Кухните - 35 тема

• 79 126
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Как се казват тези хромирани плочи, които се поставят на гърба зад котлоните? И имате ли представа как вървят цените, имат ли различни размери?

# 226
  • София
Ох, май няма да дам толкова пари за камък. Ще сменя мивката. Сега имам едно питане , ще сложа и мелачка. Мивката с едно голямо корито или с едно голямо и едно малко което ще ползвам мелачката  newsm78

# 227
Благодаря  Hug

# 228
Ох, май няма да дам толкова пари за камък. Ще сменя мивката. Сега имам едно питане , ще сложа и мелачка. Мивката с едно голямо корито или с едно голямо и едно малко което ще ползвам мелачката  newsm78
Както си решиш. Може и отделно може и само едно корито. Две корита отнемат повече място в шкафа тоест трябва по-голям шкаф за мивка.

# 229
Към D_ana ......
http://liubo2.snimka.bg/daily/g-p.541236.22004067.big
http://liubo2.snimka.bg/daily/g-p.541236.22004059.big

Обърни внимание на ъгловата вратичка(втората снимка).Задължително в твоя случай трябва да е двойноотваряема.

Благодаря Любо, изясни ми се.

В последствие се сетих, че дългата стена, на която планирам сега кухненските шкафове, е изграждана допълнително. Не е от гипс, а някакви панелни блокчета, на релси.  Crazy Това би ли било проблем?
И в момента една от тези стени е заета почти изцяло от шкафове.

# 230
liubo3 и аз като гледам мивката си е за ъглов шкаф. Не разбирам много , но ми казват, че няма как да се монтира при обикновен термоплот, но с камък е ок. няма проблем.
Кухнята ми е на буквата Г и в последната фирма ми казаха при такива размери, че не е удачно да си затворя мивката в ъгъла  newsm78 Кухнята ми е с размери 2,40 /3,80
Защо си мисля аз , че ако сложа мивката в ъгъла ще си освободя работен плот и в същност в ъгъла където не се използва рационално ще си забия мивката. От фирмата са на друго мнение, споделете вие какво мислите
Дали да настоявам за мивка в ъгъла и дали е най - практично там, или да сложа обикновена мивка на по късата страна  newsm78
- ъгълът ще ми е скосен

Тази кухня ще ме довърши, вече почти година ме мъчи,  накрая ще се гръмна , пък и как всички фирми са на различно мнение не ми е ясно.
Aз също съм на мнението, че мястото на мивката не е точно в ъгъла на Г-то на кухнята. Мястото е естествено  да се съобрази с останалите шкафове и уреди както и с близост до ВиК за да не се налага неудобно удължаване на тръбите. Това разбира се уточнява на етап проектиране.

# 231
  • София
Миоки казаха ми от едната фирма, че е по удобно ако има мелачка да има и малко корито за да не пълня голямото приемрно ако обеля една краставица. Не съм ползвала досега мелачка и не знам как ще е по удобно.
Ето тези два модела харесах последно
Втората и четвъртата мивка
http://www.evroset.bg/zia.htm

pehoko сподели причината по която не е удачно да е там мивката. Аз я исках от гледна точка на това, че точно тези ъгли са неизползваеми , а ако е в ъгъла мивката освобождава работен плот.
ВиК е изведено в ъгъла, може да се сложи мивката в ъгъла както бях решеила може да се сложи и на късата страната, както ще стане последно май  ooooh!

# 232
Kimbolina, имах мивка с две дълбоки корита, като на едното беше монтирана мелница за отпадъци. През цялото време ползвах само коритото с мелницата, другото си стоеше празно. Много зависи как ще ползваш мелницата - аз най-вече я ползвах за остатъците от храна, които остават в чиниите, тавите и тенджерите. Поради това ми се вижда много неудачно мелницата да е на малко корито, защото трудно може да се постави тенджера или тава и да се обере каквото е останало в нея.
Според мен е и въпрос на навик. Каквото и да избереш, обаче, мелницата е добър помощник и със сигурност ще ти върши работа.

# 233
цъфка, може би трябваше направо с пример да започна. Ето какво ще се "случи" със шкафа ти ако си сложиш ъглова мивка:
http://picasaweb.google.com/nenuToD/MyHome#5560238932153532178

При мен е оставено място за малък бойлер, тъй като големия е много далеч и бавно идва водата до мивката. Ако ти не слагаш, ще имаш повече пространство.

Kimbolina, мога да ти кажа аз защо избрах мивката да е в ъгъла - трябваше ми работен плот. Така спестих максимално пространство. Дори и да не сложиш тази мивка, пак може да вземеш стандартна правоъгълна мивка с отцедник, като него го разположиш да легне на ъгъла, а мивката да стане все едно е стандартна успуредна мивка.
Аз също бях много стресната от това да сложа такава мивка, притеснявах се дори че ъгъла става доста дълбок, но не е толкова страшно колкото ви изглежда. Моето разположение предлага доста голяма свобода и от двете страни на мивката. Ъгъла е доста празен в момента, но имам няколко идеи как да го запълня и да пооправя вида му. И да добавя - аз като мия чиниите гледам тях  Peace

# 234
  • София
Да се оплача, та да ми олекне.
Нашият проект доникъде не стигна. В АИКО цената за мдф за това http://prikachi.com/images/88/2844088N.jpg е 4300 без уреди. В Диалог 4500 също без техника, но там от обслужването не съм доволна. Утре ще ходим в Димат Омега, дано там да е по-различно, защото може би множко ми се вижда за такъв малък размер /1,70 на 1,65м./.

# 235
Цифричка. Това с термо плот ли?! Какво е основанието за тази цена? Механизми какви има? Някакви особености?

kimbolina, аз предпочитам металните мивки, тези са ми малко тромави Simple Smile

# 236
Благодаря Ви много!  Hug
в крайна сметка май ще си остане ъгловата мивка, дори и с обикновен плот. Пък и докато се разлепи плота сигурно ще ми е писнала кухнята и ще е дошло ред за смяна Wink или поне ще си имам оправдание след 5 години за нова кухня Wink
Май остава и вратите да са цвят махагон  Peace пък случайно нещо не се връзва с калвадоса ще вземем масата и столовете в тъмен цвят а не в калвадос  newsm78
nenuTo  кухнята ти е много много хубава! Аз няма да имам бойлер, но се надявам да събера мелница и кош за отпадъци, дано да ми стигне местенцето, че мелницата вече е купена, ако не ще търся друго място за коша  Praynig а се надявам там да мога да събера и препаратите за пране.
А за шкафа с повдигащ механизъм, мислите ли че 18-19 см е достатъчно разстояние за един рафт за чинии ? newsm78
straighty множко ми се вижда за такава малка кухня, на мен Димат Омега за мдф ми дадоха 3200 без плота, а кухнята ми е 1,7 на 3,5м, и цена 5000 за масив пак без плота и гръбче

# 237
  • София
цъфка за ъглова мивка с термоплот как ще е снаждането. От ляво и дясно с лайсна и над мивката лайсна така ли ? На мен ми казаха от едната фирма, че при такъв монтаж няма да изкара и 2 години, и после ми казаха, че за да сменя гърба и плота трябва да си платя за демонтаж на горните шкафове и не знам си какво и излиза не на сметка  newsm78 .
Утре ако остане време ще мина и през другата фирма за да видя какво са направили като проект и ще разпитам за ъгловата мивка.
п.п. във предната фирма даже ми казаха, че такъв монтаж ще ми откажат за ъглова мивка с термоплот.

Почти година мъдрих върху цветовете на кухнята и материала, сега май година ще споря с фирмите за изработка  Mr. Green

# 238
  • София
Цифричка. Това с термо плот ли?! Какво е основанието за тази цена? Механизми какви има? Някакви особености?

kimbolina, аз предпочитам металните мивки, тези са ми малко тромави Simple Smile
Уж няма кой знае какви особености. Механизмите са отделно, плотът не е нещо особено. МДФ с покритие естествен фурнир. Единствената особеност е, че искаме да се обшие комина, както е на схемата в първия ми пост.

# 239
Уж няма кой знае какви особености. Механизмите са отделно, плотът не е нещо особено. МДФ с покритие естествен фурнир. Единствената особеност е, че искаме да се обшие комина, както е на схемата в първия ми пост.
Аха, естествен фурнир, ясна работата. Обшивката и тя ли е фурнирован мдф?
Гледам, че вратичките са рамка с табла - това са отделни елементи, които се фурнироват и сглобяват и също вдига цената.

Общи условия

Активация на акаунт