9 деца в тристаен апартамент !

• 43 609
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 1 020
Когато някой, уморен от цивилизяцията, реши да се оттегли сред природата, приветстваме и цвилим от възторг.  но когато срещнем реално такива хора, о ужас.

Мафани, дай си блога, моля.

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 10:29 от Трещерица

# 1 021
Вие какво разбирате под реализация? Обяснете ми, че нещо не разбирам защо все за нея пеете.
Реализация за мен е човек да е самостоятелен и доволен от живота индивид.
За вас какво е?
Вероятно отдавна не си виждала мила родна картинка.
Тук действително става въпрос за оцеляване на физическо ниво и с 1000 лв.
месечно за мен е абсолютна мизерия,да отглеждаш над 10 деца!

# 1 022
  • София
Мафани, да си блога, моля.

Ако може и на мен, моля.

# 1 023
  • София
Ами разбира се.
Аз много отдавна защитавам тезата, че изобщо не е необходимо всички да са с висше образование, да работят директори и изобщо да влязат задължително в матрицата за успелия човек по един-единствен критерий и никакъв друг.
Разбира се, че човек може да бъде щастлив и реализиран и по другите критерии и не е задължително да ходи на театър, опера и изобщо да е високограмотен. Просто не му трябва, не е нужно нито за него, нито за другите типажи, плодове на цивилизацията, така да се каже.
Тези хора са някак си сляти с природата, живеят с нейния пулс и няма нищо по-хубаво от това да не им се налага да се откъснат от там  и да влизат насила в цивилизацията, за да си изкарват прехраната, но през цялото време да боледуват заради носталгията си по земята.

# 1 024
Да, но тук говорим преди всичко за лишаване от шанса да бъдат духовни хора. Когато си принуден да мислиш единствено и само за физическото си оцеляване, понеже делиш хапката с още 8, 12 или 20 братя и сестри, ти се отнема шанса да бъдеш нещо повече от производител на мляко. Не казвам, че трябва всички да са интелектуалци, но има хора, които се раждат природноинтелигентни, или носят в себе си някаква дарба. Дарба, която неминуемо ще загине, ако се родиш в мизерия и си обречен на мизерия. За да имаш много деца в България и навсякъде по света е нужно да си добре материално. Ако не си-отглеждаш нещастници....Казвате, какво толкова нали има какво да ядат, но всички майки тук пишат и в теми, в които се коментира кой на какъв курс записал детето си, всяко ходи на уроци по език, на танци, рисува...Другаде се коментира, кой какви подаръци купил за Коледа, кое училище е по-добро от други, препоръчват се доста постановки. Никоя не е казала " Е, аз моето няма да го водя никъде, да ходи да дои кравите,или да пасе овцете, нали и млекопроизводители трябват, овчари също"...Така че, всичко е въпрос на шанс и възпитание, както казах. И на онези деца, може би им вървят езиците или умеят да рисуват, но кой ще прати детето си на подобен курс като трябва да изхранва още 12 гърла? И неговите стават овчари, а нашите, след десетки видове курсове, елитни училища и университети, хора с престижни професии и добри заплати. Така че, аз не отричам факта, че са нужни и млекари и овчари...но продължавам да твърдя, че тези деца, нямат равен старт с нашите деца, нямат шанс да се изявят, и станат нещо повече.

Peace малко по-назад и аз написах същите неща с малко по-резки думи и се появиха такива коментари  Shocked Shocked "Пишеш глупости!" и т.н.

# 1 025
Не само ,че нямат равен шанс,но и свикват на мизерия.

# 1 026
  • София
Така е, но практиката показва, че влак с въжета не се спира.
И ако някой има амбицията да се реализира в цивилизацията, така да се каже, тунел ще прокопае, но ще се справи.
Около мен има живи примери на хора, които са родом от някакви забравени от Бога селца и паланки и не са имали равен старт с централно-градските деца, но съвсем успешно се справят, реализират и много често изпреварват с няколко обиколки гореупоменатите плодове на централно-градската култура.

# 1 027
Ази,така е,но това не може да бъде стимул за отглеждане на много деца -
поне за мен.

# 1 028
Така е, но практиката показва, че влак с въжета не се спира.
И ако някой има амбицията да се реализира в цивилизацията, така да се каже, тунел ще прокопае, но ще се справи.
Около мен има живи примери на хора, които са родом от някакви забравени от Бога селца и паланки и не са имали равен старт с централно-градските деца, но съвсем успешно се справят, реализират и много често изпреварват с няколко обиколки гореупоменатите плодове на централно-градската култура.
Те са готови да направят и невъзможното, но да живеят в Столицата и драпат да се издигнат. Пък софиянци не ценят родословието си и преимуществата, които това им дава. Затова е така. Всички дошли от майната си - са сто пъти по-амбициозни и напористи.

# 1 029
ДоживЕх да се съглася с Вилико Joy Joy

По темата. Нещо има странно психологически, да родиш 9-13 пъти в днешно време...  при контрацепция на разположение.

# 1 030
Вилико и аз установих подобна зависимост.
Може би на осъзната възраст естественият стремеж към по-добър начин
на живот надделява.

# 1 031

Освен ако градските чеда не са били 'назначени за милионери'  Peace

# 1 032
ДоживЕх да се съглася с Вилико Joy Joy

По темата. Нещо има странно психологически, да родиш 9-13 пъти в днешно време...  при контрацепция на разположение.

Използваш контрацептиви, когато искаш.
Можела е и аборти да прави, нали?

# 1 033
Тук не става въпрос за контрацепция - а за желание. Може би са против аборта. Може би считат децата за дар от Бога...В интервюто си казват - ако пак забременея - ще родя, разбира се...

# 1 034
  • София
Това важи не само за провинция-София, а и навсякъде по света. ако беше обратното, не емигрантите по чуждите страни щяха да драпат и да постиггат "американската мечта", а всички, които са отрасналии в някоя Нюйоркско гето щяха да са най-малко предприемачи, само защото е израснал в Ню Йорк. Но, както съм казвала и преви - трудно се прескача нагоре от едно социално положение в друго, лесно обаче се отива надолу. Повечето хора си остават в средата и повтарят живота на родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт