината мълчи, Ердем я питаше какво става, тя цял първи сезон нищо не казва, лъже цялото семейство, и  се опитва да ги убеждава, че това дете е тяхно..

А виж, на Разието(от която нищо не зависи), се съобразява какво да и каже....

# 619
Тя беше заплашена, шантажирана, притисната. Нямаше избор. Ако беше усетила какво се случва с Джесур, ако беше прозряла, щеше тя да владее положението. Но не му повярва, и продължи да се страхува от него.
абсолютно вярно.
вместо да й  каже, че я обича, той се отнесе като терорист.

в първи сезон бих избрала мъжът, който нежно я обича - Ердем, даже да е грешен , той много се разкайва.

във втори сезон определено Джесур е Мъжът,

не казвайте, че Ердем е мекотело. той е много наранен. ако сравним болката на Джесур и на Ердем не знам кое ще натежи повече.
просто да не бъдем крайни,моля Ви.

Той не знаеше, че я обича, беше започнал да се вглежда в нея, забеляза, че е хубава, много хубава. Но само толкова. Смятал е навярно, че като големи хора е трябвало да решат конфликта между себе си сами. Неоснователните обвинения тежат много, никой не иска да ги носи. За това Йомюр, провокирана от майка му, показа записите. Но и на него му тежи, че го смятат за виновник за смъртта на Илкнур. Той как да се оневини, не може, носи си презрението от фамилията на Йомюр.
Когато си щастлив, когато любовта ти е споделена, не е трудно да обичаш нежно (за мен на моменти тази нежност ми идваше в повече, може би заради изневярата). Аз не презирам Ердем, не го смятам за мекотело, дори не бих казала, че е грешен, той просто е несъвършен, като всички нас. Джесур също е несъвършен. В живота, а и във филма, въпроса е какви несъвършенства си готов да приемеш.(опитвам се да обясня, защо симпатизирам на Джесур) Когато презираш и наказваш заради предателство, трябва никога да не си предавал.
Много искам да видя как Джесур може да обича нежно т.е. една Жена вече да сподели чувствата му.

# 620
Обаче Разието каква физиономия направи в последния епизод , когато Юмюр и каза че е казала на Джесур че е бременна , остана с отворена уста , Юмюр си прави каквото си иска , това е истината и много често не знае защо го прави всъщност , като това признание на Ердем ей така от немай къде си реши че сега е времето да му тресне върху главата своята си истина , добре че Джан прилича по-всичко на баща си , че ако имаше изменчивия характер на майка си , цял живот щеше да страда като нея от собствената си глупост , да му беше казала на Ердем веднага след случилото се , ама не то беше постоянно , да му кажа ли или да не му кажа , ами ако Джесур го убие , ами , ами , ами и така безкрайна нерешителност , докато реши че вече не и пука и толкова и всички да вървят по дяволите .

# 621
За едно нещо не мога да оправдая Юмюр, за начина по който казва (или не казва) истината.

За тази сцена си беше виновна Юмюр(дето Джесур я отмъкна от час), може ли по такъв начин да кажеш истината на една майка, коя майка би го понесла.
По същия начин каза истината и на баща си, изведнъж му сервира, че е бременна, и бебето е на Джесур, човека не можа да го понесе. Съгласна съм, че истината беше жестока за Юмюр, но не бива по този начин да се казва, че да убиваш единствените хора, на които можеш да разчиташ.

Във втори сезон сега така каза на Джесур, че е бременна, направо го уби...............
В последната серия така каза и на Ердем, че Джесур я изнасилил, а цялата истина е , че тя сключи сделка с Джесур, за да спаси живота на Ердем.

А когато трябваше да каже истината мълчи, Ердем я питаше какво става, тя цял първи сезон нищо не казва, лъже цялото семейство, и  се опитва да ги убеждава, че това дете е тяхно..

А виж, на Разието(от която нищо не зависи), се съобразява какво да и каже....
Аз бих добавила, че можеше да спести подробности за случилото се и на Дуйгу. На тази крехка възраст, не можа да го понесе момичето, знаем какво направи. Единствената упора в живота й, беше батко й. Но да кажем, че Йомюр не е имала време и сили, за бъде по-мъдра и по-тактична след всичко.

