Предложението за брак - не се случва на всяка

• 77 739
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 200
Има, има - социално слаби се водят ( като влиза само доходът на майката при липса на баща ). Взимат помощи за ток, отопление и такива разни.
Циганите не случайно живеят без брак и много добре се възползват от такива облаги.

За да получиш помощи различни от тези за деца има още доста изисквания, на които циганите отговарят независимо дали имат или нямат брак. И изобщо помощите у нас са предвидени за хора в тежко положение. Недейте изобщо да го изтъквате като някаква превилегия.

# 1 201
Съни, айде и ти се успокой малко, самотна майка не е това дето си го мислиш. Ако наистина те интересува, чети, ако идеята е само да се сипе жлъч - заповядай, пиши си до утре какво получават майките без брак.

Бърди, аз съм много спокойна, явно от вашето безпокойство звучи така  Simple Smile
Просто питам, ако не вие, то кой да ми каже, ако съм се заблЮдила нещо.
Нито съм била самотна, а и да не дава Господ да съм, та да знам всичко.

# 1 202
Цитат
да наричаме мъжете до себе си съпрузи..........
Оф,ако искате ,и Богове ги наричайте.Това обаче не ги прави такива ,нали?

Това и аз не го разбирам....Хем не искате да сте законно заедно,хем обаче пък да ви прилягат законовите термини и определения!    Joy

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 13:15 от Анонимен

# 1 203
  • София
sunny, то и ние не сме самотни, така че не можем да ти отговорим изчерпателно на въпроса  Peace

И стига вече с подмятания, че ние, неомъжените, по някакъв начин се държим като ощипани или изпитваме някакво безпокойство, или пък се обясняваме прекомерно. Хем искате да ни надничате под чаршафите, хем после що се обясняваме. А и квалификации раздавате, което оставям без коментар. Омъжените явно си мислите, че ние непременно имаме проблем със статута си на неомъжени. И човек няма начин да ви убеди в противното. Пък недай си боже да тръгне да ви убеждава - неееее, щом се обяснява, значи има нещо гнило... И така се въртим в кръг и темата тотално се изчерпа.

Който иска - да се жени, който не иска - да не го прави. Някой има ли проблем с това?!

Краси...*, прави си тортите, бъркай си отварите и спри с глупостите поне за малко. След като искам да наричам мъжа си съпруг, а на теб това ти пречи, знаеш ли на мен през кое ми е?
Всъщност за теб е незаконно да наричам мъжа си съпруг, така ли? Ужас, сега пък ще ме тикнат в затвора за престъпление  Joy Да знаеш, че от дългото висене вкъщи, кръгозорът ти доста се е стеснил.

Ей, някои си мислят, че след като са се омъжили, то другите трябва да им се кланят.

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 13:18 от tonkabonka

# 1 204
Цитат
След като искам да наричам мъжа си съпруг, а на теб това ти пречи, знаеш ли на мен през кое ми е?
Всъщност за теб е незаконно да наричам мъжа си съпруг, така ли? Ужас, сега пък ще ме тикнат в затвора за престъпление 
Хич даже не ми пречи.....все тая ми е.Просто не е вярно.....
Както писах,ти и Бог можеш да го наричаш ,но не е вярно ,нали?   Laughing

И не аз имам проблем със съжителстващите,защото съм писала в друга тема,че изобщо няма проблем, ако синовете ми не желаят да сключват брак.
Но определено безбрачните имат някакъв проблем с нас....бракуваните!    Mr. Green

# 1 205
  • София
Както писах,ти и Бог можеш да го наричаш ,но не е вярно ,нали?   Laughing
Joy
Бог е, Бог е - в леглото  Peace А дали е вярно - може би трябва да се прежали, че да ти го докаже или ще приемеш твърдението ми на честна дума.  Mr. Green

Но определено безбрачните имат някакъв проблем с нас....бракуваните!    Mr. Green
Ти сериозно ли? Ама сериозно ли? Вземи един хладък душ, сложи лексотанче под езика и дишай, дишай, дишай...

# 1 206
sunny, то и ние не сме самотни, така че не можем да ти отговорим изчерпателно на въпроса  Peace

Омъжените явно си мислите, че ние непременно имаме проблем със статута си на неомъжени. И човек няма начин да ви убеди в противното.

Всъщност ако вече веднъж си минала през подписа статута не е точно неомъжена, независимо от личното усещане за семейство. И нищо не си мисля, работя с няколко разведени дами, от доста години съжителстващи с мъжете си.

# 1 207
Бог е, Бог е - в леглото  Peace А дали е вярно - може би трябва да се прежали, че да ти го докаже или ще приемеш твърдението ми на честна дума.  Mr. Green
Ама че гнусно.

# 1 208
  • София
Visible, нарочно го написах цинично.
Но не е толкова цинично в сравнение с твоите постове  Peace

# 1 209
Причините май са различни, при някои наистина няма предложение за брак, други се носят по течението, просто не им се занимава, но до голяма степен го има бунтарството - да покажеш, че си над нещата Simple Smile например, ако от утре кажат, че да си вадиш документ за самоличност не е задъжително, ще се намерят хора, които да го приемат за излишно.
Бих разбрала хора, които имат причина да не го правят. Ако има такива, ще ми е интересно каква е.

И нещо, за което се сетих и не знам какво се случва - например мъжът/жената е в състояние, в което не може да взима решения, например за определен вид лечение или нещо в този смисъл, кой решава? Родители/близки на болния или не. Има ли думата човекът, с който са семейство, макар и не не черно на бяло?

# 1 210
Обясненията са очаквани, но излишни.

# 1 211
  • София
Хайде и аз да се включа в темата... като гледам заглавието, и прочитайки първата и последните страници, ми се струва, че фокуса се измести от "Предложение за брак" към съжителството със и без брак  newsm78

За съжителството нищо не мога да кажа, за мен определено живота с половинката, не се промени след брака.

Но определено се почувствах специална и единствена, когато ми предложи.... няма какво да си кривим душата, ако половинката ви иска да сподели живота си с вас, със сигурност ще ви предложи, пък може и да не се жените  Wink

Друг е въпроса, когато предложението за брак е направено по задължение... момчето преди мъжа ми, ми направи такова, щяхме да заминаваме заедно, добре че се разделихме  Mr. Green

# 1 212
А,то от постовете е ясно кой има нужда от Лексотан....    Joy Joy
Явно Богът не си върши добре работата....    Mr. Green

Бог е, Бог е - в леглото  Peace А дали е вярно - може би трябва да се прежали, че да ти го докаже или ще приемеш твърдението ми на честна дума.  Mr. Green
Ама че гнусно.
Така е...като няма аргументи и мисъл,най-лесно е да се ръсят простотии.   Simple Smile

# 1 213
# 1 214
  • София
Краси...*, дано на твоята възраст съм далеч от твоя манталитет и мироглед.

Общи условия

Активация на акаунт