Новата година приближава, февруарче все повече взе да подивява! 25

• 22 959
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Юхуу точно това ме дразни най-много,имам над 200 "приятели" в профила,голяма част изтъкнати "активисти" по различни каузи,както ти каза на думи! Close Гледам само пиене и ядене им е в главата и кой с кой и какво #Cussing out А толкова малко е нужно за да помогнат!Много ме зарадва с инфото за университетите все пак има и хора в тая тъп държава. Hug
За кавгите с мъжа и не често се разправяме,напоследък всеки ден  Blush Мъжете хич не са толерантни,моето мИо даже редовно ми обяснява,че моята работа е да гледам детето и той трябвал да си почива като се прибере от работа,а моят почивен ден кога е ? Close
Ради тортата е много сладка наистина,но аз не мога да изневеря на Лагуната  Mr. Green
Много проходили бебчета си имаме вече,честито на всички!!! Hug
Остана ли някоя мама която не ползва кухня?Вече нямам идея какво да му готвя на дребния,изредих всички видове супи дето ги знам.....дайте предложения?
Ел и аз бях чела,че е по-добре боси да прохождат,но като го видях как започва на пръсти да стъпва като балерина,веднага му купи обувки.И до сега рядко го оставям бос да ходи и вече си стъпва като хората Peace Какво стана с алергията на Ясен към яйца?

# 661
ДУ,
радвам се че ви харесва наЩа паста Wink ами за всички свидливи като мен препоръчвам да се разходят до Неделите, имат доста симпатични детски ( аз на Дината първата я избрах от булчинските Mr. Green а има и фирмени много яки) торти и хич не са скъпи Whistling
Ника, да се оправя Бо  Sad
Мики, дано се намери кой да помогне на приятелката ти, ние наскоро бяхме в подобна ситуация, понеже няколко роднини на Миото заболяха сериозно, оперираха ги, двете бабенца починаха в последствие
(лека им пръст) Cry , тъпото беше, че близките им чакаха до последно, за да дадат кръв, сигурно чакаха мен дето ми е все на граница хемоглобина и етърва ми, която е анемична да дадем  Mr. Green
Инак за ФБ, много се дразня как всички кънат лекаря дето уби детенцето заради едни сливици, а на протеста срещу лошото отношение към родилките (примерно си спомням) преди време имаше тамЪн  шепа народ  #2gunfire  И за ГМО-то, и за всичко е така, просто нищо не става от нас  Tired

Толкова съм смачкана, че не ми се пише, тя Неви го е казала в часта за съквартиранта и дЯцата  Sad

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 10:33 от Любезна

# 662
Добро утро Hug
Тази сутрин успях да разсея Сияна и не се кърмихме.Моя план е като  махна сутрешното кърмене и до месец да махна и вечерното.Тъкмо ще е на годинка-смятам,че добре се справихме с кърменето.Мяу благодаря за съветите в началото.Едва ли без теб щях да се справя Hug  bouquet
Съни радвам се,че Диманка е добре!
Танче аз се вълнувам с вас за вашия РД,че нали с Алята сме родени на една дата Grinning
Неви и аз си мислех или за Ивет или Хавай(но май те са по-сухи).
Колкото до съквартиранта и ние нещо много се караме напоследък.
Мики ние не сме записани на кухня.Ето днес менюто ще е ориз,спанак,зел.боб,чушка,морковче и жълтък.Правя такива комбинации които аз не бих близнала въобще.
Във фейса всички сме много активни,но иначе.... Confused
Браво на всички проходили!Сияна още е далеч от това,но пък иначе е доста приказлива Simple Smile
Фонтанелата и няма никакво намерение да се затваря,бях чела някъде,че до 18-я месец е нормално та не се хвърлям във филми(все още).
Тук има една гадна мъгла,дано се вдигне до обяд,че да ходим на разходка!
Никиии шапка ти свалям за отношението към свеки!Да можеше да се сменим малко,че да превъзпиташ моята Mr. Green

# 663
  • София
Лекувано ли е детето ви с АБ /вкъщи, в болница или веднага след раждането/?
Да.  31 (47%)
Не.  35 (53%)
Общ брой гласове: 66

# 664
  • София
ДУ!  Laughing
Я по-ведро бре, сладурки!  Hug Hug Hug

Мики, дано се намерят кръводарители.  Hug
Аз съм дарявала за една майка с калпаво секцио, с кръвно 80/50 и нисък хемоглубин, беше много на зор работата. За съжаление принципно хората с висок диоптър като мен не трябва да даряват, че зрението се влошавало.

