Нова година - нова визия

• 25 622
  • 421
  •   1
Отговори
# 315
  • на брега на морето
Ние не предлагаме да не пада, а да пада, когато кликнеш на него.
Не при неволно преминаване през него.

Подкрепям.

# 316
И аз подкрепям и не вярвам да не ви пречи.
Примерно сте мислили да ползвате архив, потребители... - непременно се спуска завесата. Обаче се отказвате и решавате да ползвате търсачката на форума, не стига, че отново се спуска менюто, ами и закрива самата търсачка. Тогава е необходимо да излезете от обхвата И и отново да се връщате на търсачката. Падащото меню не закрива само нея, а и линковете към форума и подфорума в който се намераме, линка и към самата тема в която сме в момента. Закрива и някои от банерите на статиите.
Дори и да не съм се отказала да ползвам Потребители, Календар.. то неизбежно завесета отново е спусната и на отиване на мишката нагоре и на връщане.
А колко пъти случайно се засяга и отново се спуска и пак, и пак. Супер дразнещо.

# 317
Не си спомням къде промених продължителността от заложените 90 минути на 240. И Хърмаяни спомена за това. Може би го е имало и е променено newsm78 На мен не ми е удобно, все трябва да се логвам, защото излизам от форума чак към 18.00 часа.

Котьо, това, което писах не работи ли?

Котьо Тръмп, може да се използва тази форма за вход със задаване на продължителност на сесията
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=login

Дали ще може при логване през горното поле да се задава, ще проверя утре, когато говоря с програмистите.

Мамма, от разделителната способност е сигурно. Браузерът е един и същ у нас и в работата(Mozilla), но в работата всичко се вижда много добре и не пречи тази лента. Като се прибера ще видя дали изобщо може нещо да се направи с разделителната способност.

По-скоро от версията на браузера. Моля, като се приберете, вижте и напишете тук версията на Мозила и разделителната способност.

Опитвам се да намеря чрез търсачката потребител, чието име е с три букви и не мога. Затова пък моето име се намира от раз, защото е с четири букви. Някак си не е справедливо, пък и функционално не е. Например скоро потребителка беше търсила информация за болестта кел. Ами няма как да я открие с нашата търсачка. Няма ли вариант да могат да се търсят и дву и трибуквени думи?

Освен бързата търсачка има разширено търсене и конкретно търсене на потребители.
Бързото търсене извежда имена на потребители, когато има 100% съвпадение.
За подробно търсене на потребители ползвайте търсенето от Потребители - Търси потребители

Когато се търси точна трибуквена дума е достатъчно да заградите думата в кавички, напр. "кел". Иначе три буквени съчетания могат да се намерят в страшно много думи и самите резултати няма да са коректни. (например търсене на бебе извежда като резултат бебета, бебенца и т.н.)

# 318
Извинете, че не съм прочела цялата тема, но това падащо меню е мнооо дразнещо  ooooh!

# 319
  • на брега на морето
Всичко е наред Мамма, благодаря.

# 320
Аз форума го ползвам само за четене, но тук ще напиша някои идеи...
1. Лентата с падащите менюта - идеята е добра, на едно място са организирани всички неща.  thumbsup
Нека обаче се намали шрифта, така заема много (излишно) място по височина и връзките отгоре (Новини, Калкулатор...) остават някак на заден план. Друг вариант - да се направи със символи или картинки ("къщичката" в началото е добър пример).
Падащото меню сигурно няма да може да се активира с щракване, но (предполагам) може да се увеличи mouseover интервала - 500ms ще бъде добре според мен.

2. Формата за вход и търсачката - височината на полетата може да се уеднакви, т. е., полето за търсене да бъде високо колкото това за име и парола. Освен това полето за търсене може да се скъси малко за сметка на полето за вход - виждал съм потребители с "дълги" имена и сигурно им е неудобно при въвеждането.

3. Полетата с разделите от форума (надолу по страницата) - имената на разделите са някак... разхвърляни по страницата (Пример: заглавията на разделите Важно!, За бебето и детето и Събития: не са на едно ниво). Ясно е, че полето на всеки подфорум е с различна дължина, но може да се опита някакво подреждане, като се използват (или добавят) полета за банери, например. Освен това заглавията на разделите (предполагам, че) могат да се направят като връзки, които да водят към съответният раздел във форума.

4. Последно - помислете и за хората с увреждания, сайта като цяло не е много удобен за четене (пример).

Други забележки нямам... сайта го гледам под Windows XP, Firefox 3.6.13 и Internet Explorer 8 (1024х768). Този сайт също може да ви бъде полезен.

# 321
Deyan, много благодаря за написаното!

# 322
С новата визия на форума вече не мога да го отварям и разглеждам лесно през телефона си (Блекбери).
...
Има ли планове това да бъде разрешено?

Утре (днес вече) трябва да бъде оправена мобилната версия.

# 323
  • Варна
Какво да направя, как да променя настройките си: аз съм с 17-инчов монитор и хем искам буквите да са ми с нормална големина и съм на Зуум 120% (Гугъл Хром), хем да не ми се налага да скролвам настрани за да мога да прочета цялото мнение? И при нормален, 100% зуум, пак се налага да се скролва настрани.
Дайте ми някаква идея, защото така ми е неудобно.

Четох част от темата, но не намерих отговор Rolling Eyes. Имам същият проблем с 8-инчов асус/без да зуум-вам/- на всички браузери трябва да скролвам наляво- надясно, а преди не беше така.

# 324
За каква разделителна способност става въпрос?

# 325
  • София

Pi6a ot mobilniq, no kop4eto mi za kredora vse edno ne e aktivno. Sedi si na EN i ne reagira, kogato klikam vyrhu nego.

# 326
I moia kredor ne reagira

# 327
На този адрес http://www.kredor.com/products/webkeyboards/ виждате ли бутонче на Кредор над полето за писане (над Installation Instructions  и под полето Google Search) и работи ли?

# 328
  • Германия
На мобилната версия има ли изобщо кредор? При мен не се вижда.. Thinking
Поздравления за новата визия, на мен ми харесва повече от старата!  Grinning

# 329
Не, на мобилната версия няма (приех "mobilniq" за мобилния компютър, не за телефон).

Кредор е външен скрипт, който само се ползва тук.
Работи под Mozilla и IE само.
Даже при последната версия на IE е необходимо да се цъкне бутончето за Compatibility view, за да работи Кредорът.

Благодаря, Flocke!

Общи условия

Активация на акаунт