9 деца в тристаен апартамент !

• 43 720
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 975
argun , спането в града пак е въпрос на организация и пари и по никакъв начин не противоречи на написаното.
Andariel , да бе... хората могат да не са особено културулюбиви, ма дали пък децата нямат нужда от игри, колела и дали пък тези 60 лева им стигат за някакъв нормален живот, дето да не му се налага на едно дете да бачка от изгрев до залез, че да си заслужи паницата с боб.
Само едното плюскане разглеждате като човешка потребност в този форум и направо за сетен път се изумявам. дали е театър, кино, книга, колело, монополи, книжка за оцветяване или още едни милиони неща, дето въобще не ги считаме за някаква ценност то едно дете живее трудно с 60 лева на месец.

# 976
  • Пловдив
Все в някое село около Пловдив ги пращате тия Хамзе Laughing и затова да ви разясня за пловдивските села.
Хайде стига с тия пловдивски села, не са всички Марково. Миналото лято за 10хил в Песнопой роднини продадоха малка къща (е леко кирпич и гредоред) с декар двор. На цената на една панелка в Сф, много декари земя до селото могат да се купят. Декар вървеше по 200-300лв (сега май падна).

# 977
А от къде знаете, че не играят, нямат колела, нямат моливи и книжки за оцветяване.....?
Съвсем в каторга ги пратихте. Оляхте се.  Stop

# 978
Гос`жа Мафани , нали живеят с 60 лева на дете бюджет на месец  newsm78, не получават помощи. мислиш ли, че от тези 60 лева могаат да се отделят пари за тези неща.
На всичкото отгоре в последните 3 страници само за това колко картофи излизат от един декар. Кой гледа тая градина,...

# 979
  • София
Къде ги виждаш тези градски хора, дето безвъзмездно си дават земята някой да я обработва, че да не пустее? И то ще ги даде на филанкешията, а не на комшията срещу рента!
Майка ми дава. На един декар може да си прави каквото иска в градината и един запуснат курник кокошки гледаше един човек. Срещу условието да коси и разчиства останалите три декара и да подрязва овошките. Три години беше идилия, ама сега вече дядото, който поддържаше не може вече и се налага да плащаме да косят - тревата на нас не ни трябва. Само да се коси и да подрязва напролет овошките. Прилагам снимка - http://media.snimka.bg/4074/014404328.jpg?r=0

И повече щеше да дава за градина, ама няма кой, никой не иска да копае вече. Ние ходим там за уикенда, на вила.

Какво безвъзмездно има във вашия случай? давате земя срещу труд! Или сега ще излезе, че разчистването и подрязването на другите три декара не е цената, срещу която човекът е ползвал една градина и кокошарник? Това е сделка, а в нея няма нищо безвъзмездно!

# 980
  • Пловдив
Общо взето, да срещу труд е. Ама ако човека искаше може да обработва 3,5 декара от 4ри, само двора непосредствено пред къщата ползваме. Стига другото да е обработено и да няма трева, че излизат змии. Сега много народ от съседите, виладжии търсят някой да коси, ама няма! Тази година срещу заплащане едва намерихме веднъж. Та косиха мъжа ми, брат ми, братовчед ми.

# 981
argun , спането в града пак е въпрос на организация и пари и по никакъв начин не противоречи на написаното.
...

Нали и аз това казвам - и едно дете да е в семейството, ако не е от областен град, пак няма да има теоретичната възможност да посети театър. Друг въпрос е какъв процент от децата днес доброволно ходят на балет или опера.
И в тази тема да напиша - тези деца имат абсолютно същия стандарт като съседчетата си, можете да бъдете сигурни в това. Колкото съседските деца оцветяват книжки и играят на монополи, толкова и тези. Големите разлики в имането и нямането се усещат в градовете, по селата почти всички са с еднакво количество книжки.

Да обясня как се гледа градина на село - дори и двамата родители да работят, сутрин преди работа и вечер след нея се хранят животни, плеви се, полива се, обръща се и т.н. Допреди 15-20 г. по селата беше масово да се гледат поне едни 600 квадрата дадени по постановление за тези, които си нямаха собствени ниви. Просто хората не са толкова мързеливи като нас във форума.

# 982
Все в някое село около Пловдив ги пращате тия Хамзе Laughing и затова да ви разясня за пловдивските села.
Хайде стига с тия пловдивски села, не са всички Марково. Миналото лято за 10хил в Песнопой роднини продадоха малка къща (е леко кирпич и гредоред) с декар двор. На цената на една панелка в Сф, много декари земя до селото могат да се купят. Декар вървеше по 200-300лв (сега май падна).
Кирпич и гредоред в Песнопой ooooh! всяка панелка е по-добра от такава переспектива. И майка ми и леля ми имаха такава наблизо, та знам за какво става дума Close А тези декари край селото какво ще ги прави някой ако ги купи? Да сади люцерна най-много....то затова са и по 200-300 лв.  Ако от тия декари край селото можеше да се печели никой нямаше да ги продава за жълти стотинки. Това, от което се вадят реални пари, струва много скъпо, още ли някой не е разбрал? Бе вие на селото не ходите ли? Тези, дето се издържат от земеделие около Пловдив, печелят от 2 декара в двора на къщата си, където са направили оранжерии, спят в тях, палят печки и треперят над посевите вътре. После качват доматите/гъбите/цветята/ в буса и ги продават скъпо и прескъпо в града. От полето не се печели достатъчно. Затова и къща с двор в селото е скъпа, а само 1 дка из полето, нищо не струва.

# 983
  • Пловдив
Добре де, в Калояново като гледат декари с праз, с чушки на полето и изкарват? И то е в Пловдивско. И пак не е скъпа земята. И къщи има за до 20-25 хил лева тухлени, това мисля, че наполовина на панелка в Сф. Теоретично продава панелката, купува си къща на село, 10 декара земя до селото и почва да копае.

# 984
Пращаме ги, защото госпожата работи в Пловдивския университет.  Някак си не е логично да ги пратим в Разградско. 

# 985
  • София
Общо взето, да срещу труд е. Ама ако човека искаше може да обработва 3,5 декара от 4ри, само двора непосредствено пред къщата ползваме. Стига другото да е обработено и да няма трева, че излизат змии. Сега много народ от съседите, виладжии търсят някой да коси, ама няма! Тази година срещу заплащане едва намерихме веднъж. Та косиха мъжа ми, брат ми, братовчед ми.

Но това, което описваш няма нищо общо с помощта от добра воля! Вие поставяте условия да ползва едно срещу правене на друго! без значение дали става въпрос за триста метра или три декара! Разбирам да мму бяхте казали на въпросния дядо "така и така, виждаме те че ти е трудно, ето ти един декар земя - копай, ссади, бери, нищо не искам в замяна, ползвай си я със здраве", а вие му казвате "даваме ти да ползваш една земя, ама срещу това ще отидеш в овошната градина да подрязваш овошките и да я разчистваш".
а това с косенето, честно да си кажа, вече ме напушва смях! Оставам с впечатление, че повечето такива виладжии очакват не само някой да му окоси земята без пари, а и да го избави от окосеното! Ами, животните не ядат каквото дойде окосено, а специално посадено! Спомням си, че само магарето село го връзваха да яде каквото дойде покрай оградата и запусната земя, а за другите животни се сееше люцерна, а специално ливадата се сее с някакви други треви, които после се съхраняват като сено!

# 986
  • Пловдив
Не, тука бъркаш, те овошките растат между тревата, не са поддържани овошки някакви. Даваме да се ползва 3, 5 декара, само и само да няма змии там и да се поддържат. Толкоз.
Да спираме вече, идеята е, че НАИСТИНА има градски хора, които ще си дадат земята на село да се ползва за да не запустява.

# 987
  • София
Обърнахме го на биоземеделие,но не мога да се стърпя-Андариел,моите баба и дядо цял живот са гледали стадо от 150 и отгоре овце.Никога не са садили специално,двора е 8дка и си расте една тучна зелена ливадка,която до 18-тата си година аз и братовчедите ми след косенето обръщахме,правехме  "на вили",после на пластове.При все ,че родата ни беше заможна ни спукваха от работа,вместо да ни водят на театър.Пък станахме хора.
Не казвам сега,че децата трябва само да работят и че театъра е превземка Flutter.

# 988
Да спираме, защото Andariel , май наистина няма представа от нищо.

# 989
  • София
о,да, тя, андариел, е раслла с последния дъжд! Хайде, оставайте си тук много знаещиите! аз и без това имам друга работа!

Общи условия

Активация на акаунт