Цената на живота / Ömre Bedel - тема 7

• 29 543
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Тя беше заплашена, шантажирана, притисната. Нямаше избор. Ако беше усетила какво се случва с Джесур, ако беше прозряла, щеше тя да владее положението. Но не му повярва, и продължи да се страхува от него.
абсолютно вярно.
вместо да й  каже, че я обича, той се отнесе като терорист.

в първи сезон бих избрала мъжът, който нежно я обича - Ердем, даже да е грешен , той много се разкайва.

във втори сезон определено Джесур е Мъжът,

не казвайте, че Ердем е мекотело. той е много наранен. ако сравним болката на Джесур и на Ердем не знам кое ще натежи повече.
просто да не бъдем крайни,моля Ви.

Той не знаеше, че я обича, беше започнал да се вглежда в нея, забеляза, че е хубава, много хубава. Но само толкова. Смятал е навярно, че като големи хора е трябвало да решат конфликта между себе си сами. Неоснователните обвинения тежат много, никой не иска да ги носи. За това Йомюр, провокирана от майка му, показа записите. Но и на него му тежи, че го смятат за виновник за смъртта на Илкнур. Той как да се оневини, не може, носи си презрението от фамилията на Йомюр.
Когато си щастлив, когато любовта ти е споделена, не е трудно да обичаш нежно (за мен на моменти тази нежност ми идваше в повече, може би заради изневярата). Аз не презирам Ердем, не го смятам за мекотело, дори не бих казала, че е грешен, той просто е несъвършен, като всички нас. Джесур също е несъвършен. В живота, а и във филма, въпроса е какви несъвършенства си готов да приемеш.(опитвам се да обясня, защо симпатизирам на Джесур) Когато презираш и наказваш заради предателство, трябва никога да не си предавал.
Много искам да видя как Джесур може да обича нежно т.е. една Жена вече да сподели чувствата му.

с всичко съм съгласна.
просто Джесур и Ерден имат различнинива на търпимост .
просто във всичко са различни.
явно Мехмет Нуруку си играе перфектно ролята, щом събира и ненавист и уважение.
а за Джесур - ..
просто няма фрадация - актьорите са много добри.
факт.

# 631
Юмюр  все се прави че не го познава , а от всички покрай Джесур  тя е единствената която наистина може да се каже че го познава добре , дори по добре отколкото познава мъжа си Ердем , имаше една сцена в която направо ме изумиха , Джесур беше отишъл да говори с нея пред училището на децата , и тогава Ердем дойде и ги спипа как си говорят в колата на Джесур , и те и двамата като започнаха един друг да си довършват изреченията все едно си четат мислите , Ердем направо така ги гледаше и невярваше , такъв синхрон докараха че нищо чудно че се усъмни в тях и после иди доказвай че не са любовници . Те и двамата такива изпечени лъжци станаха , че нищо чудно че никой не им вярва вече .
Те и двамата такива изпечени лъжци станаха , че нищо чудно че никой не им вярва вече . Simple Smile
двама грешници, всеки прав по своему.

колко трогателно е, че той я познава много  добре - какво обича, как го предпочита и т.н.
мило, наистина.

# 632
С този мой късмет пак няма да го гледам довечера (нощна смяна съм), но сутринта ще си наваксам и ще ви чета с внимание.
ще ти пратим СМС, ако стане нещо  много важно Simple Smile

# 633
Ох, аз има да дремя до посред нощите, само и само да го изгледам!!!! Иначе няма да мога да заспя!!! newsm62
и аз като теб

# 634
Не че не съм съгласна с Вас, но все пак това е жената в която Джесур е влюбен. Тя не е просто майка на детето му, той обича Йомюр, а след това и майката на детето си. Тя е образец на вярна, всеотдайна, жертвоготовна жена-съпруга. (не искам да дискриминирам, но все пак присъщо е на жената да действа инстинктивно и тя така действа, логиката и разума са присъщи за мъжете). Няма как Йомюр да се поддаде на емоции и чувства (дори да допуснем, че нещо я привлича все пак в Джесур). Друга причина е нужна, за да го последва (явно това, че е майка на детето му не е достатъчно за нея). Например  предадена, огорчена, без здрава почва под краката си, да търси нов път, за да продължи. Такава жена му трябва на Джесур, и когато няма лъжи, няма предателства нещата могат да бъдат "докато смъртта ни раздели".
В математиката има едно такова определение "еднозначно обратимо съответствие". И понеже смятам (и не само аз), че света е изграден по математически модели, ще ви го обясня така: Нека мислено разделим света на две множества: мъже и жени. Ако в множеството на мъжете го има Джесур, то в множеството на жените я има Йомюр (съответност), и тя е единствената, няма друга (еднозначност). Тази зависимост е валидна и в обратната посока (обратимост), това, че Йомюр я има, непременно го има и Джесур. Щастливци са онези, които се открият.
и аз съм математик Simple Smile
обичта на Джесур не е Лема, не е Теорема, а уравнение с едно неизвестно.
Обичта на Джесур е необходимо, но недостатъчно условие за Любов.

може ли, да Ви помоля, като свърши епизода само с две думи да ни кажете има ли лъч надежда  за Джесур, Йомюр и Джан? доколкото разберете от движение.

че аз поне гледам като извънземна - опитвам се да доловя някоя дума или съдя  по интонацията и се чувствам много нещастно... Sad

# 635
Той не знаеше, че я обича, беше започнал да се вглежда в нея, забеляза, че е хубава, много хубава. Но само толкова. Смятал е навярно, че като големи хора е трябвало да решат конфликта между себе си сами. Неоснователните обвинения тежат много, никой не иска да ги носи. За това Йомюр, провокирана от майка му, показа записите. Но и на него му тежи, че го смятат за виновник за смъртта на Илкнур. Той как да се оневини, не може, носи си презрението от фамилията на Йомюр.
Когато си щастлив, когато любовта ти е споделена, не е трудно да обичаш нежно (за мен на моменти тази нежност ми идваше в повече, може би заради изневярата). Аз не презирам Ердем, не го смятам за мекотело, дори не бих казала, че е грешен, той просто е несъвършен, като всички нас. Джесур също е несъвършен. В живота, а и във филма, въпроса е какви несъвършенства си готов да приемеш.(опитвам се да обясня, защо симпатизирам на Джесур) Когато презираш и наказваш заради предателство, трябва никога да не си предавал.
Много искам да видя как Джесур може да обича нежно т.е. една Жена вече да сподели чувствата му.

с всичко съм съгласна.
просто Джесур и Ерден имат различнинива на търпимост .
просто във всичко са различни.
явно Мехмет Нуруку си играе перфектно ролята, щом събира и ненавист и уважение.
а за Джесур - ..
просто няма фрадация - актьорите са много добри.
факт.
По-скоро имах предвид, че аз, бидейки несъвършенна, какви несъвършества бих приела и простила. Елиминирайки крайните състояния на двамата герои (защото те са резултат от извънредни ситуации - това което се случва на Джесур в началото на филма, и това, че Ердем научава истината за "сина си") аз правя своя избор.
Актьорите са много добри. наистина. Бегюм никога не се била снимала в реклами (а е толкова красива, но тя казва, че е актриса, не е рекламно лице) Мехмет дори в официалните снимки на сайта на филма го няма. Мурат Хан също не се върти много в публичното пространство, и Йозге - ами актьори са, не им е нужна евтина популярност.

# 636
Забелязахте ли обаче че особенно в последните няколко епизода , Джесур започна да заменя обичайните си заплахи отправени към Юмюр със думичките Моля Те , много хубав знак , той по принцип не обича да застава на колене пред никой , често заменя това моля те със някоя заплаха , но сега вече започна да предпочита другото , не е лесно да изречеш тези думи , особенно за човек като него , но все пак се опитва и това трябва да му се признае .

# 637
Не че не съм съгласна с Вас, но все пак това е жената в която Джесур е влюбен. Тя не е просто майка на детето му, той обича Йомюр, а след това и майката на детето си. Тя е образец на вярна, всеотдайна, жертвоготовна жена-съпруга. (не искам да дискриминирам, но все пак присъщо е на жената да действа инстинктивно и тя така действа, логиката и разума са присъщи за мъжете). Няма как Йомюр да се поддаде на емоции и чувства (дори да допуснем, че нещо я привлича все пак в Джесур). Друга причина е нужна, за да го последва (явно това, че е майка на детето му не е достатъчно за нея). Например  предадена, огорчена, без здрава почва под краката си, да търси нов път, за да продължи. Такава жена му трябва на Джесур, и когато няма лъжи, няма предателства нещата могат да бъдат "докато смъртта ни раздели".
В математиката има едно такова определение "еднозначно обратимо съответствие". И понеже смятам (и не само аз), че света е изграден по математически модели, ще ви го обясня така: Нека мислено разделим света на две множества: мъже и жени. Ако в множеството на мъжете го има Джесур, то в множеството на жените я има Йомюр (съответност), и тя е единствената, няма друга (еднозначност). Тази зависимост е валидна и в обратната посока (обратимост), това, че Йомюр я има, непременно го има и Джесур. Щастливци са онези, които се открият.
и аз съм математик Simple Smile
обичта на Джесур не е Лема, не е Теорема, а уравнение с едно неизвестно.
Обичта на Джесур е необходимо, но недостатъчно условие за Любов.

може ли, да Ви помоля, като свърши епизода само с две думи да ни кажете има ли лъч надежда  за Джесур, Йомюр и Джан? доколкото разберете от движение.

че аз поне гледам като извънземна - опитвам се да доловя някоя дума или съдя  по интонацията и се чувствам много нещастно... Sad
Аз не съм математик, но уважавам математиката като наука. То за любовта формули няма. Живота е толкова кратък, че би било добре, ако можехме тази "зависимост" да я долаяме, да я откриваме по-навреме, щяхме да сме по-щастливи. Вместо да се лутаме и да хабим време и нерви.
Дано серията бъде хубава.

# 638
Забелязахте ли обаче че особенно в последните няколко епизода , Джесур започна да заменя обичайните си заплахи отправени към Юмюр със думичките Моля Те , много хубав знак , той по принцип не обича да застава на колене пред никой , често заменя това моля те със някоя заплаха , но сега вече започна да предпочита другото , не е лесно да изречеш тези думи , особенно за човек като него , но все пак се опитва и това трябва да му се признае .
Но също така каза и "не си мечтай". А бе упорит е. В интервюто с Мурат Хан той посочи точно упоритостта (инатливост) като сходство на двата характера - на актьора и героя.

# 639
Но също така каза и "не си мечтай". А бе упорит е. В интервюто с Мурат Хан той посочи точно упоритостта (инатливост) като сходство на двата характера - на актьора и героя.

Никой не е съвършен , но много го заболя от новината за бременността и , изтръгна му сърцето само за един миг , добре е че тя му каза , даже е знак че и е важен в някакъв смисъл и иска да е откровенна с него , на Ердем не можа да му каже тя , но на Джесур му каза при първия удобен случай , рискувайки всички да разберат кой го е посещавал. Айлин побесня от това .

# 640
никъде не се появява нещо качено.
накой да е прихванал качена част 1 ??

# 641
момичета качиха ли вече някоя част Simple Smile
относно последната серия бих казала че един мъж колкото и да ядосан не трябва и не бива да блъска женатас която обича осте повече която е бременна  smile3554

# 642

Никой не е съвършен , но много го заболя от новината за бременността и , изтръгна му сърцето само за един миг , добре е че тя му каза , даже е знак че и е важен в някакъв смисъл и иска да е откровенна с него , на Ердем не можа да му каже тя , но на Джесур му каза при първия удобен случай , рискувайки всички да разберат кой го е посещавал. Айлин побесня от това .
Да, на мен също много ми хареса. Него го заболя, точно в този момент, когато физически е много слаб, тази емоционална болка.. Тя му каза, за да се откаже той от нея, но не е много сигурно. Действайки "интуитивно" това ли е причината да го направи. Но на тази откровеност я научи Джесур. Дори разговора им започна с "знаеш, че не те лъжа" или нещо такова.. Но пък не му каза, че Ердем знае за Джан. Но всичко с времето си.

# 643

Да, на мен също много ми хареса. Него го заболя, точно в този момент, когато физически е много слаб, тази емоционална болка.. Тя му каза, за да се откаже той от нея, но не е много сигурно. Действайки "интуитивно" това ли е причината да го направи. Но на тази откровеност я научи Джесур. Дори разговора им започна с "знаеш, че не те лъжа" или нещо такова.. Но пък не му каза, че Ердем знае за Джан. Но всичко с времето си.
може Йомюр подсъзнателно да търси закрила от Джесур. да види дали е безусловна обчита му. все на някого трябва да се опре. каза му за бремеността, но не му каза, как Ердем й взе детето

# 644

Общи условия

Активация на акаунт