Новата година приближава, февруарче все повече взе да подивява! 25

• 22 918
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Калина също не е още на кухня. Пюрета яде, а понякога и аз готвя нещичко. Нея парчетата не я притесняват, но може да яде много малко нещица Sad
Ралмин, ужасно е това със столчето, дано с Борето всичко да е наред  Praynig
Вчера пък Софи без да иска прищипала пръстчето на Калина в едно чекемдже, слава Богу не беше разкъсана кожичката и не е счупено  ooooh!

# 676
Любезна и Йони я тресе върл мързел. Не иска да пълзи, не обикаля около мебелите, не се изправя сама в леглото. Абе... вкарва ме в някакви размисли насочени към скорошно посещение при нефролог. Въздържам се, защото ходи с голямо желание, когато се хваща за пръстчетата ми. дори подтичва след котето.
Ника благодаря за подходящата анкета. Честно казано се чувствам малко успокоена. Смятах, че само ние сме останали от неходещите.
Неви браво за смелостта и желанието да се върнеш на работа. Предполагам, че когато започнеш няма да ти се вижда толкова сложно като в момента. Ще си заредена с енергия от колегите и ще си в пъти по- организирани. Съдя по себе си, понякога когато работя по проект от вкъщи всичко върви по- бързо и лесно, от днес например. Уж само едно готвене и ходене от ДК, а все едно ме е газил валяк.
Ели Абсолютно същото кривене на дясно краче е и при Йони. Стъпва с изнесено ходило на дясно. Понякога се забелязва по- осезателно, друг път въобще не го прави. Ще изчакам и аз като проходи и тогава, ако е нужно ще се ходи при ортопед.
Мики аз съм нулева отрицателна и знам, че е рядка кръвна група. Ако може да помогна от Русе пиши на ЛС.
Ние сме на ДК и съм много доволна. Разнообразно е менюто и Йони всичко си изяжда. Главно не се налага аз да прекарвам мъчителни часове в кухната.  Mr. Green Ако успея да навия мъжО да отиде на един готварски курс ще съм много доволна.
Съжалявам, ако съм пропуснала някой, но тези дни Тормозителчето е станало гоооляма лепка. Не ме оставя и за секунда на спокойствие. Винаги иска да си играем заедно. И в момента ме цели с играчки от спалнята, но понеже се заигра и наруши алгоритъма, по който аз й ги връщах, биде уцелена с един стар чорап на баща й.  Laughing
Отивам да тушира щетите преди татко й да се е прибрал. Когато той се прибере и все едно Слънцето изгрява в нашата къща. Гука, хили се, бърбори и прави смешни физиономии, а през деня за мен си пази само мрънкането и хъмкането. Понякога така си мечтая да си разменим ролите със съпружието. Писна ми все аз да съм лошата, пък! Naughty

# 677
Невинната сърдечно ти благодаря за предложението,но за да можеш да дариш кръв,трябва да е минало поне 1,5г след раждането Hug Не се притеснявай за Йони щом ходи водена за ръчички,скоро ще прави и всичко останало  Hug
Слънчи той и Явор няма проблеми да дъвче големи парчета,закусва сандвичи всеки ден.Просто ми е по лесно супи да измислям,пък и ние с таткото да похапнеме ,че иначе никога няма да си сготвиме за нас Mr. Green
Юхуу баш разнообразието ми е проблема ,иначе готвим заедно с мъж ми вечер,когато Явор заспи Simple Smile Иначе с него нищо не мога да свърша,или тича по топката и трябва да го гледам да не си счупи тиквата или търси нов начин да ме баламосва та да бърка по контактите или събира боклуци от пода и ги лапа Twisted Evil
Ралмин дано да нямате повече такива изживявания  Hug

# 678
Здравейте, момичета!  Hug

Ина от два дни яде от кухнята!  bowuu Чудих се, чудих се да я записвам ли, не ли... и най- накрая я записах! Хапва си, засега й харесва!
Другата новост е избилото четвърто зъбче! Но не е в стандартния ред...  Flutter значи, до горния преден десен резец, а още левия го няма...  Crazy Така смешно се разминават с долните зъбки!  Laughing
За ходенето - досега си ходеше подпряна за мебели и по стените. Днес й дойде на ума да ме тормози!  Mr. Green Идва до мен, хваща ме и да я водя, аз! И така си обикаляме апартамента!  Crazy Добре, ама кръста ми хич го няма вече!  Rolling Eyes

