Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 743
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Много остро се реагира, защото от тази тема боли.
От такива постове ме боли... да казвам ли какво  Grinning
Разбира се, по дифолт всички небракувани жени са нещастни, дълбоко покрусени, стъпкани, унижени и изобщо как продължават да живеят, без оново хвърчащо листче с подпис, не е ясно. Срам, срам!

Знаеш ли, смешни са ми подобни разсъждения. Убедена съм, че с нищо не бих могла да те убедя, че и без подпис има живот. Ти си гледаш от пиедестала на омъжена жена, а всичко без подпис е за оплакване.
Но да знаеш, че и омъжените ядат бой  Mr. Green

# 766

От глупостта боли най-вече... мене ме фрасва главата само при мисълта да се пробвам да обясня колко дълбоко погрешна е тази теза, и колко прозрачно е желанието да изкараш че, твоето е по- от на всяка друга  съпруга и майка, независимо с, или без подпис, така че, карай да върви. Щом ти е приятно да мислиш, че си получила нещо, което не всяка жена получава от мъжа си, така да бъде.

# 767
Ето - пак нападате. Ок, аз имам право и си казах мнението. Не го приемате - ваша воля. Но спорите за нещо, което което не ви е познато - брака. Аз съм омъжена, харесва ми и го защитавам. А вие като не сте откъде знаете, че бракът е отживяло и безсмислено нещо  / не визирам разведените, те си имат други причини за своята позиция / ?

# 768
 Joy Joy Joy
Въййййййй, не знаех, че подписа в пожълтелия документ прави твоя брак такъв, че другите - без подпис - да не го познават  ooooh!

# 769

От такива постове ме боли... да казвам ли какво  Grinning
Разбира се, по дифолт всички небракувани жени са нещастни, дълбоко покрусени, стъпкани, унижени и изобщо как продължават да живеят, без оново хвърчащо листче с подпис, не е ясно. Срам, срам!

Да, да, от твоята камбанария  Laughing Всички бракувани ги държим само на подписа.  Иначе отдавна да са ни напуснали.

# 770
Направо нямам думи,но стоя зад мнението си,че харесах описаното от Шанел   bouquet-импонира и на моето усещане за нещата.
Кой както иска да си ги разбира!

# 771
О, тя Шанел понеже буквално има това усещане  Joy Joy

# 772
   Добре, не познавам брака - малко имам от седем- осем години мъж, общо жилище, плюс други материални активи и пасиви, гарнирани с общо дете от пет години, но - така си е, не познавам аз брака, ама изобщо. Няма откъде да знам нищо за него, ще трябва да ми се прости  - виж, ако се бях разписала, щях да знам всичко.

Трещи, ти си се женила млада, то тогава не можеше другояче. Даже в хотел не можеше да преспиш, гледаха паспорта Joy

# 773
  Добре, не познавам брака - малко имам от седем- осем години мъж, общо жилище, плюс други материални активи и пасиви, гарнирани с общо дете от пет години, но - така си е, не познавам аз брака, ама изобщо. Няма откъде да знам нищо за него, ще трябва да ми се прости  - виж, ако се бях разписала, щях да знам всичко.

Трещи, ти си се женила млада, то тогава не можеше другояче. Даже в хотел не можеше да преспиш, гледаха паспорта Joy
Да,щастлива си и това е важното!
Знаеш ли кое визирам под изумяващо ме събитие?
Това да сте живели няколко години заедно,но когато бебето стане (в повечето случаи неволно) и тогава изведнъж сватба ,бременна булка и т.н.
Защо точно тогава?
Какво ги е спирало преди това?
Несигурни ли са били един в друг?
Или само бебето променя нещата?

# 774
  • София
Да, подписът има значение! Каквито и уговорки да правят хората помежду си, колкото и деца да народят, подписът си е подпис и той обвързва! Едно е да ти кажат "искам да се оженя за теб", друго е "искам децца от теб". А самата стъпка на подписване след предложение си е сериозна работа, повечето мъже не се женят под път и над път. Но пък много успешно се измъкват с фразата "аз те обичам, искам дете от теб, какво значение има един подпис".

# 775
Ами ако нито сте си казвали - искам да се оженим, нито искам деца от теб?
Как точно за теб повлия подписа ви? И как си представяш живота ви - заедно, но без него?

Таня - понякога хората не планират. НО когато нещо се случи - взимат решения в момента. Нещо странно ли виждаш?

# 776
  • София
Да, да, от твоята камбанария  Laughing Всички бракувани ги държим само на подписа.  Иначе отдавна да са ни напуснали.
О, не - изобщо не твърдя подобно нещо. Нападките в темата са главно срещу съжителстващите без брак. Как на някои хора не им увряха главите, че един подпис не прави семейство. Казвам го от личен опит на жена, която все пак някога се е и омъжвала  Wink
За мен дали хората са женени или не, няма никакво значение.
Впечатление ми правят онези, които са щастливи от факта, че са заедно, без оглед на наличието или липсата на подпис  Peace
А, и друго... Дори и без подпис, аз се чувствам семейна жена. Това сигурно е престъпление в очите на някои омъжени съфорумки, но ще ме прощават  Joy

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 13:06 от tonkabonka

# 777
  • София
Ами ако нито сте си казвали - искам да се оженим, нито искам деца от теб?
Как точно за теб повлия подписа ви? И как си представяш живота ви - заедно, но без него?

Таня - понякога хората не планират. НО когато нещо се случи - взимат решения в момента. Нещо странно ли виждаш?

На практика заживяхме с мъжа ми под един покрив едва след като ми направи предложение за женитба. Дотогава пак бяхме много близки, прекарвахме много време заедно, помагахме си, но всеки си имаше квартира, а другият преспиваше при него според желанието и обстоятелствата. Вярно, по никакъв начин не бих могла да го накарам да се ожени за мен в гражданското, нито той мен, но самото предложение от негова страна и приемането му от моя, също и уведомяването на родителите ни, беше сериозна заявка за намерениия. Дори да се беше оказало, че не си пасваме в битовия живот под един покрив, то аз просто нямаше да се съглася на съвместно живеене без да ми беше предложил брак. И после всичко си мина по реда - оженихме се. Така и двамата знаем кой какъв го играе във връзката ни - че сме женени съвсем законно. Това показва сериозност на отношенията. Никак не е лесно обмислено да застанеш пред родителите на партньора си и после в гражданското и да кажеш "да", ако не си убеден в това, което правиш! Според мен точно това е разликата - публичното и законно оформено решение! Иначе е мижай да те лъжем - живеем си заедно, ама не сме женени и така всеки от нас е с един крак извън връзката, стига да го пожелае, и то най-законно. Лично аз не бих поощрила децата сси да строят съвместен живот с някого без брак. За напасването е измислен годежът - ако нещата не потръгнат да се разделят, но нека всеки от тях да има смелостта публично да заяви намеренията и ангажиментите си.

# 778
Авторката е поставила въпроса по съвсем друг начин.
Това, че има жени, които не са искали подпис, не означава, че всички без подпис са такива по свое желание. Само че във форум е трудно да се каже "аз искам, но той не иска да подписваме и се налага съобразявам с него."

# 779
  • София
Не е изненадващо. И аз се съмнявам дълбоко някой да каже в прав текст, че не иска да се жени, защото партньорът не е предложил. Повече бих повярвала на жена, на която дългогодишният й партньор й е предложил брак, но тя е отказала.

Общи условия

Активация на акаунт