Кухните - 35 тема

• 79 031
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Не ти трябват модули а кухня по поръчка.Дори да се сдобиеш с чертожна програма, при конструирането на мебелите има редица технически решения и изисквания които за теб ще са нещо непонятно.Поръчай на някой да ти я направи за да си рахат след монтажа  Wink
Аз няма да си правя проект с чертожна програма. Въпросът е, че не ми се чака месец или 20дена за изработка. Да не говорим, че 3500 за кухненски шкафове няма да дам.
Soleil, ако искаш евтина кухня виж полските, които са на модули http://www.mebelitebg.com/component/page,shop.browse/category_id … tuemart/Itemid,8/ . Повечето ги има налични, но са ограничени с размерите и в повечето случаи не стават като размер спрямо помещението. Не знам защо мислиш, че ако поръчаш кухня ще ти излезе много скъпо. При мен цената, която ми оферираха за най-обикновено ПДЧ без специални механизми беше малко по-висока от цената на модулните. Ако искаш пиши ми на лични да ти дам координати. Единствено е срока за изработка - 1 месец, но шкафовете са много по-стабилни от готовите полски модулни кухни. 

# 76
Кажете ми моля кой материал е най-добър като съотношение цена-качество: пдч, мдф или постформинг? Много се чудя какво да бъде.

# 77
  • Варна
Записвам се и аз при вас, макар че чак другата година ми предстои да правя кухня и дневен тракт...но от сега мисля за цветове  Blush
за сега съм си харесала нещо такова за кухнята, което ще се развие в бяло черен дневен тракт... Crazy
KrIvOnDeLa, кухнята ти е страхотна...толкова светла и уютна...само прекрасни неща да се случват в нея   bouquet

# 78
Кажете ми моля кой материал е най-добър като съотношение цена-качество: пдч, мдф или постформинг? Много се чудя какво да бъде.

Пдч-то е най евтино, също е устойчиво и лесно за поддръжка.Между МДФ и постформинг препоръчвам МДФ понеже този материал позволява вратичките да са всякакви размери което пък позволява много по прецизни решения за проектирането и изработката на индивидуална кухня.С Постформинга това е невъзможно понеже те са тип заготовка и се съобразяваш с фабричките им размерите.

# 79
Пепита,относно вградения плот:Прецени си колко ти е голяма кухнята.Моята е малка и всеки сантиметър работен плот ми беше от значение,затова сложих перпендикулярно на стената.Има архитектурни норми колко мин.трябва да ти е работния плот,но в момента не мога да възпроизведа точни цифри.То нормите са за това-да се нарушават,но хората са ги измислили от гледна точка на удобство и технологично подледователност на готварския процес.Хладилник,после плот за обработка на продукта,после мивка,после следващ плот за обработка,накрая котлон.Собственикът на фирмата ме убеждаваше да го сложа успоредно на стената,че по-удобно ще достигам и двата котлона,но както го поставих аз,спестих 30 см. работен плот.Правило няма.Ако ти е достатъчно голяма кухнята,спокойно слагай успоредно на стената.Наистина няма да се пресягаш и навеждаш ако работиш на вътрешния котлон.Не максимално назад-по същата причина.И не максимално напред-няма да е естетично. Мисля,че по средата е добре.
Относно вратичките-и аз имах тази дилема-дали 2 хоризонтални,или една голяма вертикална врата/шкафовете ми са на 15 см.от тавана/.Момичето,което ми правеше проекта ми каза,че и в двата случая ще ми трябва стол,за да достигна горните рафтове.Затова по-добре 2 хоризонтални вратички-повдигат се с механизъм нагоре..Долу-по-често употребяваните неща,горе-по-рядко.И по-прегледно и подредено ще е някак си да видиш 2 полици,а не 3,например. Послушах я.За сега отзив не мога да дам,защото има неща за довършване по другите стаи и не живеем там.

# 80

Пдч-то е най евтино, също е устойчиво и лесно за поддръжка.Между МДФ и постформинг препоръчвам МДФ понеже този материал позволява вратичките да са всякакви размери което пък позволява много по прецизни решения за проектирането и изработката на индивидуална кухня.С Постформинга това е невъзможно понеже те са тип заготовка и се съобразяваш с фабричките им размерите.
много ти благодаря Sunglasses А тези матирани стъкла имат ли си име или се казват матирани стъкла? Защото много искам такива да има, но идея нямам от какво и как се правят.

# 81
Стъкло мат, друго име си няма.Иди в някое по голямо стъкларско ателие, там има мостри и ще се ориентираш най добре.Недъгът на МАТ стъклата е че не бива да ги пипаш от към матираната страна (вътрешната - задната) понеже остават петна и чистенето им е почти невъзможно.

