Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 632
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 035
децата нямат чуденки дали сме женени или не и т-н.
Това е единственото /според мен/ преимущество на брака. Дъщеря ми ме попита веднъж къде ми е сватбената рокля и къде са ми снимките "като булка". Смотолевих там нещо....добре, че не ме попита втори път. Сега вече е голяма и ако ме пита, ще и обясня, че има семейства с брак и такива без брак.

# 1 036

Ма как можа да го речеш, 'начи?! Та тя е любима на един точно определен кръг потребителки тук Wink
Аз може да съм на прага да си пусна ритуално куршум в главата, но ако, да речем, не го направя, а просто спра да влизам в СО, и вляза пак след 5 години, ще сваря същата тема да се дъвче от същите (спомената по-горе) със същите гениални аргументи Wink

# 1 037
.
Може, разбира се. И е много похвално. Но за жалост, не са толкова често срещани отговорните мъже. Повечето даже не смеят да се пуснат от полата на мама и да излязат от бащиния дом, за каква отговорност към децата да говорим тогава?
"Татко носи, мама меси, ти стой тук, мило, да се обичаме, нали знаеш, че подписът разваля любовта?"  И после "милото" се чуди, защо свекървата и свекъра гледат на него несериозно - ами хора с по-стари разбирания са, не могат да приемат момичето като съпруга на сина им, ами като поредното гадже, което утре може и да го няма. И действат активно по въпроса, в повечето случаи - успешно. Докато един брак променя значително нещата. Те пак може да не я приемат като член на семейството и да я мразят, но щат - не щат, са длъжни да се съобразяват с нея, защото е съпругата на сина.
Поне до такива изводи стигам, следейки свекървенската тема и другите драми в този подфорум.  :peace
:
Отдавна стигнах до същия извод и го написах и по-горе някъде.
Различно гледат на мен  също,не като на приятелката на сина ни,а на съпругата му.
А и ние се заженихме на 27 години-та не бяхме и млади и безразсъдни като 19 годишните например:)
Кака Сийке-чакаме почерпката  bouquet

# 1 038
темида, а пък ако знаеш какъв кеф е да показваш на
момичето булчинската си рокля  smile3534

# 1 039

Може да е странно, но лично аз държа на липсата на брак като гаранция за наличие на желание, а не на принуда за общо живеене, подкрепяне и родителстване.
Нищо не разбрах.  newsm78 Може ли да поясниш?

Разбира се. За всеки изминал през последните 12 години ден съм убедена, че е преживян заедно с мъжът до мен, тъй като и двамата сме имали желание да го преживеем заедно. Никой не е вързан за другия юридически и за всеки от нас е било лесно да си грабне шапката и да каже довиждане. А някои от тези дни не бяха никак, ама никак лесни... Факта, че сме заедно въпреки всички трудности, без никой да е длъжен, за мен е много важен.
Децата ми са родени без брак. Никой не е задължавал мъжът ми да припознае децата, нито пък да бъде техен баща на практика. Той го направи и продължава да го прави, което за мен е изключително важно. Децата ми имат баща не поради законова презумпция за бащинство, а поради неговото собствено желание за бащинство.

По твоята логика....
Един мъж,който предлага брак на жена ,не заявява ли достатъчно ясно ,че ИМА ЖЕЛАНИЕ да е с тази жена?   Grinning
Не й прави предложение ,защото държавата го насилва ,все пак....
Така че,и мъжът който прави предложение и се жени за една жена ,го прави с идеята ,че ще е до нея, ще бъде баща на децата й .....абсолютно по свое желание и с идеята ,че точно това иска!Нали?    Grinning

Или ти смяташ ,че само съжителстващите без брак живеят заедно с любов и без принуда?
А законно "бракуваните" живеят заедно по задължение,защото подписа ги задължава?    Laughing

# 1 040

И аз така си мислех, ама мойта щерка не ще и не ще нито роклята да погледне, нито снимките Twisted Evil Mr. Green Laughing Laughing

# 1 041
Може и от възрастта да зависи, а може и да не заще Simple Smile
Всъщност, моята ги е виждала веднъж. Просто ме пре-
дизвика, защото не искаше да повярва, че съм била
булка, при все показани веднъж снимки.

# 1 042

Агитаторка такава! Crossing Arms
Ще взема да се изтипосам в бяла рокля и да се бракувам на дърти години, ама ха...

# 1 043
  • София
За децата впрочем не мога да се начудя откъде идва този здрав старомоден традиционализъм. Синът ми все пита кога най-после ще е сватбата. Имам чувството, че когато му казах, че ще се женим и му показах пръстена, си отдъхна - не е точно това думата, ама някакво облекчение имаше. При това не става въпрос за баща му.

# 1 044
темида, то не е нужно да е бяла, а да е наречена за
булчинска  Joy
Нормално е за децата, няма място за чудене. Сигур-
ност, прочетеното от приказките и видяното във
филмите и т.н.

# 1 045
Е няма пък да се оженя за теб - за да си все така мила и добра - от страх, да не те напусна!!!

# 1 046

Ма как можа да го речеш, 'начи?! Та тя е любима на един точно определен кръг потребителки тук Wink
Аз може да съм на прага да си пусна ритуално куршум в главата, но ако, да речем, не го направя, а просто спра да влизам в СО, и вляза пак след 5 години, ще сваря същата тема да се дъвче от същите (спомената по-горе) със същите гениални аргументи Wink

Абе аз затова ли имам някакво дежА вю...

# 1 047

Ще взема да се изтипосам в бяла рокля и да се бракувам на дърти години, ама ха...

Че какво ти пречи? Тъкмо хлапето ще е двойно по-щастливо, като стане шаферка.   Flutter

Упс! Изчезвам, изчезвам, наминах само да благодаря за честитките.  Peace Laughing

# 1 048
За децата впрочем не мога да се начудя откъде идва този здрав старомоден традиционализъм. Синът ми все пита кога най-после ще е сватбата. Имам чувството, че когато му казах, че ще се женим и му показах пръстена, си отдъхна - не е точно това думата, ама някакво облекчение имаше. При това не става въпрос за баща му.
Това е така. Децата искат нещата да са по правилата, поне що се отнася до родителите им. Пък ако ще и най-либерално да си ги възпитавал и да си супер готин пич.

Спомням си един разказ на Миленита в едно списание. Беше се шашнала от коментар на сина си. Тя го оставяла свободно да си яде, когато поиска, да не го насилва, а то всъщност жадувало детето да седнат всички на масата на закуска или обяд.

# 1 049
Е няма пък да се оженя за теб - за да си все така мила и добра - от страх, да не те напусна!!!
Мъжа ти затова ли не се жени за теб?
Да те държи на въженце?    Joy

Общи условия

Активация на акаунт