Съни, благодаря за хубавите думи!  Hug Със зеткото верно много си ходят!
Ралмин, съжалявам за пръстенцата на Борето! Дано да нямате повече подобни инциденти!  Hug Моя е на Cangaroo, няма открити видии, много е обезопасен, но е един "мастодонт"  ooooh! Заема доста място и е тежичък!
Ника, да ти пратя моята свекърва да я превъзпиташ, че не мога да я трая вече...  Mr. Green
Любезна, направо ме уби - посерковци  Joy , ма верно си е тъй, аз докато я хвана Инката, докато й смъкна гащите, че да я сложа на гърнето и... хайде работата свършена в памперса  ooooh! . Как ще я науча, незнам?! Иска ми се да намаляваме бройката на памперсите
вече...
Мики, Слънчи, аз миналата нощ бях така, и затова вчера хич ме нЕмаше У форумско! Тия зъби ще ни измъчат! Горките дечица!  Tired
Неви, Таньорче, липсвате ми! Но така ще е занапред, разбирам, все по- малко ще пишем! Задачите ни зоват!  Hug
Ради, много хитра идея за тортата от Неделя! Може ли да я открадна?!  Mr. Green  Hug
Пухич, и на Ина фонтанелата не е затворена още! Колкото 10 стотинки е...
Юхуу, и аз така готвех на Ина, но вече ми е много трудно, пък и няма кой знае какъв избор от към зарзавати и затова я записах на кухня!

За анкетата - гласувах с НЕ! Не я броя за проходила още, докато не се пусне сама!  Simple Smile

Това засега, до довечера...  Hug

# 679
Кажете после какво ви е казал ортопеда, защото аз с каката го имам същия проблем, но не съм я водила, защото си спомням, че като малка и аз ходех така. Като влязох в пубертета осъзнах, че хич не ми харесва и започнах постоянно да се поправям и да се вторачвам в това и сама си оправих походката. Много ми помогнаха и състезателните танци в тая насока де, но тях ги бях почнала без да съзнавам, че ще имат някакъв ефект върху походката.

А за тия сухоежбини и аз се сетих, но ако им давам солети и прочие на децата, после няма да искат от тортата и ще трябва ние да я омитаме. А то дядо поп за мъки е роден, ама нали повечето сме на перманентна диета.. Rolling Eyes
Иначе за нас поръчах някакви неща (вече даже не помня какви), но няма да седим на празни ясли. Иначе и Митко, Калоян, Лорката и Ели ги знам че няма да откажат и на кетъринга (даже ще има драми ако не опитат), но за другите като чета сте много стриктни в захранването, а ние вече ядем каквото ни падне, че и да не падне сами ще си го вземем. Мъжа оцели в неделя една гуцка, да взема да им я сготвя освен.. Mr. Green Joy

Това за столчето е много гадно.. Знам че имаше някъде комисия ли, какво ли, специално за опасни стоки за деца, но не си спомням точно, а и предполагам Рали, че не ти се разправя.

# 680
  • София
Кажете после какво ви е казал ортопеда, защото аз с каката го имам същия проблем, но не съм я водила, защото си спомням, че като малка и аз ходех така. Като влязох в пубертета осъзнах, че хич не ми харесва и започнах постоянно да се поправям и да се вторачвам в това и сама си оправих походката. Много ми помогнаха и състезателните танци в тая насока де, но тях ги бях почнала без да съзнавам, че ще имат някакъв ефект върху походката.
Бръм, ако е за каката - може би е хубаво да помислиш наистина за консултация с ортопед, защото тя е голяма, има вече стил на походката, понякога това кривене може да е признак на дюстабан. Понеже аз Калиня я водих точно заради такова кривене, ми бе казано, че засега е лош навик, който ако до 3-4 годинки не отстрани сама, трябва вече пак да я види ортопед, т.к. може да е дюстабан, например. А може и да си е останало като лош навик. Затова след голямото събите - рождения ден Миташки, може да я заведеш. При Алексиев ни взеха 40 лв, защото гледа Калина на ехограф, спази часа до секунда буквално.
За анкетата - не, докато не се пусне сама и не направи поне 5-6 последователни крачки не я броя за проходила. А и никак не я бързам  Whistling

# 681
  • София
Здравейте, мами.

От два дни съм в процес на издирване на детегледачка, че другия месец, като ми изтече майчинството, ще го прекъсвам и няма да ползвам отпуска за отглеждане на малко дете. Ще имаме обаче време за адаптация, защото съм натрупала към 4 месеца и нещо стари отпуски, така че фактически ще ходя на работя от юни-юли. Това време обаче хич не ме успокоява, а ме подканва да го ползвам за избор на надеждна, отговорна и любвеобилна жена и за постееяпенното привикване на Мони към нея. От утре съм почнала да ги привиквам на кафе, "оглед и изслушване". Това е по-лесната част, надявам се. Другото, с което мъчно ще се приспособим, е некърменето по цял ден. Сега това ми се струва направо немислимо, след като с Мончо се цоцкаме към 99 пъти по светло и още толкова по тъмно... Joy Вярвам обаче, че и с това ще се справим!
На кухня нито съм го записвала, нито планирам да го записвам преди навършването на годинката. А за този паметен ден съм поръчала торта при Буболинката - страхотна е тази жена!
Друго, с което съм забравила да ви се похваля - от известно време Мони ми казва името, с което много ме очарова, понеже не е от най-лесните за бебешката уста. Като чуя "Киси", и мед ми капе на душата...
По-късно ще опитам да прочета повече и да се включа поименно. Сега ви давам една голяма прегръдка и много добро настроение!

# 682
Да се обадя, че сме добре .... не съм писала, понеже мие счупен лаКтопа Cry((( Благодаря ви за честитките  Hug Hug Hug Ако успея да се докопам пак до ПЦ ще се отчета по-подробно Heart Eyes

# 683
Днес следобяд направихме голяяяма разходка и ме слуша детето! Доволна съм! Flutter
Ох, Бръмби наистина не ми се разправя защото знам че никакви мерки няма да се вземат! На моя позната, която е взела столче за кола на детето си, познайте какво? Когато е със зимното яке не могат закопчеят коланите и не могатда се отпускат! Ходили в магазина и нищо! Подали жалба в защита на потребителя и пак нищо! А детето не е пълно и е на годинка и 4 месеца! Направо нямам думи!
Слава Богу че на Борето нищо и няма, размина се само с раничка и рев! И добре че мъжа ми се хваща с поправка на всичко, че да измисли нещо!
Хубава вечер...

# 684
Добър вечер!
За анкетата гласувах - да.Тя проходи съвсем сама преди месец и половина,а иначе за ръка или по мебелите началото на 9 месец.
Относно храненето-аз и готвя и яде пюрета.Мики и аз напоследък така -крем супи от всичко дето се пасира. Вчера обаче яде жълт фасул не пасиран и се справя с него Simple SmileДнес аз нещо бях луднала и си изпекох кренвирши за мезе на бирата и тя вика,рева гледа масата-давах и всичко друго,ама тя не и накрая и дадох гаден кренвирш  #2gunfire
Преди два дни и купихме шише със сламка и за мое голямо учудване от раз започна да пие от него  Heart Eyes
 ralmin в агенцията за защита на потребителите нищо няма да направят .Не си купихме една количка Grakko,на която се счупи сенника след месец и в магазина нищо не направиха ,дадоха ни имейл на завода производител и накрая пак нищо. И искахме да си купим частта ,не да ни признават гаранция .Накрая писахме на агенция за защита на потребителите с доказателства една камара имейли и пак нищо Simple Smile

Мами дайте ми идея за не скъп ресторант с детски кът за РД-то .Не е задължително да има кой да гледа децата ,въпроса е да има къде да играят:) Ние на кръщенето ходихме във Фея до Южния парк,много съм доволна ,но там има детски кът навън ,което май не е много удачно Simple Smile

Това бебе си хвърли едно пластмасово шише от бира на дивана и сега не го стига и му се кара  Laughing

А всъщност влезнах за да кажа,че напоследък много ми хвалят торти Вега ,аз не ям торти ,но на външен вид са много хубави Simple Smile
Ето и техен сайт:http://www.tortivega.com/bg/gallery_children/

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 20:07 от Пиленце

# 685
добър вечер
писах ,писах и Габи натисна нещо и всичко ми изтри,много се ядосах,но нищо не мога да направя,повече не ми се пише
чао до утре,ако ми дойде музата ще повторя написаното

# 686
Ралмин, съжалявам за този ужас, добре че сте се разминали с уплаха и раничка Sad
Пиленце, има божествено място, но не мога да преценя дали е скъпо ( не съм плащала). На първият етаж има на пръв поглед тежък ресторант с детски кът за по-големи деца (става и за малки де), на втория етаж има кът за по-малки дечица, като до него има нещо като кафене, но сервират и храна. Мястото  за игра е много добре обезопасено и много красиво, миналата година беше чисто ново и завидях на пикльовците за тази чест да го сефтосат Mr. Green
Намира се нейде по средата между х.Хемус и Семинарията, като остава в дясно ако си в посока към Семинарията... Има си и паркинг, май Трайчо Костов се е казвала преди улицата Thinking
Амиии ние на село сме тЪЙ с обясненията  Rolling Eyes

# 687
  • София
МОмичета, четох, четох, запомнях какво да ви напиша, но Ели ревна и докато я приспя отново забравих, та за това, което се сещам.