Изчезвам, до после!  Hug

# 665
Аз не ставам за кръводарител и затова не участвам в такива кампании, всъщност не участвам в никакви фейсбук кампании, защото мисля че на думи всчки сме големи помагачи, а в действителност е обратното. Така че само да се подвизавам във виртуални кампании и да си мисля, че правя нещо не виждам смисъл.

Я да ви питам - дайте идеи за рожденния ден - каква храна да има за децата, като се има предвид, че всичките са все на възраст около годинката? Освен тортата, разбира се..

# 666
  • София
Здравейте и от нас!
Калинкина таз нощ ми разказа играта - не спа от 1 до 7. После към 7 заспа докъм 9, та и моя сън е толкоз... 2 часа. Адски подут венец, оф молете се да пробият тия денОВЕ зъбите, че иначе нЕма да ме бъде много време  Stop
Неви, личното ми мнение, че и прахосмукачката и подомиячката си струват всеки лев.  Peace Специално за прахосмукачката мога да кажа, че чисти доста добре, навира се под мебелите, събира завидно количестово боклук, за който не съм си и помисляла, че съществува. Ако разчиташ от нея да ти поддържа, е перфектната прахосмукачка. Ако разчиташ от нея да е основното почистване, има опасност да останеш разочарована - в сми, не че не чисти, но не е като ти да се навреш с голямата у всЕка дупчица. Почистването й отнема доста време и е довооооолно досадна работа! Има си консумативи, които се продават в БГ и са прилични като цена, а можеш и от ИБей да поръчваш. Горе долу еднакво излиза. Виж тук кои модели се продават в БГ, не е нужно никъде да ходиш, може да ти я доставят вкъщи, мисля, че над 100 лв имат безплатна доставка  Peace
Ники, развесели ме методиката, май при вас дава нужните резултати! Мисля, че вече свекърва ти ще погледне на теб с НУЖНОТО уважение към усилията, които полагаш всичко да е наред! То отстрани е много лесно да даваш съвети, ама като си баш у джаза и нямаш време ни за кафе, ни за ядене, някак си мисловната дейност се изяснява много добре  Hug
Мики, съжалявам за приятелката ти  Sad Аз затова на моите колеги шапка им свалям - двама колеги, които много се вълнуваха от моята бременност и като разбраха, че ще раждам секцио, ми казаха, ако нещо се наложи да ми трябва кръв задължително да им се обадя! Стана ми много мило, това за мен е чуден жест!  PeaceИначе в нашата фирма 2 пъти годишно организират в работно време кръводаряване. Последния път едната лаборантка се похвали, че тука много се кефи да идва - бяха събрали 33 литра кръв! За съжаление аз не ставам за кръводарител заради много ниското ми кръвно.
Любезна, радвай се, че Тиното е кротък, че с 2 броя бяс ще си е сеиозен зор  Hug
Ел, точно заради кривене на крачето на Калина я водих на ортопед  Embarassed Ходихме при Алексиев, който я прегледа и каза, че е лош навик. Ако се притесняваш, заведи Ясен, дето се вика по-добре да прежалим едни 30-40 лв, ама да сме спокойни! При нас се оказа лош навик, който започна да оправя самичка. Не съм обувала нищо различно от буйки. Колкото до ходенето на пръсти - нормално, да не кажа задължително е при тях  Laughing Оправя се след няколко месеца ходене  Peace
Съни, благодарности за кафенцето! Нацелувай сладката Диманка  Hug
Ради, ще се "отприщи" Алята, недей я бърза  Mr. Green Споко  Hug
Пухи и нашата фонтанела е колкото 50 ст сигурно! Споко, не е страшно, даже Алексиев каза, че колкото по-бавно - толкова по-добре! НЕма а се пУашиш!  Hug
Мики - педиатърката за тяхната възраст каза - кюфтета с бял сос, пиле фрикасе, супа топчета, северняшка супа (супа картофи и сирене), засега това се сещам само  Peace
Засега толкоз, после ако се сетя нещо пак ще дописвам! ХУбав ден!   bouquet

# 667
  • София
Мики, жълтък още не смея да му дам. Пак има някакви наченки на изриване по бузите и грапавини по крачетата и все отлагам да го пробвам. Ясен още не е на кухня и се виждам в чудо. Правя супи като побъркана. Много му е еднообразна храната а и той доста си хапва, но не смея да му давам много от нещата и си караме на нещата с които е захранен.

Слънчи, аз се сетих, че скоро ходихте на ортопед с Калина. Доста ме притеснява това стъпване. Ще изчакам 1-2 седмици и проходил или не ще го заведа да го види специалист.

Бръмби, идея си няма какво може да се предложи на дребните. Освен по една каша да им забъркате Laughing

# 668
  • София
Бръм, хрумва ми следното: обикновени бисквити, солети, зрънчо, бисквитена торта, парченца банан, парченца ябълка, парченца морков,мини кроасанчета...
Определено не е най-полезната храна, но кетъринг за дребосъци  newsm78

# 669
Бръм, не знам за другите деца, ама ние в 12,00-13,00  си обядваме и ще си носим обяда  Embarassed тъй или инак, та не мисля че нещо трябва да предлагаш за ядене, като няма по- големи деца  Rolling Eyes Може да ги черпиш по един сок, ама и това мисля че нема нужда, да наблягат на играта най-добре май  Mr. Green
Все пак са едни малки посерковци, плющят каши и пюрета, нема нужда от пица и сандвичи Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 13:45 от Любезна

# 670
  • София
Бръм, и ние така, ако идваме - идваме с обяда (че и със следобедната закуска, демек цица  Crazy ). Въобще за едногодишни май няма някакви универсални разядки - едни ядат едно, други ядат друго, трети с претенциите си (и на майките си  Mr. Green ). Едва ли някой ще забележи, че не е организирана почерпка за дребните.  Thinking А ако осигуриш тия неща, дето Слънчи ги е изброила, първа се нареждам около масата!

# 671
Привет мадамки!  Hug
За рожден ден на нас ни е рано, но съм доста въодушевена и си мисля за доста неща, който мога да направя! Незнам само как ще ми стигне времето, защото като съм сама с малката в къщи не мога да обикалям по сладкарниците, но ще направя всичко възможно да прегледам асортиментите, я по интернет, я на живо! За малчуганите няма особен избор, тъй като не всички ядат всичко още!
Ние вече втори ден хапваме от кухнята и нямаме проблем с менюто засега!
Много съм ядосана от столчето ни за хранене! ooooh! Толкова добро изглеждаше, а предната вечер таблата се отворила и защипа палеца на Борето! Докато разберем какво става, цялата почервеня като панджар от болка, горкото! И тази смотана табла я държат 11 видии, който превъртат и са се отвили, ами утре можеше да глътне някоя и питам сега: ЗА ДЕЦА ЛИ ПРАВЯТ ТЕЗИ СТОЛЧЕТА? #2gunfire
Просто думи нямам! А съм сигурна че много от вас имат такова столче, така че си проверете таблите! Пръсчето на детето щеше да изкара, думите са малко.....
Столчето е на BERTONI - PRIMA BABY!!!

# 672
  • София
Ралмин, ужасно е това със столчето, дано дребната да не е страдала много.   action032

Диди не е записана на кухня все още, някой питаше.  Thinking

# 673
Слънчи и ние имахме тежка нощ,не колкото твоята ,спахме 4-5 часа.Фрикасето е добра идея,че аз от липса на идеи почнах да правя крем-супи от всичко що се пасира  Mr. Green
Ел абе що не го заведеш на кожен,нашето бартовчедче ,което е на 1,5г. има такова обривче на същите места,снаха ми го води и се оказа,че няма проблем ,кожата му била по чувствителна и ще го израсте.Вижда се повече като му е горещо и се зачерви,много дребни пъпчици Peace
Ходихме да вземем лампата,полилеи на Количките,монтирахме го и Явката много го харесва.Бяхме и до Джъмбо да разгледаме триколки,ама няма избор,поне избрахме някой други подараци за РД-то Laughing
Бръмби Явката на последния  РД дето бяхме ,яде сандвичи с кашкавал и шунка   Blush
Отивам да подремна  bowuu
Юхуу аз питах ,ама готвиш ли и нещо или е на пюрета?

# 674
  • София
Ами най-вече е на пюрета + храна като нашата (в малки количества). Специално за нея ми е много, много трудно да готвя (а и месни пюрета - абсурд, ние ядем почти само пилешко от месата), защото Диди е доста обсебваща, не спи, а и аз самата се страхувам, че не мога да постигна кой знае какво разнообразие. newsm78 Иначе и за нас трудно смогвам да готвя, ако става въпрос.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт