Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 200
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 180
Уфффф! От колко време съществува брачната институция? Какво общо има Бог с подписване в гражданското?
Е хубава работа:) Преди няколко века църквата и държавата са били едно, респ. един е бил центърът на властта. Разделят се църквата и държавата, а малко по късно и хората вече имат право да избират коя е тяхната власт. Аз като атеистка къде би следвало да се бракувам?

# 181
  • София
Ха, много точно обобщение, Трещерице!

# 182
Забелязвам,   че много от жените,   живеещи без брак с партньора си,   някак неуважително се отнасят към това да си омъжена.

Аз съм била свидетел на обсъждане на жени без мъже! ooooh! Sick
Просто хората не обичат "другите" и "различните"...

# 183
  • На земята, която е всъщност звезда.

По принцип не е правилно да се правят такива обобщения ... свят шарен съдби всякакви. Има и жени, който не са се омъжили, не защото не са им предложили, а защото са отказали.

Най- точният отговор. Към неподписващите бих добавила двойките, които вече са имали предишни неуспешни бракове. Peace

# 184
Мога евентуално да разбера защо тези, на които вече са им направили предложение, се чувстват по-специални и искат да го споделят със света. Така да се каже, те вече са имали своя "звезден миг на собственото си бракосъчетание и сватба, където са се заклели пред всички.  Не ми е ясно какво удоволствие носи това, да искаш да внушиш на друга жена, на която не са й направили специално предложение с пръстен, на колянце, че трябва да се чувства едва ли не като г-жа Никоя (макар и тя да не се чувства точно така). Че и да чакаш сама да си го признае. Странен начин за гъделичкане на егото са си намерили някои, но щом това им доставя радост в нелекия семеен живот, нека бъде така!

# 185
Мога евентуално да разбера защо тези, на които вече са им направили предложение, се чувстват по-специални и искат да го споделят със света. Така да се каже, те вече са имали своя "звезден миг на собственото си бракосъчетание и сватба, където са се заклели пред всички.  Не ми е ясно какво удоволствие носи това, да искаш да внушиш на друга жена, на която не са й направили специално предложение с пръстен, на колянце, че трябва да се чувства едва ли не като г-жа Никоя (макар и тя да не се чувства точно така). Че и да чакаш сама да си го признае. Странен начин за гъделичкане на егото са си намерили някои, но щом това им доставя радост в нелекия семеен живот, нека бъде така!

+1

# 186
Отговор на това, че безбрачните обясняват как бракът не значи нищо и брачните държат партньорите си само благодарение на подписа.  А при тях, видите ли, само любовта. 

# 187
Отговор на това, че безбрачните обясняват как бракът не значи нищо и брачните държат партньорите си само благодарение на подписа.  А при тях, видите ли, само любовта. 

И какво точно се очаква от подобни отговори, дуплики, реплики?  Thinking

# 188
Е, хубаво, де, защо не приемете, че не всички жени се умиляват и разтапят от предложения на колене, приказни сватби с по 300 човека гости, принцесешки рокли, воали, пръстени и подобни неща. За мен тези истерии са подобни на истериите по баловете, примерно, където за един ден е "Иху!", после "Тихо!".
Никога, дори като дете, не съм мечтала за бели рокли и сватби, никога не съм си играла на булки и т.н.
Просто това не са нещата, които са важни за мен. Дали ще имам сватба или не, ми е наистина все тази.

# 189
Това е много глупаво твърдение. Ако някакъв си подпис можеше да спре някого да си отиде, щеше ли да има толкова разводи?Истината е, че ако любовта си е отишла и някой иска да си тръгне заедно с нея, никакъв подпис не може да го спре.

# 190
Аз приемам. Приемете и вие, че за някои бракът, сватбата са важно неща. Не само подпис, с който държат партньора на верига.

# 191
Никой не оспорва това. Тук очевидно се подлагат под съмнение сериозните намерения на нежелаещите да встъпят в брак и статута на жените, които не са получили предложение. Почти като в детската градина...

# 192
buttinsky , като спориш с ентелегенвтни хора, някак си не е интересно. Добре, че тук ги има всякакви.

# 193
абе не знам как може да изцепиш нещо като "С този подпис свързваш живота си по много начини. От тук нататък всичко е общо.  Голяма хапка .  Не е като - Много се обичаме и припознати деца.", "гроздето е кисело" итн, и после да кажеш "да, приемам - вие не приемате различното"  Stop. ама сигурно безбрачието ме е повредило  Confused

# 194
Аз приемам. Приемете и вие, че за някои бракът, сватбата са важно неща. Не само подпис, с който държат партньора на верига.

Аз имам граждански и църковен брак, така че явно за мен бракът е бил важен. Но да влизам в спорове и да пускам теми, за да го доказвам на някой друг, който не разсъждава така, би означавало, че аз самата не съм напълно убедена. Плюс това от собствен опит знам, че не всички бракове се сключват от любов и не всички предложения се правят от любов. Както и не всички, които отричат подписването са искрени.
Животът е много шарен, а подобни теми се опитват да го направят черно-бял.

Общи условия

Активация на акаунт