# 622
Мен на моменти Йо мн ме дразни с постъпките си главно към Дж, на моменти я разбирам. Наистина е мн противоречив характер, и тя самата в някои ситуации сама себе си не може да разбере. Например случката с електрошока беше мн "брутално" силно казано може би от нейна страна. Дж и казва вс истини в лицето и тя ,защото не е готова да ги чуе и да ги приеме и хоп айде действа по лошият начин. А после казва, че не била като него, не действала по неговият начин, да бе да......

# 623
Здравейте!
Направих новата тема № 8.
Малко раничко я пуснах, но се заблудих, виждайки че Тема № 6 е на 52 страница и не виждайки Тема № 7. Промених някои неща в началния пост. Дано Ви харесат!
Изпишете темата и тогава минете към новата тема.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=557771.0

Приятен ден!

# 624
Юмюр  все се прави че не го познава , а от всички покрай Джесур  тя е единствената която наистина може да се каже че го познава добре , дори по добре отколкото познава мъжа си Ердем , имаше една сцена в която направо ме изумиха , Джесур беше отишъл да говори с нея пред училището на децата , и тогава Ердем дойде и ги спипа как си говорят в колата на Джесур , и те и двамата като започнаха един друг да си довършват изреченията все едно си четат мислите , Ердем направо така ги гледаше и невярваше , такъв синхрон докараха че нищо чудно че се усъмни в тях и после иди доказвай че не са любовници . Те и двамата такива изпечени лъжци станаха , че нищо чудно че никой не им вярва вече .

# 625
# 626
С този мой късмет пак няма да го гледам довечера (нощна смяна съм), но сутринта ще си наваксам и ще ви чета с внимание.

# 627
Ох, аз има да дремя до посред нощите, само и само да го изгледам!!!! Иначе няма да мога да заспя!!! newsm62

# 628
Най-точното определение за Юмюр е "безкрайна нерешителност", както казва schivik

А те - Юмюр и Джесур,  се познават безкрайно добре. Та нали той 12 години е чакал сестра и да се ожени за нея, и се е грижел за тяхното семейство. А той(Дж.) през цялото време и казваше, че я познава добре, също и че Ердем не я познава и тя не познава Ердем.

Какъв човек трябва да си за да чакаш някого 12 години, мисля, че това в реалността го няма, само по филмите е така. А пък Юмюр - 7 години, какво ли не направи за нея. Вярно е, че беше гаден като си отмъщаваше, но не можем да кажем, че няма семейни ценности. Илкнур, че не го заслужаваше е ясно, но и Юмюр не заслужава такъв мъж, е мойто скромно мнение.

# 629
Не че не съм съгласна с Вас, но все пак това е жената в която Джесур е влюбен. Тя не е просто майка на детето му, той обича Йомюр, а след това и майката на детето си. Тя е образец на вярна, всеотдайна, жертвоготовна жена-съпруга. (не искам да дискриминирам, но все пак присъщо е на жената да действа инстинктивно и тя така действа, логиката и разума са присъщи за мъжете). Няма как Йомюр да се поддаде на емоции и чувства (дори да допуснем, че нещо я привлича все пак в Джесур). Друга причина е нужна, за да го последва (явно това, че е майка на детето му не е достатъчно за нея). Например  предадена, огорчена, без здрава почва под краката си, да търси нов път, за да продължи. Такава жена му трябва на Джесур, и когато няма лъжи, няма предателства нещата могат да бъдат "докато смъртта ни раздели".
В математиката има едно такова определение "еднозначно обратимо съответствие". И понеже смятам (и не само аз), че света е изграден по математически модели, ще ви го обясня така: Нека мислено разделим света на две множества: мъже и жени. Ако в множеството на мъжете го има Джесур, то в множеството на жените я има Йомюр (съответност), и тя е единствената, няма друга (еднозначност). Тази зависимост е валидна и в обратната посока (обратимост), това, че Йомюр я има, непременно го има и Джесур. Щастливци са онези, които се открият.

Общи условия

Активация на акаунт