Son bahar - Любов назаем - Еркан и Айча # 41

• 37 042
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
# 646
Взимам си бележка отМама Ан за това, че не пиша и днес ще наваксам...

Писах преди месец може би, че това е единственият турски сериал който съм гледала по нашия ефир, сега се повтарям. Защо привлече вниманието ми? Първо заради Сабиха – много ми хареса тази жена още в първия еп.- силна, смела, много красива... Забелязах, че на няколко пъти се „разминават” с главния герой и понеже никак не ги обичах тези сериали, реших да го гледам само докато се срещнат. Но после се усетих, че като разхождах малкия си син из Морската, тананикам мелодията от филма.. казах си, я чакай да погледам още малко,...и още малко... докато в един момент разбрах, че ще го изгледам до края, но за този момент по-късно. Извинете, че разказвам за лични неща, но това е форум, а на мен сега ми се пише. Joy

# 647

Другото легло е свободно....Капитана замина на работа.....

Мамче не знам кое легло е свободно, но тук пак си го "завила" с моето одеало,
да не е някакво намигване за колет...  Joy Joy Joy
Ако е така, само кажи, имам две такива. hahaha

# 648

А сега да си кажа мнението по въпроса, който постава Сани....Кога Сабиха хареса Галип. За целта ще подкрепя думите си със снимков материал. Това е момент от официалното запознаване на Галип и Сабиха. Мисля, че още тук тя разпозна в Галип сродна душа. След това на обяда в стола това се затвърди. Галип е бил работник като нея....Не се впечатли от потеклото на Сердар....Впечатли се, че собственика на холдинга е бил работник...Факти по този въпрос има много. Ще се спра само на някои от тях......След като без обяснение напусна онази важна среща, тя не се обади на Сехер, че иска да напусне работа....Отиде при Галип.....Тя имаше вътрешното усещане, че Галип ще разбере проблема й.....и така стана. След разкритията на Сердар за досието й от Германия - тя каза на Рухсар - трябваше да му кажа, но я е било срам....Направи го - Галип отново я разбра....След това не иска да се връща в холдинга, защото по такъв начин ще усложни положението на Галип - фирмата е семейна и хората ще говорят зад гърба му...От всичко което изброих до тук аз си мисля, че Галип не беше безразличен на Сабиха още от първата им среща.....Сродно души  Hug Hug Hug Hug Hug

Ще се върна малко назад, че преди нямах време да взема отношение..
Още в началото...
В емоционално отношение, Галип беше приключил с брака си, всяка вечер се е прибирал смачкан от работа в прекрасната си къща, където го е очаквала само самотата.  Вече искаше да да се раздели с нея, но не просто като замени съпругата си с друга неподходяща жена,..  той искаше да усети чувството – любов, искаше да изпита онази болка, която изпитват влюбените хора, надяваше се на есента в живота си. Когато видя за първи път Сабиха веднага я разпозна, не с очите си, със сърцето си...
Сабиха от своя страна не мечтаеше за любов, а за нов живот с дъщеря си....
Да, Сабиха постъпи на работа и вече оперираше с телефоните, когато видя за първи път Галип, и той просто й се представи като работещ във фирмата, затова при запознанството й с истинският господин Галип, ( на снимката ) тя нямаше как да не изпита веднага симпатия към него. Последвалия обяд в стола и признанието му, че е бил обикновен работник беше много хубав негов тактически ход който и ”казваше”, че той е достъпен за нея, че уважава хората, че не е самозабравил се богаташ, че е сродна душа както казвте вие. Тази симпатия, това хубаво чувство в нея не беше още любов.. си мисля.

# 649

Сани на лодката има две легла - самият Галип ми е казвал  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy JoyРазбра ми тънката мисъл за одеалото....не знаех , че имаш две - до сега щях да съм си напарвила устата....Ще ти пратя адреса на лични....Изпрати колета за моя сметка, да не се набутваш.... Naughty Не съм нахална нали  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 650
За Сабиха и нейната борба за любовта на Галип. Или може би „борба”.

Внимавай какво си пожелаваш, казват китайците.
Има хора които за съжаление не са готови да се „срещнат” със сбъднатите си мечти..
Не и Галип, той веднага поде борба за сбъдналата се есен в живота му..
Сабиха... тя бори ли се за този прекрасен мъж, кога го направи за първи път...

Сега се сещам за партито в дома на Галип в чест на германският гост. Тогава тя много решително се противопостави на Кемал, който не я пускаше в дома на Галип. Но какво беше това? борба срещу порядките в Турция, или дълг към работата, към обещанието, че ще отиде за да не провали г-н Галип.... не знам. Аз избирам да се върна още по-назад – в края на 3-ти оригинален еп., този е моят момент там реших да догледам целият филм. Тогава Сабиха отиде в дома на Галип да му каже, че напуска работа, но не само защото разчиташе на това, че той е човечен и ще я разбере. Там Сабиха за първи път дръзна ( облече хубава рокля, оправи си косата, грима ) да „провери” какво би направил прекрасният господин, как би се отнесъл към намерението й, би ли я „пуснал” просто ей така защото не си е свършила работата. Много скандализиращо звучи наистина за Сабиха, но аз тогава така усетих тази ситуация, и много ми допадна това което тя направи.
Естествено, Галип не остана равнодушен към цялата тази красота...

# 651

Сани на лодката има две легла - самият Галип ми е казвал  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy JoyРазбра ми тънката мисъл за одеалото....не знаех , че имаш две - до сега щях да съм си напарвила устата....Ще ти пратя адреса на лични....Изпрати колета за моя сметка, да не се набутваш.... Naughty Не съм нахална нали  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
С голямо удоволствие ще ти го изпратя!!!

# 652
Ще се върна малко назад, че преди нямах време да взема отношение..
Още в началото...
В емоционално отношение, Галип беше приключил с брака си, всяка вечер се е прибирал смачкан от работа в прекрасната си къща, където го е очаквала само самотата.  Вече искаше да да се раздели с нея, но не просто като замени съпругата си с друга неподходяща жена,..  той искаше да усети чувството – любов, искаше да изпита онази болка, която изпитват влюбените хора, надяваше се на есента в живота си. Когато видя за първи път Сабиха веднага я разпозна, не с очите си, със сърцето си...
Сабиха от своя страна не мечтаеше за любов, а за нов живот с дъщеря си....
Да, Сабиха постъпи на работа и вече оперираше с телефоните, когато видя за първи път Галип, и той просто й се представи като работещ във фирмата, затова при запознанството й с истинският господин Галип, ( на снимката ) тя нямаше как да не изпита веднага симпатия към него. Последвалия обяд в стола и признанието му, че е бил обикновен работник беше много хубав негов тактически ход който и ”казваше”, че той е достъпен за нея, че уважава хората, че не е самозабравил се богаташ, че е сродна душа както казвте вие. Тази симпатия, това хубаво чувство в нея не беше още любов.. си мисля.

Напълно права си - това не беше любов тогава.....Тя видя в Галип един човек, различен от останалите - макар да беше богат, той се различаваше от богаташите като Сердар.....И аз пак ще се повторя тя видя в Галип сродна душа....В следващия епизод Сабиха прави преводите и мисълта й явно отива при Галип - как той си тръгва от къщата на Кемал и тя му казва, че на следващият ден е на интервю за работа....Спомня си този момент, гледа се в огледалото и дори не иска да допусне някаква мисъл, едва ли не дори не си позволяваше да си мечтае, че може да има в бъдеще връзка с Галип....Но определено го харесваше още от първият път.....

# 653
Ще гледам за час един филм и след това ще продължа с 8 епизод, а защо не и с коментари на вече отминали епизоди....
Сани аз си спомням, че ти още преди си говорила за това посещение на Сабиха в къщата на Галип...За роклята й, която след това не е била същата....Аз из албума имам някъде една снимка - трябва да я потърся ....наистина там Сабиха е страхотна....изключително красива жена....Той тогава и Галип не "лъжеше" - не отстъпваше - с белия костюм и с черната риза....Пак ще кажа - един за друг родени от Дидема разделени...... Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 654

Има хора които за съжаление не са готови да се „срещнат” със сбъднатите си мечти..

За Галип си абсолютно права.....Той срещна любовта в лицето на Сабиха и в нито един момент не се поколеба да се бори за тази любов....Затова се възхищавам от този мъж....
За съжаление, не мога да кажа, че Сабиха се бори за любовта си....Дори в определени моменти съм си мислила, че тя не е влюбена, не обича Галип...Сигурно не съм права, но аз така го чувствах.....
Сани след като пишеш, кога Сабиха се е борила за първи път за този прекрасен мъж, може би виждаш нещо, което на мен ми е убягнало.....Сподели го - това е много интересен въпрос.....

# 655
Продължение Епизод 8

Клиентите на Кемал…го напускат….Дори не отиват сами при него за да му кажат….изпращат свои близки…..Според Кемал той не е допускал небрежност, винаги е бил стриктен…..Дори им е помагал със съвети как да постъпват за да  плащат по-малко данъци…..Не проумява Кемал, какво е станало, че сега дългогодишните му клиенти се отказват от неговите услуги…..Но хората вече са загубили доверие в Кемал…..

Кемал се прибира….Сабиха се готви да излиза….Мемо не иска да си пие лекарствата, защото…горчат…..Мемо отново пита за майка си….ще дойде ли днес…..Всички се споглеждат и мълчат….Само Гюлшен отговаря…..може би…..Гюлшен помоли Сабиха да купи картофи, че са се свършили….Кемал веднага се намесва в разговора – да казват каквото трябва той ще го купи….Според Гюлшен  Сабиха има нужда да излезе на въздух….с дни не е излизала от къщата….Кемал не остава длъжен….има ли очи Сабиха да излиза….Последното го казва в присъствието на Зейно и Мемо…..

Сабиха е напазарувала и заедно с Рухсар се прибират….Рухсар ще си купи и сафрид….В този момент Сабиха си спомни вечерята с Галип в рибния ресторант….Как Галип е научил няколко думи на немски за да я впечатли….Е успял е…..При този спомен Сабиха дори се усмихва…..Рухсар предлага да отидат у тях, ще си изпържат риба…ще си направят и огромна салата…..Да си поприказват тази вечер само двете…Сабиха много би искала така да стане, но трябва да се прибира…Гюлшен я чака – трябва да сготвят…..

Кемал е в неговата стая….Зейно малко преди това беше чула всичко, което Кемал каза по адрес на Сабиха….Момичето, съвсем по детски отиде да попита чичо си, защо е така ядосан на майка й…..Тя не е направила нищо лошо….Нищо лошо не е направила на никого….Кемал е изненадан от реакцията на Зейно…Гюлшен се опитва да успокои обстановката….Дали Кемал разбра в този момент, че едно невръстно дете е обидено от всичките му приказки против майка му….Може би разбра, че трябва да се съобразява, кога пред кого и как трябва да говори, но едва ли разбра, че трябва да спре да се меси в живота на Сабиха….

# 656

Сабиха и Рухсар се прибират с покупките…Пред едно квартално магазинче виждат изложен един диван….Сабиха седна на дивана…и казва на Рухсар, колко е хубав….Ако някога има къща, достатъчно е само него да сложи….Рухсар сяда до Сабиха – на дивана…Иска Сабиха да й разкаже…..от колко дни не е виждала Галип…Рухсар умира от притеснение….какво ще стане с лудата му жена….По цяла нощ Рухсар не спи…мисли, мисли и нищо на може да измисли….Според Сабиха тя има много по-сериозни проблеми…., ако й е само този проблем, щяла да смята, че живота й почти се е подредил….Рухсар вече се задълбочава….Тоест това, което е казала Рухсар според Сабиха е проблем, но има много други преди него в списъка….Сабиха се съгласява – да нещо такова е……Рухсар е щастлива….Ето хванала е Сабиха, че накрая си е признала, че копнее за господин Галип…..Сабиха вече е извън нерви….Тя казва на Рухсар, че човека е женен….жена му не желае да се разведе….когато ги е видяла заедно е изпаднала в криза и се е хвърлила под колата….При това положение какво очаква Сабиха да каже…..че копнее за господин Галип…., но ще има да чака Рухсар….Рухсар е съкрушена от този отговор на Сабиха….Тя в мечтите си вижда Галип и Сабиха …заедно….

Галип е сам в къщата си….Пристига Сердар….Сердар идва от болницата….Резултатите са излезли….Лятифе се надява новините да са добри…Галип  е в очакване….Обажда се госпожа Къймет….

