Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 547
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
Аз още си чакам да прочета за  реалното предложение на някоя друга ?
 newsm78
е какво има за прочитане толкова?

след брака шапката на мъжа става  - нашата шапка, а заплатата му - нашата заплата.

реално моят каза - скъпа, заради теб съм готов дори повторно да се оженя/има един брак преди това/. получи мен, а сега ми казва- едно хубаво нещо излезе от тоя брак  Mr. Green - имаме чудесен син Mr. Green.
Ей за това говоря:)-щастие и разбирателство да има Simple Smile
П.П. Нито шапката,нито запллата са му мои:)

За шапката проявявам пълна толератност и разбиране.

# 1 066
АЗЗИ-    Wink аз проявявам толерантност и за двете..стига да знам къде са:)Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 1 067
Много мразя да чета мухлясала тема. Tired Ама пусто любопитство. Crazy

Последно-циркония ли е фалшив диамант? Rolling Eyes

Како Сийке, честито!  bouquet

Аз чакам предложението все още. твърдо съм заявила че няма да се женя бременна. Струва ми се жалко и унизително-да ме вземе само заради детето. Close Ако е искал да ме е взел преди това. Crossing Arms Ако забременея раждам и евентуално само се подписваме без тъпани и дандании.

Тези, които живеете без брак защо се страхувате от брака? Какво ще промени той между взаимоотношенията ви? Rolling Eyes

tonkabonka, ето, видя ли, че си има плюсове бракът Simple Smile

Леко съм смутена, нямах идея, че за диамантите мо-
же да се говори (пише) толкова много. Пак съм непод-
готвена, колкото и по темата за детските.

Имало традиция (не знам корените ѝ), че по ръцете
на жената трябвало да има следните пръстени: един
годежен, една брачна халка и по един пръстен за
всяко от децата. Харесва ми като идея - поглеждаш,
броиш и всичко ти става ясно Simple Smile
Ами ако съм ромка? Нямат да ми стигнат пръстите. Crazy

За децата впрочем не мога да се начудя откъде идва този здрав старомоден традиционализъм. Синът ми все пита кога най-после ще е сватбата. Имам чувството, че когато му казах, че ще се женим и му показах пръстена, си отдъхна - не е точно това думата, ама някакво облекчение имаше. При това не става въпрос за баща му.
Зарадвайте детето де! Mr. Green

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 17:48 от Естел

# 1 068
Ох, скоро една колежка се изцепи пред друга, че отдалеч си личало, че новото й бижу не било със Сваровски. А аз се изцепих, че и нейните Сваровски отдалеч си личат, че не са диаманти. Мегдан за мерене на пишки да искаш.
Абе като казах бижу, къде е Бижу? - липсва ми. Simple Smile

# 1 069

Како Сийке, честито!  bouquet

Благодаря!  Simple Smile
Няма да мятам картинки на почерпка, да не разваляме темата. Така че, чувствайте се почерпени с кой каквото пие.  Laughing

По въпроса за децата. Имам някакво предчувствие, че сегашните деца ще израстнат едни ревностни радетели на традициите и ще държат много на брака. Както техните родители са се опълчили на своите родители и повечето откази за брак се дължат на инат и правене напук, така и техните деца ще считат, че е въпрос на чест да се опълчат на "мухълите" и да сключат брак - пак ей-така, напук. След време техните наследници ще залитнат в другата крайност и така... Живот.  Laughing
Това вече се е случвало, доколкото знам - децата на хипи-поколението като цяло били силно консервативни и твърди радетели за морал и целомъдрие.  Simple Smile

# 1 070
  • София
Айде и от мен да ви е по вода Simple Smile
Още пет пъти по двайсет и две и в бг-баба да се похвалиш Simple Smile

# 1 071
  • където ми харесва
Забелязвам,че много от жените,живеещи без брак с партньора си,някак неуважително се отнасят към това да си омъжена.Слава богу,че нямам брак...бракът е отживелица...-все такива наострени заключения,през които издайнически  прозира едно слабо място.Аз мисля,че има живеещи без брак,защото има мъже,които не искат да сключват брак.Тоест,мъжете играят играта,а жената играе по свирката на мъжа.Не всяка жена има късмет да й предложат брак.Предложението за брак е нещо много важно за едно момиче.Да не се залъгваме,прекрасно е!Чувстваш се по-специална за някого.Хубаво е да те пожелае някой завинаги,дори и да не се получава точно така винаги.Мъжът не предлага брак на коя да е,но не му е проблем просто да живее с която и да е.Вие какво мислите по въпроса?Аз мисля,че предложението за брак е явно доказателство,че този мъж ,поне в този миг иска да бъде завинаги с тази жена.

Не съм чела нито едно друго мнение, освен първото.
Ще кажа, че не съм съгласна.
Моят мъж ми предложи брак, но аз отказах. Е, живеем заедно от 5 години вече, имаме две деца и сме напълно отдадени един на друг.
За мен годежа и сватбата не означават реално любов за цял живот, отдаденост на 100%, нито са единственото доказателство, че този човек иска точно теб.
Не смятам за моя слабост факта, че нямам брак.Нито смятам, че една женена двойка е по-щастлива, отколкото сме ние.
Семейството е такова, независимо дали има брак или не, един мъж може да обича безкрайно много жената до него, с която нямат брак, но имат семейство, и да ненавижда съпругата си...
Хората са най-различни по света. И на мен ми е втръснало омъжените жени да натякват КОЛКО ПРЕКРАСНО  Е ДА ИМАШ СЪПРУГ. Еми да, прекрасно е. И аз имам съпруг, но не на документи. И пак сме едно цяло, и пак сме семейство, и пак се обичаме.

