Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 501
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 30
Сиси,
вероятно си под 25 г., иначе щеше да знаеш как е било по времето, за което пишеш. Напр. тогава жените работеха в огромния си процент, обратното не се толерираше.
Нямам нищо против каузата ти, но аргументите са много слаби.

# 31
  • Пловдив
СИСИ,говориш за преди,а всъщност не си на ясно как е било

според мен не си срещнала правилния човек,на чието предложения няма да можеш да устоиш  Grinning

# 32
Сиси, говори за брака и това да си "принадлежиш" официално с някого като за обида.
Права е да не се омъжва. Напълно заставам зад решението и. Няма смисъл да правиш нещо, което за теб е такъв товар.
А, уж, за един подпис ставало дума..  Peace

П.П. Само не разбрах партньорът изобщо иска ли брак и дали е попитал..

# 33
СиСи, не си много наясно как е било преди, но какво значение има това в настоящия етап?
Ергенския данък се е плащал и от женени, които нямат деца.

Сключването на брака не се прави за да ти интересно, забавно, а по доста по-прозаични причини, свързани с обществените отношения, законите, юристите могат най-добре да обяснят.
Има много аспекти, при които оказва влияние дали е сключен брак или не, не случайно е измислен и се прилага.

П.п. Смяната на името изобщо не е задължителна.

# 34
Любопитно ми стана, Сиси- ако ти предложи брак, би ли отказала?
С какви точно аргументи? Тези, които си изброила, са малко... несериозни... Как ще му кажеш "Не искам да се омъжвам за теб, защото това ще ме обезличи." или "Няма да подписваме, защото не искам да казвам "майко" на майка ти." ...?

Дай Боже в живота ми винаги да се чувствам така сигурна и щастлива и да нямам нужда от подобни "доказателства" за любов . Смисъла на живота за мен е любовта, верността, уважението, грижите , отговорността да предпазиш от болка и травми,човека когото обичаш и в това ,че и двамата с всички сили ще се стараят да ги съхранят.
Жалко, че не си рабрала, че това е и най-силната зависимост, в която можеш да изпаднеш.
Няма подпис или дете, което да те обвърже така с любмия човек, както чувствата.
Познавам доста свободни омъжени жени и доста поробени неподписали женици.. Та аргументите наистина са слаби.

П.П. Черпя ви виртуално по случай празниците и ви желая весели почивни дни!

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 18:30 от Лили - Лу

# 35
На мен това ми е много болна тема.Може би няма да го получа това предложение.
Така е научен   Mr. Green че като искам нещо да става в повечето случай нещата се подреждат както искам,а ако не стане има уважителна причина.
Говорили сме за бебе.Преди беше "не си готова",сега мълчи тоест мисли.
За брак-казах от инат че не искам.Всъщност искам,но няма да си го изпрося.Ако се сети,сети,ако ли не...
Само едно условие съм му поставила-няма да се омъжвам бременна. Close Ако ме е искал,да ме е взел,а не да ме взима заради детето. Close

# 36
  • Пловдив

Само едно условие съм му поставила-няма да се омъжвам бременна. Close Ако ме е искал,да ме е взел,а не да ме взима заради детето. Close

съвсем разбираемо

дано да ти се случи както мечтаеш

# 37
Вярвам в брака /апропо, моят не е от най-сполучливите, но все още има защо да живеем заедно Confused/. Не случайно тази форма на съвместно живеене е просъществувала векове. Значи все пак има някакъв смисъл да свиеш свое гнездо, посредством сватбена церемония  Simple Smile Съжителството без брак, особено когато се появят и деца, ми изглежда несериозно. Предполагам, подписа в гражданското е някакво обвързване, някаква съпричастност, обединение. Освен това, ми се вижда много унизително спрямо жената, ако мъжът в двойката е инициатора на живота без брак. Харесвам сватби всякакви. И ако в последните години е модерно да се живее без брак, предполагам като всяка мода и това ще отмине. Но каквото и да измислят след това, класиката си е класика  - бяла рокля, тържество, къде по-скромно, къде по-пищно, ритуали за здравето и берекет на младото семейство,ммм.... неща които се помнят цял живот! Simple Smile

# 38
Имаше една върла защитничка на безбрачието във форума, но взе, че се ожени.

# 39
  • Пловдив
Имаше една върла защитничка на безбрачието във форума, но взе, че се ожени.

ха ха   Joy
ами на всеки може да се случи както се казва

# 40
  • град-държава
Два пъти съм отказвала брак на напълно сериозни предложения, особено при едното стана голяма драма.
На мъжа ми също съм отказвала около 3-4 пъти - всъщност на година по веднъж  Mr. Green , наскоро пак заговори за брак, не съм отговорила категорично с да, но говорим за сватба, как да бъде, кой да поканим, голяма, малка - такива неща. Ако се омъжа най-вероятно ще го направя заради него без да си сменям името ( той май не е особено доволен от това), а не заради себе си и това няма общо със страх от обвързване, бягане от отговорности и така нататък. От началото на връзката ни живеем абсолютно самостоятелно, работим заедно, 24/7 сме заедно, като споени сме и по-обвързана не знам дали бих могла да се чувствам...нямам съмения нито в себе си, нито в него. Всичи около нас ни приемат като семейство и като се замисля, досега никой не ни е питал дали няма да вдигаме сватба.
Аз самата всъщност вярвам в брака, не го принизявам като отживелица, напротив, но сякаш ми е безразлично дали ще ми се случи или не...

# 41
Сиси, браво много добре написано, хареса ми как разсъждаваш  newsm10
Мацки традициите не са това, което бяха  smile3534

# 42
Мацки традициите не са това, което бяха  smile3534
Да, за съжаление е така.
Все по-малко хора вярват, че искат да бъдат точно с този човек цял живот... Confused
Но разбира се, щом и двамата са доволни от това, всичко е ок.

И в друга тема съм писала, че всичките ми познати, които не желаят брак (една жена и двама мъже), са деца на родители нещастни бракове. Може и да има връзка..

# 43
  • град-държава
Все по-малко хора вярват, че искат да бъдат точно с този човек цял живот... Confused

Не намирам връзката честно...аз самата не бих си позволила да категоризирам чувствата и потребностите на хората според начина, по който приемат брака, също така бих искала да остарея с мъжа си, но не мисля за това време. За мен времето е в сегашно време, млади сме, здрави сме, принадлежим си и градим живота си съвместно...какво ще е след 50 години (?) , едно е сигурно няма такъв брак, който да ме държи някъде, където не искам да бъда.

# 44
Не намирам връзката честно...
Не си и длъжна  Simple Smile

Какво значи "институцията на брака"??
Значи сигурност в чувствата си, желание за моногамия, финансова отговорност...
И всичко това го обозначаваш с един подпис.

От какво толкова го е страх човек, който така или иначе иска деца с партньора, би поел финансова отговорност за него и е сигурен, че е "за добри и лоши времена"? От пръстена? Ами може и да не носиш. От фамилията? Може и да не я сменяш. От тържеството? Може и да не правиш. Излиза, че е от подписа.. Е, той ли е вълшебната пръчка, която краде любовта и хармонията в една връзка?

...
Това си е мое мнение разбира са.
Никой не е длъжен да се съгласява с мен, моля.
И все пак- не познавам хора, които да не желаят да се женят, но родителите им да имат щастлив брак.

Общи условия

Активация на акаунт