Рухсар продължава да разсъждава на глас….Винаги в живота има проблеми…Онази /Нурсел/ ще се оправи….счупеното ще зарастне….ще пие хапчета, ще отиде на психиатър…ще забрави този проблем….Рухсар се тревожи какво ще стане с тях…с Галип и Сабиха…..Сабиха е изненадана…, според нея между нея и Галип няма нищо…..Да не би Рухсар да ги сънува тези неща….

# 657
Тук става въпрос за здравословния проблем на Нурсел...Затова ще го напиша в отделен пост....За мен това е много интересен момент....

Сердар и Галип разговарят…

Галип: Госпожа Къймет каза, че е психо-соматично…..Така ли е….

Сердар: Даа….това е окончателното становище на известния професор….относно Нурсел…. Психо-соматично заболяване….

Галип: Тоест…..

Сердар: Тоест освен счупената ръка, тя няма други физиологични проблеми…../Галип затваря очи и с две ръце се хваща за главата…./ Определя като психо-соматично заболяване това, че не може да стои на краката….

Галип: Значи няма проблем с краката…..Така ли….

Сердар: И има…и няма….

Галип: Как така….

Сердар: Как да ти го обясня….Човек така се предпазва в ситуации с които съзнанието му не може да се справи….Тоест, вместо да излее навън агресията си…..да полудее….я насочва навътре…..в собственото си тяло….и предизвиква болест…..

Галип: Невероятно…..

Сердар: Да…..Изтласква в подсъзнанието си това, което не може да приеме….да постигне…да направи….тоест всичко, което й е невъзможно…..Така болестта един вид възниква в ума, а се проявява в тялото…..На това се дължат паническите атаки, болките, депресията…..световъртежът, високото кръвно…..и подобни неща….А в нашият случай е частична парализа….Това е…../Галип остава замислен от думите на Сердар…./

# 658

Рухсар и Сабиха се прибират от покупки.

Рухсар: Като се отдръпваш така, ще изпуснеш шанса за една голяма любов.Жалко и за свестния мъж….

Сабиха: Рухсар, каква любов…Постъпих във фирмата му като преводачка…После бе разкрито миналото ми….Вдигна се шум до небето….Човекът ме съжали и намери деликатен начин да ми помогне с уроците по немски език…Това е….Той просто си е такъв – обича да помага на хората….

Рухсар: Ето сега записвам….ако разбирам малко от тези работи…..

Сабиха: Нищо не разбираш Рухсар…Нищо….Ако разбираше нямаше така да ме тормозиш….

Рухсар, както беше въодушевена и усмихната, стана изведнъж сериозна и…..обидена на Сабиха….Прибра се в къщата си без да се сбогуват….Сабиха въздъхна тежко и без да каже нищо повече си тръгва…..

Галип след като е изслушал Сердар за заключението на професора за здравословното състояние на Нурсел….

Галип: Утре ще я доведа тук….Ще направя всичко по силите си, за да оздравее….Аз съм причината за проблема й…..Явно има нужда от вниманието ми….

Сердар: Добре….Опитай…..За работата не мисли….Аз ще се погрижа….Здравето на Нурсел е по-важно от всичко….Аз малко ще се поразходя…..

Галип остава сам….Прегърнал една възглавница и мисли….Аз го виждам леко обнадежден…, че проблема не е с краката…

Сабиха се прибира от покупки….Децата я поздравяват с добре дошла….Гюлшен вече подготвя масата за вечеря….Сабиха пита, защо не я е изчакала да приготвят заедно вечерята….Гюлшен казва, че децата са огладняли….Ще хапнат от вчерашното ядене….Утре ще сготвят ново….Гюлшен кани всички на масата…Фарук пита няма ли да изчакат вуйчо му Саадетин….Но той щял да закъснее, така че всички да сядат около масата….Кемал е бил в стаята си…След като става въпрос за вечеря, той не чака специална покана…..Но нали той трябва да има последната дума в къщата, прави забележка че телевизора е пуснат много силно….Да се намали….той не издържа на този шум….И цялата къща свети – да няма сватба в тази къща….Да се загасят веднага лампите…..Ще ги пита той, когато дойде сметката за тока….500 лири….Кемал вече е седнал на почетното място….Всички стоят прави , никой не смее да възрази….

Капитана и Саадетин се прибират от работа…..Денят е бил хубав, но са се уморили….Пожелават си взаимно приятна вечер…..Саадетин го предупреждава да не настине….Капитана с присъщото си чувство за хумор му обеща че тази нощ ще спи в Чираган….След като се разделят с капитана звъни телефона на Саадетин….Обажда се Мелек….тя е бивша приятелка на Саадетин….голямата му любов….Саадетин пита защо се обажда след толкова години…Саадетин не иска да се виждат….не иска да говори с нея….Да не го търси повече….Спомените се връщата…..

Кемал и останалите обитатели на къщата вечерят….Мемо нарушава мълчанието ….пита защо майка му не е дошла днес…..Гюлшен гледа брат си….След кратко мълчание Кемал отговаря, че майка му има работа….Не може да се върне толкова бързо…Гюлшен проявява самоинициатива и обяснява на Мемо, че майка му е заминала за Германия….Имала работа там….Като я свърши ще си дойде….Това предизвиква други вълнения у децата….Мемо иска да отиде при нея….Зейно също иска да отиде с Мемо в Германия…..Зейно предлага да ги качат на самолета ….и са в Германия….Зейно ще спи в пансиона на приятелката си….Ще ходи в старото си училище….Кемал се намесва и бързо охлажда страстите на децата….Само това остава да изпратят Зейно в Германия на пансион….Нека да не започват пак с глупостите….За да разведри обстановката Гюлшен моли Фарук да пусне телевизора….поне да слушат нещо…..Сабиха е много замислена от думите на Зейно….Зейно е съгласна да се раздели с майка си, но да бъде в Германия – в старото си училище при приятелките си….Изглежда Зейно все още не може да се адаптира в новата обстановка…..

На следващата сутрин капитана преди да отиде на работа отива да закуси….Изненадан е като вижда Саадетин, че е зарязал хубавата закуска в къщи и е подранил толкова много…Какво се е случило пита капитана….Саадетин споделя, че вечерта след като са се разделили се е обадила Мелек….Капитана знае, че са пристигнали….Видял е преди няколко дни мъжа й – Сафет в магазина за риба…., но не е казал на Саадетин….Капитана дава бащински съвет на объркания Саадетин – не трябва да се връща назад….заради онова досадно момиче….На Саадетин са му трябвали години за да се освободи от мисълта за нея за Мелек….много му е струвало това…..Капитана е съгласен….В деня на сватбата й Саадетин се е „закрепил” за руля и е крещял…..Ще се кача с кораба в къщата…..Саадетин си признава сега, че тогава е бил много зле….Толкова е бил бесен, че наистина е можел да го направи…..Капитана продължава да убеждава Саадетин….Нали всичко вече е минало – тя се е омъжила, заминала е на околосветско пътешествие….., а Саадетин я е забравил….Всичко е минало и заминало….Капитана пита прав ли е…..Саадетин се съгласява, но обидата не е забравена. Мелек си е избрала краля на безалкохолните напитки, а той като умряло куче е гледал как си отива….А сега се е върнала….след две дълги години…Капитана се заканва, че ако тази жена не си събере ума в главата, този път самият капитан ще се качи в онази къща…..Саадетин успокоява капитана че това вече е свършило….всичко е свършило……..

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 09:16 от MAMA-AN

# 659

За Галип си абсолютно права.....Той срещна любовта в лицето на Сабиха и в нито един момент не се поколеба да се бори за тази любов....Затова се възхищавам от този мъж....
За съжаление, не мога да кажа, че Сабиха се бори за любовта си....Дори в определени моменти съм си мислила, че тя не е влюбена, не обича Галип...Сигурно не съм права, но аз така го чувствах.....
Сани след като пишеш, кога Сабиха се е борила за първи път за този прекрасен мъж, може би виждаш нещо, което на мен ми е убягнало.....Сподели го - това е много интересен въпрос.....

Не Мама Ан, и на мен ми "бягат" тези "борби на Сабиха", затова поставям въпроса, и затова думата може и да е в кавички....
Утре ще дочета епизода от тази вечер. Вече ни се спи... Лека!

luvbed smile3524

Общи условия

Активация на акаунт