За менюто за рожден ден - според мен солен кекс, тутманик или банички (домашни) или някакви домашни бисквити или соленки ще се харесат на всички. Тези неща могат да бъдат приготвени и без яйца, което е критичното в случая. То всъщност Ели вече яйде и яйца, и прясно мляко, исвински пържоли с яко черен пипер отгоре, а аз наивната си мислех, че на една годинка ще яде само плодове, зеленчуци и изкиснато сирене  ooooh! Слава богу, поне все още съм я опазила от саламите, шоколада и зръчновците, напук на влиянието на бабите. Но всичко останало го прояде на бърза ръка, на принципа "гледа в нашата чиния и реве до дупка, а като и дадеш хапва сладко и нищо и няма" . Преди няколко дена яде даже и суров праз, само защото аз си хапвах, въпреки ,че едва ли не сълзи и течаха от очите и има само два зъба в устата си. Та по този повод смятам другата седмица да я записвам на детска кухня. Иначе още и готвя.

За прохождането. На 1 октомври Ели също не пълзеше и не се изправяше, даже не можеше да се обърне от корем по гръб сама  ooooh! Но от 1 октомври натам започна да пристъпва, водена за две ръце (по нейно желание, не сме я насилвали), и за нула време се разви двигателно мнго одобре, за около месец започна да се обръща, да се изправя и да лази, че и проходи самичка (на 9 декември). Значи за 2 месеца и мъничко стана от тюфлече пъргавелче. Така че, Невинната, и аз мисля, че щом Йони ходи за две ръце, ще започне да върши и останалите неща.

Мики,
защо така са ти казали година и половина, аз едно време дарявах редовно кръв, и си спомням, че срокът за даряване след татуировка/операция/раждане и изобщо каквато и да е медицинска манипулация, която може да те инфектира, беше година. Аз мога да даря кръв за приятелката ти, само ми пиши на лични как и какво да направя. Единственото, което ме притенсява е, че  още кърмя Ели по седемстотин хиляди пъти на ден, но сега ще се разровя за иформация по въпроса доколко са съвместими двете неща. Ако не мога да даря кръв точно сега, то след месец-два, когато мисля да и намаля кърменето значително или съвсем, ще отида.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 22:02 от karlie

# 688
  • София
Пак за кръводаряването: ето тук: http://darikruv.com/protivopokazania-za-kruvodariavane са изброени противопоказанията за кръводаряване, и доколкото виждам, срокът за не-кръводаряване след операция (което би трябвало да включва и раждането) е едва 6 месеца.

От друга страна, лактацията също е включена като противопоказание, но ровейки се из други кърмачески сайтове стигам до извода, че явно при добре установено  кърмене и при положение, че детето ти вече е захранено с твърди храни, няма проблем да дариш кръв докато кърмиш. Така че, Мики, напиши какво трябва да се направи, за да се адресира дарената кръв за случая на твоята приятелка, а може и други момичета от форума да се включат.

# 689
Ралмин,добре че е само малка раничка,представям си колко се е уплашила Борето HugНа една позната детенцето се падна от същата марка колички,макар че е било закопчано с петточков колан ooooh!
Браво,колко много проходили дечица,много се забавлявах като гледах как щапурка Алето на Таньорчето Heart EyesПри нас страха е малко в повече поне засега,малко след осмия месец започна да си обикаля по мебелите,а доскоро не ни даваше да го водим.Сега поне имаме напредък водим го с една ръка,а и баща му го прилъгва да прави и някоя самостоятелна крачка,като го лъже че ще го хване Laughing
Все още не съм го записала на ДК,готвя му на два дни,я супа ,я пюренце Mr. GreenНапример днес яде пюре от картофи,зелен боб,моркови и лук на пара,за утре е супа от киноа с моркови и пилешко;правя червена леща с картофче,морков и лук;ориз с грах и заешко;супа с пуешко,картоф,лук,морков и фиде;
Криси,представям си колко е старахотно малкото човече да ти казва името Heart EyesУспех с намирането на детегледачка,определено не е лесна задача!
Пина,честито зъбче Mr. Green
Ние вчера бяхме при педи,много ме разочарова дори капки не ни изписа,та аз си ги самоизписах,че носа му беше като чешма ooooh!Претегли го накрая,че забравихме докато беше съблечен и е 8570 с дънки,пуловер,обувки,та като сваля 500-600г,става около 8кг,което е с 400г повече от миналия месец и съм много доволна,та може и до годинката да стигне моите 8,500 Crazy

Общи условия

Активация на акаунт