9 деца в тристаен апартамент !

• 43 720
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 90
А нали се сещате за срама? И колко от тях ще се чувстват стигмосани...

Дълбоко се съмнявам да се чувстват засрамени, стигмосани и прочие! Това, което виждат е един доста успешен начин за изхранване - продават апартамент - няма апартомен; малко медийни изяви - общината дава апартамент, сума хора се юрват да им подаряват дрехи, храна и прочие, ходят на училище(не знам кой й плаща на тази щерка боите и платната, доколкото зная художническите материали са доста скъпи), баща им не работи. Като се замисля, доста добре поминуват! От какво да се срамуват? Нещо сте в грешка, товаа не е просене, а получаване на помощ!

Това е другият вариант, да им хареса този начин на живот.

# 91
  • София
а защо да не им хареса? Ползват се от всякакви възможни и невъзможни благинки, не са опряли до заплатата на баща си или на майка си.
Между другото, изобщо не я виждам тази жена каква научна кариера прави, като тя предимно ражда от двайсет години. По-скоро се е закачила още навремето във въпросния университет и само прелива от майчинство в майчинство и не смеят да  я изгонят. Аз като знам с две деца какво става като се разболее едното, а след него и второто, и как не мога и името си да кажа от недоспиване, да не говорим да си подам носа извън къщи, пък тази с девет, направо не мога да си я представя. единственият вариант е дда ги е тропосала едно на друго и тя да си бие шута по цял ден.

# 92
  • Paris, France
а защо да не им хареса? Ползват се от всякакви възможни и невъзможни благинки, не са опряли до заплатата на баща си или на майка си.
Между другото, изобщо не я виждам тази жена каква научна кариера прави, като тя предимно ражда от двайсет години. По-скоро се е закачила още навремето във въпросния университет и само прелива от майчинство в майчинство и не смеят да  я изгонят. Аз като знам с две деца какво става като се разболее едното, а след него и второто, и как не мога и името си да кажа от недоспиване, да не говорим да си подам носа извън къщи, пък тази с девет, направо не мога да си я представя. единственият вариант е дда ги е тропосала едно на друго и тя да си бие шута по цял ден.

Явно при тях бащата готви, чисти и гледа децата а майката работи. Може би не ползува дълъг отпуск по майчинство. Може да прекарва по-голямата част от денонощието в кабинета си в унито, където и е по-спокойно, уютно, чисто и топличко  hahaha . Специалността и е рядка и едва ли има много кандидати, още повече научната работа не е особено платена (според тях. Бяха казали, че шофьори вземали по 1000 лв, а тя - 300).

Жената на брата на мъжо, която преподава в университет, се връща на работа 3 месеца след раждането. Ако част от тях са ваканция, проблем голям няма. Трудно ще я изгонят от работа. Представям си какъв шум ще вдигне за дискриминация.

# 93
  • София
сума време го гледах бащата да води по-малките на училище. После тръгнаха сами с трамвая от на майната си до на майната си. Облечени като клошари всичките. Най0малкият изобщо не приличаше на щастливо дете, беше дори доста агресивен, но от оназии, пасивната агресивност, присъща на най-малките деца, дето все ги подритват и подмятат вкъщи и никой не им обръща внимание, . Ревеше, хленчеше и прикрито злобно, освен ако не го понаблюдава човек известно врееме. С какъв акъл си пускат децата да минават през половин София не знам. Като цяло съм с много неприятни впечатления от това семейство, и то лични такива. И то дори преди да знам кой кой е ,какъв е.

# 94
Само при вида на строените обувки в коридора ....
аз се изривам,ако се спъна в една,дрехите на купища и пр. и пр. ...
В такава обстановка не може да се пишат научни трудове!/само в библиотеките на ВУЗ/
И ако идеята е децата да се гледат едно друго,тук трябва да се намеси не
жилищната комисия.

# 95
При 9 деца все има някакъв ред за нуждаещи се за жилище. Да минат първи в списъка и т.н.
Дали трябва някой да има 9 деца не знам, на мен ми е трудна сметката за 1, до 9 не мога да смятам.
Чувството ми за отговорност пред живота и съдбата на едно дете е по-голямо дори от инстинкта ми за размножаване.

# 96
Дошло ми е до гуша от тази жена. От какво се оплаква всъщност?! В това жилище и било невъзможно да отглежда деветте деца, ама разбира се, че е невъзможно! Питам се с какво жилище трябва да разполага общината, за да живее при нормално условия перманентно увеличаващото се семейство, някакво имение от типа на това на Майкъл Джексън ли? И какво, ако утре и дадат четиристайно или петстайно, ами ако реши да роди още девет деца и то ще й е недостатъчно. Кой нормален българин има девет деца при този стандарт на живот, тя да не би да е холивудска звезда, внучка на Рокфелер или жена на Бил Гейтс, та да смята, че може да си го позволи...Да, това си е нейно право и въпрос на личен избор, но в такъв случай да престане да изисква и да се оправя, така както се справяме всички ние, без да плачем по медиите.

# 97
  • Paris, France
При 9 деца все има някакъв ред за нуждаещи се за жилище. Да минат първи в списъка и т.н.
Дали трябва някой да има 9 деца не знам, на мен ми е трудна сметката за 1, до 9 не мога да смятам.
Чувството ми за отговорност пред живота и съдбата на едно дете е по-голямо дори от инстинкта ми за размножаване.

Жилище им е предоставено от общината. Когато са им го дали (пиша дали, защото и наем не плащат), те са имали 5 или 6 деца. Общината едва ли разполага с по-големи жилища. Дори тук, във Франция, преди да ти дадат социално жилище, гледат доходите и дали с тези доходи ще можеш да плащаш наема. И дори тук, ако не плащаш наема - гонят. Ако не се плати ток, вода, режийни на блока - спират тока, водата, гонят от блока. И това в богатата социална Франция. На тях непрекъснато им помагат. При всяко спиране на тока отива телевизия и им го пускат пак. Такива и тука няма. Не знам защо с тях не е обсъждано семейното планиране. Тук на всяка многодетна майка, като иде да реве в социала и се разясняват опциите за противозачатъчни.

# 98
Доколкото знам от други теми за тази фамилия, те не са необразовани хора и са наясно какво са контрацептиви.
Просто искат още и още деца / и съответно условия за отглеждането им/
Някои хора поставят обществото в абсурдна ситуация - хипермногодетни семейства на една заплата и пр.

# 99
  • София
Какво семейно планиране. Тези хора изобщо не им пука - те са решили, че са открили печелившата формула.
Раждане, мрънкане, даване, прибиране и пак същото.
Само че не са познали.
Преди 3 години имаше доста оферти за работа към бащата, който доколкото помня ги отхвърли, защото видиш ли бил журналист на свободна практика и не можел да стане примерно продавач...

# 100
Девет и деца и научна кариера?
Замислих се:случвало се е да не мога да говоря от умора/с две деца/,
а тя е с 9 и прави доклади,обучава студенти,пътува от София до Пловдив за лекции и ....
Нещо не се връзва.

Не се връзва, защото в ПУ  в катедра Славянски филологии няма Димитрина Хамзе. Има  Димитрина Костадинова, но тя е само асистент, тоест води упражнения, няма научни степени, както ще се види от този линк http://www.uni-plovdiv.bg/site.jsp?id=163&ln=1 Може би е друг човек newsm78 Да не би въпросната г-жа Хамзе да преподава в СУ?/доколкото разбрах се занимава със славянски литератури, по-точно полска л-ра/ Rolling Eyes

# 101
  • София
Същата е - Димитрина Костадинова - Хамзе.

# 102
Същата е - Димитрина Костадинова - Хамзе.

Аха, кариерата й явно е спряла още на първото или второто дете, защото на нейната възраст трябваше вече да е доцент , д-р на науките е т.н. Mr. Green В литературните катедри по-бързо се взима научна степен. В катедра българска литература моя връстничка/45 години/ е вече професор. Ще питам за отзиви за нея, но толкова "стари" асистенти няма Mr. Green
П.П. Бях сигурна, че не прави научна кариера, просто няма начин, а за да водиш лекции се искат научни степени, защитен докторат и какво ли не, с много деца това е изключено. Тя просто си е една учителка, бае си едно и също години наред и едва ли е написала нещо в последните 10-15 години.

Последна редакция: сб, 25 дек 2010, 22:59 от unadaptable

# 103
  • София
Цитати от 2007 г.

Затънали сме в дългове. Дължим на "Топлофикация" над 2000 лева, текат големи лихви. Имаме разсрочени сметки за телефона, макар че се стремим минимално да го използваме. Тежат ни и стари сметки за вода. Само токът плащаме редовно, защото ще ни го изключат. Никоя от институциите, на които пратих писма да опрости дълговете ни не удовлетвори молбата ми.

Децата не дупчат билети. Представяте ли си да им купя на всичките карти или билети?! Защо държавата не дава по-евтини карти за пътуване на многодетните майки?!

Децата са свикнали. Повечето спят на дунапрени направо на земята, защото няма място за повече от 4 легла.

smile3505

# 104
И какво ако не е написала, всички ли асистенти трябва да станат професори

мен ме учудва, че не се возят безплатно в градския транспорт децата й,  и че никой не им покирва сметките за топло
при нас с 3 деца си рахат, колкото повече деца, толкова повече привилегии

Последна редакция: сб, 25 дек 2010, 23:10 от 10 c's

Общи условия

Активация на акаунт