Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 713
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 780
     Трещи, ти си се женила млада, то тогава не можеше другояче. Даже в хотел не можеше да преспиш, гледаха паспорта Joy

Искаш да кажеш, че по принуда се е оженил Crossing Arms

А, и друго... Дори и без подпис, аз се чувствам семейна жена. Това сигурно е престъпление в очите на някои омъжени съфорумки, но ще ме прощават  Joy

Интересен въпрос. Може би ще бъдеш причислена към тъпите омъжени.

# 781
   Добре, аз искам и го умолявам, обаче той не иска - с единия крак е извън връзката ни, освен това го е страх да застане обмислено пред родителите ми. И изобщо, цялата работа е мижи да те лажем, не знам и аз как съм се прецакала да не изискам публично обявяване на намеренията му пред закона, обаче вече е късно , и се налага да се съобразявам Joy Joy

А дано вече всички са доволни, и дано мъжът ми не чете тука, че ми порасна носа.

# 782
А, и друго... Дори и без подпис, аз се чувствам семейна жена. Това сигурно е престъпление в очите на някои омъжени съфорумки, но ще ме прощават  Joy

Мен повече ми е любопитно като каква се чувстваш, когато взимаш детските - като омъжена или като самотна майка.  Laughing

# 783
  • София
Ха, де, Ирис, ти имаш ли отговор защо той не ти предлага и не заявява публично пред родителите ти да се ожените съвсем законно?  Не боли, всеки женен мъж ще ти го каже!Защото аз бих искала да ми каже сериозни причини за това, а не изтърканото клише, че подписът не прави семесйтвото. Ако е толкова незначително, защо не го направи, ей така, за оформяне на нещата "най-формално"?

# 784
За мен има огромна разлика между:

1."Обичам те!Ще се омъжиш ли за мен?"

и

2."Обичам те!Кво ще кажеш ,да живеем заедно?"

Ако оправданието на нежелаещите да се женят е ,"Е,какво толкова ,една хартийка само!" ,защо не угодят на искащата половинка и не подпишат Нищо Незначещата Хартийка? 

Писали сме заедно с Андариел....    bouquet

# 785
Когато човек има такива емоционални реакции по въпрос, за който твърди, че не му е от голяма важност, навежда на разни размисли.
Всъщност темата е точно за това.

# 786

Ха, де, Ирис, ти имаш ли отговор защо той не ти предлага и не заявява публично пред родителите ти да се ожените съвсем законно?  Не боли, всеки женен мъж ще ти го каже!Защото аз бих искала да ми каже сериозни причини за това, а не изтърканото клише, че подписът не прави семесйтвото. Ако е толкова незначително, защо не го направи, ей така, за оформяне на нещата "най-формално"?

Абе жена, ти чувство за хумор нямаш ли? Три пъти сме говорили дали да се оженим, последния път преди да си сменим личните карти, че им изтече срока - ми не, не ни е важно, нито на мен, нито на него, все едно ни е, не ни се занимава с масраф, не ни се ходи ни в граждански, ни в църква.
   За майка ми мъжа ми е от десет години нейно дете, повече отколкото много други хора са към зетьовете си, свекърва ми ми е близка, и ми гледа през ден детето.
  Сватба не искам да правя - ритуалите не ме кефят, а и баща ми вече го няма, та да присъства.

Какво искате повече за едно семейство? Подпис?  Е, сори, на мен подписа не ми е гаранция, гаранцията ми е друга - добрите ни отношения и детето ми стигат.

Опитах се да ви обясня, защо за много хора изправянето пред закона не е определящо, ако пак не разбирате, и търсите някакви липси, и най вече ако това ви кара да чувствате нещо по-  о'кей.

# 787
Аз не видях хумор, само някакво търкаляне на емотикони, което винаги оставя усещане за нервност.
А личните карти нямат много общо, ние нашите не сме ги сменяли.

# 788
Мен повече ми е любопитно като каква се чувстваш, когато взимаш детските - като омъжена или като самотна майка.  Laughing

Да си дойдем и на тази дума  smile3501!

Когато човек има такива емоционални реакции по въпрос, за който твърди, че не му е от голяма важност, навежда на разни размисли.
Всъщност темата е точно за това.

Точно! Току-така 53 страници не се изписват.

