Боя за коса - blond 20! Неотразими за празниците!

• 126 808
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
# 361
mayayo , цвета който си показала,че искаш да постигнеш не ми изглежда да е 10-ка. По скоро е твоя цвят в момента , но в студената гама.Мисля ,че с обивка с тонер/коректор, около 1-1,5см./ +3% окислител + шампоан/аз сложих маска/ +вода ще се получи.

Преди няколко дни когато си боядисах корените ми се сториха малко жълтички и реших да направя такава обливка само на корените / нанесох както нанасям боя/, получи се много добре .Наблюдава се  и се преценява времето за стоене . 
Ползвах коректор на Фарком - пепел / ash, номер 200 /.

Може и с балсам да опиташ , но аз лично не съм убедена ,че ще се получи.Балсама е по-скоро да засилиш оттенък , който в твоя случай липсва и искаш да постигнеш.

# 362
Здравейте и от мен  Hug
минзухар, не успях да видя снимките ти, а много ми се искаше  Flutter

Снощи се боядисах с Алфапарф Evolution 9.1 + 6% окисл. Момичето от магазина ми я препоръча, пък май е безамонячна и дали затова нищо не се е получило....
е, резултатът е този http://mayayo.snimka.bg/other/kosa.469557 - parola: kosa  ooooh!
май няма никаква разлика от преди - първите 2 снимки са от днес; посл. от преди нова година.

И вече се чудя какво да направя - звездичка, въобще бях пропуснала за 9% окс. и в магазина мнооого се чудех какъв да взема, накрая момичето ме убеди да е 6, ама дали с това не сгреших....

Мисля си да взема 10.1 + 9% освен  Rolling Eyes и да се моля вече да стане работата.  Praynig

mirama, цветът е супер, на предните снимки и на мен ми изглеждаше оранжева  Crazy

Иначе искам такъв цвят -

Може и малко по-светло - цвят лешник/шампанско ... нещо такова. Ама как ще стане....  newsm78

ами да безамонячните са нетрайни, тават някакакъв временен нюанс. в твоя цвят има нещо рижо, медно, а на Бионсе първата снимка е по-тъмна косата. разгледай каталозите на професионална боя като например Крамер имат избор от такива цветове като на Бионсе. за оксиданта да кажат по-вещите лица  Grinning

# 363

Някой може ли да ми каже на обезцветена коса ако искам този цвят с какво да се репигментирам и с какво да се боядисам? 7ица и 8 или 6 и 7 ии оксиданта, че съвсем се обърках?

# 364
Blondie_ 8-ца според мен оксиданта 6 % ама пепел ли да е нюанса?

# 365
Хоп, аз съм готова, снимки утре на естествена светлина.

От оранжевикава основа може би 7-мица  със златисти кичури 9  - сега съм много приятно светло златисто русо, ураааа.  Не вярвах, че ще стане толкова лесно, мерси за страхотните съвети на всички  Hug

Стъпка по-стъпка направих следните неща:

Чифели блондор + окислител 6% - намазах първо долната половина на косата ми, която беше доста по-тъмна..стоях докато стана светло патешко жълто и измих
После намазах и останалата част, изчаках пак това жълто и измих.

Цветът ми беше няма да ви казвам какъв, много се смяхме в къщи  Laughing  Пате.

После реконструираща маска.

Крамер натурално русо 9 + окислител 3%
Когато се намазах косата ми веднага много потъмня и си помислих, че ще стана кестенява  Crazy
Като се измих обаче остана страхотен цвят !!! Цялото жълто беше изчезнало и остана това прекрасно златисто русо, което толкова много исках.

Взех си и перления балсам на Престиж в случай, че ми се отмие боята бързо да неутрализирам жълтото, но не съм го ползвала още.  

mayayo, няма да стане този цвят който търсиш с 10.1+ 9% окислител, от личен опит ти го казвам  Mr. Green
Аз дълго време бях оранжева и стигнах до извода, че колкото и по-светли бои да слагаш - дори да са пепелни - няма почти никаква разлика. Боя върху боя не изсветлява.
С алфапарф нищо не е станало, защото косата ти е по-тъмна от 9-ка, а окислителя е бил много слаб, за да я изсветли. Ако беше сложила тази пепелна боя на по-светла основа /или не боядисана коса/ щеше да те хване по друг начин.

# 366
Blondie_ 8-ца според мен оксиданта 6 % ама пепел ли да е нюанса?
да според мен нюансът е пепел  Simple Smile въпросът е, че преди това ще трябва да си мажа 7-ца с вода за репигментиране, или поне аз така си го представям, или нещо бъркам   Confused

Nigella, браво! Важно е усещането на удовлетворение като си видиш цвета  Grinning

# 367
Mayayo с боя няма да смъкнеш оранжевото, още по-ярко ще става. Решението е или да я обезцветиш, ако искаш по-светло или малко по- тъмна боя. Сама си прецени. Simple Smile
Nigella браво, много се радвам, ето още едно доказателство, че някои фризьори просто не ги бива или знаят, но налагат мнение.. Simple Smile

# 368
Mayayo с боя няма да смъкнеш оранжевото, още по-ярко ще става. Решението е или да я обезцветиш, ако искаш по-светло или малко по- тъмна боя. Сама си прецени. Simple Smile
...................

Ох, момичета, то по-тъмно, ама колко по-тъмно.... тя ще стане пак тъмна  Rolling Eyes, щом сега казвате, че е към 7-ца....

Тогава нека да е по-светло... ама хич не ми се иска да я обезцветявам... но май ще се наложи. Притеснявам се с това обезцветяване дали ще се справя... дали ще измия, когато е необходимо или ще направя по-голяма беда?  ooooh!

mayayo , цвета който си показала,че искаш да постигнеш не ми изглежда да е 10-ка. По скоро е твоя цвят в момента , но в студената гама.Мисля ,че с обивка с тонер/коректор, около 1-1,5см./ +3% окислител + шампоан/аз сложих маска/ +вода ще се получи.

Преди няколко дни когато си боядисах корените ми се сториха малко жълтички и реших да направя такава обливка само на корените / нанесох както нанасям боя/, получи се много добре .Наблюдава се  и се преценява времето за стоене .  
Ползвах коректор на Фарком - пепел / ash, номер 200 /.

Може и с балсам да опиташ , но аз лично не съм убедена ,че ще се получи.Балсама е по-скоро да засилиш оттенък , който в твоя случай липсва и искаш да постигнеш.

Дори и да опитам с коректор и да стане цвета, който искам, после как се процедира с корените?????  Rolling Eyes

Иска ми се да намеря "моя си" цвят и да го постигам лесно само с боя, като израстнат корените, хоп, мажа ги с боята и готово.  Crazy

Звездичка, първия цвят на Бийонсе с малко по-тъмна боя ще мога ли да го постигна от сегашното ми положение или не? И ако да, с какво?

Вече се убедих, че най-хубавите светли цветове стават с кичури.  Simple Smile Който и цвят да се направи, като се вмъкнат кичури, става най-естествено и хубаво. А вече хич не ми се иска да се разправям с фризьори.  Tired

Дайте идея какво и как да направя, за да стане цвят в студената и светла гама.

Мъжът ми казва, че сега косата ми била "кафява"  Mr. Green , а преди рижа. Дали не ме заблуждава, за да се успокоя вече с тази коса!?!?

# 369
Мани не слушай мъжа ти, моят малък син ми загуби пинсетата и докато си набавя ми израснаха бая веждите, едната беше по-дебела и мъжа ми ми каза, че ми били супер, какво не им харесвам?  Mr. Green
За цвета на Бейонсе, първо има поне 2 нюанса, второ тя е изсветлявана, а ти за да го направиш ще трябва да затъмниш, при теб ще е много плътен цвета и ще си средно тъмна, просто тъмничка нищо повече, а и сама вкъщи не можеш да вкараш още един цвят....
За да направиш каквото и да е по-светло трябва да се отървеш от гадното оранжево..Само с боя няма да стане, можеш да обезцветиш и после да вкараш кичури, много естествено ще стои...
Ще се опитам да кача 1 снимка за да ти разасня някои неща, все пак пиша от телефон...
За обезцветяването ако много те е страх идвай ми направо на гости  Laughing Аз нося отговорност за резултата....  Hug

Ето и обещаната снимка:    http://zvezdichkazory.snimka.bg/photos-from-gsm/kosa.558210.22090144

