Кухните - 35 тема

• 79 121
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Преди 7-8 месеца като обикалях фирмите за да ми правят проект за кухнята. Цената за термоплот беше около 600лв. , а за технически камък беше към 3000лв. говоря за гръб+ плот. И понеже сега смених последната фирма съм пуснала запитва към две нови чакам понеделник отговор и мога да споделя инфо пак  Peace

Аз искам да питам защо ми отказват от две места вече монтажа на ето тази мивка с термоплот, с думите не може ,а на едно друго място ми казаха ОК.
http://www.evroset.bg/deltasilgranit.htm

# 211
Преди 7-8 месеца като обикалях фирмите за да ми правят проект за кухнята. Цената за термоплот беше около 600лв. , а за технически камък беше към 3000лв. говоря за гръб+ плот. И понеже сега смених последната фирма съм пуснала запитва към две нови чакам понеделник отговор и мога да споделя инфо пак  Peace

Аз искам да питам защо ми отказват от две места вече монтажа на ето тази мивка с термоплот, с думите не може ,а на едно друго място ми казаха ОК.
http://www.evroset.bg/deltasilgranit.htm

Мивката си е съвем нормална за монтаж.Според мен "бягат" от изработката на по сложния ъглов шкаф.

Aila, най доброто е панта с вграден омекотител.Този който си показала на снимката е същият като този койти е и за външен монтаж но е без тяло (две отделни части са)
Ако вратичката е с вертикално отваряне се монтират два а ако е с странично отваряне е достатъчен и един.

# 212
  • sofia
Аз искам да питам с колко по-скъп е техническия камък (за плот) в сравнение с термоустойчивия плот?  Thinking Ако дадете пример с цени, ще е супер! Hug
Грубо два, три пъти по-скъп. Зависи от дебелина, обработка, брой отвори и т.н.
На кухнята на сестра ми за термоустойчив плот ~600лв., технически камък и гръб лакобел ~1400

Миоки, благодаря за включването!  bouquet
На мен ми се иска плот от техн. камък, но виждам, че разликата в цената е значителна...
Много ми се искаше и мивка за вграждане под плот, но с отпадането на техническия камък, отпада и тя... Confused
Kimbolina, ще се радвам да споделиш цена на камъка като получия офертата.  bouquet

# 213
  • София
liubo3 и аз като гледам мивката си е за ъглов шкаф. Не разбирам много , но ми казват, че няма как да се монтира при обикновен термоплот, но с камък е ок. няма проблем.
Кухнята ми е на буквата Г и в последната фирма ми казаха при такива размери, че не е удачно да си затворя мивката в ъгъла  newsm78 Кухнята ми е с размери 2,40 /3,80
Защо си мисля аз , че ако сложа мивката в ъгъла ще си освободя работен плот и в същност в ъгъла където не се използва рационално ще си забия мивката. От фирмата са на друго мнение, споделете вие какво мислите
Дали да настоявам за мивка в ъгъла и дали е най - практично там, или да сложа обикновена мивка на по късата страна  newsm78
- ъгълът ще ми е скосен

Тази кухня ще ме довърши, вече почти година ме мъчи,  накрая ще се гръмна , пък и как всички фирми са на различно мнение не ми е ясно.

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 23:53 от kimbolina

# 214
Цъфка, аз имам иглова мивка и не бих казала че съжалявам за избора си, дори напротив.

http://picasaweb.google.com/nenuToD/MyHome#5520954076803544626

И преди сме обсъждали темата, и не помня някой да е казал, че я намира за неудобна. Виж по-скъпа.. да. Мойте мебелисти не искаха да ми я слагат, заради снадките на плота. Решението - поръчах гранитен плот (е, и този лукс си имаше своята цена, но по-важното е, че ми харесва). Много си харесвам мивката, удобна ми е за сега, тъй като сме двама и не цапаме много, за в бъдеще ще имам и миялна за помощник.
Малък е избора на такива мивки, а и като цяло мивката не е много голяма, но когато търсих ми направи впечатление, че тенденциите са такива. Предполагам, това се дължи на все по щирокото използване на съдомиялни.
С удоволствие ще отговоря на всякакви въпроси, успех в избора!
kimbolina мила, успех и на теб, следя те отдавна и знам колко време я мислиш. При мен от дясно на мивката е работния плот, който е не повече от метър, за сега ми е ок, но това е относително според домакинята

# 215
  • София
И още нещо. Колко трябва да висок шкафа който е с повдигащ механизъм, за да има 2 рафта- 38 см дали са достатъчни - ще се използва за чинии. И дали ако на тераската шкафа е до тавана (тавана там е по-нисък от другия и горния шкаф ще е 75 см висок при 55 см разстояние между долен и горен шкаф) Ако направя горните шкафчета с 3-5 см по-високи от този на терасата, дали ще стои грозно, че ако е 75 см ми се струва че ако имам 2 шкафа с повдигащ механизъм един върху друг с по две рафтчета всеки, разстоянието между рафтчетата ще  е много малко и ще е неудобно
Моите горни шкафове са 82см, като над тях до тавана има бленда от 7–8см. Имат по 3 рафта 25,5см. За чаши и чинии са перфектни. Не мисля, че ако са със сантиметър два по малки ще е проблем  newsm78
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.20513745
Не мисля, че ще е грозно, ако шкафа над печката е по-висок или нисък от другите. Той е отделно. Според мен е хубаво да е до тавана. На майка ми не е, и ми седи грозно.
Но спази разстоянието между горни и долни шкафовш според изисказанията на абсорбатора

# 216
Здравейте , строхотни неща сте си направили момичета, четях ви от време на време, на финала сме на обзавеждането , ето моята кухня http://kler.snimka.bg/daily/nov-dom.562566.22019475

# 217
Здравейте, мили дами   bouquet Нова-новеничка съм при вас, но ще се радвам на съвети и мнения от по-опитните. Предстои ни обзавеждане на дом и започваме с кухнята, трапезарията и хола. Става въпрос за едно цяло помещение, което ще ги обедини (кухнята ще е отделена с кухненски плот). Та тук идва вашия ред: кажете ми според вас трябва ли кухненските шкафове, трапезарната маса и столове, както и холната секция да са в един цвят и стил?  newsm78 Ще се радвам да чуя мненията ви по въпроса Simple Smile

# 218
На мен ми се иска плот от техн. камък, но виждам, че разликата в цената е значителна...
Много ми се искаше и мивка за вграждане под плот, но с отпадането на техническия камък, отпада и тя... Confused
Аз ще заложа на плот технически камък + пдч шкафове. Някой ден мога да сменя вратичките с МДФ, но плота никога. Кухнята ми е малка и друг вариант от измисления до момента няма как да се получи в това помещение, така че ако някога правя промени ще в друго жилище, а скоро изгледи за такова няма Simple Smile
Искаше ми се естествен паркет, но сградата е нова и още съхне и не искам да си помислям, ако ми се раздуе новия под, така че спестените пари от паркет ще отидат в плота и така съм решила въпроса за себе си.

# 219
На мен ъглова мивка ми изглежда малко странно  Thinking Най-вече заради това да гледаш право в ъгъл, докато миеш нещо. Лично на мен не ми харесва идеята.

# 220
  • sofia
Аз ще заложа на плот технически камък + пдч шкафове. Някой ден мога да сменя вратичките с МДФ, но плота никога. Кухнята ми е малка и друг вариант от измисления до момента няма как да се получи в това помещение, така че ако някога правя промени ще в друго жилище, а скоро изгледи за такова няма Simple Smile
Искаше ми се естествен паркет, но сградата е нова и още съхне и не искам да си помислям, ако ми се раздуе новия под, така че спестените пари от паркет ще отидат в плота и така съм решила въпроса за себе си.

Миоки, и моята кухня се очертава мъничка. Но ми се иска да стане прилична и интересна, въпреки размерите си. За сега сме на етап оферти и сравнения, още нищо не е изчистено. И наистина ми е трудно да избера, кое да "отрежа", за да редуцираме цената.
Това, което си избрала за себе си звучи разумно. За мен незнам..чакам още няколко оферти - надявам се през това време да ми се изчистят някои неща в главата.
Благодаря ти отново! Hug

# 221
  • София
Миоки ако сложа плота от технически камък, с какво мога да съчетая гърба ако не е тех. камък..
За да си оставя тази мивка или да сложа друга с термоплот  newsm78

# 222
Просветлете ме по въпроса с мивките за монтаж под плот. Какъв може да бъде плота и какъв не?

# 223
Миоки ако сложа плота от технически камък, с какво мога да съчетая гърба ако не е тех. камък..
За да си оставя тази мивка или да сложа друга с термоплот  newsm78
Обикновено се комбинира с лакобел или техничеси камък, може плочки... а бе трябва да е нещо което няма нужда от кантиране и може да се уплътни връзката, така че да не влиза вода. Другия момент е, че ако се слагат плочки трябва отдолу да се попълни, защото дебелината на плочките е по-малка от дебелината на камъка.
Когато се прави плот с гръб лакобел, винаги се слага борд от технически камък около 4-5см и след това се поставя гърба. Ето

# 224
Просветлете ме по въпроса с мивките за монтаж под плот. Какъв може да бъде плота и какъв не?
Термоустойчив плот НЕ може да се комбинира с подплотова мивка. Плотове от камък или друг монолитен материал да, може.

Общи условия

Активация на акаунт