# 1 072
  • Канада
Нищо не ти дава сигурност за цял живот.
Днес партньорът ти те обича, утре може би няма.

Трябваше да прочетеш малко в темата преди да постваш неща, които се казаха много пъти.

Нито една омъжена жена в обкръжението ми не е натяквала, колко е прекрасно да имаш съпруг, а повечето двойки, които познавам имат стаж като мен -22+ години.

А и между другото, аз се омъжих, защото бях бременна.Иначе  нямаше да го направя.

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 23:07 от Deep Blue Sea

# 1 073
  • където ми харесва
Нищо не ти дава сигурност за цял живот.
Днес партньорът ти те обича, утре може би няма.

Трябваше да прочетеш малко в темата преди да постваш неща, които се казаха много пъти.

Нито една омъжена жена в обкръжението ми не е натяквала, колко е прекрасно да имаш съпруг, а повечето двойки, които познавам имат стаж като мен -22+ години.

А и между другото, аз се омъжих, защото бях бременна.Иначе  нямаше да го направя.
Естествено, че нищо не ти дава сигурност за цял живот. И точно това исках да кажа-брака не е гаранция за нищо. Много хора казват "този подпис, дето за някой не значи нищо, за мен значи-дава ми сигурност". Е, при все, че постоянно хора се развеждат-каква сигурност дава?

А дали е писано по-назад в темата, не ме интересува. Дори да го бях прочела, пак щях да го кажа, защото това е личното ми мнение Wink

# 1 074
Ох, скоро една колежка се изцепи пред друга, че отдалеч си личало, че новото й бижу не било със Сваровски. А аз се изцепих, че и нейните Сваровски отдалеч си личат, че не са диаманти. Мегдан за мерене на пишки да искаш.

извинявам се за неграмотието, но то Сваровски имта ли изобщо диаманти?Не са ли стъкълца обикновени

# 1 075

извинявам се за неграмотието, но то Сваровски имта ли изобщо диаманти?Не са ли стъкълца обикновени

Нищо общо нямат с диаманти. По-зле са от стъкълца дори, щото кристалите се прецакват от водата.

Моят мъж ми предложи брак, но аз отказах. Е, живеем заедно от 5 години вече, имаме две деца и сме напълно отдадени един на друг.
Добре де, как ти предлага?
Пада ти на колене с годежен пръстен? Ти казваш НЕ!
Той връща пръстена обратно в магазина и се правите, че нищо не се е случило?

# 1 076
Айде и аз в темата да се цопна с моето мнение.

Добре де, как ти предлага?
Пада ти на колене с годежен пръстен? Ти казваш НЕ!
Той връща пръстена обратно в магазина и се правите, че нищо не се е случило?

Това с годежния пръстен е нова мода за България, човек може да се сгоди и без пръстен както знаем.

# 1 077
Хубаво де, как  стига до предложението, което можем да отхвърлим така, че нещата после да са поправими.

Аз се сещам за две сюжетни линии :
1. Говориш с гаджето си кой какво мисли по въпроса за брака.
В подобен разговор позициите се изясняват. Няма никаква опастност да получиш предложение, ако ясно си заявил, че не желаеш да се жениш.
2.Против брака си, но по някаква причина не си го споменал пред човека, когото обичаш?
Тогава има верочтност да бъдеш неприятно изненадан с предложение.

Може ли някой да ме светне, щото наистина не ми е ясно.

# 1 078
Това вече се е случвало, доколкото знам - децата на хипи-поколението като цяло били силно консервативни и твърди радетели за морал и целомъдрие.  Simple Smile
Това е така наистина. Самите хипари са деца на ултра-консервите от 50те, и са се опълчвали срещу закостенелите мухъли с гладът си за свобода, секс и рокендрол. Феминистките са дъщери на покорни съпруги-прислужници. А дъщерите на хипитата и феминистките са твърдо за "традиционните ценности" и пълното посвещение на децата и дома. Това са т.нар. "хеликоптерни родители", които кръжат над децата си и контролират всичко, защото самите те като деца са били зарязвани пред телевизора от еманципираните си майки. И колелото се върти...

# 1 079
Някой беше написал, че има своя съпруг, въпреки че няма брак.
Ето това е комплексът за мен. Съпруг, ама друг път. Семейство, ама не точно такова... И не знам още какво.

Майка ми има колежка с малко момиченце. Няма сключен брак, в общ разговор заявява твърда позиция против такъв, но когато детето разпитва какво е да си булка получава своите шеметни отговори. Иначе жената си е съвсем наред.
Винаги се пропуква защитата на "по-добре сме си без брак" и в темата също се вижда.

Шанел ми харесва.  bouquet
Как` Сийка, честито!

Общи условия

Активация на акаунт