# 789
  • София
Не искам да се заяждам, ама и с мои гаджета сме си говорили дали да се женим, ама реално и сериозно предложение не е излязло нито от мен, нито от тях, а от съпруга ми! То, такива разговори хич не ги броя, те са сондиращи отдалече, а не сериозни. Той застанал ли е пред теб да ти каже "искам да се оженя за теб" или "ще се омъжиш ли за мен" и ти да трябва да дадеш кратък отговор да/не? Дори няма нужда от пръстен, достатъчно е да попита най-тържествено и сериозно, а не "ха, ха, личните ни карти изтичат, какво ще кажеш, дали да се оженим". Ми, то, на такова несериозно подхвърляне какво да се каже, освен "ха, ха, няма нужда, не ми е важно"! Разбираш ли какво имам прадвид?  Peace

# 790
Andariel, няма да те разберат. Не мога да разбера как въобще подобна причина, като изтичането на л. карта,  се взема за нещо като предложение.

# 791
  Отказвам се вече, явно на съвсем различни езици говорим.

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 14:00 от Iris04

# 792
Ами ако нито сте си казвали - искам да се оженим, нито искам деца от теб?
Как точно за теб повлия подписа ви? И как си представяш живота ви - заедно, но без него?

Таня - понякога хората не планират. НО когато нещо се случи - взимат решения в момента. Нещо странно ли виждаш?

На практика заживяхме с мъжа ми под един покрив едва след като ми направи предложение за женитба. Дотогава пак бяхме много близки, прекарвахме много време заедно, помагахме си, но всеки си имаше квартира, а другият преспиваше при него според желанието и обстоятелствата. Вярно, по никакъв начин не бих могла да го накарам да се ожени за мен в гражданското, нито той мен, но самото предложение от негова страна и приемането му от моя, също и уведомяването на родителите ни, беше сериозна заявка за намерениия. Дори да се беше оказало, че не си пасваме в битовия живот под един покрив, то аз просто нямаше да се съглася на съвместно живеене без да ми беше предложил брак. И после всичко си мина по реда - оженихме се. Така и двамата знаем кой какъв го играе във връзката ни - че сме женени съвсем законно. Това показва сериозност на отношенията. Никак не е лесно обмислено да застанеш пред родителите на партньора си и после в гражданското и да кажеш "да", ако не си убеден в това, което правиш! Според мен точно това е разликата - публичното и законно оформено решение! Иначе е мижай да те лъжем - живеем си заедно, ама не сме женени и така всеки от нас е с един крак извън връзката, стига да го пожелае, и то най-законно. Лично аз не бих поощрила децата сси да строят съвместен живот с някого без брак. За напасването е измислен годежът - ако нещата не потръгнат да се разделят, но нека всеки от тях да има смелостта публично да заяви намеренията и ангажиментите си.

Ееее, да - щом ти е важно родителите и пред закона - разбирам. На мен ми беше важно аз какво искам и той какво ми дава. Пък това за единия крак - само мога да ти се изсмея  Laughing

П.П. До пръстени ли стигнахме  Joy

# 793
  • София
Вилико, някакво противоречие ли намираш между собственото желание и заявяването пред родители и закон? Защото за мен всичките три неща си вървят заедно. Ако едноото от тях липсва, се обезсмислят и останалите. Няма да тръгна да се женя за някого, пък всъщност да не го искам, нито ще обявявам такава връзка пред родителите си като брак. Насила никого не женят, нали! А ако аз искам да се оженим, а той не иска да ми го даде, тогава защо изобщо да живея с него като семейство? Той не ще да се жени за мен, пък ще иска деца и общ живот цял живот!

# 794
Вилико, някакво противоречие ли намираш между собственото желание и заявяването пред родители и закон? Защото за мен всичките три неща си вървят заедно. Ако едноото от тях липсва, се обезсмислят и останалите. Няма да тръгна да се женя за някого, пък всъщност да не го искам, нито ще обявявам такава връзка пред родителите си като брак. Насила никого не женят, нали! А ако аз искам да се оженим, а той не иска да ми го даде, тогава защо изобщо да живея с него като семейство? Той не ще да се жени за мен, пък ще иска деца и общ живот цял живот!

В червеното е разликата между нас - на мен ми трябва само едното и съм го написала  Peace

Общи условия

Активация на акаунт