Такааа ярките цветове отдолу са подтона, който "изскача" при изсветляване на косата. Ти си била 5 номер съответно се е получило това оранжево. Тъй като си била и боядисвана оранжевото е станало още по-ярко и по-наситено... За да го махнеш трябва да изсветлиш до желаният подтон. Ако искаш съвсем русо изсветляваш до 9 номер което съответно е с леко жълтеникав подтон. Ако изсветлиш до това положение ще станеш руса леко жълтичка.. В случаят ти не искаш чак толкова светло, ще я изсветлиш малко по-слабо и ще получиш бледо оранжево,оранжево-жълтеникав нюанс или само жълтеникав.. От там нататък трябва да сложиш боя, за да получиш цвета който желаеш.
Но това изсветляване не можеш да постигнеш само с боя, защото първо изсветлителната способност на боите е до 3 тона, на теория трябва да изсветли до 8ца примерно, но е налице доста силен оранжев цвят, постигнат вследствие на много боядисвания и освен отново рижав цвят нищо друго няма да получиш. На боядисана коса най-вече прясно боядисана боите нямат тази изсветлителна способност. Точно това ти беше казало едно от момичетата няколко поста назад... Затова единственото решение е блондор.. И резултата ще е много добър. Но разбира се трябва да е внимателно..
Мисля, че го обясних подробно, така че ще ме разбереш. Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 13:49 от Zvezdi4kazory

# 370
Zvezdi4kazory , съгласна съм с написаното от теб /като теория /, но не съм сигурна доколко ще издържи косата на  mayayo .
За кратък период косата й е обработвана прекалено много , дори и сега да е ок ... след още един блондор и третирания през кратки интервали от време .... има голяма вероятност да започне да се къса.
А и до колкото разбрах тя не държи на много светла коса , за да е необходимо да се изсветлява още - иска да премахне оранжевото.
Затова и предложих тониране , кичурите в нейния случай също смятам за уместен вариант.
Не претендирам , че мнението ми е компетентно , просто съм привърженик на възможно по-малкото третиране с химикали.
Според мен най-добре може да се каже как да се действа , след като се определи състоянието на косата.

http://www.ehow.com/how_4583708_remove-orange-color-hair.html - полезни съвети как да премахнем оранжев цвят от косата.

Цитат
Дори и да опитам с коректор и да стане цвета, който искам, после как се процедира с корените????? 
С боя в пепелен нюанс +9% окислител .
Аз поддържам много по-светъл цвят на косата в студената гама , при тъмна основа , само с боя.

# 371
Прочетох линка и е така , съгласна съм, оранжево се меутрализира със синьо и се получава кафяво...
Нека само да вмъкна 1 цитат за да се разбере причината за оранжевото: Your hair turned out orange because you didn't leave the bleach or dye on long enough.
Или не е държан достатъчно блондора/ изсветлителя или е трябвало да бъде направена още 1 процедура (случаят на Mayayo).
Съгласна съм, но тя казва, че иска по-светличко затова съм дала тези съвети. С 9 номер боя не съм сигурна, че ще я неутрализира тъй като е по-светла от нейната, тя дефакто изсветлява и отново ще "закачи" подтона.. С боя не може да изсветли, няма смисъл да е изсветляваща.. Ако матира с боя по-добре да сложи нейният номер. Резултата ще е същото, но кафеникаво. За тонера мисля, че трябва да е допълнителен неутрализатор, защото все пак е тонер лесно се измива.
За кичури трябва първо да махне оранжевото, кичури на оранжева основа не е много хубава гледка, ако го махне са добра алтернатива..
За изтощаването естествено, че ще изтощи, но мисля, че ще издържи.. Правила съм си далеч по-изтощаващи процедури на блондирана коса, все още имам коса на главата. Simple Smile

# 372
Ето ме и мен с любимото ми русо :
http://www.celebszz.com/43902-2/marg-helgenberger-06.jpg   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 373
Мила, това е и моето любимо русо, с което съм била години наред и сега не мога да постигна.
Мацки, някъде мернах съвет за ползване на син шампоан за потушаване на оранжевото, сещате ли се за някой такъв?

# 374
Какво става с темичката, никой не пише новини  Grinning сигурно тея дни ще си правя и аз някаква промяна.. само да попитам зад. ли е да се репигментирам, ако искам да се потъмня малко, няма ли по-тъмната боя да хване и само с 6% на обезцветената коса  Simple Smile? Въпросът е към Звездичка, но може и др да се включат

ПС Опитах стимуланта на Икаров за цяла нощ, завита с кърпа, и резултатът е уникален само от 1 път - не мога да си позная косицата  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт