Страх!!!

• 8 731
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Живяла съм така, неописуемо е  Confused Иначе винаги съм смятала, че при най-малкия намек за насилие ще бия шута на съответния, но мъжете-насилници са хитри и дяволски манипулативни. Втори път няма да го допусна, със сигурност, но сега вече разпознавам признаците. Съответно редовно се сблъсквам с жени-жертви. Понякога се намесвам (в конкретна ситуация), но без успех  Confused

Ето това ме потресе и мен - признаците са били там, виждала съм ги. Но - може би защото в семейството ми не се е случвало - не съм си давала реална сметка какво виждам. Много несъответствия в нейното поведение си "идват на мястото" на общия фон сега.

Често ли виждаш такива жени около себе си?

Не че еднодневна анкета може да бъде показателна за нещо, но към момента 35% живеят или са живяли в страх. Това е всяка трета жена и то от ограничен кръг на грамотни жени, използващи компютър. Как ли ще скочи процентът, ако можехме да попитаме неграмотните?  Confused

# 31
Съответно редовно се сблъсквам с жени-жертви. Понякога се намесвам (в конкретна ситуация), но без успех  Confused
Не можеш да им помогнеш,защото те не искат помощ.Толкова са смачкани психически и обезверени че не вярват в никой и нищо.Трябва нещо да се отключи и да осъзнаят ситуацията си,а не да приемат насилието за нормално.
Знам, че не мога да помогна  Cry Лошото е, че повечето от тях осъзнават ситуацията, но това нищо не променя. Може да го разбере само човек, който е преминал през това  Confused

Ним, в моето семейство също никога не е имало и намек за психическо насилие (за физическо да не говорим). Родителите ми се разведоха когато бях на 13 - емоционално, с караници, но без тормоз. Затова и не разпознавах признаците  Tired
С психотормоз се сблъсквам ежедневно. С физически-често. Имам навика да се разхождам нощем, през ден-два-три попадам на батални сцени  Confused
Преди време в една от темите за мъжете насилници беше пуснат линк към нечий блог или сайт, където много подробно бяха разгледани психологията и поведението на тези индивиди. Ще ми се повече хора да я прочетат  Peace
Иначе съм изключила от обкръжението си всички познати, у които съм установила подобни наклонности.

# 32
От други хора в страх за каквото и да било никога не съм живяла,  страх за близките изпитвам в границите на нормалното, но непрекъснато живея в страх  за себе си, за живота си. И в безгранично отчаяние. Confused

# 33
От други хора в страх за каквото и да било никога не съм живяла,  страх за близките изпитвам в границите на нормалното, но непрекъснато живея в страх  за себе си, за живота си. И в безгранично отчаяние. Confused

Леле!  Hug
Но защо?

# 34

Леле!  Hug
Но защо?

Защото не знам дали ще се справя с болестта си. Освен от нея се страхувам и от лечението. Лекарствата са прекалено силни и могат да причинят рак, ако не бъдат спрени след определен период. Не знам дали ще успея да се вместя в този период. Засега се справям 50/50 : Така се движи и оптимизмът ми .( Понякога изпадам в малодушие и самосъжаление, особено по празници...Иначе имам високо самочувствие, работя, живея както винаги, справяла съм се много пъти с тежки ситуации. Не мога обаче да изтрия думата страх от речника си и по- лошото от съзнанието си Confused

# 35
  • Канада
Не живея със страх в брака си...нито финансов, нито друг Confused
Съпругът ми има много добро сърце, не мога да си го представя да ме тормози и манипулира...
Имам страх само от смърт и болести,
загубата на любим човек причинява такава болка, че не знам, ако пак ми се случи....не знам.

Cry

# 36
  • София
    Разбирам ви, но дайте да не смесваме двете теми  Hug. Тази е за страха от някой в семейството, за насилието. Имаше друга за страховете на всеки май!

# 37
Тайна е права. От хората не ме е страх, още по-малко от близки хора. Нито в емоционален, нито във финансов или какъвто и да е план, така гласувах и в анкетата.

# 38
Не, Ним! Не съм живяла и не съм изпитвала страх, поне не такъв, за който ти говориш. Изпитвала съм финансово безсилие, което е ескалирало в силно негативно чувство, но това е друго... Peace

# 39
  • София
За сега не се страхувам за себе си, от съпруга. Но понякога се страхувам в какво би се превърнал в бъдеще  ако ме намрази.

# 40
  • София
   Гледате ли Море от любов? Някаква бита, вика мъжа си в предаването,казва му, че го обича  Shocked и всъщност иска да живее с него, но отделно от майка му и иска жилище! И циври ли циври, а насилника не го оставя!Веднъж посегнал, той няма да се спре, тя какво си мисли изобщо?Не иска жилище, за да избяга от насилника, а да живее в него със насилника!

# 41
Мернах предаването. Призля ми  Confused

# 42
  • Талант на 2012,2013 г.
Страх от партньора? Не. Това чувство ми е непознато. И родителите ми изживяха живота си в хармония и при нас е така... Peace

# 43
Не ! ако се страхувах от човека до себе си , не бих била с него.

Ако темата е във връзка с "Море от любов"
Тази жена ме озадачи , че желае да продължи със същия човек живота си.
Не мога да я разбера.
Мъж посегне ли веднъж , повтря и т. н.

# 44
Почти не съм се страхувала от човек. То е защото появи ли се страх, той веднага превключва в някаква решителност да умра, но да се справя. Мисля, че тези механизми се отработват в детството - винаги има някой, който да те заплаши, да поживееш в страх и после да си кажеш - майната му, достойнството ми е по-важно от всичко. И си готов да се пребориш за себе си с цената на всичко.
И по-късно в живота тая решителност, която дори не осъзнаваш, те опазва от насилници. Някои обаче, не успяват да се преборят за себе си, за съжаление...

Общи условия

Активация на акаунт