# 82
купихме си плот за вгарждане с две зони но още се чудим как да го монтираме дали да е по дължина или по ширина, дали да е точно по средата ако е по дължина  или да го сложа макс. напред на плота или макс.назад до гърба.
Аз имам такъв плот,с две зони,монтиран е по дължината на кухненския плот,защото така е по-удобно за готвене,особено когато ги ползваш и двете зони едновременно.Ако е разположен вертикално,в такъв случай едната тенджера ще е зад другата и е  по-неудобно.Моят е разположен по средата.Пак го считам за най-удачно,защото ако е много близо до ръба има опастност някой съд да се пързулне.Ако е близо до гърба ще се цапа още-повече,не че и сега като ще пръска не се цапа,но е по-поносимо,пък и не се навеждам и протягам,за да бъркам в тигана/тенджерата. Peace

# 83
Стъкло мат, друго име си няма.Иди в някое по голямо стъкларско ателие, там има мостри и ще се ориентираш най добре.Недъгът на МАТ стъклата е че не бива да ги пипаш от към матираната страна (вътрешната - задната) понеже остават петна и чистенето им е почти невъзможно.
да, сблъсквала съм се вече, но ми харесват адски много. Благодаря за отговорите!

# 84
Здравейте, момичета, и честито Рождество! Следя темата внимателно - предстои ни частичен ремонт на кухнята и цялостен на банята и се надявам да го започнем още през януари. За кухнята ни направиха проект от фирма ИРИМ и цените ми се струват приемливи. Някой има ли опит с тази фирма? Една приятелка ме насочи.

# 85
  • sofia
А аз да питам - хладилник, който по принцип не е за вграждане, може ли да се вгради/скрие в голям шкаф? newsm78 В момента си мисля бъдещата кухня и хладилникът ми се явява пречка, разваля ми симетрията... Rolling Eyes

# 86
Soleil* , разгледай в Явор ако искаш:
http://shop.yavor-bg.com/index.php?catid=46

Аз имам един куп въпроси, но да започна с това - по-трудно ли се поддържат този тип кухни:
http://kuhnite.snimka.bg/daily/lyubimi-kuhni-v-bg-mamma-gt-2-ra- … st.287275.8860882
Т.е. като не са матирани, остават ли "пръсти" по тях?
Нашата кухня е от дърво и макар да ми е стабилна и практична, вече много ми е омръзнала, а като гледам какви красоти има...  Crazy

# 87
Silence и аз имах същия проблем с хладилника.Момчето, с което говорихме за кухнята каза, че може да ми монтира хладилника, но гърба на шкафа трябвало да остане с голям отвор, за да диша и трябвало нянкакв механизъм да вратата.  Каза, че са го правили много пъти и са нямали проблеми,но аз не маи ще си взема друг, че малко ме притеснява това. Ако някои е правил подобно нещо ще се раздвам да чуя отзиви.

# 88
Пепита,относно вградения плот:Прецени си колко ти е голяма кухнята.Моята е малка и всеки сантиметър работен плот ми беше от значение,затова сложих перпендикулярно на стената.Има архитектурни норми колко мин.трябва да ти е работния плот,но в момента не мога да възпроизведа точни цифри.То нормите са за това-да се нарушават,но хората са ги измислили от гледна точка на удобство и технологично подледователност на готварския процес.Хладилник,после плот за обработка на продукта,после мивка,после следващ плот за обработка,накрая котлон.Собственикът на фирмата ме убеждаваше да го сложа успоредно на стената,че по-удобно ще достигам и двата котлона,но както го поставих аз,спестих 30 см. работен плот.Правило няма.Ако ти е достатъчно голяма кухнята,спокойно слагай успоредно на стената.Наистина няма да се пресягаш и навеждаш ако работиш на вътрешния котлон.Не максимално назад-по същата причина.И не максимално напред-няма да е естетично. Мисля,че по средата е добре.
Относно вратичките-и аз имах тази дилема-дали 2 хоризонтални,или една голяма вертикална врата/шкафовете ми са на 15 см.от тавана/.Момичето,което ми правеше проекта ми каза,че и в двата случая ще ми трябва стол,за да достигна горните рафтове.Затова по-добре 2 хоризонтални вратички-повдигат се с механизъм нагоре..Долу-по-често употребяваните неща,горе-по-рядко.И по-прегледно и подредено ще е някак си да видиш 2 полици,а не 3,например. Послушах я.За сега отзив не мога да дам,защото има неща за довършване по другите стаи и не живеем там.

Чудесно мн благодаря за отговора и подробното разяснение , лично на мен ще ми е по удобно да е успоредно на стената , плота не ми е мн голям но ще имам достатъчно място да е успоредно по средата.
По принцип мн харесвам хоризонталните вратички и май ще са такива само ъгловия ще е вертикален и вероятно тази вратичка над абсорбера .

# 89
  • Ямбол
Моя плот е перпендикулярно на стената, по средата на аспиратора,  за да спестя  място, иначе другия вариант повече ми харесва,но......

Общи условия

Активация на акаунт