Кухните - 35 тема

• 79 117
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Дами,
показвам шкафа в ъгъла, както обещах.
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.22031072

Цифричка. Това с термо плот ли?! Какво е основанието за тази цена? Механизми какви има? Някакви особености?

kimbolina, аз предпочитам металните мивки, тези са ми малко тромави Simple Smile
Уж няма кой знае какви особености. Механизмите са отделно, плотът не е нещо особено. МДФ с покритие естествен фурнир. Единствената особеност е, че искаме да се обшие комина, както е на схемата в първия ми пост.
Най ниска цена за кухнята ми даде – Irena ivanova (ir.ivanova@abv.bg) незнам фирмата.
След това едни DandD кухни май бяха на Гоце Делчев до Сико С.
Пазарих се с всичките, обясних им, че търся най-изгодна оферта и имам цял апартамен още за обзавеждане. Натисни ги малко за цена. Ако искаш 300-400лв. на долу. Просто им кажи искам с вас да работя, но бюджета ми е такъв ....., говорете с началниците, ако са съгласни. Няма нищо срамно в тези времена.

# 241
  • София
Уж няма кой знае какви особености. Механизмите са отделно, плотът не е нещо особено. МДФ с покритие естествен фурнир. Единствената особеност е, че искаме да се обшие комина, както е на схемата в първия ми пост.
Аха, естествен фурнир, ясна работата. Обшивката и тя ли е фурнирован мдф?
Гледам, че вратичките са рамка с табла - това са отделни елементи, които се фурнироват и сглобяват и също вдига цената.
Няма да са такива вратичките, в програмата дето правих проекта такива имаше. Съвсем обикновени, аз не харесвам декоративни елементи по вратичките.

# 242
цъфка за ъглова мивка с термоплот как ще е снаждането. От ляво и дясно с лайсна и над мивката лайсна така ли ? На мен ми казаха от едната фирма, че при такъв монтаж няма да изкара и 2 години, и после ми казаха, че за да сменя гърба и плота трябва да си платя за демонтаж на горните шкафове и не знам си какво и излиза не на сметка  newsm78 .
Утре ако остане време ще мина и през другата фирма за да видя какво са направили като проект и ще разпитам за ъгловата мивка.
п.п. във предната фирма даже ми казаха, че такъв монтаж ще ми откажат за ъглова мивка с термоплот.
леле ти ме хвърли в размисъл. На мен фирмата дето ще ми прави кухнята нищо не спомена за това Sad Добре, ако мивката ми е пак в ъгъла на кухнята, но не е ъглова, нали пак има снаждане на плот? Защо така няма проблеми, а иначе има  newsm78
А иначе така ми стой много красиво и така не искам да се отказвам от този проект Sad

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 09:54 от цъфка

# 243
Ето едно снаждане на мивка като моята, само че на термоплот:

Както споменах и преди, моите майстори отказаха да правят такъв монтаж и причината беше именно това, че по снадките се слага силикон, а той не е устойчив на влага и с времето заминава. Има опасност да протече вода надолу.
Всеки сам си преценява, но определено демонтажа си е занимавка, а и струва средства. Ти прецени дали ще я ползваш много, дали като миеш чинии пръскаш много настрани.. ей такива неща. Ако ще я ползваш само за да преплакнеш две чаши, не виждам причина, ако ти харесва да не я направиш. Но ако не ползваш съдомиялна или си пишман домакиня като мен  Embarassed по-добре помисли друг вариант

А това съм го пускала  и преди но може и да е полезно:

Може би имаш предвид това:

Според мен са неудобни. Иначе моята така да се каже е мулти - води се ъглова, но може да се постави успоредно и си става стандартна мивка с нестандартна форма. Изглежда ето така:

Когато търсих вариант за моя ъгъл, видях като решение сложена кръгла мивка в ъгъла, но и те ми изглеждат неудобни.

# 244
Здравейте , строхотни неща сте си направили момичета, четях ви от време на време, на финала сме на обзавеждането , ето моята кухня http://kler.snimka.bg/daily/nov-dom.562566.22019475
Чесита ти кухничка, Клер. Много е хубава. Със здраве да си я ползваш.

# 245
nenuTo, много ти благодаря, мила!
Аз ще имам съдомиялна, досега не съм ползвала, но определено миенето на чинии не ми е от най-приятните занимания, така че сигурно доста ще я ползвам, а мивката - най вече за миене на зеленчуци, плодове и преплакване на някоя и друга чашка/чинийка. Така че се надявам да няма проблеми, поне в близките 4-5 години Wink пък и ще наблюдавам, ако забележа проблем ще сменим силикона Wink
А как е по-добре да се снади плота, така както си показала или вместо снадка директно лайсна и ъгълчето да е на по-високо ниво

Мивката която съм избрала е ето тази :

# 246
Определено нещо трябва да има в този ъгъл, при мен си изглежда наистина празно. Веднъж съм виждала такова ъгълче повдигнато и имаше цвете на него. На тази снимка ми харесва. Помисли какво би сложила там.
Аз мислих за отцедник, но там ми е далечко,  нещо декоративно ще е по-скоро, може дори аквариум Simple Smile

ПС: Не знам къде планираш да ти е на теб отцедника, аз примерно нямам, суша си чиниите в малкото корито или в отцедниците на мивката и нямам нужда от допълнителен, за сега ми е много удобно, забърсвам и прибирам да не събират прах (лесно си изградих навика)

# 247
да, аз си мислех или за цвете или за малко аквариумче и може би наистина трябва да е на по-високо ниво. А за отцедника, мислех да имам един малък на плота вдясно от мивката, но това със забърсването е добра идея  Peace стига да не ме мързи естествено  Joy

# 248
Влизам само да ви кажа, че в Бланко има много добра промоция на силгранитни мивки:
http://www.evroset.bg/promocii.htm

Цените са убийствено добри. Идва като цената на Евролукс.

# 249
  • София
Миоки ако сложа плота от технически камък, с какво мога да съчетая гърба ако не е тех. камък..
За да си оставя тази мивка или да сложа друга с термоплот  newsm78

Ние съчетахме плота от технически камък с гръб от плочки. Доста време ми отне да намеря почти същия цвят, но финално стана много добре. Ето тук общо взето се вижда http://asjuta.snimka.bg/daily/kuhnya.562910.22038024
За разликата в цената няма да говоря.... за гърба ни искаха 2200лв, плочките по-малко към 300лв с поставянето.

# 250
  • Стара Загора
asjuta, прекрасно се е получило  Peace

Аз съм на етап проект все още, но тези плотове за гръб малко ме притесняват - дали като се почистват няма да се наранят... колко им е живота...  newsm78 Много въпроси ми се въртят, двоумя се, не е лесно хич  Laughing

# 251
asjuta , Имаш много хубава кухня  Peace
от какъв материал са ти вратичките?

# 252
Аsjuta, страхотно се е получило! Много светло и просторно ми изглежда.
И аз се чудех за технически камък и плочки, чудесна идея ми даде!

С коя фирма прави кухнята?

# 253
  • София
Благодаря ви, момичета! И аз най-после се сдобих с удобна кухня... Simple Smile
Работихме с "Кухни Диалог", доволни сме, защото всичко стана така, както го искахме и в уговорения срок.
Цъфка, вратичките са от масив. Видя ли как е направено осветлението под шкафовете? Нали преди известно време го коментирахме, но тогава нямах снимки....

# 254
asjuta, да видях го, но сякаш няма да ми осветява достатъчно работния плот. Май в крайна сметка ще мина на вариант 3-4 триъгълни лунички под долните шкафове.

Общи условия

Активация на акаунт