Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 390
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 240
 Не съм омъжена, не харесвам институцията на брака. Нямам нищо против другите да се женят, просто аз нямам необходимост да го направя.
А да щях да забравя, отказвала съм два пъти предложението за сключване на брак, на един и същи мъж, с който живея през последните 13 години и имаме две деца. И двата пъти ми предложи, още преди да имаме деца, дори и идея за деца нямахме.
 Така че на практика, опровергавам общото приетата теория.

# 241
  • Linz
Официално предложение с пръстен- не.
Корегирам се. Вчера го питах не ми ли е предлагал брак, щото аз нямам спомен, та той ми припомни ooooh! Просто ми е минало покрай ушите Laughing Не сме романтични, какво да се прави...

# 242
Не изчетох всичко, но да кажа, че авторката е направила грешно обобщение още в първия пост. На мен многократно ми е предлагал мъжът ми да сключим брак. Успях да го убедя, че е глупаво. Семейството не означава бракуване. Бракът носи хиляди усложнения и проблеми.  Например - тръгваш да теглиш кредит - искат доходите на съпруга, делят ги на членовете на семейството. Проблем. Колко по-лесно е едниния да изтегли кредит, а другия да е само ипотекарен длъжник.
Когато му отказах да се бракуваме, не посочих този аргумент, още не знаех за него. Казах му, че ако не сме женени, ще сме заедно само защото го искаме, а не защото развода срува 500 лв. по взаимно съгласие. Laughing

# 243
Много ме радват подобни теми !  Peace
От темата научих няколко нови неща – едното че можеш да откажеш нещо което не са ти предложили , а другото че ‘да’то не е пречка да си с един мъж  Peace.. ей колко неща може да научи човек тук ..  Peace
Но да се върнем на темата :
Както виждам  омъжените носят от 9 кладенеца вода за да докажат че брака е по-доброто решение ,а неомъжените .. но молените за това  Peace - носят от 9 кладенеца вода за да докажат че живота без брак е най-доброто което може да им се случи и че най-малко 5-6 пъти са ги молили на колене да се обвържат ама те ‘ нъц ‘ не искат Naughty ..... а най-хубавото е че като се наводни сериозно темата всички започвате да си плувате  Peace.... и ми е най-лесно да дойда  Peace

С няколко думи да кажа – и едните и другите не трябва да се успокояват от сегашното положение. Врагът не спи .... той се фръцка , влюбва, ближе ... и.т.н. Веднъж мъжО ви е зарязал жена заради вас .. няма да му е за пръв път така да се каже . Вие също зарязвате мъж без никакви угризения ако се влюбитв в друг ... – същото е . Peace

Айде тия с брак по-могат да хванат съпруга да се върне .. ама тия без брак .. ще го хванат за ......  Whistling Whistling

# 244
  • София
не че няма врътки и в този случай, но ако не сте женени и той тегли кредит, негово е жилището и по нотариален акт, с пръст не можеш да го пипнеш. Така че, това е нож с две остриета. В брака по-слабата страна е сравнително по-защитена, отколкото без брак. Това само като вметка, защото темата не е за и против брака, а за предложението за брак.

# 245
Немо, ахаха, много свежо, признавам Laughing Заравям кладенеца, от който казваш, че нося вода и отивам да върша нещо по-полезно.

# 246
не че няма врътки и в този случай, но ако не сте женени и той тегли кредит, негово е жилището и по нотариален акт, с пръст не можеш да го пипнеш. Така че, това е нож с две остриета. В брака по-слабата страна е сравнително по-защитена, отколкото без брак. Това само като вметка, защото темата не е за и против брака, а за предложението за брак.

А, чакай, не така. Жилището се купува на името на двамата. Единия е длъжник по кредита, а другия е ипотекарен длъжник. Това е врътката. /Личен опит/

# 247
Казах му, че ако не сме женени, ще сме заедно само защото го искаме, а не защото развода срува 500 лв. по взаимно съгласие. Laughing

Решиш ли да си тръгнеш, 500 лева няма да те спрат.
Същото е, ако решиш да търпиш- не е бракът този, който те вързва вкъщи, а психиката.

# 248
О, не е точно така, Лили...Ами ако не е по взаимно съгласие, знаеш ли за какво става въпрос - свидетели, съдебни заседания, кирливи ризи, делби, гадост неземна...

# 249
О, не е точно така, Лили...Ами ако не е по взаимно съгласие, знаеш ли за какво става въпрос - свидетели, съдебни заседания, кирливи ризи, делби, гадост неземна...

Да, тук си напълно права.
Ама, кой ги мисли тези работи, като е щастлив с половинката и е сигурен в това, което прави..  Simple Smile

# 250
  • София
да, бе, а без брак няма делби и кирливи ризи, така ли? При една раздяла хората обикновено се озлобяват един към друг - този, който иска раздялата се чувства все пак маааалко гузен и се държи гадно, а другият, който е наранен иска да си отмъсти. Това е война, независимо дали преди това е имало договор за мир и любов или не.

# 251
  • На земята, която е всъщност звезда.

Айде тия с брак по-могат да хванат съпруга да се върне .. ама тия без брак .. ще го хванат за ......  Whistling Whistling

Мда, това е една много смислена причина да приемем предложението и да сключим брак... Joy

# 252

С няколко думи да кажа – и едните и другите не трябва да се успокояват от сегашното положение. Врагът не спи .... той се фръцка , влюбва, ближе ... и.т.н. Веднъж мъжО ви е зарязал жена заради вас .. няма да му е за пръв път така да се каже . Вие също зарязвате мъж без никакви угризения ако се влюбитв в друг ... – същото е . Peace

Айде тия с брак по-могат да хванат съпруга да се върне .. ама тия без брак .. ще го хванат за ......  Whistling Whistling

По-скоро тези с деца биха могли да го задържат. Наистина не вярвам, че само заради брака би стоял някой, който не го свърта, освен ако не са замесени и доста пари де. Затова за мен децата са най-сериозната причина някой дали да се замисли дали все пак да не остане. Макар че има хиляди катили и катилки, които и от това не са се спряли.
Иначе да, и аз признавам, че ако мъжът с който съм в момента, ми направи романтично предложение за брак, сигурно ще се трогна и няма много да му мисля. Но това е, защото знам, че той рядко казва неща, които не мисли и държи на думата си. Това е причината да го обичам и да се чувствам специална с него, въпреки, че още не го е направил а може и никога да не го направи. За мен това е достатъчно доказателство, че това е моят човек - без фойерверки, без фанфари, без тъпани. Важно ми е да знам, че не само аз съм желаната и специалната, но и за мен някой е също толкова единствен и неоценим.
И тук идва въпросът към омъжените: Щом предложението за брак е толкова важно, тогава бихте ли живели с мъжа си, ако липсваше такова? Допускате ли възможността да сте щастливи с този човек и без такова предложение?

# 253
  • София
Не, не бих живяла с него в смисъл, че не бих градила семейство! Без брак щяхме да бъдем просто гаджета, любовници и всичко друго, но не и семейство. Не съм забелязала мъжете да се юрват да се женят за всяка и да ръсят предложения за женитба на всяко гадже. подозирам, че дори за тях женитбата е много по-трудно и направо трагично решение, все едно изведнъж ще им кръцне някой личностната свобода ,което пък е доста инфантилно. Затова и им е по-лесно да живеят с някоя жена, да имат деца от нея, но не и да се оженят.

# 254
Значи предложението е по-важно от човека?

Общи условия

Активация на акаунт